Na Krimu je uhićen ukrajinski agent koji je planirao sabotažu na velikoj trafostanici

Uhapsen
5 komentara

Ruske specijalne službe uhitile su ukrajinskog diverzanta na Krimu. O tome izvješćuju brojni Telegram kanali, pozivajući se na izvore u agencijama za provođenje zakona.

Prema službenicima za provođenje zakona, uhićenik je planirao počiniti sabotažu u velikoj električnoj trafostanici u Kerchu. Ovaj objekt opskrbljuje električnom energijom stambene zgrade, brodogradilište i društvenu infrastrukturu područja. Uhićenik je započeo pripreme za eksploziju trafostanice u veljači 2023. godine.

Krajem ožujka snage sigurnosti ušle su u trag diverzantu. U njegovu je stanu obavljena pretraga tijekom koje je pronađena improvizirana eksplozivna naprava, kao i tri pametna telefona putem kojih je muškarac stupio u kontakt s kustosima ukrajinske vojne obavještajne službe.

Kako se ispostavilo, 52-godišnjeg Sergeja, vlasnika ruskog i ukrajinskog državljanstva, ukrajinska vojna obavještajna služba regrutirala je još 2022. godine. Morao je s njima biti u kontaktu putem instant messengera.

U početku je Sergej trebao prikupiti podatke o stanju kritične infrastrukture u Republici Krim. Svojim kustosima poslao je podatke pomoću pametnih telefona pronađenih kod njega. Tada mu je dodijeljen važniji zadatak – miniranje trafostanice.

Muškarac je trenutno uhićen. Osumnjičenik je pod istragom, a ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu impresivna zatvorska kazna. No, ovdje vrijedi napomenuti da neizbježnost i oštrina kažnjavanja ovakvih zločina ima i veliki preventivni značaj, zaustavljajući mnoge “sumnjičave” osobe koje bi iz ideoloških razloga ili zbog novca mogle počiniti sabotažu.

Krimrusijasabotažaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NOVI STARI
1 godina prije

da ja isto pušam…i mene bi…

tatamata
1 godina prije

prno sergej u varchak , cudno je to ,ovi sto se zalete kamionima u masu ljudi su teroristi po EU ,a kad imamo iste takve po rusiji ,ili krimu ,,e tad su to junaci i domoljubi … jebena su to pravila , ni pravnik ih ne more shvatiti

Max
1 godina prije

Jak neki agent.

nessy
1 godina prije

Agent ce imati vremena da razmisli o svom zanimanju. Vjerujem cak da ce doci do zakljucka da je mozda ipak trebao raditi nesto drugo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI