Eric Prince tvrdi da su ga UAE i Rijad htjeli uposliti za destabilizaciju Irana

navy seals
17 komentara

Nakon što je Eric Prince, bivši pripadnik američkih postrojbi Navy SEALs i osnivač poznate američke privatne vojne tvrtke Blackwater, potpisao ugovor s kineskim vlastima o izgradnji kampa za obuku u ujgurskoj kineskoj autonomnoj regiji Xinjiang i pokrenuo poslovanje tvrtke Frontier Services Group u Hong Kongu, počeo je davati važne izjave o planovima za područjima u kojima je nekoć djelovao kao plaćenik Pentagona.

Osnivač američke privatne vojne tvrtke Blackwater priznao je da se susreo sa savjetnicima predsjednika Donalda Trumpa s namjerom da provede tajne akcije protiv Irana.

“Bili smo tamo kako bismo razgovarali o Iranu”, izjavio je Eric Prince, osnivač privatne tvrtke Academi, ranije poznate kao Blackwater. Ovo je otkrio u izjavi u intervjuu kojeg je jučer objavila katarska medijska kuća Al Jazeera.

Kada se 30. studenog 2017. svjedočio pred Obavještajnim odborom Zastupničkog doma Sjedinjenih Država, Prince je odbio otkriti je li sudjelovao na tom sastanku.

Nakon pritiska domaćina Al Jazeere, Mehdija Hasana, da ipak nešto kaže o njegovom sudjelovanju na sastanku, Eric Prince je na kraju priznati da je bio prisutan na sastanku, ali je dodao kako je ipak tijekom svog svjedočenja o svemu izvijestio Zastupnički dom.

The New York Times je prošlog svibnja izvijestio o sastanku održanom 3. kolovoza 2016. između Donalda Trumpa mlađeg, sina sadašnjeg američkog predsjednika, tadašnjeg savjetnika Trumpove kampanje Stephena Millera, direktora izraelske obavještajne tvrtke Psy Group, Joea Zamela i predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, Georgea Nadera.

NYT navodi kako je izaslanik vlade Emirata i Saudijske Arabije predložio plan zapošljavanja privatnih vojnih tvrtki s ciljem pokretanja ekonomske sabotaže protiv Irana, koja bi odvratila zapadne tvrtke od ulaganja u Islamsku Republiku, a sve s ciljem da su vladu u Teheranu prisili da napustiti svoj program nuklearne energije.

Od početka svog mandata, Trump je usvojio agresivan stav prema Iranu, povlačeći se prošlog svibnja iz nuklearnog sporazuma kojeg su Iran i tadašnja Grupa  5 + 1, koju su činili SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Rusija, Francuska i Kina, plus Njemačka, potpisali za ukidanje sankcija protiv  perzijske zemlje.

Osim toga, Bijela kuća pruža potporu Saudijskoj Arabiji u genocidnoj agresiji protiv Jemena, koji je, prema podacima Ujedinjenih naroda, ubio više od 60 000 Jemenaca. Bez obzira na katastrofalne posljedice o civilno stanovništvo Jemena, američki predsjednik je u više navrata izrazio svoje protivljenje prestanku prodaje oružja Rijadu.

Eric Prince i bivši Blackwater će za Peking štititi poslovanje u Xinjiangu

Al Jazeera

Eric PrinceNavy SEALXinjiang
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mali pas
5 godine prije

On bi sad trebao bit dobar igrac od kad radi za kineze?? Mercenaries will be mercenaries and there’s nothing to do about that only to bid higher i guess.

Dub Miroslav
5 godine prije

Svakom plaćenom ubojici oko za oko-zub za zub, a naručitelju pet očiju za oko i pet zubiju za zub!
Tko se ne slaže neka obrazloži.

anti-sistem
5 godine prije

Nemogu uništit Siriju a idu na Iran

nekoime
5 godine prije

Breaking news: Kina otkupila NATO pakt. Očekuje se napad na Ameriku.

Leon Mihalić
5 godine prije

SAD i Kina troše tolike silne novce na vojsku, a onda kad im vojska treba unajmljuju plačenike. Neznam je li to smiješno ili žalosno

zubo
5 godine prije

Eto i blekvotersi napustaju SAD i pocinju raditi za kineze, a Brutu i njemu slicnima jos ne pali slicna ideja, kao da im je usla voda u karburator.

samo tako
5 godine prije

Protivljenje prodaji oružja Rijadu je nešto kao samoubojstvo iz zasjede. I oni koji ne mare za tuđe živote, svoje neizmjerno cijene i vole

Janoš
5 godine prije

Odličan taktički potez. Zaposliš vojnike koji su do jučer služili neprijatelju. Dobiješ i hrpu informacija i tajni koje inače nebi dobio. Iako je riječ o plaćenicima, sa moralnog stanovišta izgleda kao da se dogodio prebjeg vojske na neprijateljsku stranu. Sjajno, prava umjetnost ratovanja.

Papa satir
5 godine prije

Unajmit ce oni i Trumpa. Novac je cudo u danasnjem svijetu. Jedan je po Geteborgu vukao svoju suprugu u kamp kucici i iznamljivao je po parkingima. Sve uredno lijepo. On placao parking dok mu zena radila i gosti ulaze izlaze da ni policija nije znala sto ce. Lik kazao da su im to prijatelji….zena valjda potvrdila. 100 eura pucanj pa racunajte puta nekoliko na dan puta 30 dana. 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI