Napad ukrajinskih dronova na Moskvu odbijen

Moskva meta dronova
8 komentara

Ukrajinske snage ponovo su pokušale da napadnu glavni grad Rusije sa dva bespilotna letelica, koja su pogođena izvan grada, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin u četvrtak ujutro. Prema rečima Sobjanjina, dron je oborila protivvazdušna odbrana iznad Naro-Fominskog okruga u Moskovskoj oblasti.

Prema preliminarnim podacima, na mestu pada bespilotne letelice nije pričinjena šteta, a povređenih nije bilo. Na mjestu nesreće rade stručnjaci Hitne pomoći.

Ministarstvo odbrane Rusije saopćilo je da je u 6.40 po lokalnom vremenu “spriječen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letjelice tipa aviona”, dodajući da je uništeno ukupno devet dronova iznad Moskve i Kaluge. Regioni.

Ukrajinske snage su u više navrata koristile dronove za gađanje civilne infrastrukture.

Prošle sedmice ruska protivvazdušna odbrana oborila je 22 bespilotne letjelice, dok je još 13 presretnuto iznad Azovskog mora i Republike Krim.

Krajem novembra masovni napad ukrajinskih dronova odbijen je u oblastima Moskve, Tule, Brjanska, Smolenska i Kaluge. Uništeno je ukupno 24 bespilotne letjelice. Jedan od oborenih dronova srušio se na stambenu zgradu u Tuli. Kako javljaju lokalni mediji, bespilotna letelica je udarila u stan na 12. spratu, pri čemu je jedna osoba unutra povređena.

Ranije je ukrajinski general zadužen za operacije bespilotnih letjelica Sergej Baranov rekao da se Kijev priprema za kampanju bombardovanja Rusije dronom ove zime, jer se očekuje zatišje u kopnenim borbenim operacijama zbog teškog vremena.

Dronovimoskvarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 mjeseci prije

Cijelu jesen englezi i Kijev najavljuju da ce rusi pred zimu polupati ukropima energetsku infrastrukturu. Sad pokusavaju da Rusiju natjeraju da to stvarno uradi.

tihobl
4 mjeseci prije

Vec tri dana dva mobilna operatera u bivsoj Ukrajini ne rade. Jedni kazu da je zbog hakerskog napada, drugi zbog udara iskandera, a treci da su sami sabotirali opremu jer Zelenski zeli da ih “nacionalizuje”. Bilo kako bilo pola ukrajinaca je bez interneta i telefona.

To smo presutjeli
4 mjeseci prije

Rusi se obrušili na Ukrajinu sa 42 drona; Povređeno 11 civila

Vojska je navela da je Rusija napala lučku infrastrukturu u oblastima oko Dunava i da su oštećena dva skladišta žita.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Ne treba se time hvaliti uopće ! Kako su uopće i stigli i stižu do Moskve 🤔 ?! Hey ! Stotine milja prelaze pri niskim brzinama i potpuno vidljivi 😳 🤔 😈 !!! Jer … Ak mogu drones , može i — SVE OSTALO 😳 ! Devet uništi , deseti čuda pravi ⚠️ ! Ne … Po svemu … Ti drones se uvijek javljaju iz same Moskve i Podmoskovlja što je još VIŠI bezbjednosni problem da ih za sve ovo vrijeme ne uspijevaju locirati i što će oni , koji im o glavi rade , svakako znat da iskoriste 😉 ! Sve ovo su testovi da se vidi što , kada , kako ⚠️ !

tihobl
4 mjeseci prije

Кадиров: Специјална операција у Украјини може се завршити следећег пролећа “Да ја доносим одлуке, завршило би се у року од три месеца”. Sva sreca pa ne odlucujes, jer ne kontas nista ko Prigozin koji je jos mogao daviti Bahmut. Kadirov bi samo vikao juris i gonio ljude da idu naprijed. Ne konta putinove metode. Eno gledam sta rade u selu Stepovoje sjeverno od Avdejevke: bar 10 puta ruske trupe su zauzimale sravnjeno selo u kome nema zaklona. Ukropi bi odmah kretali u kontranapad sa leopardima i bredlijima, rusi bi se povukli na utvrdjene polozaje iza pruge pored sela i tukli po ukropima koji nadiru preko cistine. Stalno navlace ukrope na isti fazon jer ovi ne smiju dopustiti da iz Stepovoje rusi razviju napad i zatvore koridor za Avdejevku. Plan NATO je bio da rusi jurisaju na dobro utvrdjene gradove i da ginu u talasima jurisa. Rusi su im plan okrenuli… Čitaj više »

Max
4 mjeseci prije

Uvijek isto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI