NATO je možda provocirao Rusiju zbog Ukrajine – Papa

Papa Franjo - NATO provokacija Rusije
37 komentara

Papa Franjo rekao je da je širenje NATO-a na istok možda isprovociralo ruskog predsjednika Vladimira Putina da započne napad na Ukrajinu.

U intervjuu koji je u utorak objavio italijanski dnevnik Corriere Della Sera, pontifik je spekulisao da je „lajanje NATO-a pred ruskim vratima moglo da natera Kremlj da pokrene vojnu kampanju 24. februara.

“Ne mogu reći da li je isprovociran, ali možda, da”, rekao je.

Franjo je takođe rekao da je zatražio sastanak sa Putinom tokom prvih nedjelja sukoba, ali još uvek nije dobio odgovor. Rekao je da je zamolio najvišeg diplomatu Vatikana da kontaktira s ruskim predsjednikom oko zakazivanja sastanka otprilike tri sedmice nakon neprijateljstava.

“Još nismo dobili odgovor i još uvijek insistiramo” , rekao je on za list.

“Bojim se da Putin ne može i ne želi da održi ovaj sastanak u ovom trenutku. Ali kako da ne zaustavite toliku brutalnost?” Dodao je.

Papa je rekao da je ranije razgovarao sa poglavarom Ruske pravoslavne crkve, patrijarhom moskovskim Kirilom, 40 minuta putem Zooma. Patrijarh, koji je dao komentare opravdavajući rusku ofanzivu u Ukrajini, “ne može postati Putinov oltar”, insistirao je.

Franjo je za list rekao i da ga je mađarski premijer Viktor Orban uvjeravao da Putin ima plan da okonča rat 9. maja, na dan kada Rusija slavi pobjedu nad nacističkom Njemačkom 1945. godine.

Papa je ranije bio kritiziran jer nije direktno osudio Rusiju u prvim danima napada. U martu je pozvao na “drugačiji način upravljanja svijetom” i pozvao civilizaciju da prevaziđe refleksivnu potrebu za više oružja, više sankcija, više političko-vojnih saveza”.

NATOPapaPapa Franjorusijaukrajinavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
1 godina prije

Papi ukinut Twitter i Facebook profil dok se ne opameti. Širiti ovakve dezinformacije je opasno i štetno za demokraciju. /s

nekoime
1 godina prije

Možda je i svojevremeno širenje Otomanskog carstva na Zapad dovelo do niza ratova između Turaka i katoličkih zemalja.

Max
1 godina prije

Pa NATO I jest provocirao oko Ukrajine.

Sir Oliver
1 godina prije

Bravo . A nitko od Evropskih čelnika nema m..a da kaže da je Nato isprovociro ovaj rat.

abc
1 godina prije

Vatikan ima svoju računicu preživljavanja. A ove papine reči znače, da Vatikan više ne vjeruje u pobjedu zapada i več se priprema za drugačiji svetski poredak. Vatikan je inače bio jedan od gorečih pristaša stvaranja NATO-a, kao nove krstaške armade, usmjerene prema pravoslavnim narodima.

tihobl
1 godina prije

Lajanje NATO je isprovociralo Rusiju da pocne ujedati.

Dobro je rekao: lavez americkih pasa je probudio ruskog medvjeda.

łedeno doba
1 godina prije

eh sada vam je i kabalin glumac Bergoljo dobar… nevjerovatno

pa tko više vjeruje ovoj zmiji račvastog jezika..

1 godina prije

Dobit će on taj odgovor i službeni poziv u Kremlj. I odmah će odletjeti tamo. U cilju posredovanja u uspostavljanju mira, razumije se, ne kao što neki zli jezici tvrde da je to u cilju isposlovanja pogodnijih uvjeta za kupoprodaju valuta (rublje in primis) i za druge potrebe Vatikanske Banke. 😉

ledeno doba
1 godina prije

Papa Franjo primio farmaceute: Vi ste poput mosta između zdravstvenog sustava i građana Papa Franjo primio je u audijenciju članove Međunarodnog udruženja katoličkih farmaceuta (FIPC, od fran. Fédération Internationale des Pharmaciens Catholiques) među kojima je bila i magistra Andrea Koščec, članica Sekcija farmaceuta i medicinskih biokemičara Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD). U svom obraćanju katoličkim magistrima farmacije Papa je napomenuo kako je zdravstvena kriza tijekom ove pandemije bila prigoda za iskazati blizinu ljudima pružajući im pomoć „po ljudskoj mjeri“ te je istaknuo ulogu farmaceuta u brizi za bolesne i potrebite. Naravno, tu ulogu treba ostvariti „s mnogo razboritosti i profesionalne ozbiljnosti“, javlja HKLD….. „Farmaceuti su poput mosta između zdravstvenog sustava i građana“, istaknuo je papa Franjo te napomenuo „da je pandemija bolesti COVID-19 stavila farmaceute u prvi plan“ potaknuvši ih da se međusobno podržavaju. S tim u vezi, čestitao je dužnosnicima FIPC-a što je Federacija iskoristila priliku krize da da… Čitaj više »

99 .
1 godina prije

Tehnološki napredak smanjuje brojčane potrebe jasno ko dan

Dupla Kamilica
1 godina prije

Staljin je nonstop radio čistke u vojsci. Tako da se to pokazalo u Finskoj.

Vedran
1 godina prije

Sotona pedofilska korumpirana test test

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A tko je komandirao Fincima , cjenjeni ?! —> Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim !!! Tko je on bio ?! GENERAL RUSKE IMPERIALNE ARMIJE I COVJEK OD NAJVISEG POVJERENJA CARA NICHOLASA II ROMANOV a !!! Visoko odlikovan za hrabrost u bitci kod Port Arthur ( Dhalian danas ) .. Dakako da je poznavao Ruse ” u dusu ” – sto bi se reklo . Ne samo sto je odrastao I dobio , vrhunsku naobrazbu u Carskomu St. Petersburg vec je po duhu I sam to bio – RUS – odan prisegi – I Kruni ; DO KRAJA ! Komuniste – podnosio nije !!! Inace .. Nemam skorasnjih podataka no u vremeno do same ” revolucije ” St. Petersburg je bio – vecinski – Protestantski grad ! Ti Protestanti su bili ponajvise Rusi sto su konvertirali , tokom vremena I djeca iz ” mjesovitih ” brakova ( da ruzna izraza no… Čitaj više »

Boba Lazarević
1 godina prije

Prvi put, u ne znam koliko godina, da papa kaže nešto suprotno zapadnoj politici. Interesantan manevar.

Lenko
1 godina prije

Sve je bolesno, crkva će biti suđena jer je postala politička institucija
više se ne pouzdaje u Boga.

Samuraj
1 godina prije

Papa me ugodno iznenadio. Vidi ono što svatkovido tko ima zrno soli u galvi. Provokacija “zapada” i njihovih poltrona u destabilizaciji Rusije. Točka.

Lucija, prva
1 godina prije

Predlažem pročitati analizu jednog američkog pukovnika o ovoj operaciji.🙂

300 000 Ukrajinaca.
A neki smatraju…puno više.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI