Nova Argentina – Masovna otpuštanja i kupnja američkog oružja 

Nora Cortiñas
4 komentara

“Ako smo pobijedili diktaturu, pobijedit ćemo i ovu vladu”, rekla je Nora Cortiñas, vođa pokreta “Madres de Plaza de Mayo”, koja se osvrnula na situaciju u zemlji od kada je predsjednik postao Mauricio Macri.

“Masovna otpuštanja, privatizacije, porast siromaštva, negiranje genocida tijekom vojne diktature u zemlji i zakoni protiv imigranata u stilu njegovog prijatelja Trumpa, sve to obilježava predsjedništvo Macria”, rekla je Nora Cortiñas.

Već mjesec dana traju prosvjedi nastavnika u javnim školama, zadruga protiv deložacija autonomnih prostora i za oslobođenje zastupnice autohtone zajednice Milagro Sala, čelnice organizacije Tupac Amaru koja je “kriva” jer u njenom rodnom području želi uvesti  “andski socijalizam” Eva Moralesa.

Macri je zbog veza autohtonog stanovništva s Bolivijcima od rešetki i bodljikave žice postavio svoj “zid” na granici koja ujedinjuje gradove La Quiaca s argentinske strane i Villazon u Boliviji.

U ponedjeljak su se pripadnici Kaxipayiñ zajednice Mapuche žalili odvjetnicima protiv naftne kompanije YPF, koja djeluje u velikom području Loma La Lata, optužujući je da truje područje opasnim tvarima. Situaciju su u više navrata osudili čelnici zajednice, koja postaje sve alarmantnija zbog namjere Macria da s novim ugovorima o slobodnoj trgovini s Europom otvori vrata velikim multinacionalnim kompanijama, što je odluka koju je donio nakon izbacivanja Venezuele iz Mercosura.

Vlada Macria je također prevarila javnost, kojoj je obećavala “nultu stopu siromaštva” i milijune radnih mjesta, a umjesto toga je primijenila klasični neoliberalni recept i snizila “cijenu rada”.

Tako je stvoreno pola milijuna siromašnih, a i stopa nezaposlenosti, koja je dosegla 10%, dalje raste.

Mauricio Macri, koji je optužen za posjedovanje brojnih tvrtki u inozemstvu, nema novca za potrebe stanovništva, ali je potpisao najveći ugovor o kupnji oružja nakon Falklandskog rata.

Od Sjedinjenih Država je naručio oružja u vrijednosti više od 2 milijarde dolara, što je pravdao “borbom protiv međunarodnog terorizma”.

Zastupnici oporbenog Fronta za pobjedu (FPV) bivše predsjednice Cristine Kirchner su podnijeli kaznenu prijavu protiv predsjednika i nekih članova njegove vlade. U međuvremenu, sindikati i društveni pokreti su pozvali na nacionalni jednodnevni opći štrajk 6. travnja.

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Sarka
Gost
Sarka

“U međuvremenu, sindikati i društveni pokreti su pozvali na nacionalni jednodnevni opći štrajk 6. travnja”
I tako im mogu staviti soli na rep…mislim ovim lopovima.
Jer sve sto sindikati i drustveni pokreti danas rade je da upravljaju revoltom nezadovoljnika i vode ga ka laganom umiranju…taj revolt, a samim tim i nezadovoljnike.
Bez srpa i vila se malo koji vlastodrzac sklonio sa vlasti.
No, do danas su nas operisali od gena koji smo nekada ponosno nosili…Matija Gubec se okrece u grobu ko janje na raznju.
Pogledajte Grcku.
Pogledajte Evropu.
Danas SVE partije koje su nekada imale K u nazivu (a nisu Kriscanske) u svom programu imaju par glavnih tacaka.
Prva je zastita pedera a druga zivotinja.
Onda malo palamude o klimi, pa sute i mule, pa se sjete da bi mogli malo i o porezu.
I to je to…
a kada ih pitas…izvinite, a gdje ste vi na skali desno-lijevo, najcesce odgovaraju da su krajnja, gotovo extremna, ljevica.
Ne…ne…jos ce govana proci mnogim rijekama dok se prava ljevica ne pocne buditi.

H\'ghar
Gost
H\'ghar

Treba prestati ‘pričati’ i početi raditi. Tek će tada oligarhija ‘popustiti’!

jale
Gost
jale

Argentinci nisu pizde, mogu da trpe neko vrijeme, ali neće 26 godina ko što trpimo mi ovde.

Tedi
Gost
Tedi

“Svaka slicnost je ne namjerna”.Pise u fimu koji je istinit.Sindikat je drugo ime za gazdu.I od tog nema nis.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik