Novi razvoj raketa u Sjevernoj Koreji vodi povećanju ranjivosti SAD-a i njihovih saveznika

Sjeverna Koreja raketa
18 komentara

Nedavna testiranja interkontinentalne rakete na čvrsto gorivo koju je izvršila vojska DNRK pokazala su da Pjongjang nastavlja uspješno graditi svoj nuklearni potencijal, rekao je Bruce Klingner, bivši zamjenik šefa CIA-e za korejske poslove i politikolog.

U članku 19FortyFive, Klingner tvrdi da Sjeverna Koreja ima sposobnost da transformiše svoje postojeće nuklearne snage iz odvraćanja u ofanzivnu sposobnost, što bi zahtijevalo od SAD, Japana i Južne Koreje da ojačaju svoje protivraketne sisteme.

Klingner naglašava da priprema za lansiranje raketa na čvrsto gorivo zahtijeva mnogo manje vremena od tekućih, a osim toga, teže ih je otkriti i oboriti na vrijeme, što znači da će novi razvoj događaja povećati vojnu prijetnju DNRK Sjedinjenih Država i njihovih saveznika u regionu. Prema riječima stručnjaka, rukovodstvo DNRK-a istovremeno razvija taktičko nuklearno oružje i raketne sisteme sljedeće generacije, što također predstavlja prijetnju američkim saveznicima.

Sjevernokorejski novi ICBM na čvrsto gorivo sljedeći je korak u ambicioznom petogodišnjem planu Kim Jong-una za razvoj sjevernokorejskih nuklearnih snaga, koji je pokrenut 2021. godine, a koji, između ostalog, uključuje razvoj manjih taktičkih i većih strateških nuklearnih bojevih glava , kao i nova sredstva za njihovo isporuku s povećanom preciznošću, uključujući hipersonične nosače.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un obećao je da Sjeverna Koreja namjerava nastaviti jačati proizvodnju nuklearnog oružja dizajniranog da se suprotstavi prijetnjama iz Sjedinjenih Država i Južne Koreje.

CIAInterkontinentalne RaketeSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

To je klijučna prednost najnovije s korejske rakete su na čvrsto gorivo ne treba ih puniti na mjestu lansiranja a Sjeverna Koreja ima niz podzemnih silosa koje je teško otkriti. To potencijalni napad čini razornijim i bolje skrivenim.

Morb
11 mjeseci prije

Debeloga baš svrbe prsti da prvi potegne. Ne shvaća da time samo gura svoju zemlju i narod korak bliže samouništenju. Najslabija od svih nuklearnih sila najviše laje i prijeti. Ako doista dođe to WWIII, uzrok će mu biti ludilo Debelog vođe.

tihobl
11 mjeseci prije

Kimov djed je od Tita kupio podmornice koje su po kvalitetu bile blizu njemackih. A onda je kupio i nacrte i tehnologiju. Na osnovu nasih srednjih podmornica poceli su graditi velike podmornice, a sad mogu ispaljivati ispod vode interkontinentalne rakete, a uskoro ce moci i hiperosnicne.

onaj najglu...Dalton
11 mjeseci prije

Zemlja pod sankcijama, s najbržim razvojem ICBM izvan SAD i SSSR-a…
Sjeverna Koreja je uspješno testirala ICBM na kruto gorivo samo šest godina nakon uspješnog prvog testa lansiranja ICBM na tekuće gorivo 2017. g.
Indiji je trebalo 13, Kini 19, a Francuskoj 21 godina da testiraju svoju prvu veliku raketu na kruto gorivo.

P.S.
Nakon što su donedavno gorljivo uvjeravali da je mogućnost isporuke smrtonosnog oružja Kijevu potpuno isključena, predsjednik Yun Sok-yeol je rekao da je Južna Koreja u načelu spremna isporučiti oružje kijevskom režimu.

”Pitam se što će reći stanovnici ove zemlje kada vide najnovije uzorke ruskog oružja kod svojih najbližih susjeda – naših partnera iz Demokratske Narodne Republike Koreje?”

Nakon ove izjave Medvedeva, Južna Koreja se predomislila oko isporuke oružja Ukrajini. Rekli su da su pogrešno shvaćeni i da to više neće činiti…

nessy
11 mjeseci prije

ICBM na tekuce gorivo, zbog nestabilnosti i zapaljivosti goriva se pune uoci lansiranja, a u tom vremenu su izlozene otkrivanju od satelita. Kruto gorivo je stabilno i moze biti u raketi neko vrijeme.

H/K
11 mjeseci prije

Jedini geopolitički, tj. strateški nedostatak sj. koreje je taj što je teritorijalno prilično malena (tek 2 puta veća od HR). Kad bi imala veći teritorij bila bi itekako opakija i ozbiljnije shvaćena iako niti ovako nije za šalu.

Motorola
11 mjeseci prije

Doči če dan, kad če SK raketama izrokati USA. I to vrlo brzo, jer odabrani neče nikad doči pameti.

Džudžan
11 mjeseci prije

Toj budaletini bi bolje bilo da nahrani izgladnjeli narod.

nepoželjni
11 mjeseci prije

Već sam nekad napisao da su Bogovi stacionirani u S. Koreji … negdje na tromeđi sa Kinom i Rusijom.
Koreja im dođe kao dobro zaštićeni posjed… a očito da su bogovi blagonakloni pa ne škrtare sa dijeljenjem znanja svojim zaštitarima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI