Njemačka će poslati svoju teško naoružanu brigadu blizu ruske granice

Njemacka salje vojsku u Litvaniju
199 komentara

Ministri obrane iz Berlina i Vilniusa potpisali su veliki plan vojnog raspoređivanja

Njemačka i Litva potpisale su u ponedjeljak plan za ono što će postati najveće raspoređivanje njemačkih postrojbi na stranom tlu u modernom dobu. Prema planu, brigada od 5.000 vojnika bit će stacionirana manje od 20 km (12 milja) od granice s Bjelorusijom, ključnim saveznikom Moskve. Litva također dijeli granicu s najzapadnijom eksklavom Rusije, Kalinjingradom. Sporazum je zapečaćen tijekom posjeta njemačkog ministra obrane Borisa Pistoriusa toj baltičkoj zemlji, gdje se sastao sa svojim litvanskim kolegom Arvydasom Anusauskasom. Berlin već vodi multinacionalne napredne snage NATO-a stacionirane u zemlji i odlučio je pojačati svoju vojnu prisutnost prošle godine. Pistorius je buduće raspoređivanje opisao kao način da njegova nacija “preuzme odgovornost vodstva” unutar vojnog bloka predvođenog SAD-om. Anusauskas se obvezao osigurati “najbolje moguće uvjete za njemačke vojnike i članove njihovih obitelji”, za što će biti odgovorna Litva.

Njemačka planira zadržati 4.800 vojnika i 200 civilnih stručnjaka u zemlji na stalnoj osnovi, zajedno s teškim naoružanjem i strukturom podrške. Premještanje će započeti u drugom tromjesečju 2024., a brigada bi trebala dostići punu borbenu spremnost do 2027., navodi njemačko Ministarstvo obrane.

Litva je rekla da će većina stranih vojnika biti stacionirana na poligonu Rudninkai na jugoistoku zemlje, u blizini Bjelorusije. Ostali će biti smješteni u vojnom objektu kod sela Rukla. Vilnius i Kaunas, gradovi najbliži bazi, u kojima će živjeti mnogi članovi obitelji Nijemaca, rekla je vojska te zemlje. Litva već godinama razvija vojnu infrastrukturu u blizini Rukle. Borbena skupina pojačane prednje prisutnosti Litva, kako se zovu snage NATO-a raspoređene ondje, stacionirana je ondje od 2017. u, kako je organizacija tvrdila, “posljedici” ponovnog pridruživanja Krima Rusiji nakon referenduma. Moskva kretanje snaga NATO-a prema istoku Europe doživljava kao provokaciju i prijetnju svojoj nacionalnoj sigurnosti.

Buduću njemačku postrojbu Bundeswehr zove teška 42. oklopna brigada i uključivat će tri borbena bataljuna. Dvije od njih su samo za Njemačku i uključuju oklopnu bojnu i bojnu teškog pješaštva. Treća će biti multinacionalna postrojba temeljena na trenutno raspoređenim snagama.

Plan je potpisan iako u Njemačkoj postoji snažan skepticizam u pogledu stanja Bundeswehra. Zastupnik Johann Wadephul upozorio je prošlog mjeseca da će zemlja, ako danas izbije oružani sukob, ostati bez streljiva za dva dana. Berlin je bio drugi najveći donator Ukrajine u njezinom sukobu s Rusijom, nakon SAD-a.

Litvanjemačkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
199 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 mjeseci prije

Malo je to.
Neka se sjete koliko je Hitler poslao i kako je prosao.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Izgleda da UvdL stvarno radi na sve većoj bezubosti njemačke vojske.
Prvo kao ministrica obrane Njemačke od 2013. do 2019. godine, sada kao predsjednica EK od 2019. do danas.
Ima li veze s time što je živjela u Kaliforniji 4 godine od 1992. do 1996. godine?
Istraživači otkrili 2015. godine da joj je 43,5% doktorske disertacije iz 1991. godine plagijat, i dva njemačka akademika su javno to potvrdila, ali fakultet gdje je studirala je odlučio 2016. godine da neće pokretati nikakav postupak.

A Scholz i Baerbock rade na slamanju njemačkog gospodarstva.
Njemački Trio Fantastikus.

Poker asova zaokružuje Nijemac Klaus Schwab čije ideje provode.

Vox
4 mjeseci prije

Prosjecna starost stanovnika u Njemackoj je : 49 godina.
Prosjeòna starost stanovnika Irana je : 26 godina.
Prosjecna starost stanovnika Afganistana : 16 godina.
Prosjecna starost 1,5 milijarde stanovnika Indije : 28 godina.
VRIJEME NJEMACKE JE DALEKO IZA NAS !

Gugo
4 mjeseci prije

Glup, gluplji, Švabo.

FATIH
4 mjeseci prije

ONDA SLIJEDI PROMIJENA AGREGATNOG STANJA.

avnoj
4 mjeseci prije

Hitlerovci ponovo na rusku granicu.
Nije ni cudo kad govorim s Nijemcima pokazuju trajnu mrznju naspram Rusa.
Za njih je dobar Slaven samo onaj koji se po-nijemcio, asimilirao.

držnedaj
4 mjeseci prije

He bolesni njemci, dva put služili total kabali i dobili po p.čki i još im malo…

Bello
4 mjeseci prije

Hyundai to sell its Russian plantNece da kazu Koreji koliko ce novaca izgubili. Mogu reci VELIKO hvala americkoj vladi. Amerika je podijelila svijet.

R M
4 mjeseci prije

Evo ulazi u parlament u Srbiji jedna grupacija, sastavljena od antivaxera i “teoretičara zavere” pod vođstvom Branimira Nestorovića. Imam kontinuitet od preko 2 decenije neglasanja, jer mrzim političare. Normalno i dalje nikom ne verujem, pa ni njemu, ali interesantno koliko su se sve ove stranke u.rale i krenule da pljuju po njemu, a sa druge strane da mu se šlihtaju dal mogu da naprave neku koaliciju sa njim, naročito u Bgd jer tamo su najjače pare i najviše može da se krade…Mada Nestor je rekao da nema nameru ni sa kim da ide u koaliciju, makar ponovili izbore. Videćemo

Nekoime
4 mjeseci prije

Rusi će poslati svoje teško naoružane trupe na granicu Demokratske Repiublike Njemačke sa Saveznom Republikom Njemačkom.

Gad
4 mjeseci prije

I čemu ta šačica vojnika i opreme tamo služi? Odvraćanju Rusije? Smiješno.

tuf
4 mjeseci prije

Ček, da li se radi o nekim novim brigadama ili onim oklopnim brigadama za koje je prije 2 tjedna u njemačkom tisku izišao skandal kako ih šalju u Litvu bez oklopnih vozila?

Karma
4 mjeseci prije

Treba parkirat CCCP tenkove u Berlin i nikad ne odlazit od tamo
Jadna kabala gamad

vas emmi
4 mjeseci prije

Jedva čekamo da SVE Von-der-SSvabarijske-Ojropa-EU-Nato brigade odtrče svoj poslednji. Krug.

nastran
4 mjeseci prije

cca 5000 ljudi…snage za usrat se…šta uopće namjeravaju..provocirat? idioti napad na Kaljingrad znači 3 svj.rat

Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Tako je to kad nisu u stanju uciti iz svojih gresaka a kamoli tudih…

Drago
4 mjeseci prije

Tesko naoruzana brigada? Sa cim,prackama?Dajte molim vas.Da ih netko koji slucajem i napadne tko ce ih branit? Azilanti ili auslenderi kojih je preko 52%

JoeP
4 mjeseci prije

NATO misija Hrvatske Vojske u Litvi slučajno se nalazi pod njemačkim zapovijedništvom. Pobjednička Hrvwtska Vojska je spremna i samo čeka zapovijed i eto ti je za nekoliko dana u Moskvi di će donit demokraciju. Demokratski nastrojeni Rusi jedva čekaju dolazak slobode i demokracije te će organizirat prigodni domjenak za osloboditelje 🙂

eks
4 mjeseci prije

Prema pisanju agencije Blumberg , neki zvaničnici EU i USA tvrde da će početkom 2024 godine Ukrajina od zapada dobiti vojnu i finansijsku pomoć, na bilo koji način, ali da je malo verovatno da će to dovesti do uspeha na bojnom polju. Znaju oni da neće biti uspeha na vojnom polju, ali , po njima, treba održavati nadu i gurati u smrt što više ljudi. Godinu dana čitamo komentare raznih šovinista i rusofoba na ovom portalu da Ukrajina pobedjuje i slično, a situacija je obrnuta . Biće “iznenadjenja” kada se samo pojavi vest da je Ukrajina kapitulirala. Amerikenjci će tu vest prikazati kao svoju pobedu u procesu ostvarenja mira pregovorima.

Max
4 mjeseci prije

Slaba je korist od njemačke vojske, ali će izazvati odgovor,

Уно
4 mjeseci prije

Ispovest nemačkog tenkovskog generala Hermana Hota u svom ratnom dnevniku u kome je zapisao jedan zanimljiv događaj tokom borbi s Rusima. „Jedan dan negde kod Voronježa, moju tenkovsku grupu divizije napali su iznenada dva ruska tenka T-34. Mi smo imali preko 250 tenkova. Ali njihovi tenkovi kao da su došli iz samog pakla, iznenada i udariše po nama. Odmah su nam izbacili iz stroja 9 tenkova. Njihove topdžije su bili neverovatno precizni. Nijedan njihov hitac nije promašio neki naš tenk. Kod nas je nastala panika. Ruski tenkovi nisu nijednom stali, već su stalno bili u pokretu i nikako da ih pogodimo. Strahovito su dobro manervisali tim grdosijama, a gađali ubojito. Pet sati smo vodili žestoku borbu sa ta dva ruska tenka i jedva smo ih savladali. Poražavajuće je to što nijedan njihov tenk nismo pogodili. Ruski tenkovi su ostali bez goriva i municije. Iz oba ta tenka su izišli osam… Čitaj više »

Tadija
4 mjeseci prije

Njemačka je pudlica Amerike.
Izlaze se nepotrbnoj politici,jer Rusija želi Njemačku za partnera,a nikako za neprijatelja.
Glupa je i pokvarene priča,da će Rusija nastaviti daljnja osvajanja.To nema logike,a i sami Rusi to uporno tvrde.
Rusija je preozbiljna država,da bi takve gluposti radila.
Njima treba mir i sigurnost od globalista,kao i svima nama.

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

Treca sreca?

Šoldi
4 mjeseci prije

Šojgu kaže da je ruska vojska najsposobnija za borbu na svijetu

“Suvremena ruska oprema je strogo testirana u uvjetima specijalne operacije i pokazala je nadmoć nad sličnim oružjem zemalja NATO-a”, naglasio je ministar obrane.

tihobl
4 mjeseci prije

Број страних добровољаца вољних да се боре за Оружане снаге Русије се повећао седам пута – Шојгу

У Оружаним снагама Украјине тренд је супротан, број плаћеника је опао 6 пута.

MladenSt
4 mjeseci prije

Ovaj put bez moje obitelji ,dva puta je bilo dovoljno i nevirujem u “treću sreću “.

tihobl
4 mjeseci prije

Запад је Кијеву испоручио 5.220 тенкова, борбених возила пешадије и оклопних транспортера, 28 авиона, 87 хеликоптера, 23.000 беспилотних летелица и преко 1.300 артиљеријских система.

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

Poslat će teško naoružanu brigadu a tenkovi se tek prave. Prvo će im poslati kupole tako da bar s nečim mogu pucati dok stigne i ostatak vozila.

nessy
4 mjeseci prije

Ovom idiotu koji se igra Kancelara, ocito nisu legle lekcije iz WWII. Vec jednom je vijorila sovjetska zastava iznad Reichstaga, pa da se obnovi tradicija, sada bi mogla Ruska. Glupan izaziva nekoga od kojeg nije ugrozen ni na koji nacin, a kad dobije po klempavim usesima, pomoci ce mu US, kao i Ukrajini. Da je Njemacka kolonija US, svi znamo, ali, nitko ne tjera te imbecile od politicara da zakopaju svoju zemlju i narod. Mutti Merkel, je uz sve svoje promasaje, bila genije za ovu der Leyen, Baerbock, Pistoriusa, i pogotovo Scholtza. Kako saka idiota, u kratkom vremenu, dovede mocnu zemlju do sranja u kojem je Njemacka sada, pisat ce se u knjigama. Tema ce biti ‘Kako ne treba voditi drzavnu politiku’.

Zvone
4 mjeseci prije

U Njemačkoj ima nekoliko desetina američkih vojnih baza tako da njemci ništa ne odlučuju već rade kako im gospodari narede.

Grdi
4 mjeseci prije

Slijedeci put kad rusi umarsiraju u berlin trebaju podijelit njemacku na tri drzave za vjeko vjekova …

Antinato
4 mjeseci prije

Germani su vječiti luzeri…Izgubiše sve veče ratove i postadoše banana država odnosno postadoše američka proizvodna hala.

Miro
4 mjeseci prije

Povijesno gledano “”nedavno” su se skupili na hrpu i opet krenuli ka totalni razlazu.

NOME
4 mjeseci prije

…to je dio slaganja figura na šahovsku ploću druge faze rata koja je pred nama, a koja će uključiti nato, ali njegovo istoćno krilo pod zapovjedništvom poljaka i ljudstvom niže rase istočne eu… i švabe su tu samo kao supervizori za svoje američke gazde- da li untermenschi odrađuju projekt samouništenja po planu…… ameri imaju svoj važniji savez – aukus, kojem će se posvetiti….onda dajem krila mašti da odradi daljnju priču: .odbjeljenom europom će zavladati arapi, a oni su anglosaksonski frendovi još od lorensa….tak da kak god okreneš anglosaksonac će vladati europom….oslabljenu rusiju napada kina koja je anglosaksonski projekt i opet se anglosaksonci dočepaju heartlanda…..o ne!

Darko
4 mjeseci prije

Šolc je najobičnija glupa konjina koji je od Njemačke napravo spaljenu zemlju.

goran
4 mjeseci prije

samo vi gomilajte vojsku na granici sa rusijom,samo pazite europski zapovjednici da vam narodi europe ne naprave pokrete otpora koji suradjulju sa oslobodiocima od jebenih naci eu zapovjednika.
isto kao kad su se davno borili narodi protiv naci njemačke

Objektivno
4 mjeseci prije

Ma ljudi niste dobro procitali naslov. U biti se radi o tome da je Njemačka teskom mukom naoružala svoju brigadu.

4 mjeseci prije

5000 to nista nego mora se glumatati. hrvatska posalje u afganistan 20 ljudi. to tako.

Antinato
4 mjeseci prije

I Slovenija bi mogla poslati jaču formaciju. Njemci žele obmanuti i ohrabriti Litvance, kako je to samo predhodnica. A kad budu Litvanci ginuli protiv Rusa, shvatiče da su prevareni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI