Morske bespilotne letjelice koje je isporučio Zapad uništene u Ukrajini

Iskander M
13 komentara

Rusko ministarstvo odbrane u nedjelju je izvijestilo da je uništilo nekoliko visokovrijednih sredstava u Ukrajini, uključujući protivavionske sisteme, radar i zalihe pomorskih dronova koje je isporučio Zapad.

Kijev je reklamirao svoje morske dronove kao domaće oružje, koje je više puta koristio za napad na rusku Crnomorsku flotu. Međutim, ministarstvo je u svom dnevnom brifingu opisalo uništenu imovinu kao “koju su Ukrajini isporučile zemlje NATO-a”.

Ruska vojska nije dala nikakve dodatne informacije o napadu, ali je zabilježena velika eksplozija tokom noći u ukrajinskom gradu Odesi, za koji se vjeruje da je njihova primarna baza za dronove. Eksplozija se očigledno dogodila u gradskoj luci, praćena višestrukim sekundarnim detonacijama.

Odvojeni udar pogodio je lučki objekat koji se nalazi u predgrađu Odese Peresyp. Vjeruje se da je napad bio usmjeren na skladište goriva, a u objektu je uočen veliki požar.

Ministarstvo odbrane je takođe tvrdilo da je uništeno najmanje dva protivvazdušna sistema S-300 iz sovjetske ere, kao i radar veoma visoke frekvencije (VHF) P-18. Nije odmah bilo jasno da li je radar originalni sistem sovjetske proizvodnje ili moderna ukrajinska nadogradnja, odnosno P-18 Malachite. Do sada se na internetu nije pojavio nijedan snimak koji bi potvrdio ove tvrdnje.

Nastavljene su intenzivne borbe duž linije fronta, a na dnevnom brifingu ministarstva se navodi da su suprotstavljene strane bile uključene u artiljerijske duele u protekla 24 sata.

Ruska vojska je izvijestila da je pogodila više artiljerijskih platformi, uključujući haubice M777 i M119 američke proizvodnje, te najmanje jednu tegljenu FH70 britanske proizvodnje i jednu samohodnu haubicu PzH2000 njemačke proizvodnje. Više artiljerijskih oruđa sovjetske proizvodnje, kako vučenih tako i samohodnih, prijavljeno je i uništeno i oštećeno tokom proteklog dana.

Odesarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Besposadna plovila.

Bato
1 mjesec prije

“Više artiljerijskih oruđa sovjetske proizvodnje, kako vučenih tako i samohodnih, prijavljeno je i uništeno i oštećeno tokom proteklog dana.”

Izvukli su staro zeljezo jer im ceska nabavila staru sovjetsku municiju od nekih izdajnika al pronac ce se i oni !!!

tihobl
1 mjesec prije

Imali su nekoliko pogodaka poslednjih dana po fabrikama u Krivom Rogu. NATO je zaplakao zbog obima razaranja. Kad bi Djuro vudio fotke tasplakao bi se ko malo dijete.

Život je nepravedan
1 mjesec prije

Ruski junaci….

POTPUNO UNIŠTENJE
Rusi razaraju drugi najveći grad u Ukrajini, u Kijevu očajni: ‘Stvaraju ‘grad duhova‘, prijeti novi Alep‘
Procjene su da Rusi u ovom trenutku nisu u stanju osvojiti Harkiv, ali bi ga zato mogli srušiti do temelja

tatamata
1 mjesec prije

dze nestade ona nasha nazi bagra?

crodaemonx
1 mjesec prije

Morske bespilotne letjelice

Motorola
1 mjesec prije

Zapadnjaci cijeli život jedu holivudsku cionacističku propagandu. Vjeruju u tu izuzetnost, sretne završetke, američki san… kao što magarac vjeruje u 🥕. kako je citirao bivši američki legionar: nema boljih nas vojnika od onih u hollywoodu 😂

FELIX
1 mjesec prije

TO JE SAMO DOLIVANJE BENZINA NA VATRU, U OVOM SUKOBU GINU NAJBOLJII NAJSPOSOBNIJI NA OBE STRANE MLADICI. ZAPAD NIJE NAS PRIJATELJ CAK NI HRVATIMA KOJI CE AKO BUDU IMALI SRECU RADITI KAO KELNERI PO HOTELIMA NA JADRANSKOJ OBALI U TUDZEM VLASTISTVU, SADA JE VEC KASNO ZA BUDZENJE TAKO OPET PEVAJTE PESMU DANKE DOICLAND..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI