“Napad u St. Petersburgu Rusiju pretvara u glavnog borca protiv terorizma”

Uwe Halbach
26 komentara

Zbog zračnih udara u Siriji se Rusija našla na meti takozvane “Islamske države”, prenosi njemačka televizija ZDF.

No, njemački politolog iz Zaklade za znanost i politiku Uwe Halbach je u intervjuu za ZDF rekao kako će Rusija nakon terorističkog napada u St. Petersburg na međunarodnoj sceni s novom snagom djelovati “kao vatreni zagovornik borbe protiv terorizma”.

Je li se Rusija našla na meti “Islamske države” samo zbog bombardiranja u Siriji? 

Uwe Halbach: Da. “Islamska država” je Rusiji objavila rat nedugo nakon što je Moskva pokrenula vojnu operaciju u Siriji. Tada je ISIL srušio putnički zrakoplov. Nedavno je došlo i do napada na snage sigurnosti u Čečeniji, prvo u prosincu, a onda opet u ožujku. Odgovornost za njih je preuzeo ISIL.

Kakve reakcije očekujete od Kremlja nakon terorističkog napada u St. Petersburgu? 

Uwe Halbach: Međunarodno će Kremlj djelovati kao glavni zagovornik borbe protiv globalnog terorizma. Aktivno će poticati međunarodnu suradnju na ovom području. Obratite pažnju na mjere potrebne kako bi se ojačala sigurnost, na primjer, u St. Petersburgu. U odnosu na Moskvu, gdje su sigurnosne mjere dovoljno ojačane, to će vjerojatno biti učinjeno u bliskoj budućnosti.

IntervjuISILUwe Halbachzračni napadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Travis
6 godine prije

Teroristi koji napadaju ruske ciljeve imaju, osim veze sa islamskim terorizmom, veze i sa borbom malih naroda u Rusiji za emancipaciju i slobodu, dok uzroci terorizma na zapadne ciljeve imaju duboke uzroke u kolonijalizmu i njegovim posljedicama i kolonijalnim odnosom zapada prema narodima iz kojih teroristi dolaze. Srž je slična, uzroci nalikuju jedan na drugi, a i način kako ih ukloniti je isti, a taj je da se uklone uzroci, a to su nesloboda i siromaštvo.

Brane
6 godine prije

ovaj @travnjak stvarno nema mjere u trolanju i prosipanju besmislica. Za početak, daj nabroji te male narode koji žive neslobodno i neemancipirano u Rusiji, trolčino. Samo da te unaprijed upozorim, Aboridžini žive u Australiji, ne u Rusiji, a Indijanci u sad-u. Iz svega što si nalupetao stoji samo jedno – srž terorističkih napada na Rusiju i onih koji se organiziraju u zemljama tzv. zapadnih demokracija je ista – i jedne i druge organiziraju i provode zapadne tajne službe; napade na sebe organiziraju kako bi imali opravdanje za invazije onih zemalja koje žele opljačkati, te kako bi ograničili i ukinuli prava svojih građana, a napade na Rusiju organiziraju iz čistog zla i želje da destabiliziraju tu zemlju. Sad možeš nazad šefu na instrukcije.

zoran
6 godine prije

Zbog zračnih udara u Siriji se Rusija našla na meti takozvane “Islamske države”, prenosi njemačka televizija ZDF.

*******************

ZDF sufake news
To je terorizam po narudzbi, gledajte prema Obami i Trumpu.
Ovo je Obamina ruka.
Obama je posijao sjeme mrznje koje ce jos jako dugo zivijeti.

f46
6 godine prije

Travis- Trolcino, US-rani stvaraju siromastvo s nepravednom ekonomskom raspodjelom, vojnim intervencijama, obojenim revolucijama i sankcijama.

Ind-ore
6 godine prije

Prema CIA Fact Book po GDP ( PPP ) god. 2017
73-Rusija
75- Latvija
82- Croatia
83- Rumunjska
Hrvatska pored Rumunjske – nasto smo spali.
182 – Kirgistan

Dok je bio Kirgistan u SSSR imali su vise oni koristi nego Rusija.
Sad je Kirgistan nezavisna zemlja i postao je shit.
Ovo je dokaz da nezavisnost za neke narode je tragedija.
Kad bi Kirgistan molio na koljenima da ih Rusija primi u rusku federaciju, ne bi ih primili.

Mijo
6 godine prije

A jes ispljuvalo travisa danas,strašno. Bolje da je ost’o kući..

karantanac
6 godine prije

Ovaj teroristički napad u Lenjingradu bi trebalo iskoristiti kao povod za radikalni napad na Raqqu uz upotrebu jakih desantnih snaga i koncentraciju svih raspoloživih snaga SAA,Hezbolaha, iranske revolucionarne garde i šitskih milicija iz Iraka.

čitatelj portala
6 godine prije

Žao mi je Rusa. Oni koji se doista bore protiv Zla dobiju ovakav napad?!
Sućut obiteljima poginulih. 🙁

sardelino
6 godine prije

Ďihad nije sveti rat , odnosno borba protiv nevjernika ili ljudi drugačije vjere. Đihad je sveta borba prvenstveno okrenuta unutar samoga sebe sa ciljem da se postane bolji čovjek i bolji vjernik. Niti Alah a niti ni Kuran od vjernika u islamu ne traže da se šiti i suniti međusobno poubijaju. Isilov islam je izdaja islama.

adnan
6 godine prije

Rekao sam vam fanatici jedni proruski i prošiitkski da će vaša krepana država goriti-hvala Allahu :-). Ovo je mala maca…rusija će skupo naplatiti svoje genocide nas muslimanima koje je činila kroz desetljeća. Alep i kukavičko napadanje monstruma koji ne liči na ljudsko biće iz Damaska će biti vraćeni žestoko. A sad idite i prijavite me za terorističke prijetnje kukavice jedne bolesne..koji svjesno podržavate zločine koji su aksiomniji nego sunce u podne od strane propale rusije i sirije. Nemate nikakve argumente,ali znate meni da prijetite,kako ja prijetim terorirmom. BOLESNICI JEDNI UGLAĐENI,NE MOŽETE SE NI U OGLEDALO POGLEDATI A DA NE VIDITE BOLEST U VAŠIM OČIMA. Ne prijetim vam ja..sam sam obični smrtnik koji nema moći..mada bih volio da imam da vas spržim kao cigaru. Ali zato ima onaj ko vam prijeti a to su generacije koje rastu i koje dolaze. Te generacije imat će moderni PVO,pa se nećete moći razmetati se… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI