Nacistički veteran dobio titulu “ukrajinskog i kanadskog heroja” u parlamentu

Stephane Dujarric
29 komentara

UN je reagirao na nedavni skandal u Kanadi u vezi sa proslavom nacističkog veterana, u kojem je parlament Kanade aplaudirao ukrajinskom čovjeku koji je služio u nacističkoj Waffen SS tijekom Drugog svjetskog rata.

Govornik glavnog tajnika UN-a, Antonija Guterresa, Stéphane Dujarric, rekao je novinarima da “naravno, osuđujemo svako proslavljanje ljudi koji su aktivno sudjelovali u nacističkim aktivnostima tijekom Drugog svjetskog rata”.

Dujarric je rekao tokom dnevne konferencije za novinare u ponedjeljak da UN protivi svakom potezu koji slavi bilo koga tko je aktivno pomagao nacistima.

Incident se dogodio prošle sedmice tokom posjete ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Kanadi. Yaroslav Hunka, 98, bio je pozvan da prisustvuje parlamentu kao “ukrajinski i kanadski heroj”, unatoč široko dostupnim fotografijama njegove pripadnosti SS-u. Anthony Rota, predsjednik kanadske Komore komuna koji je bio odgovoran za poziv Hunki, kasnije se ispričao i izrazio žaljenje zbog odluke.

U uredu kanadskog premijera Justina Trudeaua tvrdi se da “nije bila unaprijed obaviještena” Zelenskijeva delegacija ili sam kanadski lider o pozivu Hunki. Incident je ipak izazvao bijes i osudu nekoliko država i židovskih grupa.

Oleg Stepanov, ruski ambasador u Ottawi, rekao je prošle nedjelje da će Rusija tražiti objašnjenje od Ottawe zbog hvaljenja nacističkog veterana. Također je nazvao vladu koju vodi Trudeau “epitom neo-liberalnog fašizma”. Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, opisao je incident kao “skandaloznu nepažnju”.

Slična reakcija došla je iz Poljske. Witold Dzielski, poljski ambasador u Ottawi, rekao je da je SS jedinica u kojoj je Hunka služio bila “odgovorna za ubojstvo tisuća Poljaka i Židova” i dodao da njegova nacija nikada ne bi pristala na “isperivanje takvih zlikovaca”.

Nekoliko židovskih organizacija, uključujući Friends of Simon Wiesenthal Center (FSWC) i Centar za Izrael i židovske poslove koji predstavlja židovske federacije širom Kanade, također su osudile akcije parlamenta.

“Osuđujemo postupak prema svakom preživjelom holokausta i veteranu Drugog svjetskog rata koji su se borili protiv nacista”, rekao je FSWC.

FašistaGalicijska DivizijakanadaukrajinaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ljena bitanga
7 mjeseci prije

Osudile, ahaha. Ipak je to saveznička Kanada. A u nas ustaške guje vide iz Aske”nazi” Kne””ss””et-a !

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Ukrajinci su uhvaćeni u još jednoj laži – admiral Viktor Sokolov nije poginuo na Krimu, nego je vrlo živ jer je danas bio na vojnom sastanku gdje je bio i Šojgu.

Saljivdjija
7 mjeseci prije

Nisu znali a i da su znali ponovo bi ga pozvali.. Vazno da pripreme teku po planu -svi protiv Rusije…
A Zidovi se ponasaju poput polunosece zene.. Njima je Zelenski samo mikrafon i nista vise..
Osudidi ili pljunuti je danas jedno te isto.Hoce li nekom letiti fotelja (nece) hoce li neko dati ostavku (jok) hoce li dobiti sankcije kanadsjani (hahaha) to znaci da su znali sta im je cilj i efekat u skuplanju avetnja iz proslosti protiv bacuska da se spasava dolar…

Alex
7 mjeseci prije

Kakvi su karakter današnji političari ma Zapadu,ovaj nacist djeluje kao jagnje.

Max
7 mjeseci prije

Čisti nacizam.

Petar
7 mjeseci prije

Izgleda da se pripremaju žrtvovati Zelenskog, a možda i Trudeaua, jer ovo je bila očita podmetačina. Kao dovedite toga da ga odlikujemo, pa onda odmah udri na njih kroz medije.

Farree
7 mjeseci prije

Kada se priprema sljedeći rat moraju se revidirati sve uspomeNe na prethodni Sjetite se početka 90 i kako kako su oni koji su kolabirilari sa Nacistima postali heroji a partizani zloćinci

Zimek
7 mjeseci prije

Zerohedge kaze da su parlamentarni kanadski ljevicari pokusali obrisat sve sto tice toga u sluzbenim dokumentima u parlamentu.

nastran
7 mjeseci prije

idioti..a zašto ga uopće zvali..radi zelenskog?

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Ma koje su ovo priče?

A tko i koliko godina financira organizaciju u Kanadi kojoj ovaj pripada?

Drugo. Sjetite se ona dva glasanja u UN o osudama nacizma.

Zapravo, ovo sad ispričavanje je čudno, ne ponašanje kanadskog parlamenta.

Ma koje ostavke. Novi zbori. I neka se svaki zastupnik izjasni o svom stajanju i 5 minutnom pljeskanju .

tatamata
7 mjeseci prije

nqse usrasko smece se ne javlja danas

Dux
7 mjeseci prije

Kako je ovo krenulo, nacisti će za ove “demokrate” ispast mali miševi…..katastrofa.

Nena
7 mjeseci prije

Какав им је парламент такви им и хероји!
Врана,врани очи не вади..

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“…glasnogovornik UN-a Stéphane Dujarric izjavio je kako se organizacija protivi odavanju počasti nacistima, ali da uzima u obzir ispriku koju je uputio parlament.

Interesantno, jer u BiH pravdu i zakone kroji izvjesni Christian Schmidt koji je prije 16 godina pokusao rehabilitrati nacističkog pukovnika Möldersa 👇🏼👇🏼 ”

Samo sa slikom pukovnika i Hitlera
Link
—————–

“Kanađani se borili protiv nacista u Europi najviše ih izginulo u Normandiji bilo mnogo dobrovoljaca pogotovo pilota a ovi se tako slatko sa aplauzom popi…. š i poser.. u po njima.

Poljaci bi trebali najviše biti bjesni ova jedinica je najviše Poljaka pobila pa onda Jevreja i potučeni su do nogu u okolini grada Brodija u Ukraini.

Povjest je potrebna upravo da ti se ne dese ovakvi propusti.”

Hash
7 mjeseci prije

На западу ништа ново!

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Kako ono ide: ‘Zelenski ne podrzava nacizam’ 👇🏼👇🏼

Da je kojim slucajem jos ziv, Josef Mengele bi zahvaljujuci aktualnoj politickoj nomenklaturi vjerojatno bio izabran za predsjednika skupstine Svjetske zdravstvene organizacije .

Link
Slika

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“SAD su, počevši s Clintonom i Madeleine Albright, koja je kao SAD predstavnica u UN-u javno ponižavala Butros Butros Galia, srozali svrhu, ulogu i ugled UN-a. Od tada UN prestaje biti ikakav faktor. Još neko vrijeme su se pokušavali održavati ispunjavajući želje SAD-a (npr. Libija, Sirija s bojnim otrovima itd), ali njihova uloga je svedena na bla, bla, bla, bla i ništa. SAD su stalno na tapetu zbog kršenja svih mogućih međunarodnih ugovora i zakona, i? Još davnih dana, sredinom ’80.-ih, kada je UN oštro osudio SAD miniranja civilnih luka u Nikaragvi, NYT, WP i CNN su otvoreno zagovarale stav: „ukoliko odluka UN ne koristi SAD-u, ne trebamo je provoditi niti joj se pokoravati“. SAD drži pod okupacijom dijelove suverenih država (Kuba i Sirija) hapsi veleposlanike suprotno „Bečkoj konvenciji“, ubija po svijetu terorističkim akcijama u kojima na tisuće ginu civili, sve pod osudom UN-a, uz osude raznih odbora: prava djeteta,… Čitaj više »

Miro
7 mjeseci prije

Osnivač NASE je bio nacistički vojni naučbnik pa onda osnivač Svetskog Ekonomskog Foruma Klaus Schwab.
Nacisti vladaju svetom samo treba dobro gledati ne samo šta mediji kažu.

Luksi
7 mjeseci prije

Sada je sve na svome, fasizam na Zapadu je prirodno stanje stvari, njihov izum i sistem. Kada je Darwin razvio svoju teoriju o evoluciji vrsta, njegovi utjecajni savremenici su je prihvatili iz jednog jedinog razloga, kada su uvidjeli da se to moze primjenuti i na ljudsku vrstu, tj da su oni ti koji su sposobni da prezive, prilagode se i dominiraju na(d) drugima. Znaci sve prirodno i normalno. Eugenika je odatle potekla a institucionalno i pseudonaucno razvijena prvo u Skandinaviji, narocito u Svedskoj, nacisti samo preuzeli. Zato aplauz svome uceniku u Kanadi.

Ringo10
6 mjeseci prije

Na Zapadu će uskoro i Hitlera proglasit herojem jer je napao Rusiju i ubijao Ruse

bljakkk
6 mjeseci prije

kakav horror

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI