Medvedev: Zelenski je ‘ološ’

Dmitrij Medvedev
10 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je ” ološ ” koji bi volio da vidi svoje civilno stanovništvo ubijeno, tvrdi bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Trenutno zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, Medvedev je komentirao smrtonosni ukrajinski raketni napad na Belgorod, insistirajući da su moskovske snage gađale samo vojne ciljeve, za razliku od kijevske vojske.

Ukrajina je u subotu pokrenula artiljerijsku baraž na ruski grad, koji se nalazi oko 40 kilometara od granice. U napadu na Kijev, koji je pokrenut ubrzo nakon ruskog bombardovanja više ukrajinskih gradova, poginule su 24 osobe, a 108 je povrijeđeno, izvijestio je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov.

U postu na platformi društvenih medija VK u subotu, Medvedev je napisao: „ Očigledno je da je teroristički napad na Belgorod i smrt naših građana krvavi zločin od strane banderitskih kopilad uzrokovan njihovom nemoći da se promijene bilo šta na prvoj liniji fronta. ”

Dalje je rekao da “ vjerovatno neki ološ poput Zelenskog sanja o tome da naše oružane snage pretvaraju centar Kijeva u neki privid pojasa Gaze. Medvedev je sugerisao da bi ukrajinsko rukovodstvo možda potajno priželjkivalo takav napad Moskve, jer bi im to olakšalo da „ mole svoje gospodare “ za još oružja.

Kancelarija generalnog sekretara UN Antonija Gutereša osudila je ukrajinski udar kao ” kršenje međunarodnog humanitarnog prava “, prenele su RIA Novosti.

Anonimni moskovski bezbednosni izvor rekao je RT-ovoj službi na ruskom jeziku da je Zelenski lično naredio svojim snagama da gađaju ruski grad.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je u subotu da “ Britanija stoji iza terorističkog akta ” ​​i da bi SAD i EU također trebalo da snose odgovornost.

Zvaničnici ukrajinske odbrane tvrdili su da su njihove snage gađale isključivo vojne objekte i da je svako uništavanje civilne infrastrukture rezultat „ neefikasne ruske protivvazdušne odbrane“. ”

Osim što je osudio akcije Kijeva u subotu, Medvedev je u svom postu na VK napisao da je dan ranije „ ruska vojska nanijela znatnu štetu vojnoj i drugoj infrastrukturi nacističkog režima. ”

Prema ukrajinskim vlastima, u ruskom bombardovanju nekoliko velikih gradova, uključujući glavni grad Kijev, poginulo je 39 ljudi, a skoro 160 je ranjeno.

Rusko ministarstvo odbrane insistiralo je da su njegove bespilotne letelice i projektili striktno gađali „ vojne objekte i infrastrukturu“. ”

Sve civilne žrtve mogu se pripisati neprofesionalnom radu ukrajinskih snaga protivvazdušne odbrane, objasnila je Moskva.

BelogrodMedvedevrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
3 mjeseci prije

Nije Zelenski ološ već hazar koji ne brine za ukrajinski narod. Naprotiv, on želi da ukrajinski narod isčezne tako da se može ostvariti država Hazarija.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Međede ! U kut ! Ti si gazdovao Rusijom prije 2014 te i što si učinjeo da do Majdana ne dođe 🤔 ?! Što ?! Nijesi imao ovlasti 🤔 ?! Nije se onda moglo 🤔 a sad se i ratom može …. Međede , pođi uveseljavat narod sa svojim UFO pridošlicama i slično .. Nije ovo za tebe i u biti … Ništ se ni ti od ta Zelena ne razlikuješ !

Max
3 mjeseci prije

Pa i jest.

tihobl
3 mjeseci prije

Bjelogrlic hoce da postane srbijanski Zelenski.

Observeterius
3 mjeseci prije

Obje strane lažu, napadaju i ubijaju civile. Obje strane troše novac poreznih obveznika na ubijanje civila. Jedino zbog nespremnosti na cijelu “avanturu” i zbog manjeg broha ljudi, Ukrajinci provode kindapiranje civila koje šalju u sigurnu smrt. Upravo zbog te mjere, težina genocida ipak više pada na odgovornost Ukrajinskog vodstva.

Za Bidenovu je administraciju sve prihvatljivo, dok god se javni novac troši na vojno-industrijskih kompleks od ćega političari uzimaju provizije za uvjeravanje javnosti u nužnost rata s drugom supersilom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI