Nema cjepiva, nema plaće: ucjena gradonačelnika u Togu loše je prihvaćena

Cjepiva
7 komentara

U Togu je gradonačelnik, utjecajni član vladajuće stranke, odlučio prisiliti svoje osoblje na cijepljenje protiv Covida-19, čak i ako to znači uskraćivanje plaće za mjesec travanj protivnicima cijepljenja. Kontroverzna odluka koja dovodi u pitanje dobrovoljnu prirodu cijepljenja. Sputnjik se u vezi s ovem temom konzultirao s vladinim glasnogovornikom.

U jednoj od općina glavnog grada Togoa Lomé, gradonačelnik je upravo donio vrlo začuđujuću odluku. Na čelu komune Aflao-Gakli, Félix Aboka također je utjecajni član stranke UNIR na vlasti u Togu. Odlučio je ne isplaćivati ​​plaće onima iz osoblja njegovog gradskog vijeća koji  odbijaju cijepljenje protiv Covida-19, dok se kampanja cijepljenja u zemlji odvija od 10. ožujka.

“Zahtijeva se da svi agenti gradskog vijeća Aflao Gakli (Zaljev 5) budu cijepljeni najkasnije 14. travnja 2021. Obrada plaća u travnju 2021. uvjetovana je predočenjem kopije kartice za cijepljenje odjelu za ljudske resurse i socijalnog djelovanja najkasnije do 14. travnja 2021. u 17.30 sati”, kao što je vidljivo na dopisu 12. travnja kojeg je konzultirao Sputnjik.

Djelatnik gradskog vijeća kojeg je Sputnjik kontaktirao izjavio je da su se „do sada neki podvrgli odluci gradonačelnika i cijepili se. Drugi oklijevaju”.

Gradonačelnik se bazirao u svojoj bilješci na javni zdravstveni zakon koji u članku 67. predviđa da “svaka osoba koja se bavi profesionalnom djelatnošću izlažući je rizicima od kontaminacije mora biti obvezno cijepljena”. Zaposlenici gradskog vijeća kao takvi nisu među prioritetnim socijalno-profesionalnim kategorijama za cijepljenje protiv Covida-19. Međutim, odluka gradonačelnika, kao upravnog tijela, omogućit će im cijepljenje izravnim odlaskom u zdravstvenu četvrt općine, bez ikakvog drugog oblika postupka.

Povući dopis

Ali ova je odluka izazvala reakciju javnog mnijenja, kako na društvenim mrežama, tako i unutar togoanskog civilnog društva.

Svećenik Edoh Komi, predsjednik Pokreta Martina Luthera Kinga, organizacije za ljudska prava u Togu koja sebe naziva “glasom bez glasa”, zahtijeva da se “ovaj dopis čisto i jednostavno povuče” riskirajući poduzimanje radnji protiv autoriteta ovog gradonačelnika.

„Uvođenje obveznog cijepljenja flagrantno je kršenje pojedinačnih prava i sloboda, a prije svega kršenje Međunarodnih zdravstvenih propisa. Umjesto da ugrožavamo populacije, moramo usvojiti metodologiju i učinkovit pristup kako bismo ih uvjerili u potrebu i korisnost ovog cijepljenja”, objašnjava za Sputnjik.

Togoanski protivnik Gerry Taama pozvao je gradonačelnika da se “malo smiri”.

Ovo nije prvi put da smo vidjeli takve odluke u upravi Togoa od početka kampanje cijepljenja protiv Covida u ovoj zapadnoafričkoj zemlji.

U dokumentu poslanom hotelskim strukturama u Lomeu od 2. travnja, ministar kulture i turizma Pierre Kossi Lamadokou zatražio je od upravitelja hotela da “cijepe cijelo svoje osoblje” i “da prepišu tehnički dopust do kraja pandemije bilo kojem zaposleniku koji odbija cijepljenje”.

Prije toga, drugi ministar, Ihou Wateba, zadužen za visoko obrazovanje, prijetio je uživo u programu na nacionalnoj televiziji Togoa o odgovoru protiv Covida-19 svima koji su odbili cijepljenje rekavši da će “ako odbiju, vlada naplatiti račun za medicinsku skrb [koju obično plaća država, napomena urednika], ukoliko bi se zarazili Covidom-19 ”.

“Vlada ne obavezuje” … za sada

Je li cijepljenje protiv Covida-19 na putu da postane obvezno u Togu? To je pitanje koje se neprestano pojavljuje na Internetu ili u togoanskim medijima, nakon ovih različitih odluka.

Doduše, u priopćenju za tisak od 7. travnja 2021. vlada Togoa odlučila je “proširiti ciljeve cijepljenja na socijalno-profesionalne kategorije poput učitelja, agenata ICAT-a (Institut za savjet i tehničku podršku), vozača motociklističkih taksija, pritvorenika i vozača vozila s četiri kotača“ koji imaju najmanje 20 godina.

Ali “dobrovoljni karakter cijepljenja ostaje i dalje aktualan”, uvjerava Sputnjik Prof. Akodah Ayéwouadan, ministar komunikacija i medija, glasnogovornik vlade Togoa.

“Vlada ne prisiljava građane na cijepljenje. Podrška jednih drugima je ono što se prioritetno zahtijeva. Međutim, zakonska obveza može se aktivirati u bilo kojem trenutku. Vlada će, nakon savjetovanja sa živim snagama nacije, presuditi o opravdanosti takve odluke”, dodao je prof. Akodah Ayéwouadan.

Što se tiče kontroverznih odluka ili deklaracija koje idu u smjeru ograničenja ili prijetnje, a koje su nedavno dospjele na naslove, glasnogovornik ministra togoanske vlade uvjeravao je Sputnjik da će “položaj vlade biti poznat brzo”.

Krećući u kampanju cijepljenja protiv Covida-19 na bazi cjepiva AstraZeneca, Togo teži prema kolektivnom imunitetu kojeg se nada postići prije kraja 2021. cijepljenjem najmanje 60 % stanovništva.

No, ova mala zapadnoafrička zemlja nije imuna, poput onoga što se događa u regiji (i drugdje), na fenomen negodovanja cijepljenja, koji Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 2019. smatra jednom od 10 vodećih prijetnji globalnom zdravlju. U subsaharskoj Africi negodovanje su potaknuli i komentari dvojice francuskih liječnika koji su u travnju 2020., tijekom programa emitiranog na kanalu LCI, predložili eksperimentiranje s cjepivom protiv Covida-19 u Africi.

CjepivaCovidToguvakcine
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
CAN
3 godine prije

Alo Šef!! Ko igra prvu, krucijalnu ulogu u ovom procesu porekla patokratije, šizoidnosti ili karakteropatije? … Hajde da prvo opišemo njihove uloge. Tokom stabilnih vremena koja su prividno srećna, premda zasnovana na nepravdi nad drugim pojedincima i nacijama, doktrinarni ljudi (Dogmatik: tvrdoglava osoba despotskih i arogantnih stavova, koja insistira na teoriji, ne obraćajući pažnju na praktičnost i celishodnost.) veruju da su pronašli jednostavan način da daju krajnji oblik svetu. Takav istorijski period uvek karakteriše istrošen psihološki pogled na svet, tako da šizoidno iščašen psihološki pogled na svet ne štrči kao neobičan tokom ovakvih vremena i prihvaćen je kao blago odstupanje. Ovakvi doktrinarni pojedinci po pravilu manifestuju prezir naspram moralista koji propovedaju potrebu da ponovo pronađu izgubljene ljudske vrednosti i da se razvije bogatiji, psihološki pogodniji pogled na svet. Šizoidni karakteri streme tome da nametnu svoj koncept sveta drugim ljudima ili socijalnim grupama, služeći se relativno kontrolisanim patološkim samoljubljem i izuzetnom… Čitaj više »

ledeno doba
3 godine prije

Togo je jedna od država zapadne afrike, bivša francuska kolonija, koje su sve i sada pod utjecajem kabaline države Francuske. Ne treba se zanositi iluzijama: većina državnika afričkih džava su plaćeni bastardi kabale… Oni koji su nezavisni kao što je bio tanzanijski predsjednik, umiru iznenada.
Koliko znam, većina stanovništva Togoa su muslimani. Pa gdje su te hodže i imami? Zašto oni šute, zašto oni ne upozore stanovnike na ono što im se sprema.. Ta mantijaška banda, je svugdje ista, kao i kod nas naše popine.. Svi šute ili čak podržavaju planirani genocid

Dokurčilomi
3 godine prije

Budu ga pojeli i izabrali novog.

3 godine prije

“… “Vlada ne obavezuje” … za sada …” Da neka “Vlada” stvarno i VLADA – ne bi ovog ni bilo… medjutim, radi se o korumpiranoj stoki, koja iskljucivo radi za ove zlocinacke kamatare “filantrope” koji sebe nazivaju “medjunarodne financijske institucije“… Zanimljivo je kada klasicni MS ljekar – izadje i stvarno POGLEDA stvarne podatke koje ovi “filantropski” zlocincki iz kompanija za “proizvodnju vakcina” – stvarno i predstavljaju… https://rumble.com/vfnfc3-vaccine-companies-eua-data-vaccine-does-not-immunize-but-may-cause-mad-cow-.html Dakle evo dr. Richard Fleming, koji je cak i totalni “vakser” – kada je pogledao na sajtovima ovih zlocinaca proizvodjaca tzv “vakcina” (sve u vlasnistvu “filantropa”) – jasno vidi podatke koji govore: niti jedna jedina od ovih “vakcina” ne smanjuje broj “zarazenih kovidom“… Dakle NEMA nikakvog uticaja na “imunitet krda” (za one MSM “talibane”), jer u opste i ne djeluje protiv tzv kovida! I to po samim podatcima kompanija…. izaziva teske poremecaje – poput “bolesti ludih krava” – koja nam je poznata od… Čitaj više »

Max
3 godine prije

To je čisti zločin.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI