Milei nagovještava velike tehnološke planove za vladu

Javier Milei
16 komentara

Argentinski predsjednik razgovarao je o umjetnoj inteligenciji s Metom i Googleom

Umjetna inteligencija mogla bi biti ključna za jačanje libertarijanskih reformi u Argentini, od obrazovanja do otpuštanja u vladi, sugerirao je predsjednik Javier Milei.

Milei je nedavno bio u SAD-u, gdje se susreo s magnatima iz Silicijske doline, uključujući Metinog Marka Zuckerberga. Tema umjetne inteligencije pojavila se na sastancima, rekao je Milei u intervjuu za Radio Mitre.

“Meta ima čitav sustav za obuku ljudskog kapitala, za obuku ljudi kako bi, recimo, mogli graditi karijeru”, rekao je Milei, dodajući da će vlada u Buenos Airesu započeti razgovore s kompanijom “za implementaciju umjetne inteligencije u obrazovanju naše djece” koja počinje ovog tjedna.

O prijedlogu se već razgovaralo s ministricom za ljudski kapital Sandrom Pettovello, istaknuo je.

Milei također traži od AI-ja da ubrza proces rezanja vlade na način koji bi bio “trajan i vječan”, prema riječima njegovog glasnogovornika Manuela Adornija.

“Na svako radno mjesto u javnom sektoru, najmanje jedno radno mjesto je izgubljeno u privatnom sektoru”, rekao je predsjednik u eteru. “Sve što činimo da smanjimo veličinu države rezultira većim brojem radnih mjesta u privatnom sektoru.”

Milei je također sugerirao da je El Salvador već iskoristio AI za provođenje reformi. Argentinski predsjednik upravo se vratio s inauguracije svog salvadorskog kolege Nayiba Bukelea.

“Google ima sustav postavljen za reformu države pomoću umjetne inteligencije. Znate li gdje je uspješno primijenjen? U Salvadoru”, rekla je Milei za Radio Mitre. “Mislite li da su razgovori s Bukeleom bili ograničeni na sedam i pol minuta koje smo dopustili da budu snimljeni?”

“Sve u vezi sa smanjenjem države, oduševljen sam!” on je dodao.

Kada je Milei prošlog prosinca došao na vlast, argentinski pezo zabilježio je godišnju stopu inflacije od 300%. Od tada su njegove reforme “šok terapije” uspjele stabilizirati valutu. Također je obećao da će ukinuti 70.000 državnih poslova i ukinuti preko 200.000 programa socijalne skrbi kao dio reformi koje imaju za cilj čišćenje Argentine od “korupcije” političkog establišmenta.

AIArgentinaJavier Mileiumjetna inteligencija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
matrix
4 mjeseci prije

Javier Milei još jedan Habadnik i pijun međunarodnog cionizma doveden na “vlast” da ubrza propast i porobljavanje argentinskih gojima. Javier Milei: „Razmišljam o prelasku na judaizam i želim da postanem prvi jevrejski predsednik u istoriji Argentine“, rekao je Milei, prenio argentinski Radio Perfil. Milei je rekao za La Nacion: „Ja ne idem u crkvu. Idem u sinagogu. Ne pratim sveštenika. Pratim svog rabina. Učim Toru. U svetu sam poznat kao prijatelj Izraela. I kao neko ko uči Toru, skoro sam Jevrejin. Samo mi nedostaje krvni savez.” Kada ga je La Nacion pitao o nedavnom putovanju u Sjedinjene Države, uz napomenu da je kružio glasine da je otputovao kod psihijatra u vezi sa njegovom Aspergerovom bolešću, Milei je rekao da je otišao za Šabat kod jevrejskih prijatelja u Majami. Nakon toga je odleteo u Njujork da hodočasti u „rebeovu kuću“, što znači Ohel Habad-Lubavič u Kvinsu, gde su sahranjeni rabin Menahem… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

Zmaj od Sipova je Anstajn za ovog degena.

Tысяча = Tisuća
4 mjeseci prije

Posebno povjerenstvo zaduženo za istraživanje ruskog i bjeloruskog utjecaja u Poljskoj počelo je s radom u srijedu, objavio je premijer Donald Tusk. Nitko ne zna u kojoj formi ce biti ovo lov na vjestice. Europa je tamnica naroda, tamnica ideja i izvor mrznje, izvor svih mogucih zla……Doci ce na naplatu svima nama u EU. Mi Hrvati smo gledali u EU ekonomiju a pretvorilo se u novi nacizam. Ovako nesto nikad nije bilo u “Titovoj Jugoslaviji” U tzv. Titovoj Jugoslaviji su ljudili mogli drzati americku ili englesku zastavu u stanu, mogli su nositi natpise na majicama s USA ili GB zastavom, mogli su slusati BBC, Glas America i Die Deutsche Welle. Za vrijeme SFRJ se moglo otici u kiosk i kupiti njemacke, talijanske ili engleske novine, normalno to je vrijedilo samo za one gradove i mijsta gdje se to moglo prodati. Nitko nije nikog progonio za vrijeme Tita zato jer je… Čitaj više »

4 mjeseci prije

Sto bi SAD ratovao u Juznoj Americi kad ih osvaja kroz parlamentarizam.

tuf
4 mjeseci prije

Ovaj nadrogirani luđak će Argentinu pokopati na period cijelih generacija. Američko-cionistički autokrat koji glumi da je libertarijanac a zapravo je transhumanistički, fašistički gad koji nema nikakve socijalne inteligencije, potpuno uronjen u tehnokratske ekonomske teorije koje nisu primjenjive u praksi jer se u državi upravlja ljudima a ne strojevima.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Argentinci su imali predsjednicu koja ih je izvukla iz financijskih i ekonomskih nevolja. A koja je poslije – dobila rak. Kao i drugi J. Američki predsjednici i premijeri koji se nisu slagali sa nametanjem USA interesa, politike i narativa. Onda su …izabrali nekog drugog na izborima. Jesu li? 🙃 Ili su i ti izbori namješteni? Ne zaboravimo da je Argentina bila razmatrana kao domovina Židova. Naravno puno je pokušati lakše prodati priču o hazarima u Aziji. Pogotovo što recimo o Kumanima (imaju još nekoliko naziva), nitko nije učio u školi a koji su žarili i palili 2-3 stoljeća od Balkana do Irtiša. Cijela Zapadna i srednja Azija! Samo oni nisu gubili bitke. Bilo ih je puno i sve su dobijali. Od Mađara do Rusa. Opera knez Igor je pisana baš o takvoj bitci. Igor Svjatoslavič. Radili su kao plaćenici za sve. Bjeloputi I plavokosi ali Turkijski jezik. Ne, nema judaizma.… Čitaj više »

Lucija, prva
4 mjeseci prije

““Na svako radno mjesto u javnom sektoru, najmanje jedno radno mjesto je izgubljeno u privatnom sektoru”, rekao je predsjednik u eteru.
“Sve što činimo da smanjimo veličinu države rezultira većim brojem radnih mjesta u privatnom sektoru.””
Great.

Samo dvije stvari:
1) koje su to točno metode? Zašto nisam nigdje naletjela na ove sad Mileijeve ili Kirchneričine?

2) Znate koliko je SR Hrvatska imala službenika? 90.000 bez računala, većina.

Godinama je sada brojka bila 200.000 i naravno da ju je trebalo smanjivati.
Najskuplja država u EU.
Sada samo polako.

Jučer sam naišla na podatak da ih ima 300.000. Ne tvrdim ništa prije provjere.
Svaki novozaposleni je na državnim jaslama? Tko bi to trebao hraniti?

Max
4 mjeseci prije

Suludi igrač moćnika.

davor
4 mjeseci prije

Dovoljno mi je vidjeti tu kudravu glavurdu i kukastu nosinu i sve mi je jasno 🙂

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI