Misterija iznenadnog odlaska Viktorije Nuland

Victoria Nuland
60 komentara

Uz sve više misterije iznenadnog odlaska Viktorije Nuland, bivši analitičar CIA-e Ray McGovern rekao je u intervjuu da je ona bila odgovornost u trenutku kada su se NATO i Rusija približavali direktnoj nuklearnoj konfrontaciji.

U nedavnom intervjuu, bivši analitičar CIA-e Ray McGovern nagađao je o razlozima Viktorije Nuland da podnese ostavku na svoju istaknutu ulogu podsekretara za politička pitanja, trećeg najvišeg zvaničnika u State Departmentu.

Njen nadzornik, državni sekretar Antony Blinken, objavio je u utorak njeno odlazak u penziju. Ali zašto sada, kada administracija pokušava da zadrži čvrst stav prema Ukrajini, Bajden i dalje traži pomoć za odbranu vrijednu desetine milijardi dolara preko republikanaca u Predstavničkom domu?

McGovern je za ruski Sputnjik rekao da je Nuland, tradicionalno jastreb, bila odgovorna u trenutku kada se NATO i Rusija približavaju direktnoj nuklearnoj konfrontaciji, uprkos glasinama da je možda u lošem stanju ili u opadanju zdravlja.

Prema mišljenju milijardera biznismena Davida Sacksa, mirovni pregovori Rusije i SAD mogu spasiti svijet od Trećeg svjetskog rata , jer se angažman SAD-a u ukrajinskoj krizi sada pokazao neefikasnim.

“Moja najbolja pretpostavka je da su CIA i Ministarstvo odbrane i NSA primili ovu poruku okolo govoreći: ‘ Vidi, Viktorija ovdje ima svoj plan’, ” rekao je McGovern.

„Predsednik zapravo ne želi da udari u ova skladišta municije u Rusiji ili da sruši Krimski most“, spekuliše bivši zvaničnik CIA. Moramo da je kontrolišemo, pa pretpostavljam da je vreme da ode u prevremenu penziju.”

Dr. Matthew Crosston, profesor nacionalne sigurnosti na Bowie State University, iznio je još jednu ideju koja nije nužno u suprotnosti sa gore pomenutim.

Objasnio je da je „Nuland bila uporna antiputinistkinja i koliko je žarko željela da nastavi da koristi Ukrajinu kao platformu na kojoj će nastaviti da slabi i/ili omalovažava Rusiju na globalnoj sceni – i možda čak i podiže ulog u tom sukobu sa njena podrška slanju balističkih projektila u Ukrajinu.” Ona je ipak svjesna da ukrajinska strana gubi.

Možda je vidjela da ukrajinske snage gube tlo pod nogama i odlučila je otići prije nego što bi doživjele potpuni poraz.

Međutim, McGovern i Crosston su se složili da su pregovori o prekidu vatre između Kijeva i Moskve ostali vrlo udaljena mogućnost, ako ne i nemoguća, s obzirom na Nulandinu poziciju podsekretara za politička pitanja (ona je u suštini nadgledala svu američku vanjsku politiku u Evropi).

“Jedno je sigurno: sve dok je Nulandova ostala u toj fotelji, doslovno nije bilo šanse da se takav razgovor uopće teoretizira. Sada može”, zaključio je Crosston.

U intervjuu za The Hill, novinar Glenn Greenwald ponudio je dodatni komentar na Nulandinu ostavku. „Jedinstvena monstruoznost Viktorije Nuland i njene dvostranačke, krvlju umrljane, jezive karijere“ je kako to kaže Grinvald.

rusijaSADVictoria Nuland
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Buničar
1 mjesec prije

Smatrao sam da bi na svijetu bilo bolje stanje da je daleko vise zena na visokim funkcijama u politici. Vjerojatno i bi ali ne vise ovakovih kao Nuland, iako mi se cini da upravo ovakove dostizu znacajne pozicije u politici. Gledam kako funcioniraju zene na lokalnim razinama politike. Stice se dojam da upravo razni zenski “jastrebi” stizu na vise pozicije. Normalne, razumne, inteligentne zene ocigledno ne dobijaju znacajniju podrsku glasaca cak i kada se kandidiraju pša vecina takovih bjezi od politike

tihobl
1 mjesec prije

Зашто је у Москви боље?

Карлсон: Могу само да вам кажем шта сам вдео. То је град са популацијом од 13 милиона људи, више него било који наш град. Тешко је управљати оваквим градом. А овде нема бескућника. Нема графита. Све је беспрекорно чисто. Јавне површине су дивне. Архитектура није искварена постмодерношћу, угњетавањем постмодерне архитектуре, која је осмишљена да вас деморалише и рани и уништи ваш дух. Нећу да се селим у Москву. Ја сам у Америци. Никада нећу отићи. Али Москва се не разликује толико од америчких градова моје младости. Имали смо слободно друштво, много слободније него данас. Било је сигурних, углавном чистих градова. А Москва је управо то. Ово ме не чини обожаваоцем Путина. Због тога презирем наше вође.

tihobl
1 mjesec prije

Rusi pokazali britancima kako se radi desant:

Mаринци, падобранци и добровољци искрцали су се из пловила у близини Антоновског моста. Због изненађења, непријатељ није стигао да реагује на време. Наши војници су уништили неколико непријатељских положаја, укључујући контролни центар беспилотних летелица и станицу за електронско ратовање, осматрачке, везе и пунктове за концентрисање људства.

Укупни непријатељски губици су до 30 милитаната. Наши борци су успели да се повуку на леву обалу без губитака.

Десант се искрцао на исто место где су Маргеловљеви борци 1944. године заузели први мостобран на десној обали Дњепра, који је постао кључ за разбијање фашистичке одбране. Тако су наши храбри ратници подсетили освајаче да ће победа бити наша, као и пре 80 година.

Porucili su englezima: gledajte i ucite, jer nisu nista naucili iz nekoliko stotina svojih neuspjesnih desanta.

Gad
1 mjesec prije

Dobila pedalu, nema misterije.

Buničar
1 mjesec prije

Ako uzmemo da su muski politicari (barem vecina) produkt negativne selekcije nije nikakovo cudo sto isto vazi i za zene u politici. Prateci politiku na lokalnoj razini pprimjetno je da ni jedna zena koja je strucna i postena vrlo rijetko uspijeva dobiti znacajniji broj glasova. Sto vise melje gluposti to joj je podrska glasaca veca

Hašo
1 mjesec prije

Bolesna .

tihobl
1 mjesec prije

Ruski dron otkrio tajni aerodrom sa avganistanskim helikopterima. Prvo je udario iskander sa kasetnom municijom, dva ostetio, a treci je uspio poletjeti. Zatim su krasnopolji dotukli dva helikoptera.
Ruski dronovi pretrazuju teritoriju 40-50 km duboko i zato u poslednje vrijeme stradaju patrioti, himarsi samohodne haubice …

tihobl
1 mjesec prije

Tri dana je Budalov napadao Rusiju.
O prvom napadu sam pisao.
Juce je pokrenuo jos veci napad. Ali zeznuo se – prvo je objavio pripremljene snimke o borbam po selima i na prilazima Beogradu, a onda je vojsku prebacio na granicu gdje su ih rusi natamburali – trocifren broj mrtvih.
Rusi su kod poginulih nasli referendumske listice za prikljucenje Ukrajini. Zamislite koji je to optimizam – nadali su se da ce zauzeti dio RF i provesti referendum.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Baba, ona Nulandica…
Napadala se dabogda!!!
Baba gleda kišu kroz prozor…

noppo
1 mjesec prije

pacovi prvi biježe kad barka tone.

nastran
1 mjesec prije

neljudski šljam!

ogo
1 mjesec prije

Kakav jastreb tuka

Гавран
1 mjesec prije

Rat je izgubljen, pobornica rata dobila otkaz.
.
Pukotna između Jevrejske i Usa politike?

Гавран
1 mjesec prije

OSTAVKA zamenice državnog sekretara Viktorije Nuland može ukazivati na skoro povlačenje SAD iz Ukrajine, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.          Pritom je precizirao: „Očigledno je da je Nuland bila prinuđena da podnese ostavku. Njen odlazak se može smatrati signalom spremnosti administracije da se što tiše i brže odvoji od katastrofe u Ukrajini. Već u narednih nekoliko meseci“.          Po Mekgregorovoj proceni, Vašington može ponoviti vijetnamski scenario u Ukrajini, odnosno – da SAD opet potpuno napuste zemlju koju dugo javno tretiraju kao savezničku.          Američki pukovnik je objasnio i zašto:          „Sada je Rusija najjača vojna sila u Evropi, pa Bela kuća nema šanse da je pobedi. Zato svi razumemo da ćemo otići jer nemamo izbora. Glavno je što nemamo vojnu moć da se odupremo Rusima u Ukrajini. Nikada to nismo ni mogli“.          Odluka SAD da se izvlače iz ukrajinskog projekta dovela je francuskog predsednika Emanuela Makrona u krajnje nezgodan položaj –… Čitaj više »

No.1
1 mjesec prije

Dabogda crkavala u najgorim mukama..vještica….

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Ova spada u rang Madeleine Albright i Hillary Clinton.

1 mjesec prije

“Možda je vidjela da ukrajinske snage gube tlo pod nogama i odlučila je otići prije nego što bi doživjele potpuni poraz.” to je sto bih ja rekao za zaluznog. isprovocirao otkaz.

Balle kalle
1 mjesec prije

Hazarski gnjoj od nakaze kao i njen sef

Josip
1 mjesec prije

Sve danasnje politicare zapada treba pocistiti. Pogledajte samo sto radi onaj ludak u Kanadi?

Patriot
1 mjesec prije

Sad kad treba uzet Pušku u ruke i stat na čelo dragovoljaca i ratovat u Ukrajini ona podvila rep. Nije isto djelit sendviće i ratovat .

IL Partigiano
1 mjesec prije

The Duran kanal na you tube objasnjava da je na njeno mjesto dosao neki diplomata koji zeli ekonomski rat s Kinom.

Steve
1 mjesec prije

Znači, jedna metla manje na parkingu Bele Kuće…

Bruno
1 mjesec prije

Ispravak netočnog navoda. Ova spodoba nije jastreb već KOKOŠ. Druga stvar je da to neme nikakve veze sa sramoćenjem i ponižavanjem Rusije. Amerikanci su digli šapu na Krim iz jednostavnog razloga. Odsjecanje Rusije od Crnog mora. Rat neće stati sve dok se Ukrajina potpuno ne odsječe od Crnog mora, a to je, kako reče admiral Lošo, dok Rusi ne zauzmu Dnjepropetrovsk. Odesa ne može ostati u sastavu Ukrajine. Vidi se po dronovima kojim uništavaju rusku mornaricu. Sada je samo pitanje hoće li Amerikanci i Britanci odustati od Crnog mora. Ako ne, III svjetski rat je neizbježan. Eu se ne pita ama baš ništa. Služi kao mamac za potrošnju atomskog naoružanja u prvom udaru. Amerikancima su problem sarmat, avangard i posejdon. Amerikanci se boje da je u pitanju trik kao što je bio i Reganov trik s ratom zvijezda. Na svaki način žele navući Ruse da nešto od toga upotrijebe u… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Nema više kolača za petokolonaše.

duki
1 mjesec prije

Surla ,ova NULAndova i ona litavska karikatura su spremne za rat ,??Ali preko naše kože ! Oo jeeaaa!

Perun
1 mjesec prije

Nevjerovatna arogancija i monstruoznost Viktorije Nuland i njene dvostranačke vampirske krvlju umrljane, jezive karijere i ,,politike” odgovorni su za sve veći ANTIAMERIKANIZAM….P.S.. Povampireni Humanitarni imperijalizam je sranje koje ova baba V.Nuland cijelo vrijeme provodi ….to baca ljagu i optužuje Sjedinjene Države i njihove zapadne saveznike da slijede neoimperijalističke ciljeve pod izgovorom da brane ljudska prava, ….što se dogodilo u Jugoslaviji, Afganistanu i Iraku ,Siriji ,Libiji etc.etc …za nju je malo jedna smrt ,crkla dabogda zajedno sa Clintonkom Hilary…..i Madeleine Korbel Albright( rođena kao Marie Jana Körbelová)….SFSN

Tommy
1 mjesec prije

Ova kuja inače hazarka odradila je ono z ašto je hazaro bankari plaćaju, huška na rat.
Ti hazari su stvarno stoka smrdljiva.

Perun
1 mjesec prije

Amerikance treba osvijestiti i pozvati na “decionizaciju” američkog duha i objasniti im ono što je ostatak svijeta nazvao “sporom cionističkom invazijom” na nezavisne i slobodne zemlje kako bi se stvorio novi neoimperiajlni cionisticki poredak… to je ključni i razumljiv razlog zašto su Amerika i Izrael omraženi od većine prostog puka , akademskog i kulturnog svijeta ….to je potpuni poraz za ovaj povampireni neocionisticki pakt ….SFSN

Pictor
1 mjesec prije

Govno je otišlo jer nije ispunilo zadatak. Njen zadatak je bio napraviti sve apsolutno legalno i ilegalno što se može da u Rusiji dođe do pada vlasti prije izbora ove godine. To je bio njen jedini zadatak, koji nije izvršila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI