Niko ne želi da kupi božićnu jelku Rockfeller centra

božićna jelka Rockfeller centra
6 komentara

Hir stvaranja i marketinga nezamjenljivih tokena, ili NFT (nezamjenjiv token), postao je dominantan trend na mreži tokom prošle godine. Globalna umjetnička djela, memovi, luksuzna roba, pa čak i ljudi, mogu se pretvoriti u NFT, koji često izgledaju kao obični gifovi, ali se ponekad prodaju po kosmičkim cijenama.

Čak i ako se u posljednje vrijeme mnogima čini da su NFT postali pretjerani, uvijek će biti onih koji su voljni da prodaju digitalnu jedinstvenu kopiju pravog objekta za basnoslovne sume novca.

Tishman Speyer, firma za nekretnine koja posjeduje znameniti Rockfeller centar u New Yorku na Manhattanu, ove nedjelje je stupila na tržište NFT, stavljajući legendarnu Rockfeller Božićnu jelku u istu grupu sa nekim nedavno iskovanim NFT, kao što je čuveni pokojni Marvelov idejni tvorac Stan Lee, koji je vaskrsao u tom obliku.

Kreator NFT stabla iskovao je animirani GIF drveta iz crtanog filma, koji više liči na neke od razglednica koje dijele ljudi na Facebooku, sa banerom na vrhu na kojem piše „79 stopa“, što je prijavljena visina stvarnog drveta.

Prije nego što je NFT stavljen na OpenSea 13. decembra na aukciju koja će trajati do 1. januara, čini se da je Rockfeller centar učinio vrlo malo na putu promocije, prema izvještaju The New York Posta.

I čini se da praktično niko nije zainteresovan za tako uspješno ulaganje kripto kapitala, pošto je u petak uveče NFT jelka prikupila samo tri ponude od početne cijene od 500 dolara (ili 0,13 u Ethereumu) 153 pregleda i samo šest lajkova.

Što se tiče stvarnog svijeta, Božićno drvo, koje se postavlja na trg od 1932. godine, je ogromna smrča koja se nadvija nad klizalištem, sa zasljepljujućih 50.000 blistavih lampica. Prema izvještajima, ove godine je krunisana zvijezdom od 3 miliona prekrivenom kristalima od 900 funti (400 kg).

„Uvijek tražimo nove, kreativne načine da širimo praznično veselje i ponudimo dalju podršku Habitat for Humanity kroz Božićnu jelku u Rockfeller centru“, rekao je portparol kompanije za NY Post. „NFT, koji je upravo lansiran ove nedjelje, je prirodni nastavak naše saradnje sa umjetnicom Lisom Congdon koja je kreirala našu godišnju mapu praznika. Radujemo se što ćemo vidjeti kako će proći ovaj prvi eksperiment sa NFT i bićemo zahvalni za svaku dodatnu podršku koju prikupimo za Habitat for Humanity.”

Do sada ove godine, osim Leea koji je nedavno postao NFT, na aukciji je stavljena kolekcija umjetničkih dijela bivše prve dame Melanije Trump sa njenim glasom, kardigan Harry Stylea i zatvorska značka Trumpovog bivšeg advokata Michael Cohena, a McDonald’s McRib je takođe ušao na kripto tržište.

božićNFTrockefeller
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 godine prije

Citat:
“Uvijek tražimo nove, kreativne načine da širimo praznično veselje.”

Uništavate nas psihički već skoro dvije godine, trujete nas i prisiljavate nas na neučinkovita cjepiva, drugi Božić već ide s tim mjerama kojima nas odvajate od obitelji (pogotovo onih koji ne žive u blizini), a vi nama kroz svoje medije “širite praznično veselje” sa animiranim GIFom božićnog drvca u New Yorku.

Kažun
2 godine prije

Watch: Pelosi Startled, Abruptly Leaves Podium At Press Event After “Let’s Go Brandon” Chant*************************h ttps://www.zerohedge.com/political/watch-pelosi-startled-abruptly-leaves-podium-press-event-after-lets-go-brandon-chant

nestabilni egzekutor
2 godine prije

Prvi put u životu čujem za NTF. Kaj sve neće smislit da uvale naivcima i maznu im pare? :facepalm:

POLITICKI NEKOREKTAN
2 godine prije

….ovo stablo je ,kao i vlasnik, dobro za pasje zapisavanje….

Oli
2 godine prije

Ma ko ih više _ebe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI