Najoštrije mjere u Europi: Srbija zbog koronavirusa uvodi policijski sat

Aleksandar Vučić - EU
57 komentara

Zbog niske razine odgovornosti građana kojima prijeti epidemija koronavirusa, srbijanska vlada odlučila je pooštriti prethodno uvedeno izvanredno stanje u zemlji.

Od danas se u Srbiji uvodi policijski sat u vrijeme od 20:00 do 05:00, a nadgledat će ga vojska i policija. U to će vrijeme samo pripadnici specijalnih službi i oni koji rade u večernjim i noćnim smjenama moći boraviti izvan kuće.

Osobe starije od 65 godina ne smiju napuštati svoje domove. Za kršenje utvrđenih pravila samoizolacije umirovljenicima prijeti novčana kazna od 1500 eura.

Prije toga je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, upozorio i na kaznenu odgovornost za one koji namjerno ne poštuju karantenu, a imaju simptome bolesti. Oni se suočavaju s tri godine zatvora.

U srbijanskim medijima pojavile su se informacije o skorom obustavljanju javnog gradskog prijevoza. Trenutno gradski prijevoz u Srbiji radi smanjenim režimom, prema rasporedu za vikende i praznike.

Odlukom Vlade Srbije majke male djece ne moraju ići na posao, ali će primati punu plaću.

“Donijeli smo odluku da će majke djece mlađe od 12 godina biti plaćene u potpunosti i da mogu bez ikakvih posljedica ostati bezbrižne sa svojom djecom”, potvrdio je Vučić.

Policijski sat u Srbiji uveden je prvi put nakon nekoliko desetljeća. Vlasti takvu mjeru nisu uvele ni tijekom NATO bombardiranja 1999. godine, ni tijekom državnog udara 2000. godine, kao ni i tijekom prethodnog izvanrednog stanja, proglašenog nakon atentata na premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Ako ne griješimo, ispada da je u Srbiji policijski sat posljednji put na snazi bio za vrijeme kvislinške vladavine Milana Nedića i nacističke vojne uprave.

Srpski predsjednik je dao je iznio statistike. Tijekom inspekcije 7607 osoba, koje su prethodno poslane u karantenu, policija je kod kuće zatekla njih samo 5594.

COVID-19srbija
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Labora
4 godine prije

Uvešće još i sto za jednoga, plus desetkovanje, mnogo napredan ovaj vojvoda.

apolo
4 godine prije

Sluganske vlade uvode vanredna stanja koja to nisu. Npr. Srbija zabranjiva starijima kretanje, izlazak ili okupljanje dok migranti slobodno se krecu. Tako je Bosna uvela “stanje nesrece”, zatvorila svoje gradjane dok opet migranti se slobodno krecu i druze. Italija isto, narod u karantin, gradjanima kazne , kreces se samo uz pomoc ausvajsa, a migosi slobodno zuje, druze se i okupljaju. Znaci, posao na prvom mjestu.

Geto
4 godine prije

Pozdrav svima iz Beograda. Visemesecni sam posmatrac vasih tema i komentara, u kojima je primetan ozbiljan broj kvalitetno informisanih pratilaca ovog portala. Hvala vam na tome. Sto se tice Srbije i Beograda, a povodom preduzetih mera radi pokusaja suzbijanja masovnog broja zarazenih corona virusom, mogu reci da su vlastodrsci poprilicno zakasnili sa reagovanjem, kao i da to cine na neprofesionalan nacin. Nije se iskoristio vremenski prozor i iskustva Kine, Italije, Spanije, Francuske…nije se obezbedio potreban broj zastitnih maski i pratece opreme koja je neophodna u situacijama koje vode ka potencijalno velikom broju ugrozenih. Ozbiljnost pristupa ovoj temi, kad’ su u pitanju gradjani Beograda, je na izuzetno niskom nivou. Kretanje po trznim centrima, objektima ugostiteljskog tipa, kao i samo okupljanje u vecem broju, jeste svakodnevna pojava. “Neozbiljnost” je rec koja najbolje opisuje odnos gradjana Srbije ka corona virusu. Sto se tuce Vucica…ne bih trosio mnogo reci na tog stvora. Uspesan je… Čitaj više »

Živa istina
4 godine prije

Lošu prepečenicu i kiseli kupus su prošle godine napravili kad ne pomaže,a i loš estrogen srpkinje proizvode kad ih nije zaštitio kako kaže njihov glavni dr.sc.primarijus!

Alex
4 godine prije

Što veći diktator,to žešće mjere.

Siniša
4 godine prije

Jako podmuklo, jako zlonamjerno, jako neprijateljski LR….sve “srbijansko” ali je srpski predsednik…..
Elem…..ne postoji “srbijanski”,kao što ne postoji “hrvatijanski” ili hrvaćanski.

Emiliano Zapata
4 godine prije

Di su oni za koje je Orwell teoreticar zavijere!??

politicki nekorektan
4 godine prije

…..a,da nega izoliraju od naroda ? za svaki slucaj, da se ludilo ne rasiri u narodu…

njofra
4 godine prije

Ako ne griješimo, ispada da je u Srbiji policijski sat posljednji put na snazi bio za vrijeme kvislinške vladavine Milana Nedića i nacističke vojne uprave……Rečeníca svih rečenica! Ne, necu reci da je Vucici na tolikoj razini kao M.Nedic…ali tko zna možda čovek napredovao 🙂

Red Dog
4 godine prije

Vucko, mi te volimo.
Ako nista drugo, zato sto volim da cujem kmecanje liberala i anarhista.
Zamisli, ima pravila, treba slediti pravila. Mangupi nece.
To treba dresirati pendrekom po bubrezima da se spuste na zemlju.
Tito – Slobo – Vucko.
Vucko – Slobodo 🙂

mane
4 godine prije

Zasto srbsku vladu nazivate srbijanskom. Izgleda da u hrvatskoj bio levicr ili desnicavatikan je duboko zasao u gen coveka. Stari nacin da se razjedini srbski korpus, da se prikaze da srbi u bosni, crnoj gori, hrvatskoj… Nisu isti sa srbima u srbiji. Ocekivao sam da ce ovakav sajt raditi na toleranciji i suzivotu izmedju dva naroda, ali neki ciljevi ostaju isti

Milanče
4 godine prije

Da vas informiram o nekim stavrima o kojima nemate informacije.Rusija-Amerika-Engleska dobili su zeleno svjetlo od globalista da stvore novi svjetski poredak.U tom stvaranju imaju popis svih predsjednika drzava,premijera vlada kojima je unaprijed dan zadatak da pohapse svu mafiju koja je trgovala sa drogama i oruzjem.Dobio je i Vucic da ucini neke stvari oko pranja para albanske mafije i gradnje objekata po Beogradu.Nazalost on to nije ucinio,pa je iskoristio ovu situaicju koronavirus d auved epolicijski sat da u stvari zastiti sam sebe jer nije izvrsio zadatak koji je dobio.Ali,malo se gospodin prevario u proracunima.Lavrov je trazio od Vucica da potpise ugovor kojim bi ovlastio Rusiju da Srbiju zastupa pred UN,to je Vucic odbio itd.itd..Uveo je vanredno stanje sa vojskom a to je njegova velika greska..Uz sve to ta velika trojka ce ujedno dogovoriti i novu Jaltu,ima zadatak da pohasi svu politicku mafiju po svijetu a zato je koronavirus izmisljen kako bi… Čitaj više »

Z.A.
4 godine prije

Gledo sam juce pres sa Vucicem i Brnabickom i dobio sam dojam da je on iskoristio obracanje putem televizije vise u svoju promociju i svoje politike . Izlika i podloga za uvodjenje ovakvih drakonskih mjera je kao nepostivanje karentena od pojedinaca koji su u izolaciji Korona virus je zbilja opasna posast koje nije postedjena ni Srbija i zbilja treba poduzimati mjere da se to ako je moguce sto bezbolnije prevazidje ali mi je degutantna Vuciceva spika koja u konacnici se zavrsava sa rijecima ja i moj brat Xi . Slusajuci ga dobio sam dojam da smo svi gotovi ne samo u Srbiji .Ovo sve sa ovim virusom je postalo i preslo u histeriju i cini mi se da se vise stvara namjerna panika i to od prestavnika vlasti . Izgleda prao ne prao ruke postedjeni necemo biti. Nista me vise nemoze razuvjeriti da ovaj virus nije dijelo ljudskog uma i… Čitaj više »

Siniša
4 godine prije

Ne, naprotiv rat je nastao zbog takvih kao ti….budi ti i Marsovac svejedno mi ali ne uči druge šta treba da budu.

Max
4 godine prije

Ja mislim da je korona samo izgovor za ukidanje ljudskih prava.

Vuk
4 godine prije

Nije srbijanska nego srpska vlada hrvatijanci

Weteran
4 godine prije

Sedamdesetih godina ovakav tekst bi dobio etiketu”Kritizerstvo” i autor ( ako bi uopšte tekst bio objavljen) bi snosio razne posledice!
Veliki broj komentara, poveden i usmeren, se apsolutno uklapa u pojam “Kritizerstvo”!

Pera Kojot
4 godine prije

Dobio je instrukciju od gazde. Nama najrestriktivnije mere… Tu ima nekih čudnih merila vrednosti. Švabe nemaju (još uvek) vanredno stanje i policijski čas. Imaju vanrednu situaciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI