Ministar odbrane se ljuti zbog lažnog poziva Ukrajine

Ben Wallace lazni poziv
7 komentara

Ministar odbrane Velike Britanije je izrazio zabrinutost za bezbjednost nakon što se sagovornik predstavio kao premijer Ukrajine.

Britanski ministar odbrane Ben Wallace optužio je Rusiju za “prljave trikove” i naredio bezbjednosnu istragu o tome kako je neko ko se pretvara da je premijer Ukrajine mogao da ga nazove u četvrtak.

„Danas je jedan prevarant koji tvrdi da je ukrajinski premijer pokušao da razgovara sa mnom“, napisao je Wallace na Twitteru u četvrtak ujutru, rekavši da je „prekinuo poziv“ nakon što je čovjek „postavio nekoliko obmanjujućih pitanja“ zbog kojih je postao sumnjiv. Wallace je osudio poziv kao primjer „ruskih dezinformacija, izobličavanja i prljavih trikova“, ne nudeći nikakve dokaze.

Sekretarka unutrašnjih poslova Priti Patel se javila, rekavši da se to i njoj dogodilo „ranije ove sedmice“ i nazvala to „patetičnim pokušajem da se podijelimo u ovako teškim vremenima“.

Njena laburistička sjenka Holly Lynch nazvala je „zabrinjavajućim“ to što je neko na prevaru uspio da dobije pristup dvojici najviših ministara britanske vlade zaduženih za odbranu, rekavši za Guardian da „hitna istraga mora da ispita kako se to dogodilo kako bi se preduzeli neophodni koraci kako bi se ubuduće izbjegli takvi incidenti.”

Reuters je kasnije prenio da je Wallace naredio upravo takvu istragu.

Ukrajinski premijer Denis Šmigal se od početka sukoba držao tiho, a predsjednik Volodimir Zelenski vodi najveći dio aktivnosti Kijeva za odnose s javnošću na Zapadu.

Samo nekoliko minuta prije nego što je Wallace tvitovao o svom tajanstvenom sagovorniku, ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov je objavio na Facebooku da zapadni saveznici Kijeva treba da traže „gospodare rata“ koji žele da profitiraju od priliva vojne pomoći njegovoj zemlji.

„Takvi likovi se predstavljaju kao „savjetnici“, „pomoćnici“, „šefovi odjeljenja“, pa čak i pokazuju lažna „dokumenta“ kako bi dokazali svoje „zvanične pozicije““, rekao je Reznikov, a u stvari su „ološ, pljačkaši i izdajnici“ koji traže da napune svoje džepove ili pomažu neprijatelju. On je pozvao zapadne vlade da preispitaju svačije akreditive u ukrajinskim ambasadama ili vojnim atašeima i predaju sve prevarante policiji.

Ben WallacerusijaŠaljiv pozivukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
roberto
2 godine prije

Hehehehe..jadan,on se naljutio..hehehehe
Sad bu istražno povjerenstvo i naravno otkrit će se da su zvali rusi..hehe

Sam
2 godine prije

🤣😀🤣😀
Kakva je ovo sprdacina?!
Ovo ustvari dokazuje koliko su slabi “gospodari rata” i haosa bez vjernih i poslusnih sluga.
Pa mene licno,nikom nebitnom,ne bi mogli nazvati svi ovi trolovi na Logicnom,kada bi se svi udruzili i zajedno pokusali.
Hahahha,zvati engleskog ministra odbrane i s njim pricati cak 8 minuta?!
Ja ne pricam s djecom svojom toliko dugo,kad odem od kuce na mjesec dana.
Dal je to mogutje?🤣

2 godine prije

Razgovarali su 10 minuta…
Več poznati prankeri imaju samo jedan problem sada, ne mogu objaviti razgovora na zapadu.

Detektor
2 godine prije

Nije lako britanskom ministru obrane. Sada ga je eto nazvao židovski prevarant po imenu Denis Shmyhal koji se predstavio kao ukrajinski premijer, a gotovo svakodnevno ga zove drugi židovski prevarant po imenu Volodimir Zelenskiy koji se predstavlja kao ukrajinski predsjednik i stalno pokušava iskamčiti još shekela za “obranu Ukrajine”. No oram primjetiti nevezano uz te prevarante da Ujedinjeno kraljevstvo kasni za svojim zapadnim saveznicima glede uključivosti i “ravnopravnosti” i ne prati najnovije progresivne trendove. Iako su, što je za svaku pohvalu za ministricu policije postavili indijsku imigranticu Priti Patel koja naobrazbom istina nema nikakve veze s policijskim poslovima, ne prate dovoljno suvremene EU-ropske trendove glede obrane odnosno ministara obrane pa tako za razliku od recimo Njemačke nikako da “rodno ravnopravno” konačno postave na to mjesto ženu, i to barem lezbu, ako već nemaju kakvu crnkinju ili slično, nego umjesto toga stavljaju nekakvog bezličnog stranačkog ćatu s pimpekom kojeg onda telefonski… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Teški idiotizam bivše velesile.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI