fbpx

Nisi toliko muško: kodeks američkih Seals postrojbi možda postane ”rodno neutralan”, usprkos tomu što nema žena u postrojbama

US NAVY SEALS

Jedinice komandosa američke mornarice možda nemaju ženskih časnika, ali bez obzira na to mogle bi promijeniti svoj kodeks kako bi udovoljile ”rodno neutralnim” zahtjevima, vjerojatno kako bi se pokazalo i to da su žene dopuštene u njihovim redovima.

Američko mornaričko zapovjedništvo za specijalno ratovanje (NSWC) potiho je promijenilo izraze vodećih načela svojih komandosa, kako bi isključilo sve reference koje se odnose na spol. Svaki dio koji je prethodno spomenuo muškarce uređen je tako da koristi riječi poput “ratnici” ili “građani”, umjesto “muškarci” ili “braća”.

Izmjene su primijenjene na etosu američkih mornaričkih pečata, kao i na kodeksima pripadnika specijalnih postrojbi (SWCC), odnosno iz operativnog tima pod istim zapovjedništvom, koji slijedi isti naporan program obuke.

Glasnogovornik NSWC-a rekao je da je novi jezik nužan jer su prethodne verzije “napisane prije zakona koji je dopuštao ženama uključivanje u postrojbe u pomorskom specijalnom ratovanju”, izvijestila je internetska stranica American Military News. Zapovjedništvo radi na “razvoju kulture taktičke i etičke izvrsnosti, koja odražava naciju koju predstavljamo i koja se oslanja na talente dragovoljačkih snaga koje udovoljavaju standardima kvalifikacije kao SEAL ili SWCC”, objasnio je kapetan korvete Matthew Stroup.

Sprovođenje izmjena ”zastarjelih” smjernica zahtijevalo je neko vrijeme. Žene smiju sudjelovati u borbenim ulogama u američkim snagama za specijalne operacije od 2016. godine.

Prema medijskim izvještajima, do sada je samo jedna kandidatkinja prošla dvotjedni pregled, kojeg svi oni koji žele pristupiti redovima SEAL-a ili SWCC-a moraju proći prije nego što se uopće prijave za užasno tešku 24-tjednu osnovnu obuku za SEAL tečaj. Neidentificirana žena nije navela niti jedan tim komandosa kao svoj prvi izbor, što znači da ćemo morati još pričekati prije nego što uživo vidimo pandan G.I. Jane koju je u filmu utjelovila Demi Moore.

Izmjene su očito donijele prijedloge dane u dopisu iz kolovoza, kojeg je poslao zapovjednik NSWC-a, kontraadmiral Collin P. Green, a koji je u javnost procurio prošlog tjedna.

5 3
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
21 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Daba
Gost
Daba
24 dana prije

Malo smijesno Ali nema veze
Ali
Zanimljivo, ova odluka vise nervira keyboard ratnike nego one s pus kama u ruci
🙂

Stara kuka
Gost
Stara kuka
24 dana prije

A ti znaš iz prve ruke da sealovcima i ostalim vojnicima to ne smeta? Tebi se povjervaju što stvarno o tome misle?

Daba
Gost
Daba
24 dana prije

Ne
Ali
Bio Sam 3 godine ratnik, prva linija
I znam kako MUŠKARCI razmisljaju
Za razliku od MUŠKIĆA
🙂

tihobl
Gost
tihobl
24 dana prije

Minken bojna?

Daba
Gost
Daba
24 dana prije

Htjedoh k tebi u BL
Al ameri nisu dali

Stara kuka
Gost
Stara kuka
24 dana prije

Pa kad znaš kako muškarci razmišljaju zašto i sam ne pokušaš tako? Ratniče.

Daba
Gost
Daba
24 dana prije

Samo se ne sigurni u sebr boje I grizu…
A ovdje je totalno paranoja na gejeve
Hihi
Ili ste ljubomorni Ili nesigurni
🙂

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
24 dana prije

Ti si taj kojeg TRAŽIM ?!Ti si taj kojeg ODUVJEK ZNAM?! APOKALIPSO sviraju….neka ide sve u rodni pojam! (Oprosti,Darko R) Za neupućene, ovo je bila parodija.Ne paranoja.

Cigo
Gost
Cigo
24 dana prije

Bolesno!!! Nema se sto drugo reci. Sretan put u rasulo!

Waldau
Gost
Waldau
24 dana prije

Uskoro osnivaju gey jedinicu sa pink uniformama za napad na iran, uz moto ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe, što je rodno neutralno.

Trt
Gost
Trt
24 dana prije

Puna podrska. Uostalom rodna jednakost u efikasnosti je dokazana primjerima u kojima tijekom sukoba sa BLM i Antifom gradske policajke razbacuju nigere od 2 metra u kaosu ulicnih tucnjava samo tako. Naime-one iskoriste njigovu agresivnu energiju protiv njih samih po principu juda i poluga. Dobro-ima nekih snimki na kojima ih prosvjednici pregaze ko plitki potok i sutiraju ko kutije od kartona ali to je vjerojatno fake news i bijelacko-sovinisticka propaganda…

Slonica
Gost
Slonica
24 dana prije

Kad već udovoljavaju rodnim pojmovima,trebali bi i prilagoditi stupanj obuke,da bi više ženica moglo proći obuku .
Bez prilagodbe težine obuke rodni pojmovi ne znače ništa jer su žene opet zakinute i neravnopravne.

Daba
Gost
Daba
24 dana prije

Obuka te priprema da preživiš !!!
Na frontu šarmom ne pomaze
Metak ne bira

Bosanac
Gost
Bosanac
24 dana prije

Zene ce bit tu da u buducnosti nadziru ‘sealovce’ da ne ubiju po’kojeg ‘pogresnog teroristu’, ko sto su oduvijek preko zena kontrolisani muskarci ‘dal onih bracnih drugarica il ljubavnica’ nebitno.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
24 dana prije

“…ko sto su oduvijek preko zena kontrolisani muskarci…”

I ovo je gospodo čista istina koju svi trebate konačno shvatiti.

nekoime
Gost
nekoime
24 dana prije

Više neće biti Foke, nego Ku**c od ovce.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
24 dana prije

Za razliku od policije, vojne postrojbe, a pri tom najviše one za posebne i specijalne namjene, su obilježene , prožete i sljednice tradicije, gdje tradicija ima veliki dio učešća u obučavanju kao i bojnim akcijama njenih pripadnika. Te tradicije se neće dati mijenjati i na neki način nekom prilagodbom omogućiti pristup onima koji ne ispunjavaju zahtjeve postrojbe.
Ukoliko je neki ženski dio populacije spreman za takve zadaće i ispune potrebne uvjete, uspješno završe obuku jednako naporno i zahtjevnu kao za muške kolege, ne znam šta bi tu trebao biti problem.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
24 dana prije

Da, tu je i libres- živi odvažno!….Reklama urodila plodom.

Max
Member
Max
24 dana prije

Neljudskka i nastrana rodna ideologija ponovno hara i gdje treba i gdje ne treba.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
24 dana prije

da, tako jednom zgodom rece stari poznanik drugacije seksualne orijentacije,
dusa od covjeka: idu mi bre na onu stvar ovi gejevi, sve ih kupim po sto franke

Ivo mali
Gost
Ivo mali
24 dana prije

Kucke

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
21
0
()
x