Nova ideja woke ljevičara – Kalifornijske škole ukidaju niske ocjene

Lose ocjene
31 komentar

Loše ocjene uskoro bi mogle biti stvar prošlosti u Kaliforniji jer neki od najvećih školskih okruga u državi ukidaju “D” i “F” ocjene. (naš pandan ocjenama 2 i 1)

Los Angeles, Santa Ana, Oakland Unified, Sacramento City Unified i drugi okruzi Kalifornije odlučili su ograničiti upotrebu “D” i postupno ukinuti “F” u ocjenjivanju. Srednjoškolci koji padnu na testu ili domaćoj zadaći mogu dobiti nadopunu ili više vremena za završetak posla.

Prema EdSourceu, studenti koji nikada ne završe zadatke ili koji padnu na završnom ispitu zaradili bi “nedovršen”.

Taj se potez naziva učenje temeljeno na kompetencijama. Zagovornici tvrde da bi se ocjenjivanje trebalo temeljiti na ovladavanju učenjem – onome što su učenici naučili umjesto na tome kako testiraju. Pristaše se također nadaju da će pomoći djeci da se ponovno uključe nakon gotovo dvije godine virtualnog učenja tijekom pandemije.

“Ono što majstorsko učenje zaista čini je da studentima dopušta svaku priliku da pokažu da poznaju gradivo, a ako ne znaju materijal, da dobiju potrebnu podršku kako bi ga mogli pokazati”, rekao je Steven Kellner iz California Education Partners.

Kritičari ruše plan, govoreći da sve što čini je skrivanje slabosti o napretku učenika. Neki sustav ocjenjivanja nazivaju idiosinkratičnim.

“Jedan učitelj kasni s domaćim zadacima, drugi ima dodatne bodove, tako da postoji jasna i objektivna nepravednost prema učenicima ako dobiju jednog učitelja naspram drugog”, rekla je Alix Gallagher, s Policy Analysis for California Education.

Kritičari tvrde da loše ocjene služe svrsi, dajući učenicima do znanja da nisu naučili na odgovarajući način. Postoji i zabrinutost zbog veće inflacije dobrih ocjena.

Drugi kažu da je ocjenjivanje već nesavršen i subjektivan sustav, a slabe ocjene mogu obeshrabriti djecu, a ne pomoći im u učenju.

“Govorimo o ljudima koji su vrlo mladi, a označavanje ih u tako ranoj dobi kao ‘manje od’ ili ‘više od’ može imati značajne psihološke reperkusije”, rekla je Patricia Russell u intervjuu za EdSource. Njezina neprofitna organizacija pomaže školskim okruzima da pronađu alternative tradicionalnim razredima. “Neke stvari u životu su igre s nultom sumom, ali učenje ne bi trebalo biti.”

IZVOR: fox5sandiego.com

kalifornijaljevičariOcjeneŠkolaWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iva
2 godine prije

Nedovršen! To je tek katastrofa. Nije smak sveta ako učenik ima slabu ocenu iz nekog predmeta. I sama sam imala slabe ocene iz nekih predmeta i nikad se zbog toga nisam opterećivala.

Nina
2 godine prije

Otkrili su toplu vodu. Svako dete moze da nauci sve, ako ima dovoljno vremena i ako mu neko pomogne. Samo treba imati ucitelje koji ce sedeti sa njim dodatna tri ili cetiri sata.

Itd
2 godine prije

Ocekujem da ce Debeli Duro sve objasniti, kao kad kirurzi padaju 20puta anatomiju.

tihobl
2 godine prije

Bice vise studenata i studentskih kredita.

nnNeznanje
2 godine prije

Eto novi pokret:”The pride of the sloth is important “

ledeno doba
2 godine prije

pa to su zeleni u njemačkoj davno uvodili..
čim su se dokopali vlasti u nekim pokrajinama, zeleni su još prije 20 i više godina, u pojedinim školama ukinuli ocjenjivanje i sve ostalo.. ustvari, su većina njemačkih državnih škola odavno totalna propast, pušiona… uništeno sve. tamo se ne uči ništa.. Većina učenika je ghlupa ko top. vlada totalni kaos.. Nastavnici ne smiju ništa učenicima, zbog naprednih ideja zelenih i pojednih socijalista, onih ideja koje su se još propovjedale u šezdesetosmaškom pokretu– dakle, tzakozvani “antiautoritativni odgoj”- da se djeci, tojest učenicima ne smije nametati nikakva disciplina i red, ništa..
Ali to i jest cilj kabale, za obične goyime i njihovu djecu-nema vam obrazovanja nema ništa.
Jer elita, političari svi ostali funkcioneri, direktori firmi, urednici medija, itd.. oni svoju djecu ne šalju u takve propale državen škole, već svi u privatne škole i internate, mnogi čak i u internate u Velikoj Britaniji…

nekoime
2 godine prije

Volio bih da se neki od genijalnih predlagača nađe kao pacijent na kardiokirurgiji koju vodi “nedovršeni” doktor.

nekoime
2 godine prije

Znači li to kako se i auto-škola može proći bez poznavanja prometnih znakova?

Zagten
2 godine prije

Skole su debil……ne pa ih je izlisno i komentirati. Ocjene su ionako izgubile svaki smisao ako su ga ikad i imale. Dovoljno je vidjeti koliko djece ne zna u osnovnoj skoli ne zna zavezati cipele. Ali zna na tik tok.

Laufer
2 godine prije

Škole su fabrike za exproprijaciju djece.

radoznalo_mače
2 godine prije

We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teacher, leave them kids alone
Hey, teacher, leave them kids alone

Treba raspustit ovakve škole, djeca ne nauče ništa, a gube sate i sate unutra. Bolje bi im bilo da se kroz to vrijeme veru po stablima i razvijaju motoriku.

Max
2 godine prije

Joj.

Miško
2 godine prije

Dobit ce sto su i zasluzili, isto kao i Nijemci. Vlast je odraz birackog tijela.

odlikaš
2 godine prije

Svi ćemo postati odličnici. Ako ne već danas onda još jučer.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI