Morske bespilotne letjelice koje je isporučio Zapad uništene u Ukrajini

Iskander M
13 komentara

Rusko ministarstvo odbrane u nedjelju je izvijestilo da je uništilo nekoliko visokovrijednih sredstava u Ukrajini, uključujući protivavionske sisteme, radar i zalihe pomorskih dronova koje je isporučio Zapad.

Kijev je reklamirao svoje morske dronove kao domaće oružje, koje je više puta koristio za napad na rusku Crnomorsku flotu. Međutim, ministarstvo je u svom dnevnom brifingu opisalo uništenu imovinu kao “koju su Ukrajini isporučile zemlje NATO-a”.

Ruska vojska nije dala nikakve dodatne informacije o napadu, ali je zabilježena velika eksplozija tokom noći u ukrajinskom gradu Odesi, za koji se vjeruje da je njihova primarna baza za dronove. Eksplozija se očigledno dogodila u gradskoj luci, praćena višestrukim sekundarnim detonacijama.

Odvojeni udar pogodio je lučki objekat koji se nalazi u predgrađu Odese Peresyp. Vjeruje se da je napad bio usmjeren na skladište goriva, a u objektu je uočen veliki požar.

Ministarstvo odbrane je takođe tvrdilo da je uništeno najmanje dva protivvazdušna sistema S-300 iz sovjetske ere, kao i radar veoma visoke frekvencije (VHF) P-18. Nije odmah bilo jasno da li je radar originalni sistem sovjetske proizvodnje ili moderna ukrajinska nadogradnja, odnosno P-18 Malachite. Do sada se na internetu nije pojavio nijedan snimak koji bi potvrdio ove tvrdnje.

Nastavljene su intenzivne borbe duž linije fronta, a na dnevnom brifingu ministarstva se navodi da su suprotstavljene strane bile uključene u artiljerijske duele u protekla 24 sata.

Ruska vojska je izvijestila da je pogodila više artiljerijskih platformi, uključujući haubice M777 i M119 američke proizvodnje, te najmanje jednu tegljenu FH70 britanske proizvodnje i jednu samohodnu haubicu PzH2000 njemačke proizvodnje. Više artiljerijskih oruđa sovjetske proizvodnje, kako vučenih tako i samohodnih, prijavljeno je i uništeno i oštećeno tokom proteklog dana.

Odesarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
22 dana prije

Besposadna plovila.

Bato
22 dana prije

“Više artiljerijskih oruđa sovjetske proizvodnje, kako vučenih tako i samohodnih, prijavljeno je i uništeno i oštećeno tokom proteklog dana.”

Izvukli su staro zeljezo jer im ceska nabavila staru sovjetsku municiju od nekih izdajnika al pronac ce se i oni !!!

tihobl
22 dana prije

Imali su nekoliko pogodaka poslednjih dana po fabrikama u Krivom Rogu. NATO je zaplakao zbog obima razaranja. Kad bi Djuro vudio fotke tasplakao bi se ko malo dijete.

Život je nepravedan
22 dana prije

Ruski junaci….

POTPUNO UNIŠTENJE
Rusi razaraju drugi najveći grad u Ukrajini, u Kijevu očajni: ‘Stvaraju ‘grad duhova‘, prijeti novi Alep‘
Procjene su da Rusi u ovom trenutku nisu u stanju osvojiti Harkiv, ali bi ga zato mogli srušiti do temelja

tatamata
22 dana prije

dze nestade ona nasha nazi bagra?

crodaemonx
22 dana prije

Morske bespilotne letjelice

Motorola
22 dana prije

Zapadnjaci cijeli život jedu holivudsku cionacističku propagandu. Vjeruju u tu izuzetnost, sretne završetke, američki san… kao što magarac vjeruje u 🥕. kako je citirao bivši američki legionar: nema boljih nas vojnika od onih u hollywoodu 😂

FELIX
22 dana prije

TO JE SAMO DOLIVANJE BENZINA NA VATRU, U OVOM SUKOBU GINU NAJBOLJII NAJSPOSOBNIJI NA OBE STRANE MLADICI. ZAPAD NIJE NAS PRIJATELJ CAK NI HRVATIMA KOJI CE AKO BUDU IMALI SRECU RADITI KAO KELNERI PO HOTELIMA NA JADRANSKOJ OBALI U TUDZEM VLASTISTVU, SADA JE VEC KASNO ZA BUDZENJE TAKO OPET PEVAJTE PESMU DANKE DOICLAND..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI