NATO kaže da nema potrebe za pojačavanjem nuklearne uzbune

NATO - Nuklearna uzbuna
15 komentara

Šef NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je razgovore o nuklearnom ratu s Rusijom

Nema potrebe za povećanjem razine uzbune NATO-ovih nuklearnih snaga kao odgovor na akcije Rusije, rekao je glavni tajnik Jens Stoltenberg za Associated Press u utorak nakon sastanka s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom. Par se susreo u zračnoj bazi u Lasku, gdje savez drži borbene avione F-15 i F-16.

“Uvijek ćemo činiti ono što je potrebno za zaštitu i obranu naših saveznika, ali ne mislimo da sada nema potrebe za mijenjanjem razine pripravnosti NATO-ovih nuklearnih snaga”, nastavio je.

Moskva je u ponedjeljak objavila da su njezine kopnene, zračne i morske nuklearne snage stavljene u stanje visoke pripravnosti nakon retorike koja dolazi sa Zapada o njezinoj vojnoj ofenzivi na Ukrajinu.

Rusko i ukrajinsko izaslanstvo sastalo su se u ponedjeljak na pregovorima na bjeloruskoj granici. Navodno je u pripremi još jedan krug razgovora.

Stoltenberg je proglasio “užasnu, užasnu invaziju” na Ukrajinu “brutalnost koja mora odmah prestati”, budući da su SAD nedavno poslale 5.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumunjsku, a jedan odred francuskih vojnika također je krenuo u Rumunjsku.

Odgovornost NATO-a je da “osigura da ne vidimo razvoj događaja u kojem je sukob u Ukrajini izmakao kontroli i postao puna konfrontacija između NATO-a i Rusije u Europi”, rekao je čelnik NATO-a, inzistirajući da su dužnosnici saveza “sposoban održati kontakt protivan sukobu s Rusijom.”

jens stoltenbergNATONuklearno oružjerusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
antikonformist
2 godine prije

Rekao je šef Neprestane Američke Teritorijalne Okupacije (NATO-a).

2 godine prije

Dok neče slati vojnika, nema potrebe.
A što se ekonomske spremnosti tiče, Rusija je najspremnija zemlja svijeta.
Opet, čak bolje od Kine, jer Kina muze kravu muzaricu za 300 milijardi godišnje.
I nema JOŠ namjeru odreči se tome.

Weteran
2 godine prije

Geopolitički fijasko, epskih razmera!?
“Protiv Nuklearne Trijade Moskve nastupamo sa Histerijom, Laganjem, Laganjem, Davanjem lažne nade, Lažima, Obmanom, Končitom Vurst, Trandžama, Genderima, Duginim bojama, Laganjem, GMO, ……”
GMO!?
Moskva je protivnik GMO 🙂

Гавран
2 godine prije

Na prvi pogled čista budalaština. Kada protivnik diže nivo DEFCON moraš i ti.
Znajući da pred napad, obično Pentagon (struka) daje jako umirujuće izjave. Te nisu spremni, te nemaju izlaznu strategiji itd. ovo može biti i preteća izjava.

tihobl
2 godine prije

NATO nema koga poslati, nema vojnika. Ameri obecaju 8000, pa kasnije 5000, a do poljske sticice mozda 1000. Nece niko da ide u NATO vojsku je slabo placaju, kad u placenickoj vojsci zaradjuju 10x vise.

Max
2 godine prije

To bi značilo kraj svijeta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI