Mjesec dana nakon strašne eksplozije, libanonske službe sigurnosti u bejrutskoj luci pronašle još jedno skladište amonijevog nitrata

Beirut nakon eksplozije
3 komentara

Uz jedno neosigurano skladište amonijevog nitrata, čije je zapaljenje dovelo do razorne eksplozije u Beirutu, libanonske snage sigurnosti otkrile su još jedno skladište od četiri tone opasne kemikalije. Novo skladište nalazi se u oštećenom prostoru, u bejrutskoj luci.

Libanonska vojska koja se nalazila u tom području, novo je skladište otkrila u utorak, izvijestili su libanski mediji. Četiri tone amonijevog nitrata pronađeno je u brodskom spremniku, nakon čega su ga vojni inženjeri brzo uklonili.

Prema novinskoj agenciji Akhbar Al-Youm, carinski službenici iz luke nisu znali za prisustvo nove količine kemikalija.

Velik dio Beiruta leži u ruševinama zbog ogromne eksplozije koja se dogodila proteklog mjeseca. Gradska luka, kroz koju prolazi tri četvrtine uvozne i izvozne robe morskim putem, uništena je. Smatra se da je zaliha od 2.700 tona amonijevog nitrata dovela do eksplozije. Pretpostavlja se da su zalihe kemikalija bile pohranjene na nedovoljno siguran način, u spornom skladištu od 2014. godine.

Lučki službenici, koji su nadzirali njegovo skladište i koji su bili zaduženi za njegovo osiguranje, uhićeni su, a istraga je u tijeku.

U eksploziji je smrtno stradalo najmanje 190 ljudi, ozlijeđeno više od 6.000, a oko 300.000 ostalo je bez domova. Kasniji val bijesa  javnosti doveo je do pada libanonske vlade, no imenovanje novog premijera, koje se dogodilo ovog tjedna, malo je ublažilo nemire u kojima su sve do nedavno sudjelovali bijesni građani, koji su se sukobljavali s organima reda.

Eksplozija Bejrut
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
orgnbirwnviwenfvwnefvnwefvefve
3 godine prije

Službe kojima kao “pomažu” one nosonje iz Galije da prikriju što su im braća uradila u Bjerutu. Ko i Kisinđeri šef komisije za tornjeve, nalaz komisije je bio srušili pećinari ko što je sekundu poslije tornjeva rekao cnn glasilo istine.

Ante
3 godine prije

To su im podmetnuli Izraelci po noci da niko ne vidi.
😂😂😂😂😂😂

Max
3 godine prije

Dobro da su ga našli prije Netaniayahua,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI