Njemačkoj prijeti opasnost od masovnih nemira

Njemacka policija
22 komentara

Njemačka bi se ove jeseni mogla suočiti s masovnim nemirima, a proteste zbog energetske krize mogli bi preoteti ekstremisti, rekao je regionalni šef domaće sigurnosne agencije.

Stephan Kramer, koji je na čelu BfV-a u državi Tiringija, rekao je da Njemačka mora biti spremna na mogućnost da bi “legitimni” protesti zbog energetske i ekonomske krize mogli biti “infiltrirani od strane ekstremista”.

On je za ZDF u srijedu rekao da se mogu očekivati ​​demonstracije zbog “nestašice plina, problema s energijom, poteškoća u opskrbi, moguće recesije, nezaposlenosti, ali i rastućeg siromaštva sve do srednje klase”.

“Ekstremisti” koji bi mogli da otmu proteste uključuju takozvane “lateralne mislioce” koji su se okupili protiv ograničenja koronavirusa tokom pandemije, i desničarske aktiviste koji su posljednjih mjeseci već podivljali raspoloženje na društvenim mrežama, rekao je Kramer.

Ako se takvi scenariji ostvare, “vjerovatno ćemo biti suočeni s masovnim protestima i neredima”, upozorio je zvaničnik.

Zbog Covid-19 i ekonomskih posljedica sankcija EU Rusiji zbog sukoba u Ukrajini, „imamo posla s vrlo emocionaliziranim, agresivnim, pesimističnim raspoloženjem u društvu, čije povjerenje u državu, njene institucije i političke aktere je puna ogromnih sumnji”, objasnio je on.

“Ovo vrlo emotivno i eksplozivno raspoloženje lako bi moglo eskalirati”, rekao je šef sigurnosti, dodajući da će, ako se to dogodi, sukobi koje je Njemačka vidjela tokom pandemije “vjerovatno više ličiti na dječji rođendan”.

Prema riječima zvaničnika, efikasno upravljanje krizama i saradnja između političkih snaga na svim stranama spektra biće potrebni da bi se izbjeglo ono što je nazvao “vrućom jeseni”.

Ali najvažniji faktor u izbjegavanju nemira i održavanju socijalnog mira trebao bi biti vraćanje povjerenja Nijemaca u vlasti, dodao je.

Kramer je također savjetovao ljudima da “pažljivo razmisle o tome kojim protestima i demonstracijama se pridružujete, ili bolje da ih se potpuno klone, kako ne bi podržali neprijatelje demokratije”.

državaekstremizamEnergetska krizanemirinjemačkaprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krle
1 godina prije

Ništa od toga. Ovo je priprema terena za razbijanje mirnih protesta kao obračun sa ekstremistima. Par provokatora i dalje se zna.

nekoime
1 godina prije

Povjerenje u vlasti koje su izmislile Covid i rat u Ukrajini? Mislim da će se suočiti s kratkim štrikovima i visokom granama.

Mlata
1 godina prije

Kontrolisana opozicija, kontrolisani protesti, bla bla bla! Ovi poljoprovrednici po Novom Sadu nisu pod kontrolom, ne ne

Max
1 godina prije

Poludjet će narod kao i prije samo da ne bi došlo do novih Hitlera.

fudo
1 godina prije

Sto bi trebalo znaciti-svi koji su gladni ,promrzli,i bez posla postaju ekstremisti, jos ako ubrojimo necijepljene.fakat lepo

tihobl
1 godina prije

Gledam kako britanska vlast pendreka ekstremiste sto se bune protiv inflacije. Pola policajaca obojeno, a demonstranti svi bijeli. Mlate ih ko vola u kupusu.

Ico
1 godina prije

Švabe su na “demokrackim izborima” nametnutim od duboke države Amerike izabrali političare koji ih vode u “govna”, e pa Švabe, želim Vam DOBAR TEK!

Ico
1 godina prije

Za Švabe će se pobrinuti Putin, Putin je ljubitelj Švaba, umjesto da im dade nogom u guzicu

Prstac
1 godina prije

Ako se ne mogu grijat u stanu ili u kući, ogrijat će se na ulici. To vlada zna.

Lucija, prva
1 godina prije

“lateralne mislioce” koji su se okupili protiv ograničenja koronavirusa”

Jesam vam rekla koja je osnovna korist od demonstracija?
Pronalaženje istomišljenika.
Uz oprez da ne naletio na nešto drugo…

404
1 godina prije

Dabogda se Švabe međusobno poklale u građanskom ratu. Kad nemaju muda, da se odupru američkoj okupaciju, onda nek izvrše samoubistvo.

Vanja
1 godina prije

A ekstremisti su koji misle da je berbok korumpirana idiotkinja,a šolc krpa.

Emiliano Zapata
1 godina prije

NEPRIJETI NJEMACKOJ! vec tiranima na njenom vrhu!

Tupko
1 godina prije

Ovo je stvaranje narativa po kojem je svatko tko prosvjeduje na način da se vlast osjeti ugroženom ekstremist. Da li bi vlast trebala biti ugrožena u slučaju nestašice hrane, lijekova, energenata i bujanja siromastva mozda je a mozda nije filozofsko pitanje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI