NATO poručuje Ukrajini da se bori

NATO
113 komentara

Borba protiv Rusije uz pomoć Zapada jedini je put naprijed za Ukrajinu, rekle su članice NATO-a predsjedniku Volodimiru Zelenskom, rekao je belgijski premijer u srijedu.

„Jasno stavljamo do znanja da se ovaj rat može dobiti samo na bojnom polju i treba da nastavimo da podržavamo predsednika Zelenskog i ukrajinsko stanovništvo koliko god je to moguće da bismo mogli da dobijemo rat na bojnom polju“, belgijski premijer Alexander De Croo rekao je novinarima na marginama samita NATO-a u Madridu. 

Rekao je da je imao priliku lično komunicirati i ohrabriti Zelenskog i istakao da je njegova zemlja među prvima ponudila vojnu podršku Kijevu i da će nastaviti slati oružje Kijevu, uvjerio je.

“Podrška NATO-a u širem smislu postoji od početka i biće tu i dalje” , dodao je on.

Zemlje NATO-a obučavaju ukrajinske trupe od oružanog udara u Kijevu 2014. godine. Kada je Rusija pokrenula ofanzivu na Ukrajinu prije više od četiri mjeseca, kao ključni razlog navela je širenje vojnog bloka na istok. Moskva NATO doživljava kao neprijateljsku organizaciju i prijetnju svojoj nacionalnoj sigurnosti.

Belgijski premijer je također rekao da je Ukrajini dat snažan gest podrške EU, kada joj je prošle sedmice ponuđen status kandidata. On je rekao da je Brisel takođe poslao “veoma važnu poruku” o proširenju EU Moldaviji, koja je takođe postala kandidat.

“Neki će reći: ‘Pa to je simbolično’. Ali simbolične poruke su danas izuzetno važne”, rekao je De Croo, govoreći o činjenici da zemlje EU ne očekuju da im se u skorije vrijeme pridruže ni Ukrajina ni Moldavija kao punopravne članice.

Belgijski premijer pohvalio je tekući samit NATO-a kao uspješan, jer je Turska povukla prigovore na ulazak Švedske i Finske u alijansu, što je najavljeno u utorak.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, navodeći neuspeh Kijeva da sprovede sporazume iz Minska, čiji je cilj da regionima Donjecka i Luganska da poseban status u okviru ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi put su potpisani 2014. Bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je od tada priznao da je glavni cilj Kijeva bio da iskoristi primirje kako bi kupio vrijeme i “stvorio moćne oružane snage”.

U februaru 2022. Kremlj je priznao republike Donbasa kao nezavisne države i tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom bloku. Kijev insistira da ruska ofanziva nije bila potpuno ničim izazvana.

Alexander De CrooNATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
113 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TomRy
1 godina prije

Samo pronadjes kvislinga i uputis ga kako istrijebiti stanovnistvo drzave kojoj je na celu,,

Antivax
1 godina prije

Tako je NATO,zapad,amerika(židovi) borba do posljednjeg ukrajinca nema uzmaka!!!

New
1 godina prije

Nek se bore za americke interese kao Talibani koji su popusili

ivan sever
1 godina prije

Problem Zapada je što procjenjuju Rusiju vlastitim kriterijima, a to nije pravilno. Počev npr. od nominalnog BDP – a prema kojem su SAD, EU, UK, Kanada, Australija, N.Zeland, Japan, J.Koreja i Singapur jači od Rusije najmanje 15 puta, a stvarno kada se cijene svedu na realan zajednički nazivnik onda je ta razlika maksimalno 3 puta. No kada se navedeni iznos još i strukturno analizira s aspekta realnosti i ratnog gospodarstva dolazi se i do izjednačenih rezultata. Naime Zapad je mahom deindustrijaliziran (osim npr. Njemačke, Japana isl.), virtualiziran (helikopterski novci, burzanske vrijednosti isl.), dolariziran i na drugi način pljačkaški orjentiran itd. dok je Rusija mnogo realnija samodostatna država (ima sve minerale, proizvodnju, tehnologiju, znanost, financije isl.). Pa Rusija prvo ima ogromne zalihe ratne tehnike i materijala (nisu ništa uništili još od Staljina), a dnevni utrošak svega u ratu u Ukrajini može proizvesti u 1 smjeni manjeg dijela svoje vojne privrede. Igrati… Čitaj više »

Zagor
1 godina prije

Ludilu se ne nazire kraj kolko vidim

Zagor
1 godina prije

Ludilu se ne nazire kraj kolko vidim

Zagor
1 godina prije

A gdje su vakcine da im se posaljiu

tihobl
1 godina prije

Turska je povukla veto nakon sto su svedi i finci pristali na svih 14 uslova i potpisali dokument.

Sajber
1 godina prije

Koji je cilj rata? Pogledi: Nakon popustanja sa istrosenom lazi-korona psihozom uslijedila je pazljivo pripremana eskalacija oko ukrajinskog sukoba od strane “gospodara svjetske igre”. Podvala geopolitike i dogovorene ratne igre uveliko su izbrisali iz sjecanja ljudi curtona teror i otpocela je faza 2 u cilju realizacije tzv. Velikog reseta, nakon kojih izvjesno slijede i ostale faze kako bi se smanjila brojnost svjetske populacije, a ostatak ucinio potpuno zavisnim i povezanim s digitalnim novcem i sistemom kontrole putem AI. Posle curtona retorike otpocela je ratna retorika koju koriste svi PARTNERI (“lideri”-marionete vladara iz sjene) u orkestriranom sukobu na relaciji “Istok”-“Zapad”. Rijecima i dogovorenim djelima napravaljen je live show, u kontekstu izvedbe The Greatest Show on Earth, “spektakl” koji se prenosi, prije svega putem mas medija i koji mnogima pojacava strahovite slutnje o neizvjesnoj buducnosti i potrebi da se resetira cjelokupni svjetski sustav. Lakovjerni navijaci “geopolitike” su baceni u ratnu psihozu. No,… Čitaj više »

nekoime
1 godina prije

Ma di bi NATO nekom prijetio, pitajte Siriju, Libiju, Irak, Jemen…

Max
1 godina prije

NATO koji je i odgpvoran za rat u Ukrajini jer je zakucao na vrata Rusije koja nije mogla ostati pasivna ovimr poručuje vi ratujte do poslijednjega a mi ćemo vam prodavati oružje i davati kredite.

Bosanac
1 godina prije

E moj Bel(e)gijski premieru, pa ako dođe do kakve jače frke prvo će Brisel bit Zbrisel zbog one kule Babilonske u njemu.

Demian
1 godina prije

Žalosno.

Goks3
1 godina prije

Prvo treba staviti pušku na rame takvima kao što su De Croo. Da vidite mira diljem svijeta.

antinato
1 godina prije

Europljani u šoku – stanovnici Lisičanska žele ići u Rusiju Većina stanovnika Lisičanska na sjeverozapadu LPR-a ima proruske stavove i čekaju dolazak ruske vojske, navodi se u izvješću francuske televizije France 2 od 23. lipnja. Novinari su u priči željeli prikazati kako ukrajinski dragovoljci “pomažu” lokalnim stanovnicima da se evakuiraju iz grada, no iznenadio ih je sukob proruskih stanovnika i ukrajinske vojske koja je htjela građane izbaciti iz svojih domova. “Ovo je deportacija, zar ne vidite, izbacuju nas iz naših domova”, odgovorio je muškarac na pitanje ostaje li u gradu. Novinari su također primijetili da je većina preostalih stanovnika Lisičanska, koji govore ruski, neprijateljski raspoložena prema ukrajinskoj vojsci. “Ukrajinski vojnici pucaju na nas, ubijaju našu djecu”, rekla je žena novinarima. Drugi je stanovnik jasno rekao da mještani “čekaju Putinovu vojsku”. “Želimo se ujediniti s Rusima! Oni su naši prijatelji, a ne Nijemci ili Europa. Da, čekamo ih”, rekla je, misleći na… Čitaj više »

antinato
1 godina prije

To i jest rat NATO protiv Rusije…
Ukrajinska vojska i ukrajinske neonacističke terorističke postrojbe su NATO-va plačenička proxy vojska, što se javno više i ne krije. Ne znam šta čeka Rusija i NATO ne proglasi kao aktivnu direktnu stranu u ratu.

Lenko
1 godina prije

Nečastivi se bori za rat i mržnju, podjela je jaka i zlo djeluje u čovjeku kao nikad prije.

tuf
1 godina prije

Nema dijela svijeta gdje ne grickaju: “Nedavno je na sastanku Vlade Nepala odlučeno zaustavljanje suradnje sa SAD-dom oko “Programa državnog partnerstva”(State Partnership Program, SPP). Međunarodne adrese su primijetile da su različite stranke i vojska Nepala poduzeli isti stav oko tog pitanja, odnosno svi smatraju da “pristup u SPP nije prikladan s interesima Nepala” i da je potrebno “zauvijek zaustaviti” raspravu o toj temi. Analize smatraju da ta odluka nepalske strane podrazumijeva poraz američke tzv. “Indo-pacifičke strategije”. Što je SPP? Riječ je o programu za razmjenu između nacionalnih garda raznih država SAD-a s partnerskim zemljama, koji je pokrenut 90-tih godina prošlog stoljeća, s ciljem da, nakon raspada Sovjetskog saveza pomažu “reformama” obrambenih snaga dotičnih zemalja. No, u suštini je taj program opravdanje da američka vojna snaga prodrije u druge zemlje. Američki časopis “Diplomat” je izravno istaknuo da “SAD upravo pod prevarom humanitarnih aktivnosti te SPP-om kao višenamjenskim alatom realiziraju političke i… Čitaj više »

JA,ja
1 godina prije

Tako je izginite za njihov supak i njihove interese.Treba tu stoku poslati na prvu crtu.Siguran sam dy bi svi pobjegli jer su to sugave smrdljive kukavice.

Tuđo Franjić
1 godina prije

USA sa NATO članicama dobiva korisne idiote, koji če umirati za američke imperialističke interese. Na taj način USA ne treba slati svoje vojske i ogromno zasluži na prodaji oružja, na račun naivnih država, koje su učlanjene u NATO-u. Sve te države nisu više neovisne i postaju žrtvena jagnjad, pod punom kontrolom USA.
NATO je američka invazivna, imperialistička vojna sila, u želji da preko te sile zavladaju cjelom svetu i pokradu sve što se pokrasti dade.

držnedaj
1 godina prije

Zapadnim proizvođačima oružja je svanulo… Ukrainci će pokupit sve stare zalihe i još vie od toga.. a prostrana pšenična polja ostat će nepokošena… Šta ti znači kad si proxi server gazdama u Londonu i Vašingtonu i serviraš…

Lenko
1 godina prije

Svijet gine jer je ismijao i odbacio Mudrost hodajući izvan njezinih putova. Mnogo je znanja stavio čovjek u svoju pamet. Ali veća je neznalica nego li kad je bio primitivac. Onda je pratio put Gospodinov i pružao dušu da primi njegove riječi. Sada traži sve osim onoga šta bi morao tražiti i ispunja svoje biće svim najbeskorisnijim i najpogibeljnijim rijećima, ali ne onima koje bi bile njegov život.

Mane
1 godina prije

Za vikend pocinje totalna ofanziva rusije, koja nece obuhvatiti samo ukrainu

Sardelino
1 godina prije

Retorika zapada ogoljava se sve više i više.
Sad i ukrajinskom narodu, samo ako to želi, može postati jasan odavno proklamiran cilj da da se od Ukrajine treba napraviti torpedo koji će potopiti ruski brod.
Ukrajinski narod nije subjekt već sredstvo kojeg zapad koristi u svom ratu protiv Rusije.
To je više nego očito iz izjave ovog Belgijanca. Na Ukrajincima je da uzmu sudbinu u svoje ruke.

Vadran
1 godina prije

Ako ce podrzat zelenskog neka samo posalju kokaina i para. Za sve ostalo je lako

imee
1 godina prije

dajte debelome ukr državljanstvo.

Lond
1 godina prije

Kaze Sirija da priznaje nezavisni Donbasa. Zar ovo nije Show? Zar nisu natovsko-eu prijetnje Rusiji s Haagom isto show?

Obala
1 godina prije

Za private osobe vrijedi u Rusiji da mogu izniti u inozemstvo mjesecno 150 000 Dolara. Ovo pokaziva jakost ruskih financija.

Herc
1 godina prije

Zemo sultan je najjači trgovac,u dobro sa Putinom,EU i Amerima, lova dolazi a uvlakača ne fali

ZZTop
1 godina prije

Hijene se okupile u minhenu – lesinari u madridu….fino drustvo! skvice, cvile, kreste,pjena im na ustima,obilaze,okruzuju,oblizuju se, udruzuju se u copor, hrabre se…….

Sakali misle zastrasit Rusiju, opkoliti je i rastrgati poput bjesne pascadi…..

Nista od toga, jedino sto ce ova njihova akcija opkoljavanja Rusije uzrokovati, jest totalni raspad vec poluraspadnute lesine imena ukrajina a i europa je pocela opasno zaudarati, pogotovo istocna ,tko zna tko je slijedeci mamac i koga ce rastrgati pobjesnjeli medvjed, litva, poljska, norveska ???

goran
1 godina prije

vi idioti u famoznom eu parlamentu vi ste stvarno uvjereni da cijela eu može protiv rusije,pa vi mora da ste jeli lude gljive kad tako razmišljate.
kad vam putin iskrca sarmat rakete na gl gradove pa čemo onda vidjeti koliko ste jaki na djelu.

Lucija, prva
1 godina prije

“Ukrajinci imaju od 2014 otvoren suport Nato, a od 2002/6 su pripremali teren. Ukrajina ima, pardon imala najvecu vojsku u Europi, intenzivno obucavano od Nato od 2014, absolutni suport US i naravno pudlica US, dakle Europe, Kanade, Australije… Pripreme na istoku države unatoc minsk sporazumu za rat su bile intenzivne od 2016 dakle 5 godina su gradili bunkere, linije… ONDA ove godine dolaze Rusi sa 15% mirnodopske vojske, sa jednom rukom vezano na ledja, naime ne unistavaju infrastrukturu Ukrajine, kao recimo Ameri u Iraku, KIEV je cak danas 4 mjeseca nakon pocetka akcije omiljena turisticka destinacija za americke pudlice i naslikavanje …zamslki naslikavanje u Bagdadu sa Huseinom. Rusi sa takvim pristupom RASTURE najvecu vojsku Europe !? Gledajuci pamflete u medijima i fake news svaki dan vidim, da je Nato u PANICI, da nije nista od toga ne bi bilo potrebno! —— Najbitnije je kako je na ukrajinsku NATO proxy vojsku… Čitaj više »

Meštar
1 godina prije

A Putin se bori do zadnjeg Rusa u tuđoj zemlji, idiot

Tupko Glupko
1 godina prije

“Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij mjesečni trošak obrane Ukrajine protiv ruske invazije procjenjuje na oko 5 milijardi američkih dolara.
 
“Ovo je rat za pravo na diktiranje uvjeta u Europi. Rat koji će odrediti kako će izgledati budući svjetski poredak”, rekao je Zelenskij u virtualnom obraćanju delegatima NATO summita u Madridu.”

Europljani su najveće budale na svijetu – financiraju u desetinama milijardi eura godišnje vlastito trovanje tzv. Covid cjepivima koja su neučinkovita, plaćaju abnormalno skupi plin i benzin zahvaljujući nametnutim europskim sankcijama Rusiji, plaćaju desetine milijardi eura Ukrajini za rat koji ne može dobiti, novac im sve manje vrijedi u novčaniku zbog pokrenute velike inflacije uzrokovane Covid mjerama i sankcijama..

naprijed
1 godina prije

…………….Deputy Prime Minister of the Russian Federation Yuri Borisov revealed a technology in which Russia is years ahead of the leading military-technical countries of the world. We are talking about the production of nitride lasers. 

“I will give you a secret. It really was about our serious achievements in the field of nitride lasers, we have made a very serious start in relation to even world achievements. I think that this backlog is about three to five years,” Borisov said at the “Engineers of the Future” forum in the Tula region. 

Yuri Borisov clarified that Russian engineers managed to find interesting technical solutions on how to convey a certain specific laser power to the object and how to keep its beam. In addition, there are other features. “There are a lot of all sorts of tricks,” Borisov stated. ……………………….

1 godina prije

JESTE LI VEČ ČITALI?
Francuski list Figaro, objavio je transkript telefonskog pogovora Macrona i Putina od 20.2.2022!
Šta tu čitaš, padneš na guzicu!
Neznam, šta su htijeli Francuzi sa tom objavom postiči, jer su izgubljeni u svemiru, ali nama, koji znamo, šta se dešava, JE KAO BALZAM!
Ako se ovaj portal neče potruditi sa objavom, JA ČU SE POTRUDITI SA PREVODOM!!!

Kio
1 godina prije

Ukrajinu će žrtvovati jer ne žele dobiti po kapi ako se budu miješali.

Lucija, prva
1 godina prije

Norvežani, koji nisu u EU – također provode sankcije EU. Na Rusima.
“Svalbard, arhipelag između severne obale Norveške i Severnog pola, pripada Norveškoj, ali Rusija ima pravo da eksploatiše prirodne resurse prema sporazumu potpisanom 1920. godine, a neki delovi arhipelaga naseljeni su pretežno Rusima. Norveška, koja nije članica Evropske unije, ali primenjuje svoje sankcije protiv Rusije, rekla je da se sankcije neće odnositi na pomorski transport robe do Svalbarda.

Međutim, veliki deo tereta namenjenog ruskim naseljima prvo prolazi kroz kontrolni punkt u matičnoj Norveškoj, koja je zauzvrat zatvorena za robu sa liste sankcija…
…poremetile snabdevanje kritičnim zalihama, uključujući hranu i medicinsku opremu.”
Rusija im je priprijetila.

burt
1 godina prije

sjećate se prije 3 mjeseca govorilo se da Njemačka neće slati oružje u Ukrajinu, UK neće slati ofenzivno oružje, SAD neće slati M142 i M270, Češka neće slati oružje;poljska neće slati MIG-ove 29 JER sad NE DOZVOLJAVA, sad je jasno da nema toga oružja koje NATO države neće poslati u Ukrajinu, M270, M142, avijaciju, krstareće rakete, brodove protuavionske sisteme, tenkove, tešku artiljeriju, F-16, sve što imaju ići će u Ukrajinu a to se radi iz dalekosežnih razloga jer ako Rusija zauzem teritorij i proglase da su ispunili cilj i zamrznu frontu, tada će svi ti sistemi koje dobije Ukrajina biti korišteni da se ne dozvoli primirje sa Rusijom

Samuraj
1 godina prije

Što više vrijeme prolazi ljudi otvaraju oči unatoč prozapadnoj propagandi. Ljudi čitaju igru. Naravno da mi je žao nevinih ljudi, ali iz aviona se vidi u što je ovdje igra, problem je u tome što nevini pate, nadam se kraju ovoga čim prije. A što se tiče geopolitike Rusija će dobiti sve što je htjela i više, neće ona propasti, daleko je ona od propasti, koliko god se jakima činile sankcije zapada za Rusiju je to lagani udarac, a kako vrijeme bude prolazilo, sankcije će se popuštati, jer, kapital je kapital, voli lak novac, a ne voli plaćati previše ako zna da negdje ima jeftino, a to je Rusija, ona je jeftina za svijet i oni znaju da će kad tak postati opet poželjni u tom smislu. Dalje, Amerika je dobila prodaju plina odnosno biznis, naravno krvlju nevinih Ukrajinskih ljudi, ali hej, kada je Amerika, mislim službena Amerika marila za tuđe… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Oslobodjena je rafinerija kod Lisicanska. 108. alpinisicki bataljon je unisten – 30 zarobljenih i 350 mrtvih (i nesto dezertera).

Ostaje jos da se oslobodi kamenolom i selo Bilogora da se zatvori kotlic oko Lisicanska. Bilogora i pola Lisicanska su jedine okuprane teritorije LNR.

A onda slijedi oslobadjanje DNR i mljevenje 8 linija armiranog betona.

Otpornik
1 godina prije

Ukrajina je do pred 10-tak godina imala 46 milijuna stanovnika. Sada kad računamo gubitak stanovništva na izgubljenim teritorijima i milijune izbjeglih po Europi, u Ukrajini ima manje od 30 milijuna, s tendencijom daljnjeg pada. Zaista respektabilno postignuće zelenog.

bruegel the elder
1 godina prije

“Russian forces and their allies have taken control of Priville (Privolye) by successfully crossing the Seversky Donets River yesterday! The crossing was on a pontoon bridge. This means that the last road of retreat from Lisichansk is cut off!
Units of the LPR and Russia took control of the Lisichansk Oil Refinery
the Lisichansk oil refinery. There are four kilometers left: to take Zolotorevka with the long-suffering Belogorovka and finally close the “cauldron”.
The Lisichansk Oil Refinery was, in fact, the central hub, warehouse and transshipment base of the Armed Forces of Ukraine in the region.”

Okrajak
1 godina prije

Krajnje bolesno.

Rimtutituki
1 godina prije

Na sceni je praznjenje ukrajine za nekog drugog,svinje jedne

Anonymous
1 godina prije

Sakrio se Skretnicar,, a zasto?

Ringo10a
1 godina prije

Zao mi je ali Rusija ce morati likvidirati drzavnost Ukrajine
Nema drugog nacina za obracun sa sumanutim Ukrajinskim nacionalizmom
Ukrajina je oduvijek bila antiruski projekat, noz pod grlom Rusije
I Rusija ce sad to da rijesi jednom zauvijek. Rusija ce platiti cijenu ali ce rijesiti smrtonosan problem
Ili to ili nikad mirna nece biti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI