fbpx

Netanyahu poziva svijet da kazni sud u Haagu jer Židovima negira pravo na povijesne zemlje

Benjamin Netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je međunarodnu zajednicu da kazni Međunarodni kazneni sud (ICC) zbog “napada na demokraciju i pravo židovskog naroda da živi u svojoj izvornoj domovini”.

Kao što smo izvijestili, Međunarodni kazneni sud sa sjedištem u Haagu sada istražuje je li Izrael proteklih godina počinio ratne zločine protiv Palestinaca.

Netanyahu je takvu izjavu najprije dao u intervjuu za TBN, najveći kršćansko-evangelički kanal, a potom su njegove riječi 21. siječnja objavile izraelske i svjetske agencije.

“Američka administracija pod predsjednikom Trumpom snažno se protivila Međunarodnom kaznenom sudu zbog ove parodije i pozivam sve da učine isto, zahtijevajući konkretne akcije, sankcije protiv međunarodnog suda, njegovih dužnosnika, tužitelja, svih…”, rekao je Netanyahu.

“Oni provode potpuni i frontalni napad na demokraciju, kako na pravo demokratskih zemalja na samoobranu, tako i na pravo Izraela i pravo židovskog naroda da živi u svojoj izvornoj domovini, zemlji Izraelovoj”, dodao je Netanyahu.

Američki evangelički kršćani predstavljaju jedan od političkih stupova predsjednika Trumpa i najveći su zagovaratelji cionizma u američkom društvu. Smatra se da su glasovi evanđelista na izborima u Sjedinjenim Državama 2016. bili presudni za Trumpovu pobjedu.

Krajem 2019. godine je Ured tužitelja Međunarodnog kaznenog suda u Haagu objavio da postoje svi razlozi da se istraže akcije Izraela zbog mogućih ratnih zločina počinjenih na palestinskim teritorijima, na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Jeruzalem, te u Pojasu Gaze, od kojih je prvo područje okupirano, a drugo je pod opsadom s kopna, mora i zraka.

Država Palestina se prethodno obratila Međunarodnom kaznenom sudu i stoga nije bilo potrebno tražiti dopuštenje za nadležnost prije pokretanja istrage.

Međutim, glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda Fatou Bensouda je „iz sigurnosnih razloga i s obzirom na jedinstvene i vrlo kontroverzne pravne i činjenične probleme povezane s ovom situacijom”, zatražila od ICC-a da potvrdi da se nadležnost ovog međunarodnog pravosudnog tijela proširuje na palestinske teritorije. Sud je presudio da postoje “svi zakonski kriteriji za pokretanje istrage”.

Sada će istraga utjecati na izgradnju izraelskih židovskih kolonija na okupiranom palestinskom teritoriju, premještanje okupiranog stanovništva na okupirani teritorij, rušenje palestinske imovine, iseljavanje Palestinaca sa Zapadne obale i Istočnog Jeruzalema, kao i napade na Palestince tijekom operacija izraelske vojske u Pojasu Gaze.

Donald Trump i Benjamin Netanyahu

Odluka Međunarodnog kaznenog suda u Haagu i namjera glavne državne odvjetnice izazvali su bijes i nezadovoljstvo u Izraelu i Sjedinjenim Državama.

„Odluka tužiteljice Bensoude pretvorila je Međunarodni kazneni sud u politički alat za delegitimizaciju države Izrael. Tužiteljica je potpuno ignorirala pravne argumente koje smo joj predočili”, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Američki State Department nazvao je istragu “nepravednim progonom Izraela “, dodajući da ICC navodno nije nadležan da razmatra moguće izraelske ratne zločine prema palestinskoj žalbi.

“Ne vjerujemo da se Palestina može smatrati suverenom državom i stoga nema pravo na punopravno članstvo ili sudjelovanje kao država u međunarodnim organizacijama, entitetima ili konferencijama, uključujući ICC”, rekao je američki državni tajnik Mike Pompeo.

Nasuprot tome, palestinske su vlasti pozdravile odluku ICC-a i tužiteljstva o istraživanju izraelskih akcija.

Hanan Ashrawi, članica Izvršnog odbora Palestinske organizacije za oslobađanje (PLO), nazvala je to “važnim korakom naprijed “.

“Od pristupanja Palestine Rimskom statutu palestinski je narod stekao vjeru u Međunarodni kazneni sud kao neovisnu instancu koja mu može jamčiti pravdu i odštetu za mnoge ratne zločine koje je protiv njega počinio njegov okupator, Izrael”, rekla je Ashrawi.

“Prije pet godina, kad su se Palestinci pridružili Rimskom statutu Međunarodnog kaznenog suda, Palestina je upozorila svijet na izraelsku isključenost i nekažnjavanja”, dodala je.

“Izrael mora platiti za svoje zločine, a palestinski narod neće prihvatiti iznimke oko pitanja univerzalnosti ljudskih prava”, rekla je Ashrafi i ponovila nade svih Palestinaca “da će ostvariti pravdu, pravnu zaštitu i odgovornost kroz međunarodne mehanizme, uključujući i ICC”.

Čak i ako to ne bude tako, ovakvim stavom je Izrael dao jak argument svima onima koji ovu zemlju s razlogom ne vide kao važnu i uglednu članice međunarodne zajednice.

The Guardian

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
101 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Zbilja zanimljivo…istorijska zemlja, kome pripada.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
9 mjeseci prije

beduinima i domorodcima

istrazuj
Gost
istrazuj
9 mjeseci prije

“…napada na demokraciju i pravo židovskog naroda da živi u svojoj izvornoj domovini…”
.
Ovaj terorista je sve rekao u ovoj recenici.
1. “demokracij” – jeste prakticno cionisticki izum – a sluzi iskljucivo da se stoka koja “vjeruje” u takvo sto drzi pod kontrolom cionista.
2. “židovski narod” – besmislica.
Tzv “židovski narod” dokumentovano (cak i na zidovskoj Wikipediji) – naprosto – ne postoji.
Radi se iskljucivo o vjeri.
Judaizmu.
Onog trena kada je Hazarski Kaganat preuzeo judaizam kao zvanicnu religiju, te onda prvo kan i plemstvo (a potom i fukara) preuzeli tu religiju – prakticno se prekida svaka veza (ako je ikad i bilo osim u kjigama koje su zidovi pisali sami sebi) – sa zidovima u tzv “Svetoj zemlji”.
Dakle kada su Hazari postali zidovi – NIKAKAV “narod” se od tog trenutka ne moze poistovjecivati sa tom religijom, cak i ako je mozda prije nekad i mogao.
Hazari su bli masovan narod (visestruko brojniji nego “stari zidovi” iz Palestine).
Odjedanput – Hazari postaju “zidovski narod” – a sva satanisticka pravila nastavljaju i jos se i “razvijaju” uz pomoc nove “usmene Tore”…
3. Izvorna domovina Hazara je – Kavkaz – tj nekoliko zemalja na tom podrucju.
Nakon sto je te Hazare knez Svetilav razvalio u 9-tom vijeku i “raspuhao” po cijleoj centralnoj evropi i juznoj Rusiji – tu od tada imamo “nove zidove” – a stare Hazare.
Naravno ti “novi Zidovi” se bave starim pokvarenim poslovima, poput zelenasenja, trgovine svim i svacim (ukljucujuci i roblje, drogu, oruzije i sve sto hazarima donosi dobit – BEZ da rade!)

Najgore od svega je da je ta satanisticka zelenaska bagra kroz vijekove uspjela preko tog prljavog novca, a preko vlastitih banaka – zavladati vrhom piramide, tj svim “kraljevskim lozama”, a onda time i informativnim prostorom i tzv “institucijama”.
Zato i citamo danas ove besmislice – sta ovaj zlocinac “ima za reci” – a niko od tzv “zvanicnika” se naprosto i ne usudjuje da zacepi gubicu ovom smradu.
Boje se da ce ih Hazari …pardon “zidovi” … (koji NISU semiti) – proglasiti “antisemitima”…
To je danasnja “demokratija”.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije

Negdje ti se zagubila ” originalna ” postava židova , čije porjeklo jeste direktno vezano za ” original. ” ..Tu su , žive , rade .. Kod onih su koji su ih jednom oslobodili ropstva..
A ove kopije , da , slazem se , tu su da odrade krvavi posao , zauzvrat su dobili prividnu moć…

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Najviše volim kada novodoseljeni izraelski židovi u tandemu s onim prekoceanskima, koji niti genetikom niti jezikom nisu semitskog porijekla, Palestince i druge srodne narode Levanta nazivaju ‘antisemitima’ … doslovno da se usereš od ludila.

FATIH
Gost
FATIH
9 mjeseci prije

ISZRAZUJ
TAKO JE.TO JE ISTINA.
DJAVOLJA SINAGOGA GOGA I MAGOGA.

Bajro
Gost
Bajro
9 mjeseci prije

Eee svaka čast
Bas bi volio s tobom kahvu popit

Weteran
Gost
Weteran
8 mjeseci prije

I tako Jevreji dočekaše da iz komentara na ovaj tekst napokon saznaju Ko su i Šta su !?
Nisu ni znali da hiljadama godina uče o sebi pogrešno!
Eto, i njima oči neko da otvori!

Atila hunska barbarina
Gost
Atila hunska barbarina
8 mjeseci prije

… i zloglasni Barbari

jupiter
Gost
jupiter
8 mjeseci prije

jako dobro…upotpuni to sa kripto(laznim) jevrejima iz osmanlijske imperije, zvi sabataju, saudijskim “kraljevima” jevrejima, te poljskim jevrejima na prim ( “arik”, “bibi”…)…pa ce se razjasniti mnogo o mielilkowskom & comp.…”semitima”

neznanje
Gost
neznanje
8 mjeseci prije

Jupiter
Ujutro i navečer ne piješ alkohol već tablete. Kad češ jednom zapamtiti.

neznanje
Gost
neznanje
8 mjeseci prije

Istražuj
Puno si toga istraživao i napisao. Imaš li kakvu literaturu o tim događanjima. Bio bih zahvalan.

Neko s mora
Gost
Neko s mora
9 mjeseci prije

Možda ti uspe aneksija tuđih teritorija druže, ali nećes imati vojske da iste i zadržiš.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Izraelci: Obećao si nam tu zemlju!
Jahve: Jbg, lagao sam …

Sion
Gost
Sion
9 mjeseci prije

subversus,

Šta se nisu Izraelci nakon skoro 2000 godina ipak vratili na tu zemlju, i to malo nakon što se činilo da bi mogli biti potpuno istrijebljeni. Jeli se čulo za još koji narod da se nakon toliko vremena vratio u neku zemlju i to nakon što je bio na samom rubu propasti? Biti će da je taj Bog ipak vjeran svojim obećanjima, čak i kada mi nismo vjerni njemu.

2. Timoteju 2,13: “Ako smo nevjerni, on ostaje vjeran, jer se sam sebe ne može odreći.”

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
9 mjeseci prije

Polako Sion, brzo proglašavaš pobjedu. Tzv država Izrael je vještački stvorena, a koliko će se dugo održati to ostaje da se vidi.

Sion
Gost
Sion
9 mjeseci prije

Gott,

Babilonsko carstvo je htjelo uništiti Izrael, ali je ono propalo dok je Izrael ostao. Rimsko carstvo je mislilo da je uništilo Izrael i izraelce rastjerujući ih iz te zemlje. Rimskog carstva i građana njegovih već dugo nema, ali gle izraelaca još ima i Izrael je opet tu. Treći Reich je mislio da ima konačno rješenje za izraelce, ali Trećeg Reicha više nema, a gle izraelci imaju svoju državu Izrael.

Mnogi i danas žele propast Izraela i izraelaca, ali ispit će sami gorki pehar svojih želja. Ne zato jer su izraelci pravedni – oni su ispaštali i ispaštati će radi svojih pogrešaka, već zato jer je Bog pravedan i vjeran svojim obećanjima, i zna skrivene nakane i motive onih koji navaljuju na taj narod bez prestanka od samog početka.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Neću ulaziti u provokacije izjednačavanja vjerske obredne prakse s porijeklom i narodnošću kao niti dokazivati povijesne činjenice o ‘Izraelu’ od Babilona do Rima, nego ću te pitati samo jedno, kad se već toliko držiš ‘njegove riječi’ – nije li Jahve židovima na kraju ‘javljanja’ zabranio da imaju ‘židovsku državu’ do dolaska mesije?

Sion
Gost
Sion
9 mjeseci prije

subversus,

Da, držim do Božje Riječi pa mi hajde navedi gdje to piše u Bibliji.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Nisam nigdje spomenuo Bibliju …

Free Palestine and world from Zionism
Gost
Free Palestine and world from Zionism
8 mjeseci prije

Isus bi bio protiv tzv. Izraela.

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Free,

Varaš se. Svakako bi bio protiv njihovih grijeha, ali ne i protiv Izraela. Pročitaj Bibliju, posebice Novi Zavjet, koji govori o Isusovom životu.

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

Amen @sion

DeProggy
Gost
DeProggy
8 mjeseci prije

jahve NIKAD NIJE BIO BOG, niti će to ikad bit…..

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Ne, nisu se vratili Izraelci … došla je masa ljudi odasvuda koji veze nikakve nemaju s tom zemljom i uzeli zemlju onima koji su tamo živjeli. A sada cendraju jer nisu uzeli još više. Ma jel, bogati …

Sion
Gost
Sion
9 mjeseci prije

subversus,

Zanimljivo, Hitler je vjerovao da istrebljuje prave Židove, palestinske i iranske milicije vjeruju da se bore protiv pravih izraelaca, ali evo pojedini komentaroti ovdje znaju da to nisu pravi Židovi jer su pročitali negdje.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Gore ti je pitanje …
P.S. ‘Pojedini komentatori ovdje’ nemaju političke aspiracije pa nemaju ni razloga da seru gluposti naivnim masama …

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije

@sion
Cek….cek….
A za koga se bore one VEHABIJSKE milicije, poznatije kao ISIL, alkaida itd…itd…???
Pa za Izrael, naravno.
Vjestacki Rotschildov (a ne JeHoVin!) entitet, ne samo da je stvorio tzv “vehabije” kao i vehabijsku “kraljevinu” S. Arabiju, nego je vec godinama avijacija vehabijskih bandi, a uz to i njihova logistika i financije i odstupnica i bolnica….

Dakle tzv “vehabije” su onda po vama kolega – definitivno Izraelci?

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Istrazuj,

Ma može Izrael griješiti i biti u savezu sa kime god – kako piše u Bibliji, ispaštao je već radi toga i ispaštati će opet za svoje krive odluke i bezakonja. Ipak, oni su i dalje potomci Biblijskih izraelaca, i na tu istinu ne utječe sa kime šuruju ili dal se meni i tebi sviđa njihova politika.

Pozdrav.

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

@sion bravo za sve komentare, ovi što lupaju minuse. Sebi lupaju minuse

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

“Naime, objava knjige madžarskog židova Arthura Koestlera 1976. pod nazivom “Trinaesto pleme” jako je uzdrmala židovsku zajednicu i ostalu javnost jer po Koestlerovoj knjizi današnji europski židovi nisu porijeklom iz Palestine nego iz Khazarije, velike i moćne države koja se prostirala između rijeke Wolge i Dnjepra i zauzimala današnji prostor Ukrajine, Krima Gruzije i Azerbejđana. Šok koji je izazvala Koestlerova knjiga bio je u tome što je on na jedan način oduzeo židovima pravo na semitsko porijeklo.
Dakle, oni nisu izabrani sinovi Abrahama kako se predstavljaju tj. pripadnici 12 Božjih plemena već su oni 13. nadodano pleme zla. Koestler je nakon objave knjige ubijen pod sumnjivim okolnostima. Navodno su se on i supruga otrovali, ali postoji opravdana sumnja da su ubijeni. Unatoč tome njegova uzbudljiva knjiga puna arheoloških i povijesnih dokaza otvorila je mlađim naraštajima novi pogled na vlastitu prošlost. Iako su u javnosti govorili kako je to laž židovski genetičar Erma Elhka potvrdio je navode iz knjige “Trinaesto pleme” te je iznio tezu u kojoj je potvrdio na uzorku od 1282 osobe židovskog porijekla u usporedbi s nežidovima da su njihovi geni najbliži turkmenskim plemenima na Kavkazu.”
“Greg Felton, kanadski pisac i stručnjak za pitanja Srednjeg istoka, rekao je: “Ono što poznajemo kao ‘židovsku državu Izrael u stvari je etnocentrična garnizon-država koju su utemeljili ne-Semiti s deklariranim ciljem da Semite civile liše vlasništva i ugnjetavaju ih”.
Njihov plan procurio je iz tajnih krugova, a počeo se formirati kada je izraelski vođa Netanyahu zajedno sa svojim kabinetom pregledao sve DNA dokaze koji su dokazali da današnji Židovi nisu potomci Abrahama već potječu iz Khazarije koja se prostirala na području današnje Ukrajine. Naime, gotovo svi europski židovi i židovi SAD-a potječu iz iz Ukrajine koja je bivša Khazarija.”
Sada su i izraelski vođe prihvatili činjenice da su njihovi izraelski židovi zapravo Hazari odnosno povijesno turkmestanska, nomadsko-ratnička plemena vođena bjeloputom vojničkom elitom koja se u 7. stoljeću konvertirala na kabalistički judaizam kako ne bi bili dio Bizanta, ali ni muslimana.”
timesofisrael.com, DNA Science and the Jewish Bloodline

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

nonwo,

Jasno piše u Bibliji da će Bog vratiti Izraelce sa svih krajeva svijeta natrag u obećanu zemlju, što se evo i dogodilo skoro 2000 godina od kada su od tamo rastjerani. Ja vjerujem Riječi Božjoj, a svatko vjeruje kome hoće.

Pozdrav.

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

Blagoslovljen neka je Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev

samo tako
Gost
samo tako
8 mjeseci prije

A tvoj Bog , je li i taj blagoslovljen?
Ti blagoslivljaš boga Abrahamovog, Izakovog i Jakovljevog

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

@samo tako Da taj Bog je moj BOG

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

Sion@Biblija je prepravljana prema interesima pisaca…Danas postoje primjerci s (doslovce) različitim tumačenjima”riječi Božje”..
Mauro Biglino, Biblija nije sveta knjiga ,youtube (ljudi koji se služe aramejskim i drugim arhaičnim jezicima i dostupni su im najstariji pisani “biblijski” dokumenti)
Daniel Miessler-nabraja (povijesne ?)likove tisućama godina prije Krista….sa zajedničkim(pojedinim) biografskim elementima…rođen 25.12…među pastirima(Mithra),…od djevice,..posjećen od mudraca koje je vodila zvijezda,…tadašnji vladar naredio ubojstvo djece kako bi se riješio “mesije”…liječili bolesne,hodali po vodi,…činili čuda,imali 12 “apostola”,umrli pa uskrsli.. itd..(Mithra,Osiris,Horus,Buddha,Krishna,Apolon iz Tyana,Dionis,Hercules…).
Nema to veze sa stvoriteljem,inteligentnim dizajnom…vjerovanjem…
To su pisali ljudi,a griješiti je ljudski?

subversus
Gost
subversus
8 mjeseci prije

“… Bog vratiti Izraelce …”
E pa, krive je vratio … što bi značilo da ti samo misliš da vjeruješ ‘riječi Božjoj’, a u stvari vjeruješ onome kome hoćeš – sebi i svojem tumačenju tih riječi. I to je sasvim ok, bez brige, nije igra sotone, samo se moraš malo odmaknuti od samo jednog seta riječi i potruditi se s još nekima. Kad smo već kod toga, pitanje od jučer, zabrana židovske države … jesi na tragu? Trebaš pomoć?

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

subversus,

Hajde da ti ponovim, jer očito ne razumiješ, a ne razumiješ jer ne slušaš. Ja vjerujem Riječi Božjoj objavljenoj kroz Bibliju, koja je jasna i nedvosmislena.

Naslušao sam se i nagledao raznih učenja i teorija kojima se ti sada ponosiš. Pokazala su se ispraznim. Uzeo sam ono što smatram vrijednim, i što se u mom životu pokazalo vrijednim, a to je Riječ Božja.

Ti si slobodan vjerovati u šta želiš i kome želiš. Svatko od nas će žeti plodove svoje vjere za sebe.

Pozdrav i Božji blagoslov.

subversus
Gost
subversus
8 mjeseci prije

@ Sion
Ako Bibliju smatraš “jasnom i nedvosmislenom” onda sam očito bio u pravu jer ju se takvom može gledati samo kroz već formiran, potpuno subjektivan stav. To je, u cijeloj ljudskoj povijesti, najkorumpiraniji skup tekstova ikada sastavljen. Ništa drugo mu se ne može ni približiti po količini prijevoda, redakcija, lektura, cenzura i svih drugih tipova intervencija koje tekst može otrpjeti. A i original je, koliko se može zaključiti, bio daleko od nedvosmislenog, u slučaju NZ i nekontradiktornog. Tako da bi se usudio reći kako si ti taj koji ne razumije i to baš zato što je ‘nekoga’ slušao umjesto da je čitao i analizirao.
Što se plodova vjere tiče, daleko da imam nešto protiv toga da ih žanje onaj koji tu vjeru prakticira, ali itekako imam protiv toga da se druge prisiljava da rade u tom polju ili jedu to žito, a to je ono što većina religija (posebno Abrahamskih) uporno radi. Taj srp je kroz povijest posjekao stotine milijuna ljudi, što je daleko više od modernih totalitarizama. I s time nema nikakvih problema, dapače, kosi i dalje. Što je ultimativno licemjerje koje se perpetuira i podržava pod parolom ‘riječi Božje’.
I da (opet) ponovim pitanje od kojeg tako uporno bježiš, a koje se direktno tiče članka – kontradikcija religijske teorije i političke prakse koja se izvlači na tu teoriju selektivno “uzimajući ono što smatra vrijednim” – zabrana židovske države?

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

subversus@to se zove kognitivna disonanca,Šok od istine je prebolan i odabireš laž jer pruža sigurnost i “utjehu”..

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije

@sion,
Ispravno ste uocili kolega:
“Bog”…
“Bog” kolega – a NE Rotschild – ce “vratiti Izraelce”…
Osim ako vi ne smatrate da je Rotschild taj “bog”…

mmne
Gost
mmne
8 mjeseci prije

“Izrael u stvari je etnocentrična garnizon-država koju su utemeljili ne-Semiti s deklariranim ciljem da Semite civile liše vlasništva i ugnjetavaju ih”….mnogo poznato svuda na ovom svetu….balkan je pun toga…

istrazuj
Gost
istrazuj
9 mjeseci prije

@sion
“…Šta se nisu Izraelci nakon skoro 2000 godina ipak vratili na tu zemlju, i to malo nakon što se činilo da bi mogli biti potpuno istrijebljeni…”
.
Kolega, mislim da ste poprilicno – u krivu.
1.
Ti koji su se “vratili” na taj prostor – nisu oni Izraelci iz Biblije.
Naime, u 9tom vijeku jedna velika carevna (koja je cak i Rusiju drzala u vazalnom odnosu) tzv Khazarske Kaganat – preuzeo je judaizam. Tih Hazara je i 100tinjak PUTA bilo vise nego izvornih Izraelaca (koji uzgred NIKAD nisu imali svoju drzavu, na teritoriji Palestine – cak i po izraelskim izvorima!)
Dakle “vratili” (tj naselili su se – na divlje) su se Hazari – koji nisu Biblijski Izraelci.
Naprosto – Izraelci se nisu “vratili” – jer nisu ni isli nigdje.
2.
To “vracanje” im nije omogucio zlobni “bog” JeHoVa – nego glavom i bradom – “lord” Rotschild (renomirani zelenas i bankar).
3.
“istrebljenje” je takodker dio odvratne lazi – koja se evo vec deceniama provlaci kroz “zvanicne institucije” kao nesto sto se “apsolutno desilo” i sto je jos i gore – NE smije se ispitivati!
Pa ako su hazari…pardon “zidovi” toliko sigurni da se sve to desilo – zasto su postavili minsko polje oko svakog ISTRAZIVANJA i dokumentovanja tzv “holokausta” osim “dokumenata i svjedocanstava” koje sami Hazari “proizvedu”?
.
Lijep pozz

Sion
Gost
Sion
9 mjeseci prije

istrazuj,

Idi pa istražuj i čitaj koje su bile granice Izraela za vrijeme kralja Davida. Zanimljivo, čak i Iran koji im sada ne priznaje državu, ne osporava da su imali tamo državu i da su to Izraelci, ali pojedini komentatori nakon par dokumentraca ili knjiga znaju bolje.

Da ne spominjem sve veće glasine kako se holokaust nije dogodio. Samo 70ak godina kasnije ljudi idu potpuno negirati jedan od najvećih progona u ljudskoj povijesti. Valjda će Putin povodom holokaust sutra govoriti u Izraelu jer za savjetnike nema pojedine komentatore sa ovog portala.

Pozdrav.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Dotični brončanodobni vladar se osim u Bibliji možda spominje u dva druga izvora iz kojih su, uz manjak ikakvih drugih dokaza, arheolozi zaključili kako je njegovo navodno veliko kraljevstvo fikcija. A i ti potvrđeni izvori spominju kako je dobio po piksi od Aramejaca, izgubio okupirani Moab i po svoj prilici bio opljačkan od Egipćana …

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije

Ne treba da im Holokaust bude opravdanje da bi oni sada drugima pravili holokaust

Istrazuj
Gost
Istrazuj
8 mjeseci prije

@istina
Tacno kolega.
Jesu li prema (laznoj!) prici o tzv “holokaustu” te zidove ubijali Nijemci ili Palestinci??
.
Ako su im vec Nijemci napravili toliko zla, zasto Rotschild nije pravio cionisticki entitet – na teritoriji Njemacke?

Zasto cionisti cistim genocidom – istrebljuju dmicilne Palestince koji su i prema laznim cionistickim izvorima MINIMALNO 2000 godina STANOVNICI tog prostora?????
I NIKO se ne usudjuje niti pisnuti na taj otvoreni i javni – genocid!!!!
Cega se boje????
Zlobnog zidovskog “boga” JeHoVe – sigurno NE.
Boje se Rotschildove i cionisticke financijske (satanistice) moci!
Prosto….
Ako o nekom NE SMIJES pricati – onda ti je on gospodar.
Cionisticka “elita” koja je i stvorila ovaj teroristicki entitet – JESTE stvarni gospodar svih nasih “politicara i institucija”, a da nebspominjemo banke i novine….

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

https://www.youtube.com/watch?v=tn8aRwzyYHA
Bivši cionist Benjamin H. Freedman drži govor u hotelu Willard, u državi Washington, 1961. godine.Govori o cionizmu, svjetskim ratovima, Kazarima …

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije

Koje su granice bile Sirije nije bio tu liban i golan, nije li Kuvajt bio deo Iraka nije li bio Itd.

mmne
Gost
mmne
8 mjeseci prije

lupetas…cak i pravi vjernici u judaizmu, hasidim jevreji, ne priznaju drzavu isrel!!!

Pero
Gost
Pero
9 mjeseci prije

Istrijebljeni?

Siniša
Member
Siniša
9 mjeseci prije

Nije Bog neko ko se može ucijeniti….tvoje tumačenje je školski primjer kako svak po svome tumači bez snage i vjere.

FATIH
Gost
FATIH
9 mjeseci prije

SION
NE SERENDAJ!!

Sparkling
Gost
Sparkling
8 mjeseci prije

@Sion
Bila mi je “čast” upoznati Vas na ovom portalu, pa bi bio i red da nam priznate konačno kojoj sekti – redu pripadate. Da barem otprilike znamo kako se postaviti u komentiranju na Vaše viđenje nekih analiza koje iznosite. To bi nam puno pomoglo.
LP

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Sparkling,

Pripadam Gospodinu Isusu Kristu. Tražiš nešto skriveno i tajno kod mene, ali ja od početka javno svjedočim čiji sam. Tebi je možda čudno vidjeti što pišem, jer iznosim Riječ Božju ispred predaja i običaja ljudskih, dok mnogi pod kršćanstvom iznose teologiju kojoj nema ni najmanjeg uporišta u Bibliji.

Kao čovjek sam živio ružno, dok me Bog na nadnaravan način nije zaustavio, i pohodio mjenjajući mi srce i narav. Kasnije sam počeo preko kršćanskih udruga služiti problematičnim ljudima kakav sam bio i ja sam, jer sam znao šta može promjeniti i šta mjenja po ljudski nepromjenjive i otpisane.

Stoga, iako živimo u vremenima kada će ljudi sve više ismijavati, izvrtati i prezirati Riječ Božju, ja ću uvijek svjedočiti za Isusa Krista, i naviještati evanđelje Kristovo zapisano u Bibliji. Jer ono mjenja ljudske živote.

Pozdrav

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

@sion amen. Još bih dodao ovima u masi što misle da su u pravu:

13»Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu. 14O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!«

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Ime,

Jest brate.
Pozdrav i Božji blagoslov.

Sparkling
Gost
Sparkling
8 mjeseci prije

@Sion
Ima jedna anegdota (možda je čak i istinita) Kad pita jedan svečenik velikog komunistu: “kako to da je vaš kom. sistem trajao samo cca. 100god i propao?” A ovaj na to odgovara: ” a što ćeš, lagali smo dok nas nisu skužili” i nato još nadodaje: “kako to da Vi (crkva) lažete več 2000 god. i još Vam vjeruju?
LP

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Sparkling,

Iako imam doticaja sa pojedinim katolicima, nemam nikakvog udjela sa katoličkom crkvom, tako da njihove laži njima na dušu. Ja se ja klanjam i molim samo i jedino Bogu. Imam samo jednog Gospodina, jednog spasitelja, jedno ime na koje se pozivam, jednog posrednika i jednog zagovornika, a taj je Isus Krist.

Istine radi, nije katolička crkva stara 2000 godina, već je nastala kasnije. Niti je katolička crkva po svojoj teologiji i predaji nasljednica prvih crkava Kristovih. Jer je predajama ljudskim ukinula Riječ Božju, i za mnoge svoje dogme nema utemeljenja u Bibliji. No svatko će za svoje odgovarati pred Bogom.

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

Amen

Sparkling
Gost
Sparkling
8 mjeseci prije

Sion
U redu. Mislim da shvačam koji dan u tijednu blagujete. Sad mi je puno jasnija Vaša opčinjenost Bogom. U svakom slučaju ja Vas ne osuđujem u Vašem vjerovanju. No jedno Vam zamjeram. Pokušajte svojim mislima dozvoliti širinu. Uskogrudnost misli Vas dovodi u “tunel” iz kojeg ne vidite da uvijek ima dva izlaza. A Vi vidite samo jedno svijetlo na kraju tunela i uporno koračate prema tome i nikako da tamo stignete. Umorit ćete se u svojem jednosmjernom koračanju i kad vidite da je to svijetlo fatamorgana nečete više imati snage vratiti se na početak.
LP

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Sparkling,

Blagujem nedjelju🙂 jer je od dana bitnije posvećenje, a nedjelju sam najslobodniji da se u miru izdvojim za Boga.

Zaista postoji samo jedan Put, Istina i Život, a sve to imamo samo u Isusu Kristu. Još nešto, nisam ja stigao do svijetlosti, već je Isus – prava i istinita svjetlost, stigao do mene. Pokazujući mi da je istinit, dajući mi snagu, i mičući od mene svaki umor.

Ja se neću ukrenuti natrag prema početku, već idem prema cilju i kraju utrke, prema punini vječnog života. Jer dobro zmam gdje sam bio i gdje idem. Gdje ti ideš je tvoj izbor, ali ja te zovem kao i mnoge druge da se obratiš i da kreneš sa Isusom Kristom, jer je blizu Kraljevstvo Božje, a sve će sve ostalo proći kao fatamorgana.

Neka si zahvaćen blagoslovom Gospodnjim.
Pozdrav

samo tako
Gost
samo tako
8 mjeseci prije

Bog aJaHaVa i sin mu Isus su hebeno Rječiti a ti si pažljiv slušatelj

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

Sion@možeš pripadati Isusu Kristu po djelima,ne držeći se doslovno svakog slova Biblije …Već samo slijedeći deset zapovjedi,svijet bi bio bolje mjesto..”Riječ Božja” se ne ismijava,izvrće i prezire tako što se propitkuje što su ljudi “zmuljali” dok su je tumačili i zapisivali…Prvi pisci su to napravili desetljeća nakon Isusovog života tako da ništa nije “iz prve ruke”… Ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe (Matej 22:39)je čisto dovoljno za promijeniti ljudske živote..
“Kad je Isus farizeju rekao da je druga po važnosti zapovijed da ljubi svog bližnjeg kao sebe samoga, mislio je na jednu konkretnu zapovijed danu Izraelcima, a zapisana je u 3. Mojsijevoj 19:18. U istom tom poglavlju Židovima je rečeno da i druge ljude, a ne samo svoje sunarodnjake, trebaju smatrati svojim bližnjima. U 34. retku stoji: “Došljak koji živi među vama neka vam bude kao da je rođeni Izraelac. Ljubite ga kao samoga sebe, jer ste i vi bili došljaci u zemlji egipatskoj.” Bez komentara.

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

nonwo,

Hajde da ti na ovaj komentar i onaj gore odgovorim ovdje na jednom mjestu. Što jasnije i jednostavnije mogu.

Svatko vjeruje u šta hoće. Ja vjerujem da je kroz Bibliju nama ljudima Bog objavio svoju Riječ, jer se ta Riječ u mojem životu i životima ljudi koje poznajem polazala istinitom i djelotvornom. Mjenjajući naše živote na bolje.

Inače, istine radi, Isus nije rođen 25.12. Nećeš nigdje u Bibliji naći potvrdu za taj datum, jer je on usvojen od strane katoličke crkve da bi se lakše privuklo pogane koji su na taj datum imali neke svoje svetkovine. Isto tako, mnoge se pokušava prikazati kao Isusa, ali je zaista samo Isus potvrđen kao povjesna ličnost iz više povijesnih izvora, pa čak i onih koji su ga smatrali neprikateljem.

Vjera bez djela je mrtva, i o tome lijepo piše u Jakovljevoj poslanici. Kratka je i vrijedi je pročitati. Isusu Kristu čovjek pripadne kada svojim srcem u njega povjeruje i svojim usnama ga prizna za svojeg Gospodina kako stoji pisano u Poslanici Rimljanima 10,9-10. Isusovi ostajemo ako vjera u nama ostane živa, a piše u Jakovljevoj poslanici da je vjera bez djela mrtva. No ne djela od naše snage, već od snage Duha Svetog koji ima prebivati u nama nakon što se predamo Isusu. Jer bez snage Duha Svetoga nitko ne može držati zapovjedi koje nam je Isus dao. Nitko bez vodstva Duha Svetoga ne može držati što nam Isus govori u Evanđelju po Luki 6,27-38.

Pozdrav i Božji blagoslov.

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

Sion@eto ja vjerujem da se tvoj život promijenio na bolje tvojom snagom (uz pomoć Božje riječi) …Dozvoli da se može ljubiti bližnjeg svog više nego samog sebe i znati da je biblijska “riječ Božja” kompilacija /ljudskih ruku djelo…Isusa kao povijesne ličnosti nema nikad i nigdje(ni u jednom povijesnom zapisu)…Ali tisućama godina prije njega ima likova sa istim karakteristikama…Nisam ja kriva što postoje arheološki zapisi…I na kraju NITKO ne zna koji dio priča je istinit/stvaran i vjerojatno nikad neće ni znati..Ali,kako se biblijske priče i postulati vrte stoljećima /tisućljećima među ljudima sigurno je da je ljudima vjera životno VAŽNA…
Već sam pisala da je “božansko” iz nekog razloga zapisano u našem mozgu i da podražajem temporalnog režnja “božansku”spoznaju doživljavaju i ateisti..Epilepsiju,s takvim manifestacijama su smatrali svetom bolešću..Ni vjerovanje ne mora biti slijepo..

istrazuj
Gost
istrazuj
8 mjeseci prije

@sion & ime,

Nije takav stav nista neuobicajeno.
Svako ima pravo vjerovati sta hoce i u sta hoce…
Licna stvar.
Medjutim, to ne znaci da se CINJENICE trebaju skrivati (ili iskrivljivati) – samo da bi to odgovaralo toboznjem “prorocanstvu” iz Biblije… koje jos treba naturati i drugima…
Onda stvari postaju – besmislica.
Sta vise, u samom uvodnom clanku spominje se tzv “evangelički kršćani”:
“….Američki evangelički kršćani predstavljaju jedan od političkih stupova predsjednika Trumpa i najveći su zagovaratelji cionizma…”

Moje licno misljenje je da se radi o neizmjernom lobotomiranju ljudi, na vise nivoa:
1. laznom “svetom knjigom”, posto samo tzv “Biblija” nema niti jedan jedini korektan prevod, a negdje u 14 vijeku su se sastali pozvavaoci, pa odlucili da na osnovu najstarijih spisa u njihovom posjedu – naprave tzv Masoretsku bibliju.
To je prakticno jedini i “najkorektniji original” – kji su uspjeli sastaviti.
Da ne govorimo o besmislenim prevodima na raznoraznim jezicima, koji se cak ni ne pozivaju na ovu usaglasenu verziju Biblije.
2. “svetom knjigom” – koja je prakticno ukradena zidovima (ili su je samo podmetnuli caru Konstantinu?).
Ako je po srijedi prvi slucaj – dakle ukradena – jasno je zasto se zidovi (sa pravom!) GNUSAJU tzv “krscana/hriscana” – od koji pojedini (pa i ovde neke kolege) – izgaraju od zelje da ih zidove gaze kao gnjide…
I zidovi to i rade.
Vrlo rado.
U izraelu prakticno NE PRODJE niti jedan jedini dan da sa drzavne televizije ne ispljuju Isusa i idiotizovane “krscane”, a ponavise se to odnosi na one lobotomirane “evangeličke kršćane”… (Likovi su totalni klovnovi.)
Ako je po srijedi drugi slucaj – dakle podmetnuta – radilo bi se o najperfidnijom prevari u istoriji ljudske rase!
Ni to me ne bi iznenadilo od te sekte.
Naime, dogovorili se sa carom Konstantinom – da preuzme zidovske knjige – i napravi “kršćane”…
Time obezbijedili – vanserijsko – sirenje religije vlastite sekte!
Sta vise, pojedini tzv “krscani” – izgaraju od zelje da pokazu kako su oni samo – balega ispod cipele – “izabranog naroda” (dakle zidova), i jos se UPORNO pozivaju na zidovsku “svetu knjigu”…
Svoje VLASTITE religije i knjige – ti tzv “krscani” ne samo da su zaboravili, nego su istrijebili i svaku pomen na VLASTITU kulturu i religiju.
Identificirali se sa satanistickom sektom, koja je podmetnula “svetu knjigu”.
Kud ces bolje!
Onaj drugi dio “kršćanske Biblije” – koji je izvorno na grckom – a govori o Isusu, zidovi izrazito ne podnose.
Kao ni ove lobotomirane “evangeličke kršćane”…

Ima toga jos puuuuno, ali i ovo je ogromno.
Lijep pozz

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

@sion brate teška borba danas, imao sam je i ja par puta na portalu. Moli za slijepce da im se otvore oči. Vječnost je duga a oni to ne mogu razumjeti, kao što nismo ni nas dvojica razumjeli. Veliko si ohrabrenje.

10A zatim će mi: »Ne zapečati riječi proroštva ove knjige jer – vrijeme je blizu! 11Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje!«

12»Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!«

13»Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! 14Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! 15Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.«

ZAVRŠETAK
16»Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica.«
17I Duh i Zaručnica govore: »Dođi!« I tko ovo čuje, neka rekne: »Dođi!«

Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!

18Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. 19I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu – na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

20Svjedok za sve ovo govori: »Da, dolazim ubrzo!«

Amen!

Dođi, Gospodine Isuse!

21Milost Gospodina Isusa sa svima!

Sion
Gost
Sion
8 mjeseci prije

Amen.

Zvrk
Gost
Zvrk
9 mjeseci prije

Povijesna zemlja, vjekovna ognjišta, zakoni krvi i zla….vec videno na ovim prostorima.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije

Monty Python naših dana, u živo , live…

Stribor Panov
Gost
Stribor Panov
8 mjeseci prije

Terry Jones RIP.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

“Oni provode potpuni i frontalni napad na demokraciju … ”
Reče korumpirani ratni zločinac … na čelu apartheid države … koja već desetljećima nosi titulu najvećeg kršioca međunarodnih zakona i ljudskih prava. To je današnji svijet … smeće.

aioefvpabfvrbawiecvwidcuwndcwedcw
Gost
aioefvpabfvrbawiecvwidcuwndcwedcw
9 mjeseci prije

Njegovi osnovali sud, njegovi su glavni u njemu, i sad se dotični kao brine zbog tužbe tamo nekih palaca a njegovi vladaju svijetom na kojeg se poziva da reagira. Ne znam dal bi se smijao il rigao……………..

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
9 mjeseci prije

Ovi sebi uporno stvaraju sve više neprijatelja…..

imalijosnade
Gost
imalijosnade
9 mjeseci prije

koliko je tek ovaj palestinski majki rasplakao… ni broja se ne zna.. samo na ovom svjetu nema pravde jer ovaj svjet vode najvece protuhe, cast iznimkama.

Jevrejski-jevish
Gost
Jevrejski-jevish
9 mjeseci prije

Izrael nikada nije “jevrejsko-jevish”

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
9 mjeseci prije

Ma vi i sami više ne znate šta ste i kamo pripadate. A jasno je, da ste samo jedna obična verska sekta, koja si uporna skuplja zamjere in neprijatelje.

Matko C.
Gost
Matko C.
9 mjeseci prije

Dobar članak, može li mi netko reči do kada će židovi terorizirati cijeli svijet, do kada ćemo biti svi mi tj. cijeli svijet taoci veliko-židovskih apetita?

Free Palestine and world from Zionism
Gost
Free Palestine and world from Zionism
8 mjeseci prije

Nažalost dokle god postoji barbarski/zločinački cionistički entitet tzv. Izrael! Isto tako dokle god postoje cionistčke poluge UN, Svjetska banka, masovni mediji koje su oni stvorili i njih kontroliraju.

Nema
Gost
Nema
9 mjeseci prije

Ovi zidovi ce se svakome zamjeriti i doci ce vrijeme da u svojoj kuci nece biti sigurni

Matko C.
Gost
Matko C.
9 mjeseci prije

Čitam malo vaše komentare šta reči?
Dosta vas niti ne pozna materiju. židovi nisu narod već sekta, nisu imali niakd svoju državu osim Hazarije, njihov kralj Kagran je uveo vjeru jer mu je narod bio dekadentan (štovao falus) i jako-jako ratoboran šta se vidi i danas,i za kraj PRINTAJU novac i vladaju svjetom.
Sve ovo u jednoj riječi ZLO

FATIH
Gost
FATIH
9 mjeseci prije

SLAZEM SE..ODMAH VRATITE ABORODZINIMA I INDIJANCIMA NJIHOVU ZEMLJU.
13.PLEME……CIVILIZACIJSKO ZLO.DJECA DJAVOLA.BIT CU SRETAN KAD KPILE UMRE.
.

Weteran
Gost
Weteran
8 mjeseci prije

Od Jevreja treba učiti!
I ne ponoviti njihovu grešku!?

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
8 mjeseci prije

Zar niste vec napravili mnogo zla nama jevrejima dali vam je malo nase krvi samo napred sram vas bilo

TrollFace
Gost
TrollFace
8 mjeseci prije

Dobar troll

jupiter
Gost
jupiter
8 mjeseci prije

baba bitanga …ajd ne seri !!!

neznanje
Gost
neznanje
8 mjeseci prije

Jupiter
Ponašaš se poput huligana. Popij terapiju i na spavanje.

Medo
Gost
Medo
8 mjeseci prije

Sve vise ostavlja dojam da je Adolfova vizija bila sasvim ok.

Alex
Gost
Alex
8 mjeseci prije

Kako stvari stoje,možda bi trebalo kazniti Nuermberg-ški sud.

Ime
Gost
Ime
8 mjeseci prije

1Riječ koju Jahve upravi Jeremiji: 2Ovako govori Jahve, Bog Izraelov: »Upiši u knjigu sve ove riječi koje ti govorim. 3Jer evo dolaze dani« – riječ je Jahvina – »i promijenit ću udes naroda svoga Izraela i Judeje« – govori Jahve – »i vratit ću ih u zemlju koju u baštinu dadoh ocima njihovim.«

4Evo riječi što ih Jahve reče o Izraelu i o Judeji:

5Ovako govori Jahve:

»Čujem krik užasa:

strava je to, a ne mir.

6Hajde, propitajte se i pogledajte:

je li ikad muškarac rodio?

A svi se muškarci

za bedra hvataju kao rodilje!

Zašto su sva lica izobličena

i problijedjela?

7Jao, jer velik je dan ovaj,

slična mu ne bī!

Vrijeme je nevolje za Jakova,

al’ će se izbaviti iz nje.«

8»Onoga dana« – riječ je Jahve nad vojskama – »slomit ću jaram na njihovu vratu i lance ću njihove raskinuti. Više neće služiti tuđinu, 9već će služiti Jahvi, Bogu svojemu, i Davidu, kralju svome, koga ću im podići.«

10»Ne boj se, Jakove, slugo moj« –

riječ je Jahvina –

»ne plaši se, Izraele!

Jer evo, spasit ću te izdaleka

i potomstvo tvoje iz zemlje izgnanstva.

Jakov će se opet smiriti,

spokojno će živjeti

i nitko ga neće plašiti« –

riječ je Jahvina –

11»jer ja sam s tobom

da te izbavim.

Zatrt ću narode

među koje te prognah,

a tebe neću sasvim uništiti;

al’ ću te kazniti po pravici,

ne smijem te pustit’ nekažnjena.«

12Uistinu, ovako govori Jahve:

»Neiscjeljiva je rana tvoja,

neprebolan polom tvoj.

13Nema lijeka rani tvojoj

i nikako da zaraste.

14Zaboraviše te svi ljubavnici,

više za te i ne pitaju!

Jer po tebi ja udarih

k’o što udara neprijatelj,

kaznom krutom za bezakonje

i za mnoge grijehe tvoje.

15Zašto kukaš zbog rane svoje?

Zar je neizlječiva tvoja bol?

Zbog mnoštva bezakonja

i grijeha silnih tvojih

to ti učinih.

16Al’ i oni što te žderu bit će prožderani,

u ropstvo će svi dušmani tvoji;

pljačkaši tvoji bit će opljačkani,

i koji te plijeniše bit će oplijenjeni.

17bZvahu te ‘Protjeranom’

i ‘Sionkom za koju nitko ne pita’.

17aAl’ ja ću te iscijeliti,

rane ti zaliječiti« –

riječ je Jahvina.

18Ovako govori Jahve:

»Evo, izmijenit ću udes šatora Jakovljevih,

smilovat ću se na stanove njegove:

na razvalinama njegovim bit će opet grad sazidan,

i dvori će stajati na starome mjestu.

19Iz njih će se čuti hvalospjev,

i glasovi radosni.

Umnožit ću ih

i više im se neće smanjiti broj,

ugled ću im dati

i više ih neće prezirati.

20Sinovi njihovi bit će mi kao nekoć,

zajednica njina preda mnom će čvrsto stajati,

a kaznit ću sve njihove ugnjetače.

21Glavar njihov iz njih će niknuti,

vladar njihov iz njih će izaći.

Pustit ću ga k sebi da mi se približi –

jer tko da se usudi sâm preda me!« –

riječ je Jahvina.

22»I vi ćete biti moj narod,

a ja vaš Bog.«

23Gle, nevrijeme Jahvino,

jarost provaljuje,

razmahuje se vihor silan,

i svaljuje na glave bezbožničke.

24Jahvin se gnjev neće stišati

dok on ne izvrši i ne ispuni

naume srca svojega.

U dane posljednje

jasno ćete to razumjeti.

samo tako
Gost
samo tako
8 mjeseci prije

Palestinci preuzeše ulogu francuske sobarice

Covjek
Gost
Covjek
8 mjeseci prije

Samo se nadam da neki talijanski kreten ne dođe na ideju kako su Dalmacija i Istra povijesno talijanske zemlje.

valentin
Gost
valentin
8 mjeseci prije

To je isto kao da Rimljani vele da imaju pravo na “Povijesne zemlje”.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
101
0
()
x