fbpx

U nedavnim eksplozijama u Beirut preko 70 poginulih i hiljade ozlijeđenih

Beirut eksplozija

Ogromne eksplozije koje su se dogodile u libanonskom glavnom gradu Beirutu ubile su preko 70 ljudi, rekli su agenciji Reuters lokalni sigurnosni i medicinski izvori. Eksplozije su uništile zgrade i pretvorile gradske ulice u pustoš, ispunjenu krhotinama.

Prva eksplozija je odjeknula u luci Beirut malo nakon 18 sati u utorak, po lokalnom vremenu, nakon čega je uslijedila odmah još jedna, zaglušujuća eksplozija. Eksplozije su uništile zgrade u luci i razbile prozore u krugu od nekoliko kilometara, nakon čega je nastao ogroman oblak u obliku gljive, koji se uzdizao u nebo. Ministar zdravstva Hamad Hassan za eksploziju je okrivio vatromet.

Kad se prašina slegla, Hassan je naredio svim dostupnim bolnicama da počnu primati ranjene. Čelnik Crvenog križa zemlje rekao je da su stotine ozlijeđenih odvedene u bolnicu na zbrinjavanje, iako su neki ostali zarobljeni u svojim domovima.

Video-snimke snimljene nakon eksplozija prikazuju ulice posute ruševinama i omotane u sivi, veliki sloj prašine. Dok su se alarmi automobila oglašavali kroz nekoliko ulica, a dim sakrio večernji zalazak Sunca, jedan promatrač opisao je prizore tako što je rekao da podsjećaju na ”smak svijeta”.

Usred izvještaja koji govore o tome da bolnice odvode unesrećene zbog manjka kapaciteta, lokalni mediji zatražili su od javnosti hitno darivanje krvi. Pored lokalnih vlasti, na mjestu eksplozije nalazilo se više od 30 timova Crvenog križa.

Govoreći u blizini mjesta eksplozije, guverner Bejruta, Marwan Abboud, je rekao novinarima da nedostaje jedna vatrogasna posada, koja je poslana na mjesto događaja.

Razaranje uzrokovano eksplozijom izgleda teško i rašireno. Staklo je razbijeno, a u gradskoj zračnoj luci, udaljenoj desetak kilometara od luke, spušten je strop. Između luke i zračne luke, zgrade koje su se našle na putu eksplozije, uništene su udarnim valom.

Iako je ministar zdravstva Hassan za nesreću krivio vatromet, neki su mještani tvrdili da su iznad svojih glava vidjeli mlažnjake. S izraelskim snagama i libanonskim militantima Hezbollaha, koji su nedavno angažirani u sukobu na granici između dviju zemalja, izraelska vlada izdala je priopćenje u kojem kaže da nije sudjelovala u eksplozijama koje su se dogodile u Beirutu. Libanonski generalni ravnatelj zadužen za sigurnost, Abbas Ibrahim također je odbacio glasine o izraelskoj umiješanosti.

Glasnogovornik UN-a rekao je novinarima da njegova organizacija još uvijek nije sigurna je li eksplozija bila “slučajna ili je to bila radnja koju je namjerno izazvao  čovjek”. U Washingtonu je Bijela kuća priopćila kako pomno prati situaciju.

Nakon što je Hasan prvobitno objasnio da je za nesreću kriv vatromet, lokalni mediji citirali su carinsku službu u luci i izjavili kako je veća eksplozija započela nakon zapaljenja skladišta kemikalija. Direktor Ibrahim rekao je za Al Jazeeru da je na tom mjestu pohranjena velika količina visoko eksplozivnog natrijeva nitrata, koja je prije nekoliko mjeseci zaplijenjena s broda.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
52 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
1 mjesec prije

Lebanese Prime Minister says explosions caused by an estimated 2,750 tons of ammonium nitrate left unsecured for 6 years in a warehouse. 6 years! 6 years!

Tanja
Gost
Tanja
1 mjesec prije

Moguće je da je u blizini otvor u adrenokromske tunele. Zato što je blizu CNN (vodeći sotonisti) i radi se o skladištu. Tipično.
Moguće da nitko nije znao za taj otvor osim korisnika.
Došlo je do gadne pogreške. Zato što nitko nije znao za otvor.

Inače. znamo da im se tuneli miniraju čim se NAĐENA nestala i oteta djeca povade van i zbrinu.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 mjesec prije

Imaš + od mene.

Mada, to mi prilično liči na solidan SF roman, ili film.

Sve može umreti, osim nade.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@guest_459103

Ovo nije izolirani slučaj eksplozije, nego jedna u nizu koja se posljednjih tjedana događala na teritoriju Irana, Sirije i Libanona. Uglavnom je riječ o skladištima oružja ili tvari koje služe za vojne obračune.

Jeste li sigurni da je mogući razlog svim tim eksplozijama rušenje “adrenokromskih tunela”? Nekako mi se ta Vaša priča u ovom slučaju čini previše nategnutom da bi bila točna.

Tanja
Gost
Tanja
1 mjesec prije

Da, koriste bombe koje su testirali u Afganistanu. U pustinji. O tome se puno pisalo prije par godina, čiste podzemne tunele.
Najpoznatiji članak je da je Trump bacio bombu na talibane.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sad-na-afganistan-bacio-najvecu-nenuklearnu-bombu

Amonijev nitrat definitvno mora imati aktivator. Dok prvi put nije eksplodirao mislilo se da potpuno bezopasan.

Došlo je do greške. U toj greški je činjenica da je eksplodirao amonijev nitrat i da je pored bilo ili eksploziva ili nafte ili nešto treće zapaljivo. Što je zapalilo to zapaljivo?

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@guest_459610

Dakle, nakon šest godina skladištenja “umjetnog gnojiva” u libanonskoj luci… otetog s ruskog broda… dogodila se greška ovakvih razmjera… zbog čišćenja tunela diljem Bliskog Istoka… u kojima se skrivaju oteta djeca… čije tjelesne supstance se koriste za proizvodnju droge i kozmetike … koju konzumira svjetska elita?

Molim Vas, ispravite me ako sam pogrešno shvatila Vašu tezu.

Mister x
Gost
Mister x
1 mjesec prije

Ako se pitate tko je odgovoran,isti onaj koji stoji iza ‘tajanstvenih’ eksplozija u Iranu,a jedna od njih je isto u luci.Odgovor je samo jedan….

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
1 mjesec prije

from 2,700 tons of ammonium nitrate, 1947 Texas City port explosion caused by 2,300 tons – killed over 500, injured over 5,000, caused ~ $1.2 billion in damage (in today’s USD)
Texas City disaster – WIKIPEDIA

Z.A.
Gost
Z.A.
1 mjesec prije

Ovo je meni sve sumnjivo i dali ce se znati pravi uzrok ove tragedije je pod znakom pitanja , ali ova eksplozija sto se je desila u Beirutu ja bih je povezao sa eksplozijama u Iranu i nebih je smatrao odvojenom sa desavanjima u Iranu . Po meni ako je ovo diverzija , vrlo brzo ce mo saznati odgovor . Hezbolah ce sigurno poduzeti mjere odmazde ako se utvrdi da je ovo izazvano namjerno.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
1 mjesec prije

Katastrofa u gradu Texasu bila je industrijska nesreća koja se dogodila 16. travnja 1947. u luci Texas u Teksasu, u zaljevu Galveston. Bila je to najsmrtonosnija industrijska nesreća u američkoj povijesti i jedna od najvećih eksplozija u povijesti. Požar u ponoć je započeo na brodu francuskog broda SS Grandcamp (pristao u luci) i detonirao je njen teret od oko 2.300 tona (oko 2086 metričkih tona) amonijevog nitrata. [1] Time je započela lančana reakcija požara i eksplozija na drugim brodovima i obližnjim skladištima nafte, u konačnici je poginulo najmanje 581 osoba, uključujući sve osim jednog člana vatrogasne službe grada Texas. [2]

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Kazun ne trudi se objasniti sotonjarama, oni su opsjednuti sa Izraelom.
Mogu samo da se krive i dobijaju bjele po glavi.

Imeri
Gost
Imeri
1 mjesec prije

A je li to isto kao i napada na američki broj USS Liberty, kad su ga ći-futy napali?

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
1 mjesec prije

Rarely seen movie of Texas City, Texas Explosion – April 16, 1947
YOU TUBE 1:15

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Kada padne list sa drveta nas optuzuju.
Pocrkat ce te od mrznje, to nije dobro za ten.

Imeri
Gost
Imeri
1 mjesec prije

Crkni gofno ćifu-tasko

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Imeri sta samo to?
Kazem ja da vi mozete samo kevcati kao bjesne psine.
Kev kev
😂😂

Komentator
Gost
Komentator
1 mjesec prije

Pero ne vrijeđaj pse usporedivši ih sa takvima! To su zaraženi štakori!

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Komentator imas pravo, meni ih zao sto sami sebe osudise.
Ne razumiju da samo sebi zovu zlo a tako ce im i biti.

Komentator
Gost
Komentator
1 mjesec prije

Imeri, sad si prekardašio. Varaš se ako misliš, da si s tim izjavama nekome zanimljiv a ponajmanjezabavan i komičan ti si obična karakterna nula!

Imeri
Gost
Imeri
1 mjesec prije

Antisemitizam je izmišljotina, riječ-batina koja ima ulogu da suzbije i u korjenu uguši svaku opravdanu kritiku na:
1) zločinačku i nelegalnu državu Izrael
2) na ideologiju cionizma, koja je najopasnija i najštetnija ideologija današnjice, u stvari osnovica za cijelu globalističku elitu i NWO
3) na financijsku mafiju… koja drži kompletni svjetski financijski sustav u svojim rukama: FED-BIS-MMF-Svjetska banka-ECB…
a velika većina onih koji pripadaju toj mafiji su pripadnici “izabranog naroda”, što je naprosto činjenica, koja toliko bode u oči,
da ju je nemoguće ignorirati. Da u toj svjetskoj financijskoj eliti ima toliko Rusa, ili Kineza, ili Arapa, ili.. muslimana..
to bi mainstream mediji naravno odmah istakli i to vrlo rado, bi pisali i govorili, kako i zašto ima toliko Rusa, ili Arapa, ili Kineza,
ali spomenuti da su većina tih financijskih bosova i vlasnika banaka, židovi- to donosi odmah batinu antisemitizma. To je tabu.
Čak i ako se uopće ne spomene riječ židovi. Naprimjer, ako netko upotrijebi izraz “high financy” (na engleskom), ili “hochfinanz”
(na njemačkom), dakle “visoka financija” ili visoki financijski krugovi, taj također odmah dobije batinu antisemitizma, iako uopće nije
spomemuo riječ židovi. Ali na taj način, oni koji odmah potežu batinu antisemizima , zapravo nehotice samo priznaju to, što nastoje po svaku
cijenu sakriti i zabraniti; da su velika većina onih koji drmaju financijama, židovi.
U SAD-u postoji ironični šaljivi izraz “kosher nostra”, koji asocira na poznati izraz za mafiju “cosa nostra”.
U SAD, također postoji satirični izraz: “there is no bussines, like shoa bussines”, za one koji ne znaju, to je asocijacija na poznati
izraz “”there is no bussines, like show bussines”. Shoa je hebrejski (židovski) izraz za holokaust. Dakle, sa ovim izrazom “there is no bussines,
like shoa bussines” je sve rečeno.. To je ono, što je kritizirao i dr. Norman Finkelstein, rođeni židov, koji je kritizirao tu besramnu trgovnu
židovskih krugova sa holokaustom, i korištenje batine holokuasta za ucjenivanje cijelih naroda i država, o tome je napisao knjigu “Industrija holokausta”,
I tog Finkelsteina, iako je židov, “kosher nostra” je odmah proglasila antisemitom, kao i onog židova (zaboravio samu mu ime), koji je prije 6-7 godina
bio gost na znastvenom kongresu u Teheranu, kojega je organizirao Ahmadinedžad, pod naslovom: “svijet bez cionizma”.

“Kosher nostra” svrstala je u antisemite i Rogera Watersa (bivši frontmen slavne grupe Pink Floyd, lijevi liberal), i
Gunthera Grassa (njemački nobelovac, koji je cijelog života bio ljevičar i član SPD-a) i Henninga Mankella (pokojni švedski književnik,
koji je također bio ljevičar), i Javiera Bardema, Penelope Cruz (španjolske filmske zvijezde) i Pedra Almodovara (poznati španjoski redatelj, ljevičar i gej)..
i Maria Balotellija (talijanski reprezentativac, inače crnac)…
Svi oni su se kritikom na računa Izraela zamjerili “kosher nostri”. Bardem, Cruz, Almodovar i
još oko 50 drugih španjolskih umjetnika, redatelja, glumaca, pisaca, itd, 2014. su u zajedničkom saopćenju oštro osudili, razaranje Gaze i bjesomučno ubijanje
Palestinaca, kada je izraelska vojska za 2 tjedna pobila 2000 palestinaca, Oni su to nazvali “genocidom” i odmah dobili batinu antisemitizma od
strane “kosher nostra” (svjetski židovski kongres i sličnih organizacija). Mario Balotelli je tu batinu dobio zbog drugog razloga, jer je u šali
rekao, nešto kao; “skupljam novčiće kao židovi” i odmah su ga napali da je antisemit ,
a čelnici engleske lige i UEFA su ga zbog toga kaznili nekom novčanom kaznom…

Z.A.
Gost
Z.A.
1 mjesec prije

Cini mi se da si zestok i malo ljut covjek ali se mora priznat da umijes pisat.

Komentator
Gost
Komentator
1 mjesec prije

On ne piše nego, kenja na usta!!

Z.A.
Gost
Z.A.
1 mjesec prije

Cujes Komentator nemoj me ljutiti i nebudi beobrazan ! Ne koristi moj komentar za vrijedjanje drugih , ne blati moje komentare svojim bljuvotinama … Ako ti je do vrijedjanja pisi svoje samostalne komentare a i da ti kazem nevidim razloga da se ti ovom covjeku obracas na takav nacin . Jeli Imeri se tebi obratio ili Perecu . Dobro je tebi onaj komentator nedavno rekao da se djete ne petljas kad odrasli raspravljaju o politici …

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

Tata ti je goyim a mama šiksa.

Ukakana ovca
Gost
Ukakana ovca
1 mjesec prije

@ Imeri

Realno, ti jesi antisemita, ako ni zbog čega drugog, ono zbog nekoliko postova u kojima komentatore nazivaš “čifutima” čime pokazuješ da negativne emocije uzgajaš prema celome narodu, a ne samo pripadnicima finansijske ili svetske elite. Sve drugo što si napisao ovu “sitnicu” treba da “objasni”.

Dobar deo te jevrejske elite je finansirao Hitlera, čak i u vreme rata, iako su znali šta se dešava sa njihovom “braćom” po nemačkim logorima.

Bagra bilo kojeg naroda je – bagra. Evo primera koji je većini, imalo upućenih, dobro poznat.

Sve vreme 1. svetskog rata, npr. Rade Pašić (sin Nikole Pašića), živeći u Parizu snabdeva Nemce platinom, koju kupuje po celoj Evropi. Mnogi drugi bednici, snabdevaju srpsku vojsku brašnom u koje su zamešali gips ili čak pesak, pokvarenim mesom itd.

To su bogataši koji su vladali zemljom posle rata.

Treba li da pominjem “našu elitu” (tu slobodno upiši pripadnike svih naših naroda i narodnosti) koja se obogatila u poslednjim ratovima uz patriotsku dreku?

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

ukakana ovco, prvo palo pročitaj educiraj se pa onda piši postove gdje želiš izgledati kao pametan i učen.
Dakle redom, ja ih zovoem ćifuti i to je moje demokratsko pravo a da te naučim oni nisu narod, jer narod ima svoje korjene a oni ih nemaju već žive kao paraziti na tuđoj otetoj zemlji.
Nadalje, oni su hazari i oni s pravim bibliskim židovima nemaju veze.
Nadalje, ta polu rasa je financirala sve ratove, da dobro si pročitao, sve ratome i samo siju ratove, bijedu i patnju, jer jedino tako oni imaju koristi.
A to šta si ti neuk to je tvoj problem, a daj kad si tako pametan pročitaj talmud i stavi ga ovdje na post da vide svi pa mi onda reci je li kod mene ili njih govor mržnje.
I za kraj, zoveš me anti-semitom znaj da je od onti-semitizma goris samo semitizam.
PAMETNOM DOVOLJNO.

Ukakana ovca
Gost
Ukakana ovca
1 mjesec prije

@Mirko

Šta reći, velepoštovani. Večno sam Vam zahvalan, jer sam večeras zbog Vas doživeo prosvetljenje.

Sve one velike i značajne knjige svetskih religija, pune čuda gde se pastirskim štapom podeli more, gde se hoda po vodi i gde device čudotvorno i bezgrešno začnu, samo su bajka.

Zbog Vas, upravo od večeras, verujem u reinkarnaciju (možda se i preselim u Indiju, ako uskoro ne pronađem kakvog domaćeg Krišnuovog slugu). Eto u Vama se, vidim reinkarnirao, nekakav Scharführer iz Aušvica, Birkenaua ili sličnog romanitčnog mesta.

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

Ta mjesta koja navodiš tamo te treba i poslati ali cijelu tvoju obitelj i to do 10 koljena unatrag.
Vi chifute ste oličenje svakog zla na zamlji. Zemlja bi bila puno mirnije i ljepše mjesto za život da nema vas hazarskih barbara bez kuture. I dobro vam je rekao njemački filozof nemate ništa vrlima ali zato imate mana na pretek.
Svakoj sili dođe kraj i vama će……

Ukakana ovca
Gost
Ukakana ovca
1 mjesec prije

@Mirko

Mirko, nemirko je malo nervozan?

No, da nema takvih, bilo bi dosadno na ovom zemaljskom šaru.

Usput, nisam pripadnik izabranog naroda. Čak nisam ni pristalica politike njihovih elita.
Samo se stidim i užasavam toga, što su im tebi slični, uradili i što biste, koliko vidim, rado ponovili.

Imeri
Gost
Imeri
1 mjesec prije

Vječita borba između ljudi i mržnja među njima
potiče od strane određenih interesnih skupina.

To je jedna mala međunarodna klika bez korjena
koja okreće ljude jedne protiv drugih i
koja ne želi da vlada mir.

To su ljudi čiji je dom svugdje i nigdje,
to su ljudi koji nemaju zemlju na kojoj su odrasli.

Već danas žive u Berlinu, u Briselu sutra zatim
u Parizu prekosutra, pa u Pragu, Beču ili Londonu
i svugdje se osijećaju kao kod kuće.

Oni su jedini koji se mogu okarakterizirati kao
međunarodni elementi, jer oni vode svoje poslove svugdje,
ali ih ljudi ne mogu pratiti.

Ali ljudi, ljudi su vezani za svoju zemlju i svoju domovinu,
vezani za životne mogućnosti koje im država
i nacija pružaju.

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Imeri jesi jadan, crknuces od mrznje.
Pusku u ruke internet ratnice i pravac Libanon, ja sam ti sa druge strane.
Kmeeeeeee

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

Pa ne bih baš u Libanon ako ne moram, ja sam da prvo očistimo gofna kao tu u HR , a onda se širiti dalje.
Zar si zaboravio da vam je Tito rekao 1967 da možete u ćifutilandiju, potjerao vas je kao zadnju stoku šta i jeste vi ste goyim a sve vaše žene su šikse.

Imeri
Gost
Imeri
1 mjesec prije

Dabogda tebi i svim tvojima Hezbolah zakucao na vrat, smrade ći-futarsky

Komentator
Gost
Komentator
1 mjesec prije

Imeri, tvoje antisemitske bljuvotine se ni Šikslgruber ne bi posramio, Pljuc!!!

Tom
Gost
Tom
1 mjesec prije

Sotonsko pleme je krivo za cjeli kaos u svijetu

Z.A.
Gost
Z.A.
1 mjesec prije

Cudna je i ova izjava ministra zdravstva Hamada Hasana da je za eksploziju odgovoran vatromet . Ovo je po meni veoma ishitrena objava bez ikakve provedene legalne istrage od strane nadleznih organa a koja bi da se sprovede trazila i odredjeno vrijeme u samoj istrazi i najvjerojatnije i pomoc sa strane od zemalja koje imaju strucnjake kada se radi o ovakvim dogadjanjima . A to bi trebalo i da se uradi kako sam naveo radi skidanja sumnje sa aktera koji su recimo nevini a ako bi bili igrom slucaja neopravdano optuzeni moglo bi izazvati nesagledive posljedice u tom regionu koji je svakako trusan i na samoj ivici eksplozije citavog regiona . A mozda je i izjava ovog ministra bas u tom pravcu da se ne stvaraju dodatne tenzije koje bi u suprotnom imale negativan efekat po region .

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Z. A. Odlicno si to primjetio!

Darko
Gost
Darko
1 mjesec prije

Al dajte pogledajte te eksplozije. izgleda kao detonacija manje nuklearne mozda neutronske bombe, da se razumijemo 2015 godine je neutronska bomba uporabljena u Jemenu, Pretpostavlja se da je Saudijska Arabija odgovorna, a netko im je to morao dati najvjerovatnije Izrael.

Sonja
Gost
Sonja
1 mjesec prije

Ne mogu vrece amonijevog nitrata eksplodirat na nikakvoj vatri…. potreban je detonator i detonirajuci stapin… tzv,brzogoreci stapin….
Sto znaci moras ga pripremiti da bude eksploziv u protivnom je najobicnije gnojivo… dzubre.

Komentator
Gost
Komentator
1 mjesec prije

Može eksplodirati Sonja, ako je u skaldištu mnogo tog materijala (a bilo ga je skoro 3 tis. tona) ako je nepravilno uskladišteno- Vlaga i vrućina dovode do zamozapaljenja te kemikalije. Svaki eksploziv poslije dugog stajanja u lošim uvjetima koji vladaju u skladištu postane nestabilan i dovoljna je iskra zbog statične elektrike ili manji udarac, da sve to eksplodira.

Mirko
Gost
Mirko
1 mjesec prije

Da komentator u pravu si može eksplodirati ako tvoja dva mossad-chifuta postave eksploziv.

soifvnoaesfvnasefvnaefnvanfvinaidfvaf
Gost
soifvnoaesfvnasefvnaefnvanfvinaidfvaf
1 mjesec prije

Čista aerosolna bomba po efektu na okoliš, vidi se po onom naknadnom bjelom oblaku stvorenom prilikom ekspanzije, zato je tako destruktivna bila eksplozija.

Mucke
Gost
Mucke
1 mjesec prije

Tocno ,a to iskljucuje mogucnost nesretnog slucaja .

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Moja sućut stanovnicima Bejruta i obiteljima stradalih. Mislim da se radi o sabotaži.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro
1 mjesec prije

Daj,ne napadaju čovjeka,jednostavno eksplodirao dučni-amonijski nitrat kojeg su ovi konji 6 godina držali uskladištenog u luci i zavarivali u skladištu,sada može netko.proglasiti Ruse krivce za eksploziju jer su ga oni.dovezli do Beiruta,a ovi ga zaplijenili i eto držali ga do.eksplozije,6 punih godina!!!!A za koji ga tujac ga nisu prodali dalje??? A da li je u luci i Hesbolah imao što uskladišteno i to još.dodatno pojačalo eksploziju,nećemo nikada točno.saznati jer je ionako sve otišlo.u zrak!!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
52
0
()
x