Medvedev: SAD su u konačnici krive za napad na bolnicu u Gazi

Dmitrij Medvedev
30 komentara

Washington podržava nabavu oružja za dobrobit svog vojno-industrijskog kompleksa, rekao je bivši ruski predsjednik

SAD snose konačnu odgovornost za napad na bolnicu u Gazi koji je ostavio stotine mrtvih, rekao je u srijedu bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev usred tekućih neprijateljstava između palestinskih militantnih skupina i Izraela.

U utorak je snažna eksplozija potresla bolnicu Al-Ahli Arab u palestinskoj enklavi, ubivši najmanje 500 ljudi, prema Ministarstvu zdravstva Gaze. Al Arabiya je izvijestila, pozivajući se na lokalne vlasti, da je ukupan broj mrtvih i ranjenih veći od 800, a očekuje se da će broj žrtava još rasti.

Dok su palestinski dužnosnici inzistirali da je Izrael odgovoran za tragediju, potonji je odbacio optužbe, a premijer Benjamin Netanyahu je tvrdio da su “barbarski teroristi u Gazi napali bolnicu u Gazi, a ne IDF”.

Napad je izazvao oštre reakcije diljem svijeta, a glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je da je užasnut incidentom. To je također dovelo do nasilnih prosvjeda u mnogim arapskim zemljama, s prosvjednicima koji su upali u izraelski konzulat u Jordanu, dok su zapadna veleposlanstva u Turskoj, Tunisu i Libanonu također bile meta.

U međuvremenu, glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby signalizirao je da će američki predsjednik Joe Biden, koji se treba sastati s Netanyahuom, postavljati “teška pitanja” izraelskim dužnosnicima tijekom svog putovanja.

Pišući na Telegramu, Medvedev se također osvrnuo na ono što je opisao kao “užasan napad” i “očito ratni zločin”. “Konačna odgovornost za to leži na onima koji cinično zarađuju na ratovima… Na onima koji nepromišljeno dijele kolosalne količine novca za oružje kako bi natovarili posao svom vojno-industrijskom kompleksu i lažno proklamirali svoju globalnu misiju zaštite demokratskih vrijednosti. Sjedinjene Američke Države.”

Napad na bolnicu uslijedio je usred nove eskalacije na Bliskom istoku. Dana 7. listopada, palestinska naoružana skupina Hamas lansirala je iznenadni raketni i kopneni napad na Izrael, s neprijateljstvima koja su rezultirala stotinama mrtvih i tisućama ozlijeđenih; mnogi izraelski civili i vojnici uzeti su za taoce. Kao odgovor, Tel Aviv je izveo osvetničke napade i službeno objavio rat Hamasu, političkoj i vojnoj organizaciji koja služi kao de facto vlada Gaze.

bolnicaDimitrij MedvedevgazaIZRAELNapadSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

WOW !!! 😱 —–>>> ” bloomberg.com/news/articles/2023-10-18/putin-sends-jets-with-hypersonic-missiles-to-patrol-black-sea#xj4y7vzkg 😱” Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je naredio lovcima naoružanim hipersoničnim raketama da započnu danonoćne patrole nad Crnim morem, povećavajući napetosti sa SAD-om usred rata u Ukrajini i eskalirajuće krize na Bliskom istoku između Izraela i Hamasa ⚠️ 👀 .

Putin je novinarima u Pekingu nakon razgovora u srijedu s predsjednikom NR Kine Si Jinpingom rekao da je naredio zrakoplovima MiG-31 naoružanim raketama bodež, koji “imaju domet veći od 1000 kilometara brzinom od 9 Macha”, da obavljaju stalne misije iznad neutralnih voda Crnog mora. ” 🤔 💥 ☠️

hiber
6 mjeseci prije

Srećim mu se ne priviđaju crvene linije. Inače bi vidio da su mu četiri neisporučena HIMARSa napravala dar-mar u pozadini Luganska.

Rugi
6 mjeseci prije

Poslje Putina mali Putin.

Bruno
6 mjeseci prije

I za to je Putin na tjeralici MKS, sklonio je djecu, a da bi ga zapad i Židovi prihvatili trebao ih je smaknuti. Bravo zapade.

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Pošto je ovo svježi članak, iskoristit ću to da pokušam objasnit nešto vrlo važno, da iznesem dublji pogled na situaciju od uobičajenih ovozemaljskih, koji su plitki i štetni – jer mržnjom se nikad nitko nije usrećio. Neka napisano svatko sebi uzme kako god želi, bilo dobro ili loše – vama na dušu. Uobičajeni, najčešći pogled na situaciju je onaj tipični, koji se svugdje u svijetu, povijesno uvijek ponavlja: treba uništit, istrijebit A) Izrael, B) Palestinu. Oba rješenja izmeđuostalog obuhvaćaju nebrojene nevine ljude, koji nikome ništa nisu skrivili, pa i djecu. Zar oni moraju patit i izumrijet zbog nekolicine zlih koji samo ionako glume nekakav patriotizam i konvencionalnu vjeru? Zbog licemjera koji uvijek govore jedno, a čine drugo? Kojima se vjera zove “Moć”, mesija im “Novac”, a bog im “lucifer”? Oni zli u visinama, jedni su ljudi, drugi nisu – pokazuju nam određene istine na različite načine, ali mi smo toliko… Čitaj više »

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Na uvrnuti način je pokazano to da se snagom vjere sve može postić i da je svima dana šansa da se probude, da uvide istinu, ali samo rijetkima to uspije – jer odbijaju komfor, odbijaju grijeh. Plava tableta predstavlja ljubav prema grijehu. Oni koji to prihvate (većina) – sudbina im je iluzija. “Žive” u nevidljivom zatvoru, ali misle da su slobodni. Simbol toga bi bila svima poznata crna kocka. Međutim, crvena tableta predstavlja istinu, a istina, makar teška, predstavlja spasenje i slobodu. Pojedinci koji je prihvate – dobiju pravi život, onaj stvarni. Film to prikazuje uvrnuto, no u Kršćanskoj istini, to je savršeni, utopijski, vječni život.

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Time rečeno: navijate li za zlo sa bilo koje strane, za istrijebljenja i ubijanja – tada ste u krivu i dobit ćete plaću za to. Istinski vjernik već zna kako će se sve završit, on ne mora navijat za ikoga niti činit kompromis sa zlom. On može samo odlučit pomagat nevinima, a sve ostalo prepustit Ocu.

Max
6 mjeseci prije

Jesu , jer su dali Izraelu odriješene ruke Izraelu da čini što hoće.

Slavonac
6 mjeseci prije

Idi bre pase ljeci. Koto vise slusa I trip, kad zines lazes.

goran
6 mjeseci prije

za rat u izraelu krivi su svi

za rat u ukrajini su krivi svi

nema nevinih

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI