‘Mi smo sljedeći!’, američki senator upozorava na ICC

Lindsey Graham
34 komentara

Grupa koju vodi Lindsey Graham pozvala je na sankcije protiv suda sa sjedištem u Haagu

Ako je Međunarodni kazneni sud spreman krenuti na izraelsko vodstvo, neće oklijevati krenuti na američke zakonodavce, prema senatoru Lindseyu Grahamu. Republikanac iz Južne Karoline ujedinio se s demokratima u traženju sankcija Haškom sudu.

Tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je naloge za uhićenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministra obrane Yoava Gallanta, tvrdeći da postoje “razumni razlozi za vjerovanje” da su krivi za “ratne zločine i zločine protiv čovječnosti” u sukobu u Gazi. Khan je također tražio naloge za tri visoka člana Hamasa.

“Mi ćemo – nadamo se, zajedno – pronaći način da iskažemo svoje nezadovoljstvo s ICC-om, jer ako oni to učine Izraelu, mi smo sljedeći”, rekao je Graham u utorak, na saslušanju pododbora Senata za sredstva na kojem je američki državni tajnik Antony Blinken svjedočio.

“Da, možeš pljeskati koliko god želiš”, odgovorio je Graham, dok je skupina prosvjednika u dvorani počela pljeskati njegovom komentaru “mi smo sljedeći”.

Ustvrdio je da SAD treba nametnuti sankcije protiv ICC-a “ne samo kako bismo pomogli našim prijateljima u Izraelu, već kako bismo zaštitili sebe tijekom vremena”, ističući da je sud “pokušao krenuti nakon naših vojnika u Afganistanu, ali je razum prevladao”.

Washington je sankcionirao tužitelja ICC-a koji je pokušao istražiti navode o zvjerstvima i ratnim zločinima koje su počinili SAD i njegovi saveznici u Afganistanu. Ranije ovog mjeseca, desetak senatora pisalo je Khanu kako bi ga podsjetili da američki zakon dopušta “sva potrebna i prikladna sredstva” za obranu bilo kojeg Amerikanca – ili saveznika – koje traži sud. Zakon iz 2002. dobio je nadimak “Zakon o invaziji na Haag”.

Graham nije bio potpisnik tog pisma. U utorak je, međutim, izdao zajedničku izjavu sa sedam drugih senatora – tri republikanca i četiri demokrata – obećavajući da će “raditi na dvostranački način kako bi se oštro usprotivili postupcima ICC-a protiv našeg saveznika, Izraela, te poduzeli odgovarajuće korake kako bi pomogli Izraelu i zaštititi američko osoblje od budućih akcija ICC-a.”

Washington je inzistirao na tome da ICC nema nadležnost nad zapadnim Jeruzalemom, jer Izrael nije potpisnik Rimskog statuta koji je uspostavio sud. Prošle godine, međutim, SAD je pohvalio Khana jer je pokušao optužiti ruskog predsjednika Vladimira Putina – iako ni Moskva nije stranka Rimskog statuta.

haagICCLindsey GrahamMeđunarodni sud
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
24 dana prije

što je pametan:‘Mi smo sljedeći!’..ali to ne vrijedi za nas..a Rusima nek se sudi?

Sloboda uma
24 dana prije

Tako je Grahame, taj sud je osmišljen da donosi političke presude Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, Albancima, Ruanđanima i ostalim banana državicama, a ne Izrelu i SAD-u….

Tupko Glupko
24 dana prije

Izuzetni i dalje žele ostati izuzetni, kao i odabrani.
Tj. da su izuzeti od bilo kakve odgovornosti za svoja nedjela.

Na njihovu nesreću, svijetu je više pun k**ac njihovih ratnih zločina i širenja demokracije koje provode izvan svojih granica, jer predugo traju i preduga je lista involviranih, mrtvih i ranjenih, kao i razorenih zemalja, a iste provode od Drugog svjetskog rata do danas.

trolling queen
24 dana prije

Dobro si primjetio kako si ti slijedeći, ma ima vas kao mrava: klavirska žica? zadovoljavajuće? ok!!

Ivana Podravec
24 dana prije

A što reći ? Licemjeri vladaju svijetom i misle da su nedodirljivi . No , čini se da se nešto mijenja kad su na oprezu i kad prijete jer ako može na tapetu doći Rusija i Putin , onda ne znam zašto ne bi i SAD i Izrael i bilo koja država koja radi zločine protiv čovječnosti?

Jere
24 dana prije

Odavno ste vi sljedeci, vi ste tribal biti prvi za Haag.

Schwarze Hunderte
24 dana prije

Pa otvorili ste Pandora’s Box – sad’ 🤷 …..

Samo U Prolazu
24 dana prije

Ako znas da ste vi na redu, onda znas i zasto!

Tupko Glupko
24 dana prije

Izgleda da će izuzetne izdati jedno od oka u glavi, tj. da će Australija kao jedna od država Five Eyes (uz SAD, VB, Kanadu i Novi Zeland) priznati Palestinu kao državu.
Australska ministrica vanjskih poslova Penny Wong najavila je tu mogućnost još prije mjesec i pol dana. I opet je ponovila prije dva tjedna.

tuf
24 dana prije

Kad bi sve krenulo smjerom prava i pravde nitko više od ovih zlotvora glavu ne bi smio proviriti van svojeg dvorišta.
You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one…

Kalle balle
24 dana prije

Izrael i usa su nastali na konceptu ili principu… Dodjemo kao umorni dosljaci, pa kad dobijemo hranu od domacih onda ih pocnemo ubijati, krasti im zemlje i ukratko provoditi teski genocid i kriminal.
Jesam li sto zaboravio. Ukratko sotonske zvijeri bez dusa vode ove dvije zemlje

xyz
24 dana prije

Američke globalističke lopuže zahvatila panika.

xyz
24 dana prije

Još jedan američko-cionistički mentalni bolesnik, kojeg treba što pre strpati u zatvoreni odjel psihiatrije. Ima takvih psihopata i pokvarjenjaka u USA koliko hočeš.

xyz
24 dana prije

Največi zločinci su oni, koji su stvorili i financirali taj sud. USA su se u slučaju suđenja malim državama i sitnim vođama uvjek oslanjale na haški sud. A kad se radi o zločinima USA ili Izraela, tad taj sud za njih ne važi, niti ga ne priznaju.
Tko ne vidi kakve lopuže terorišu ceo svet, taj je mentalno podkapacitiran ili jako zaražen američkom propagandom.

Dubrovčanin001
24 dana prije

I onda čujem likove: “Mi smo nezavisni!” Eksplicitna hipokrizija!

Grdi
24 dana prije

Hahaha … hvala Bogu da su se ratohuskaci i krvoloci poceli bojati ……

Max
24 dana prije

Da jednom će doći red i na vas.

žile29
24 dana prije

Ja nemogu da vjerujem,koje je to smeče od naroda!!!!

Svevišnji
23 dana prije

I TREBA NAPOKON !!!

Max_mo
23 dana prije

Desio bi se totalni raspad ICC-a kad bi pošao da istraži šta su to Ameri radili širom svijeta jer bi te količine informacija bile destruktivne za kapacitete tog a i bilo kog drugog suda.

Primat
23 dana prije

kako “komentatori” ovdi, lako i brzo zaboravljaju!?
sve te iste “institucije”, sta proizvode “svjetsku pravdu”… uvijek nekako “zaborave”, da vetj duuugo nije bio objavljen niti jedan “rat” u svijetu!
tako da de-iure, rata nema, pa tako niti ratnih zlocina…
sve je ovo jedan veliki kupleraj, vudvilj, theatar…
..
poslije predaje ovlasti “who-u”, ..”icc”, ce biti potreban za kroćenje neposlušnih, a kao “svjetski sud”!
tako da sve bude u svrsi-shodno uvjerljivoj formi i protokolima…

svejedno, ako svjetska-administracija, negdje i izgubi vjerodostojnost na trenutak.. to ce se rjesavat silom!! ..nema problema..
..sad ce tu-i-tamo napravit poneki teatralni “ustupak”, te izazvat extaticko svrsavanje pregladnjelih pravdo-ljubaca.. kao uostalom i ovdi medju vetjinom “komentatora”… a poslije, ..te iste sudit po brand-new – univerzalnim “zakonima” za gojime – ..”noahidskim zakonima”…

Tadija
23 dana prije

Aha sljedeći?
Gdje su domorodci sjevernog dijela Amerike,na južnoj hemisferi ima ih još,čak i predsjednika država,a gdje su vaši, autohtoni stanovnici pravi Ameri,koje ste vi nazvali Indijancima?
..?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI