Najviši general Pentagona otkriva da li Kina može prva da napadne SAD

John Hyten
12 komentara

General američkog vazduhoplovstva John Hyten, potpredsjednik Združenog generalštaba, kaže da je Pentagon „veoma zabrinut” zbog nedavne kineske probe hipersonične rakete. On je to nazvao oružjem “prve upotrebe” u potencijalnom nuklearnom sukobu.

„To je veoma značajna sposobnost koja ima potencijal da promijeni mnogo stvari“, rekao je Hyten za CBS News u ekskluzivnom intervjuu emitovanom u utorak uveče. Prema njegovim riječima, Kina je lansirala raketu dugog dometa koja je „oko svijeta izbacila hipersoničnu jedrilicu koja je klizila sve do Kine“, gdje je udarila.

Upitan da li je bojeva glava pogodila metu, Hyten je odgovorio: „dovoljno blizu“.

Hyten je drugi najviše rangirani general od novembra 2019. Prije toga je bio na čelu Strateške komande SAD, koja je uglavnom bila odgovorna za nuklearne snage Washingtona. On je takođe bio na čelu svemirske komande USAF, koja je od tada unaprijeđena u Svemirske snage.

„Zašto razvijaju sve ove sposobnosti? Izgleda kao oružje za prvu upotrebu“, rekao je Hyten za CBS. “Tako mi izgleda to oružje.”

Zvanično, Peking je demantovao izvještaje zapadnih medija o testu hipersonične rakete, a ministarstvo spoljnih poslova je reklo da je to „svemirsko vozilo“. U međuvremenu, glavni urednik dnevnika Global Times koji podržava država rekao je da Kina nije zainteresovana za „glupu“ trku u nuklearnom naoružanju sa SAD.

„Znam da SAD mogu da unište Kinu 10 puta, ali mi ćemo se postarati da imamo punu sposobnost da uništimo SAD jednom“, rekao je Hu Xijin prošlog mjeseca na Twitteru.

Predsjedavajući Združenog štaba general Mark Milley opisao je kinesko testiranje kao „veoma blizu” „Sputnjik trenutku”, misleći na lansiranje prvog orbitalnog satelita u istoriji SSSR 1957.

Nazvavši kinesko lansiranje „prilično impresivnim“ iz tehnološke perspektive, Hyten je rekao da se razlikuje od lansiranja Sputnjika, jer je to stvorilo osjećaj hitnosti u SAD, dok test od 27. jula nije.

„Mislim da bi to vjerovatno trebalo da stvori osjećaj hitnosti“, rekao je on.

Reklama za Raytheon, velikog američkog proizvođača projektila, prikazana je na početku Hytenovog intervjua za CBS.

John HytenkinaPentagonSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Jos malo “geopolitike” za idiote… Pa tzv Kini (tj satanistickom kultu koji je i stvorio to ZLO) – je dovoljno da CEKA… Dovoljan broj Amera ce ova “administracija” – izlapjelog pedofila – natjerati na “vakcinu“… Trovanje vojnika u SAD – je bukvalno u 6toj brzini… (Isto je u u tzv “Rusiji”!)… Medjutim iz zlocinacke tzv KINE – nema nikakvih vijesti (po obicaju)… Sta vise, Bil Gates hvali KINU na sva usta – kako je “blagovremenim teskim karantenom zaustavila pLandemiju” – i priprema gojimski Svijet na “novu pandemiju“… 🤣 https://www.medscape.com/viewarticle/962293 Naravno u ovakvo sto moze povjerovati iskljucivo taliban pseudonauke, a takvih na zalost ima i previse (cak i ovdje na diskusijama)… Dakle – satanisticka tvorevina KINA (tj kamatari koji su je i stvorili) – treba samo cekati da idiotizirani gojimi po tzv “drzavama” koji su u sluzbi tzv “vojska” – pocnu crkavati od satanistickih otrova tzv “vakcina“… Onda se mogu prakticno… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Bolje bi bilo da ga brine sto u SAD raste broj beskucnika, a u Kini srednja klasa. Kinezi su neka imali 600 miliona siromasnih, a sad imaju 300 miliona srednje klase.

preseren3
2 godine prije

Može. I mora. Čekam na članek, gdje SAD predlažu resoluciju, kako izbori u Rusiji 2024 neče biti priznani, ako učestvuje Putin.
Ovo zločinačku jazbinu treba izbrisati sa zemaljske kugle.
Rusi neče.
Kina hoče, a Rusija če se morati uključiti, jer, ako Kini ne uspije. sledeča je.

nessy
2 godine prije

Eto, posto nazalost (moja iskrena sucut), USA nisu prvi razvili hipersonicno oruzje, bilo bi pristojno od Kine I Rusije, da zaustave svoj program, sve proizvedene rakete uniste, a sve to zbog iskrene brige za psihicko stanje USA generala i politicara. Ti su ljudi dokazani humanitarci, krhke psihe, koju svaka pomisao na nasilje, dovodi do ruba. Inace, samim programom dronova i Hell Fire raketa, dokazali su svoju predanost miru u svijetu. Kada gadjaju nekoga, (a zna se dogoditi da to i nije onaj kojega traze), uvijek se potrude da broj usputnih zrtava ne prelazi 40. Najdraza su im obiteljska okupljanja, poput sprovoda i vjencanja. Pogotovo mi je simpaticna njihova taktika, da kada nekoga zbombaju dronom, pricekaju da dodju u pomoc hitna medicinska, susjedi i prijatelji, pa onda ponove pogodak. Srecom, u USA jos ima postenih novinara-istrazivaca, pa takve strahote nadju put do javnosti. Ono sto mi procitamo samo je mali dio… Čitaj više »

Scorpiorex
2 godine prije

Udrite kinu prvi, da je sprzite

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI