Mnogo posla treba da se uradi na obnavljanju novih ruskih teritorija

Mihail Misustin
15 komentara

Pred Rusijom je mnogo posla u pogledu obnove njenih novih teritorija, izjavio je u ponedjeljak ruski premijer Mihail Mišustin.

Na početku razgovora sa svojim bjeloruskim kolegom Romanom Golovčenkom u ponedjeljak, ruski premijer je rekao da je 30. septembra 2022. godine „održana istorijska ceremonija potpisivanja sporazuma o pristupanju Rusiji Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti”. “Ova odluka je rezultat izbora stanovnika ovih teritorija, miliona ljudi”, naglasio je šef ruskog kabineta. Podsjetio je i na riječi predsjednika Vladimira Putina da je izražavanje volje naroda neotuđivo pravo stanovnika, zapisano u Povelji UN. “Oni su izabrali da budu uz svoj narod, uz svoju domovinu”, naglasio je Mišustin.

Prema njegovom mišljenju, važno je učiniti sve što je potrebno za sigurnost stanovništva ovih krajeva i njihov što brži povratak normalnom životu. “Postoji mnogo ozbiljnog posla koji treba da se uradi na obnovi infrastrukture, ekonomije i socijalne sfere. Ovo je sada dio naše zemlje”, rekao je ruski premijer.

Od 23. do 27. septembra održani su referendumi o ulasku u sastav Rusije u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Ogromna većina stanovništva glasala je za ulazak u sastav Rusije. Ceremonija potpisivanja sporazuma o pristupanju regiona Ruskoj Federaciji održana je 30. septembra u Dvorani Svetog Đorđa u Velikoj Kremljskoj palati.

donjeckhersonLuganskMihail MišustinrusijaZaporožje
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rade
1 godina prije

Rusija je uvijek bila najveca a sada je jos veca.Sto se posla tice,polako imate vremena.

davvor
1 godina prije

Danas sam citao o americkom tajnom planu da se baci atomska Bomba na mjesec.

Max
1 godina prije

Treba ih prvo zadržati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI