Moskva osuđuje ukrajinsko granatiranje Donjecka

Granatiranje Donjecka
11 komentara

Ukrajinsko granatiranje ruskog grada Donjecka u nedjelju, u kojem je poginulo najmanje 25 civila i ranjeno 20 drugih, bio je ” varvarski teroristički čin ” izveden uz podršku Zapada, saopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Nedjeljno bombardiranje prometne pijace u glavnom gradu ruske Narodne Republike Donjeck izazvano je oružjem koje su Kijevu isporučile SAD i njihovi saveznici, navodi se u saopštenju ministarstva.

” Ovo još jednom potvrđuje direktnu umiješanost [Zapada] u sukob i čini ga saučesnikom u zločinima režima Zelenskog, koji je još jednom pokazao svoju nečovječnost i mržnju prema nedužnim ljudima “, navodi se u saopštenju.

„ Neograničena želja Zapada da nanese ‘strateški poraz’ Rusiji kroz ruke svojih ukrajinskih marioneta, koje želi da podrži bezumno i bez ograničenja, gura kijevski režim na sve nepromišljenije korake, uključujući akte terorizma, masovna kršenja međunarodnog humanitarnog prava i ratnih zločina ”, dodali su iz Ministarstva.

Rusija je pozvala vlade i međunarodna tijela da osude ovaj ” izdajnički napad na civilno stanovništvo “, navodi se. Propust da se to učini bio bi znak ” tihog odobravanja ubistava civila ” koji bi samo ohrabrio Kijev ” da počini još krvavija zvjerstva “, također se ističe.

Svi oni koji su uključeni u granatiranje Donjecka i u druge ” terorističke napade ” na Rusiju suočiće se sa ” neizbežnom kaznom “, upozorilo je ministarstvo, dodajući da “očajnički udari”  jasno pokazuju nedostatak političke volje ukrajinskih vlasti tražiti mir diplomatskim putem.

„ Potreba da se ostvare svi ciljevi i ciljevi ruske vojne operacije je očigledna. Sigurnosne prijetnje i teroristički akti ne bi trebalo da se vrše sa teritorije Ukrajine ”, navodi se u saopštenju.

Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN-u Dmitrij Poljanski napisao je na Telegramu da će napad na Donjeck, koji je opisao kao ” još jedan gnusni zločin ” Ukrajine, ” nesumnjivo ” postati jedna od glavnih tema razgovora tokom sigurnosti UN-a Sednica Saveta u ponedeljak. Rusija je prije nekoliko dana zatražila sastanak SBUN na kojem bi se razgovaralo o isporuci zapadnog oružja kijevskoj vladi.

donjeckrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 mjeseci prije

Eto sta znaci imati dobar satelitski nadzor: kasetnim bombama po pijaci kad je najvise naroda izaslo u kupovinu. PVO je presrela nesto, a ne moze presresti tolike rakete.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Preneseno izvješće !!! ..” Spisak državljana Francuzke – boraca ” Međunarodne Legije ” – poginulih u Rusku granatiranju Kharkova 🤷” …. —–>>> uploads.disquscdn.com/images/d38d2e8f28b3a234e39099ba43893cfa02b630984033336d5265a4a0075875e5.jpg Ciao – NEEEXT 😁 !

Sparkling
3 mjeseci prije

Idemo malo sarkazma, kad već govorimo o poginulim civilima.
Što je to 25 civila???? Skoro pa ništa. U nekoj dalekoj zemlji zvanoj Palestina dodaš na taj broj još TRI NULE Ii dobiješ OTPRILIKE stvarnu sliku ako stvarni broj nije još veći. No to više nitko ni ne broji jer to je tamo neka daleka zemlja zvana Palestina.
Lp

Darko
3 mjeseci prije

Rusi za svaku ukrajinsku granatu vratite im 100 i ne šparajte gamad nego oderite kako to Izrael radi, vidite da im nitko ništa ne može.

xyz
3 mjeseci prije

Nigdje na zapadnim medijima nema osude tog zločinskog i barbarskog čina.

Max
3 mjeseci prije

Težak zločin.

Dawor
3 mjeseci prije

…..”osuđuje” ?????
Ma sram te bilo …. Putine naivni,nesposobni,gubitnik i osramoćeni !!!
😡😡😡😡😡

tihobl
3 mjeseci prije

Према речима бившег начелника штаба војне мисије НАТО-а у Москви, пензионисаног капетана прве класе америчке морнарице Харија Табаха, Украјина „не би требало да оклева да уништи“ цивилно становништво Русије. Што више обичних становника буде гинуло, то ће победа брже доћи.
Као историјску потврду свог гледишта навео је уништавање дела становништва Трећег рајха и бацање атомских бомби од стране Американаца на Хирошиму и Нагасаки.

Janko
3 mjeseci prije

Taj zločin kao i vojne operacije ukrajinske vojske osmišljavaju se u zajedničim ameriičko-engleskim štabovima ,a izvođenjje se prepušta ukrajinskim vojnicima opremljenim zapadnim oruzjem

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI