Microsoft zabranjuje donacije republikancima koji su se usprotivili Bidenovoj pobjedi i fokus lobiranja preusmjerava na „promovisanje demokratije“

Microsoft
11 komentara

Microsoft je rekao da će njegov odbor za političku akciju zabraniti sve donacije republikanskim zakonodavcima koji su odbili da potvrde pobjedu Joea Bidena na izborima, istovremeno najavljujući promjenu fokusa na „promociju demokratije“.

Tehnološki gigant rekao je u petak da će modifikovati promjenu politike koja je uvedena prošlog mjeseca, zamrzavajući sve političke doprinose, zadržavajući zabranu za GOP skeptike na izborima, kao i one sa povezanim organizacijama, koji ponavljaju tvrdnje o širokoj prevari birača, najmanje do 2022. godine.

„Obustavit ćemo doprinose tokom trajanja izbornog ciklusa 2022. svim članovima Kongresa koji su glasali da se usprotive potvrđivanju glasova“, rekao je korporativni potpredsjednik američkih vladinih poslova Fred Hamphries u obavještenju Microsoft „PAC“ zajednici

„Takođe ćemo suspendovati doprinose za isti period za državne zvaničnike i organizacije koji su podržali takve prigovore ili predložili da se ponište izbori.“

Microsoft se pridružio litiji korporativnih behemota u zaustavljanju donacija istoj grupi republikanskih poslanika nakon pobune na Kapitol Hilu 6. januara, kada je grupa Trumpovih pristalica nasilno ušla u hol Kongresa kad su se predstavnici sastali da bi potvrdili Bidenovu pobjedu. Među onima koji su prekinuli dotok novca bile su finansijske institucije poput Citibank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, State Street Corporation, Commerce Bank i Mastercard. Kompanije Amazon, Marriott, Nike, Blue Cross Blue Shield Association, AT&T i Google takođe su se pridružile akciji.

Pored stalne obustave donacija, Microsoft je takođe primjetio da će stvoriti novi projekat pod nazivom „Inicijativa za napredak demokratije“, koji će izdvajati novac za „posao koji će se baviti pitanjima i politikama važnim za očuvanje i promociju demokratija.” Iako je kompanija dala nekoliko detalja o tome šta bi to moglo uključivati, rekla je da će se zalagati za „javnu transparentnost, reformu finansiranja kampanje i glasačka prava“.

Kao dio novog progresivnog preobražaja Microsoft PAC, rekao je da će stupiti u kontakt sa „drugim preduzećima i organizacijama koje žele da ojačaju demokratiju“, nagovještavajući da će udružiti snage sa drugim korporacijama u primjeni svoje „demokratske“ vizije – koja očigledno nema mjesta za 147 republikanskih poslanika koji su dovodili u pitanje ishod posljednjih izbora.

demokrateDonacijamicrosoftrepublikanci
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
3 godine prije

Koliko uopće povjerenja se može imati u republikanske ili bilo čije zastupnike koje su sponzoririali Microsoft, Citibank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, State Street Corporation, Commerce Bank i Mastercard. Kompanije Amazon, Marriott, Nike, Blue Cross Blue Shield Association, AT&T i Google?

Max
3 godine prije

Ništa novo od psihopatskih plaćenika koji misle krojiti tuđe mišljenje

Brzipuz
3 godine prije

Uz stalne prijetnje desnicom ušli smo u lijevi fašizam. Prestrašno

Ici
3 godine prije

Microsoft razmišlja da Trumpa i svu njegovu familiju transportira u Sibir?!?

banana
3 godine prije

“lov na vještice” točno kako su i obećali. Iz “demokracije” direkt u komunističke metode obračuna sa neistomišljenicima.

jablan u žitu
3 godine prije

Dati besplatnu obuku narodu kako da koristi “Linux” operativni sistem i niko više neće koristiti “Windows”. Ionako će završiti na smetlištu istorije kao i “Facebook”, “Instagram” i ostala s…

Ришона Вилон
3 godine prije

“Филантроп” и еугеник Бил Гејтс под бригом за будућност човечанства (повраћа ми се), у духу новог зеленогГрета фашизма, уз подршку својих псеудонаучних института, спроводи план који предвиђа снажније и интензивније избацивање прашине из одговоарајућих авиона, чији је задатак да замрачи СУНЦЕ, и да смањи грејање, односно ефекат неког квази грејања. Пише Форбс.
Он је наравно радилица закулисних стараца који се држе својих Протокола.

Marko9
3 godine prije

Pa na svim vladinim komitetima su iz obe stranka !!!

Lurker
3 godine prije

Krupni kapital se uključio u obranu demokracije… kako lijepo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI