Netanyahu: Hag nas neće zaustaviti

Benjamin Netanyahu
32 komentara

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je na konferenciji za novinare u subotu da neće dozvoliti da predmet genocida koji se vodi protiv njegove zemlje pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) stane na put nastavku rata njegove zemlje protiv Hamasa u Gazi.

„ Niko nas neće zaustaviti – ni Hag, ni Osovina zla, i niko drugi. Moguće je i potrebno nastaviti do pobjede i mi ćemo to učiniti ”, rekao je on.

Dok je izraz „ Osovina zla “ prvi put upotrijebljen u govoru tadašnjeg američkog predsjednika Georgea W Busha za Irak, Iran i Sjevernu Koreju – za koje se u to vrijeme vjerovalo da su glavni neprijatelji Washingtona opremljeni „ oružjem za masovno uništenje “, kasnije pokazao se gotovo u potpunosti mitološkim – nije jasno da li je Netanyahu namjeravao omalovažavati Pjongjang. Međutim, sjevernokorejski državni mediji su tvrdili u uvodniku objavljenom ubrzo nakon napada Hamasa 7. oktobra da je zapadni Jerusalem sam na sebe nanio raciju svojim “ stalnim kriminalnim djelima protiv palestinskog naroda ”.

Na drugom mjestu u govoru, izraelski vođa je koristio izraz za Iran, Huti iz Jemena, Hezbolah i sam Hamas – labavu koaliciju koja je na drugim mjestima opisana kao “Osovina otpora ” zbog svog suprotstavljanja američkoj i izraelskoj moći u regionu.

Saslušanja o navodnom genocidu nad Izraelom počela su ranije ove sedmice u ICJ-u u Haagu u Holandiji, pri čemu je Južna Afrika iznijela dokaze da je Izrael učestvovao u akcijama „s namjerom da dovedu do uništenja značajnog dijela palestinske nacionalne, rasne i etničke grupe .”

Zapadni Jerusalem je suprotstavio da je Hamas taj koji zapravo gaji genocidnu namjeru protiv Izraelaca i tvrdi da je opravdan pokušaj ” eliminacije ” militantne grupe koju krivi za 1.200 smrtnih slučajeva Izraelaca 7. oktobra – bez obzira na nanesenu štetu civilnom stanovništvu.

Pripadnici izraelskih odbrambenih snaga priznali su da im je naređeno da pucaju na Izraelce u graničnim kibucima i pustinjskom rejvu tokom Hamasove racije, postavljajući pitanje koliko su žrtava zapravo ubili Palestinci, za razliku od tenkova IDF-a i zračnih napada.

gazaHagHamasIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pratim
3 mjeseci prije

Haag je napravljen za nas Slavene i crnce

M.r H.F
3 mjeseci prije

Nema problema ,niti vas itko može zaustaviti ali ima jedna kvaka što će vaši saveznici (USA ) reći kad i druge zemlje budu ratovale na taj način ….ubijanje civila i djece je onda dozvoljeno svima!!😐😐

Reuf
3 mjeseci prije

Nije Haat ni na Balkanu zaustavio Srbiju sa svojim slugama s krizom identiteta iz Hrvatske i Bosne, vec Oluja i zajednicka akcija u Bosni. Tad se ni traktori nisu zaustavljali.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Nakon ove izjave odmah će reagirati demokratske i slobodne SAD i poslati jedan nosač aviona pred obale Izraela kao upozorenje.

Upravo tako
3 mjeseci prije

Je.o ti P.s ma.Dr he.rejsku.

borjana
3 mjeseci prije

Htio to ovaj okorjeli zločinac ili ne, protiv njega je pokrenut postupak i optužuje ga se za glavnog organizatora i predvodnika udruženog zločinačkog poduhvata sa očitom namjerom koja već odavno ima sve elemente počinjenja zločina genocida i to na jedan posebno bestijalan i odiozan način.

Ukoliko sud ne poduzme ništa ili neko trivijalno očitovanje po pitanju ovih ozbiljnih optužbi, time će cijelom svijetu biti odaslana jasna poruka kao u vrijeme pandemije koliko se možemo uopće oslonuti na prodanu znanost i usrane politikante, ali ovoga puta na pravdu i pravo u kojima se ruše i ignoriraju svi međunarodni pravni akti, za korist i interes neke male skupine.

Velika većina svjetske javnosti dobro će razumjeti poruku koju im bude po pitanju ovoga zločina, putem ovoga suda odaslata.

xyz
3 mjeseci prije

Izrael pokazuje pravo zapadno lice.

Motorola
3 mjeseci prije

Izrael pokazuje pravo zapadno lice. A ovaj zločionac na slici je zreo za zatvoreni odjelak psihiatrijske ustanove, dok se ga ne likvidira na električnoj stolici.

Motorola
3 mjeseci prije

Dosad sud u Haagu nije kaznio još nijednog zapadnog političara ili generala, koji su otvoreno vršili ratne i genocidne zločine.

Max
3 mjeseci prije

Ni vrag nije nezaustavljiv.

noppo
3 mjeseci prije

Normalno da neče. Izrael može zaustaviti samo dobar baraž hipersoničkih raketa na vojne mete. Za drugo neče ni trznuti.

IuIu, pravi
3 mjeseci prije

Izrael krije od javnosti sakaćenje: Za 100 dana rata, 4.000 izraelskih vojnika postalo invalidi Od početka izraelske ofanzive na Gazu, preko 4.000 izraelskih vojnika je onesposobljeno, sa teškim povredama uključujući gubitak udova i paralizu. Najmanje 4.000 izraelskih vojnika onesposobljeno je od početka izraelskog napada na Gazu 7. oktobra, navodi se u izveštaju izraelskog novinskog sajta Vala. “Zemlja se sprema da primi veliki broj invalidnih izraelskih vojnika, a posle 100 dana rata, oko 4.000 vojnika je već priznato kao invalidno”, navodi se u izveštaju. Izraelska vojna ofanziva na opkoljenu enklavu, u kojoj je poginulo najmanje 23.800 ljudi – uglavnom žena i dece, dovela je do neviđenih povreda koje su nanete izraelskim snagama na terenu, navodi se u izveštaju, dodajući da su povrede bile “izuzetno teške”. “Zahvaljujući posvećenoj i kvalitetnoj nezi koju pružaju spasilački i medicinski timovi, oni sa teškim povredama preživljavaju”, navodi se u izveštaju. Novinski sajt je objavio da izraelska… Čitaj više »

Motorola
3 mjeseci prije

Haški tribunal je židovska domislica, pa neče suditi svojima.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Palestina je član suda.
Izrael nije.

“Middle East Policy Council.

Palestine became the 123rd member of the International Criminal Court (ICC) On April 1, 2015. By joining the ICC, Palestinian leaders hope to increase their political leverage by threatening to bring charges against Israeli officials for war crimes committed in the Occupied Territories.”

Jesu li Palestinci, točnije, njihova vlast, ikada podnijeli nešto ovom sudu?

Lucija, prva
3 mjeseci prije

ICJ cases involve countries, and the ICC is a criminal court, which brings cases against individuals for war crimes or crimes against humanity., news.un.org The ICJ is the successor of the Permanent Court of International Justice (PCIJ), which was established in 1920 by the League of Nations. After the Second World War, the League and the PCIJ were replaced by the United Nations and ICJ, respectively The International Criminal Court in The Hague prosecutes those accused of war crimes, crimes against humanity and genocide. In 1998, 60 countries signed the Rome Statute after it was opened for signature by the United Nations., government.nl Some forty countries never signed the treaty, including China, Ethiopia, India, Indonesia, Iraq, North Korea, Saudi Arabia, and Turkey. Several dozen others signed the statute, but their legislatures never ratified it. These include Egypt, Iran, Israel, Russia, Sudan, Syria, and the United States, cfr.org The Court has… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI