Mike Johnson ignorira najbolje interese Amerike u korist Izraela

Mike Johnson
6 komentara

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson upravo je predstavio svoj dugo očekivani prijedlog zakona o inozemnoj pomoći i zbog toga se mnogi ljudi pitaju gdje leži njegova lojalnost jer druge zemlje dobivaju milijarde dolara pomoći, a ništa nije namijenjeno za osiguranje državnih granica.

Nije iznenađujuće da se Johnsona proziva kao izdajnika Amerike, budući da drugi prijedlozi zakona koje iznosi uključuju radnje poput zapljene ruske imovine i davanja Ukrajini, zabrane TikToka kako bi se kritike Izraela zadržale u tajnosti i pretvaranja američkih tvrtki u špijuni za Agenciju za nacionalnu sigurnost.

Zakon koji je predstavio Povjerenstvo za izdvajanja zastupničkog doma osigurat će više od 95 milijardi dolara vrijednu sigurnosnu pomoć drugim državama. To uključuje više od 60 milijardi dolara za rješavanje sukoba u Ukrajini i pomoć regionalnim partnerima u upravljanju situacijom; više od 23 milijarde dolara od ovog iznosa bilo bi potrošeno na obnavljanje američkog oružja, objekata i zaliha.

U međuvremenu, 26,38 milijardi dolara pomoći namijenjeno je Izraelu koji nastavlja provoditi genocid u Gazi, a dio novca se koristi za pokrivanje troškova povezanih s američkim vojnim operacijama koje su izvedene kao odgovor na nedavne napade na židovsku državu. Nešto više od 9 milijardi dolara od ovog ukupnog iznosa izdvaja se za humanitarne potrebe, što je bio uvjet da demokrati podrže prijedlog zakona.

Čini se da Johnson iskorištava nedavne napade Irana na Izrael kao odmazdu za izraelski zračni napad na iransko veleposlanstvo u Damasku. SAD je uskočio i oborio mnoge bespilotne letjelice i projektile koje je Iran ispalio na Izrael, a priroda incidenta bez presedana koristi se kako bi se dodala hitnost njegovom nastojanju da se usvoji zakon o sigurnosti.

Rekao je da će članovi Zastupničkog doma imati 72 sata da pregledaju prijedlog zakona prije nego što se u subotu navečer održi glasovanje o njegovom konačnom usvajanju. Predsjednik Biden podržava paket i pozvao je Zastupnički dom i Senat da ga izglasaju.

“Odmah ću potpisati ovo kao zakon kako bih svijetu poslao poruku: stojimo uz naše prijatelje i nećemo dopustiti da Iran ili Rusija uspiju”, rekao je.

Dva člana Johnsonove stranke već su rekla da će ga pokušati maknuti s mjesta govornika oko prijedloga zakona, a zastupnik Thomas Massie (R-Kentucky) pridružio se zastupnici Marjorie Taylor Greene (R-Georgia) u prijetnji da će ga smijeniti. Johnson je, međutim, inzistirao da neće dati ostavku.

Johnson slijepo podržava Izrael

Johnson nije skrivao svoju podršku Izraelu, izjavljujući da je to “biblijska opomena” Amerike da podrži židovsku državu tijekom govora u ponedjeljak navečer pred Ujedinjenim kršćanima za Izrael.

“Reći ću nešto što svi znate – u ovom kritičnom trenutku, Sjedinjene Države moraju pokazati nepokolebljivu snagu i podršku Izraelu… Moramo biti sigurni da cijeli svijet razumije da Izrael nije sam i da će Bog blagoslovi naciju koja blagoslivlja Izrael”, rekao je okupljenima, dodajući da je podrška njima “također velika vanjska politika”.

Također je ispričao kako se suočio s vođom većine u Senatu Chuckom Schumerom (D-New York) zbog poziva da Izrael održi nove izbore.

“Nazvao sam senatora i rekao mu: ‘Što to radiš? Što da sam izašao i dao izjavu i pozvao na promjenu režima u Ukrajini…kosa bi ti gorjela”, rekao je.

IZRAELMike JohnsonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
12 dana prije

Kad cijelu Ameriku drze za jaja zidovske svinje..

eks
12 dana prije

Samo naivni su poverovali da Amerikenjci neće nastaviti istu politiku koju vode već mnogo decenija. To je politika izazivanja ratova, porobljavanja i rasturanja nezavisnih država i pljačkanja tudjih resursa. Bogaćenje milijardera psihopata na račun nesreće i tragedije mnogih naroda je koncept na kojem se temelji politika američkih-jevrejskih psihopata. USA je zlo .

eks
12 dana prije

Redakciji New York Times-a zabranjeno je da u izveštajima o onome što se dešava u Gazi koriste reči : etničko čišćenje , genocid , izbeglički kamp , okupirana teritorija , Palestina . To im je naloženo u “instrukciji” za poštovanje principa objektivnog novinarstva . Slika i prilika zapadnih vrednosti i demokratije , oličena u predvodniku zapada – USA .

Max
12 dana prije

I njega drže.

eks
12 dana prije

Novi “biser” Bajdena : Morate da birate izmedju slobode i demokratije , jer ovo je Amerika ” . E sad, ako nije “biser” , onda je to ozbiljna stvar i može iziskivati široku analizu – “šta je pesnik hteo time da kaže “. Bez ikakve analize, možemo reći da za Amerikance nema ni slobode ni demokratije .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI