Njemački zastupnik upozorava na ”nezamislivu eskalaciju sukoba”

Michael Mueller - Njemacka - Ukrajina
28 komentara

Berlin će nastaviti podupirati Kijev, ali neće riskirati tako  što bi postao strana u sukobu s Rusijom, rekao je zastupnik

Berlin ne planira poslati moderne tenkove zapadne proizvodnje u Ukrajinu, jer su rizici preveliki, rekao je njemački zastupnik u ponedjeljak. Takav bi potez mogao učiniti NATO izravnom stranom u sukobu između Moskve i Kijeva i dovesti do eskalacije, rekao je Michael Mueller njemačkoj televiziji ARD. Berlin će se i dalje suzdržavati od bilo kakvih “nepromišljenih jednostranih poteza”, rekao je Mueller, koji je član Odbora za vanjsku politiku njemačkog Bundestaga, u emisiji Morgan magazin ARD-a. “Mi bismo isporučili takvo oružje samo u koordinaciji s našim NATO partnerima”, rekao je, dodajući da vojni blok želi izbjeći da postane izravna strana u sukobu Rusije i Ukrajine. “To bi bilo u interesu svih nas. Kad bi NATO postao izravna ratna strana protiv Rusije, bila bi to eskalacija koju nitko od nas ne želi zamisliti”, upozorio je Mueller, član Socijaldemokratske stranke (SPD) kancelara Olafa Scholza.

Nijedna druga nacija koja posjeduje “usporedivu” vojnu opremu, uključujući SAD i Francusku, nije je isporučila Ukrajini, istaknuo je Mueller, dodajući da se čini da te zemlje dijele zabrinutost Njemačke.

Zastupnik je također rekao da treba nastaviti dijalog s Rusijom. “Uvijek treba postojati ponuda za razgovor”, ustvrdio je, kritizirajući koalicijske partnere svoje stranke, Zelene i Slobodne demokrate, jer to nisu razumjeli.

Mueller je rekao da je kancelar Scholz sada jedini čelnik koji nastavlja tražiti takve kontakte, dodajući da bi i Ministarstvo vanjskih poslova trebalo tražiti opcije za dijalog. Scholz je ranije više puta rekao da bi rješavanje sukoba između Rusije i Ukrajine bilo puno teže bez dijaloga s Moskvom. Ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock, naprotiv, zauzela je nepokolebljiv proturuski stav, obećavši da će pojačati sankcije protiv Moskve i izjavivši da “normalni odnosi” s Kremljom ne dolaze u obzir.

njemačkaTenkoviukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Davor
1 godina prije

O čemu ovaj trkelja?? Pa cijeli Zapad sa NATO-m i Amerikom se bori protiv Rusije. Naravno tu je i Ukrajinsko topovsko meso.

eks
1 godina prije

Perfidna je i podmukla tvrdnja zapadnih lidera i raznih zastupnika da ne žele biti u sukobu sa Rusijom , dok u isto vreme oni jesu u dubokom sukobu sa Rusijom . To je zamazivanje očiju kratkovidim i “plitkovidim” naivčinama .

1 godina prije

Od čega zavisi da li su direktna strana u sukobu – od njihove definicije toga?
Da li medijskom podrškom postaju direktna strana u sukobu?
Da li finansijskom pomoći postaju direktna strana u sukobu?
Da li slanjem oružja i municije postaju direktna strana u sukobu?
Da li slanjem plaćenika ali i regularne vojske pod tuđom zastavom postaju direktna strana u sukobu?
Da li izjavom Merkelove zvanično postaju direktna strana u sukobu?

A u stvari jedino je bitno da li Rusija smatra da su prešli liniju sukoba, sve ostalo je samo pranje ruku pred sopstvenom javnošću.

Pero
1 godina prije

Danas u ovom ratu nije unosno zagovarati mir, fotelje se dobijaju u Briselu zagovorajuci rat

Ivan
1 godina prije

Gdje god se neka kraa dograbila vlasti evo problema. Tako i s njihovom ministricom koja nema pojma sto lupeta..

throne
1 godina prije

Njemacka zajedno sa USA i NATO-m je u otvorenom sukobu s Rusijom. Tu nema sumnje (merkerlica je potvrdila da sporazum iz minska je lazno slovo na papiru), Ukrajna kao drzava je samo njihova produzena aktivna ruka sukoba s Rusijom (to nema veze s Putinom, jer umjesto njega mogao je biti netko drugi, glavni cilj NATO-a je unistenje ruske nacije i prirodna bogastva rusije). Ukrajinska vojska ce se boriti protiv Rusije dok jos ima zive sile, nakon toga sljedi mobilzacija stanovnistva EU i njihov ujednjeni mars na istok, uh, kako je to poznato vec u povijesti tjekom pocetka 19.st Napoleonove Grande Arme i sredinom 20 stoljeca ujedinjena snage evropske desnice u postrojbama legija njemackog wermachta i i ss.

Tupko Glupko
1 godina prije

Dolazi i kod njemačke vlasti polako do otrežnjenja.

Michael Mueller je inače bio gradonačelnik Berlina od 2014. do 2021., godine, a od 2021. godine je zastupnik SPD-a u Bundestagu (jedne od tri vladajuće stranke u Njemačkoj, čiji je član 41 godinu) i član je njemačkog Odbora za vanjske poslove.

Schroder
1 godina prije

Ovaj je bio gradonacelnik Berlina Bio je najgori gradonacelnik Ostao mi je u sjecanju jer je bui veliki zagovornik obavezne vakcine Sigurno je bio dobro placen Sada se uhvatio rata ZNAMO ZA KOGA RADI ZA Davos za Schwaba: Plasio je gradane kcoronom a sada RATOM

nekoime
1 godina prije

Hvali NATO, drž se Rusa.

alexosijek
1 godina prije

Kad ne bi bilo tragično, bilo bi više nego smiješno….dovoljno pogledati onaj tenk i oznaku sa desne strane i shvatiti kako Njemačka nikako ni u što nije upetljana…ni riječi njemačke službene politike o oznaci na tom vozilu ili tenku ili što je već…
Tu uopće ne računam Annalenu i Habeka jer oni osim što su kompletni idioti, su i zlo…lp

Max
1 godina prije

Svaka drukčija poltiika bila bi ravna samoubojstvu. Nego gdije je kolega Son of Alerik?

goran
1 godina prije

može razgovor sa zapadom,ali ovaj put pod ruskim uvjetima.
jer lijepo se vidi kako izgleda razgovor sa zapadom kad zapad drži figu u djepu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI