NOVI SKANDAL – McKinsey se infiltrirao u državu i naplatio 1.000.000.000 €. Plenkoviću i ti si dužan odgovore…

McKinsey - Plenković
45 komentara

Često smo pisali i pretpostavljali, a i vi ste se sigurno pitali tko stoji iza medijskih i političkih manipulacija u našim državama. Tko šapće na uho političarima što i kako treba činiti, jer svi vidimo da Plenkovićevi, Vučićevi i drugi ministri su korumpirani mediokriteti čije afere svakodnevno otkrivamo. U realnom sektoru takvi nemaju nikakve šanse, osim čuvati ovce ili kokoši. A i to je možda pitanje, jer su skloni kleptomaniji. Od ovaca i kokoški za par mjeseci ne bi ništa ostalo. Zato i jesu u politici.

Sigurno vam je bilo čudno, kako mainstream mediji istog dana i istog sata, objave identične vijesti o određenom društvenom problemu, a što je često bila klasična manipulacija? Mnogi su se čudili kako bivši Feralovci napišu 5 članaka u kojima napadaju antivaksere i proglašavaju ih budalama?

Nakon objave laži i manipulacije, na scenu gotovo uvijek stupaju razni Faktografi, gušeći istinu, a protagoniste – nosioce istine, nastoje diskreditirati. Portale bez ikakvog dokaza proglašavaju ruskim plaćenicima, dok na njihovim stranicama čitamo listu stranih sponzora tj. međunarodnih organizacija i zapadnih vlada. Netko to mora organizirati, jer slučajnost u današnjem vremenu ne postoji.

Odgovor možda stiže iz Francuske

Vjerojatno sada imamo i odgovor. Istina, mogući odgovori dolaze iz Francuske, ali ne zaboravite da sve što se događa u Francuskoj, događa se i u Hrvatskoj sa zakašnjenjem. Čudna je ta hrvatsko-francuska veza.

U Francuskoj već tjednima gori ispod nogu francuskim političarima i američkoj korporaciji McKinseyu, koje istražuje parlamentarna istražna komisija na čelu s Élianne Assassi, otkrivajući tajne veze između Macrona, njegovih ministara i američke konzultantske kuće McKinsey.

Što je otkrila istražna komisija

15 godina, za vojna, zdravstvena, obrazovna i druga pitanja, Francuska se obraćala konzultantskim tvrtkama, a vrlo često McKinseyu. Što je najgore, osobe iz McKinsey sjede u kabinetima i stvaraju razna izvješća koja služe za javno obraćanje ili izmjene strateških zakona glede mirovina i pandemije. Za vrijeme Macrona, McKinsey je povećao promet s državom za tri puta, nudeći rješenja za mnoga vruća pitanja u obliku raznih izvješća. McKinsey je prema izvjeću francuskih novinara od države Francuke naplatio milijardu eura.

Istražna komisija se s pravom pita, čemu služe političari, kada o glavnim političkim odlukama odlučuje privatna američka konzultantska kuća McKinsey, čije dokumente pronalaze svuda po ministarstvima. Na mnoge govore Macrona, imala je utjecaj ova tvrtka.

Na stranicama McKinsey piše:

“Naša se tvrtka etablirala kao svjetski lider u konzaltingu u biofarma sektoru u širem smislu, s više od 3.750 obavljenih misija u proteklih pet godina, s velikim farmaceutskim laboratorijima, ali i s biotehnološkim igračima, proizvođači medicinskih uređaja, generički proizvođači itd. Time smo pridonijeli razvoju osam od deset glavnih marki lijekova na recept i provedbi osam od deset najvećih spajanja i preuzimanja u sektoru.”

Jedan od najvećih farmako-klijeta McKineseya je multinacionalna korporacija Pfizer, čije je cjepivo protiv koronavirusa, putem raznih PR manipulacija, izdominiralo ostala cjepiva.

Još nešto interesantno. Jedan od direktor McKinsey je Viktor Fabius, sin bivšeg kontroverznog ministra Laurenta Fabiusa, koji je danas predsjednik Ustavnog vijeća Francuska, koje je potvrdilo skandalozne odluke oko uvođenja obveznog cijepljenja.

Brojni skandali konzultantske kuće McKinsey

Slučaj Enron

McKinsey je potaknuo Enron da implementira upitne računovodstvene prakse i usmjeri strategiju tvrtke prema trgovini električnom energijom i robom. Enron je sam stvorio bivši konzultant koji je 21 godinu radio u McKinseyju, Jeff Skilling.

Tvrtka je zauzvrat zaposlila mnoge bivše zaposlenike McKinseyja i angažirala tvrtku za dvadesetak projekata. Godine 2001. izbio je skandal Enron i tvrtka je propala preko noći zbog lažnog računovodstva. Riječ je o jednoj od najozbiljnijih prijevara u povijesti Sjedinjenih Država.

Slučaj Boeing

McKinsey je 2006. navodno preporučio da Boeing podmiti indijske dužnosnike za rad rudnika titana. U PowerPoint prezentaciji, McKinseyjevi konzultanti su navodno identificirali osam indijskih dužnosnika koje su korumpirali Boeingovi rukovoditelji. McKinsey je odbacio ove optužbe.

Disidenti zatvoreni u Saudijskoj Arabiji

McKinsey je 2015. odradio misiju vladi Saudijske Arabije kako bi utvrdio mišljenje saudijskog stanovništva o ekonomskim reformama štednje koje su provedene kako bi se kompenzirao pad cijene barela nafte. U bilješci od 9 stranica, McKinseyjevi konzultanti primjećuju da 3 osobe (pisac Khalid al-Alkami, Mohamed Abdulaziz, saudijski disident prognan u Kanadi, i anonimni korisnik interneta koji objavljuje poruke pod imenom Ahmad) formuliraju posebno žestoke kritike u vezi s reformi koje provodi vlada.

Nakon što je McKinseyeva poruka dostavljena, Khalid al-Alkami i dva njegova brata zatvoreni su.

Zdravstveni skandal s opioidima

U prosincu 2020. tvrtka je bila uključena u skandal s opioidima s Purdue Pharmom i Johnson & Johnson. McKinsey je posebno optužen da je poticao proizvođače da propisuju opasne lijekove kako bi povećali svoju prodaju. Pazite ovo je interesantno za broj doza cjepiva Pfizer.

Prema sudskim dokumentima koje su izradili tužitelji, konzultantska tvrtka preporučila je farmaceutskim tvrtkama da se usredotoče na visoke doze koje se smatraju najunosnijim.

Procjenjuje se da se upotreba takvih supstanci na recept učetverostručila između 1999. i 2018., razdoblja obuhvaćenog ovim postupcima, a tijekom kojeg je 500.000 Amerikanaca umrlo od zlouporabe opioida.

U veljači 2021. McKinsey pristaje platiti 573 milijuna dolara za povlačenje tužbi koje je pokrenulo 49 američkih država. Tvrtka nije ni priznala ni odbacila optužbe protiv nje.

Kao i uvijek, za kraj vam nudimo poslasticu

Pred parlamentarnom istražnom komisijom Francuske, direktor odjela za javni sektor McKinseya, Karim Tadjeddine, pod zakletvom je slagao da McKinsey, koji radi s državom, redovno plaća porez u Francuskoj.

Međutim, istražna komisija je na temelju službenih dokumenata zaključila kako Američka konzultantska tvrtka McKinsey, zadnjih 10 godina nije platila porez u Francuskoj, jer je putem fiskalne optimizacija, svu dobit prebacila u poreznu oazu Delaware (SAD).McKinsey Hrvatska

U Hrvatskoj također postoji tvrtka McKinsey koju vodi Jurica Novak. Glavne misije ove tvrtke u Hrvatskoj, bar ono što je javno dostupno su rodna ravnopravnost, digitalizacija, multikulturalnost, inkluzivnost, feminizam, zdravlje i druge teme. Odmah primjećujemo da se radi o temama koje razbijaju današnje društvo i o kojima svakodnevno pišu razni mainstream mediji. Čudno ili ne?

Političari su prodali svoje države stranom kapitalu čija su sjedišta u poreznim oazama. Ove konzultantske kuće imaju strašnu moć, jer svojim savjetima mogu raditi što god žele. Financijska moć im je neograničena, jer ih plaćamo mi preko državnog proračuna. Bilo bi također interesantno vidjeti tko je u poslovnom odnosu s mainstream medijima, te postoji li direktna ili indirektna veze između oglašivača, konzultantskih kuća i članaka u mainstream medijima. Obećavamo, da ćemo na tome raditi.

Neizbježno pitanja za kraj: “Radi li McKinsey za Vladu i ministarstva Andreja Plenkovića?”. Mi još nismo dobili informaciju, ali je tražimo. Molimo sve koji nešto znaju o tome, da nam se jave na [email protected].

andrej plenkovićhrvatskalobiranjeMcKinsey
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rimtutituki
2 godine prije

Čim sam pročitao teme kojima se bavi McKinsley u Hrvatskoj morao sam na wc.

ljeto64
2 godine prije

Na Istoku stare priče, na Zapadu ništa novo .

Vox
2 godine prije

Ne treba tu puno matematike….i kada dodje do hiperinflacije a cijene se budu mijenjale iz dana u dan, police u butigama prazne a redovi se budu cekali za par glavica ustajalog i protrulog kupusa….naci ce oni lijek a lijek ce biti PISMA TONSONOVA to ce odrzati pucinu da izdrzi sve muke i nedace uz, naravno, vijesti sa H RT-a da su RUSI PORAZENI I DA SE POVLACE NA SVIM FRONTOVIMA a da je KINA EKONOMSKI PROPALA….te vijesti ce pucinu drzati poput onih vijesti iz proljeca 1945 kada je krugoval javljao da je P OGLAVNIK JOS UVIJEK U ZAGREBU (a nije vise bio u Zagrebu)…….

Hash
2 godine prije

Blago nama sa ovakvim našim politikantima.
Odavno tvrdim da u politiku ulaze jedinke koje nisu sposobne išta korisno da urade, neznalice i loši karakteri, koji bi da se nešto pitaju i lopovlukom dođu do imovine.
I na žalost, to traje i trajaće.

Markac
2 godine prije

Mali info, kad se logiraš poslovnom karticom na e-dozvolu pojavi se američka zastavica, sad mi je sve malo jasnije.

roberto
2 godine prije

Hmm,možda ti poslovi spadaju pod onaj akt,o pravu na pristup informacijama.Pa poslat upit vladi,da vidimo jel su angažirali tu tvrku ili ne.Mada mislim da se odgovor zna unaprijed:)

Kobac
2 godine prije

“Čista savest znak je lošeg pamćenja.”

– Mark Twain.

Kobac
2 godine prije

Tipkajte opet u bitchute . com za člana “LorettaJoy222” i tu za datum 22.03.2022 pogledati video RAFAEL NADAL: DIFFICULTY BREATHING, FEELS LIKE A NEEDLE INSIDE ALL THE TIME Agonija i bol tenisera Nadala na terenu.Ono što Vam nijedan Mainstream medij neće preneti i pokazati. Prije cijeppiva nikada nikakav problem sa disanjem i radom srca. — Rafael Nadal says he suffered from breathing difficulties during his straight sets defeat by Taylor Fritz in the Indian Wells final. “When I’m breathing, when I’m moving, it’s like a needle all the time inside. I get dizzy a little bit because it’s painful. It’s a kind of pain that limits me a lot. It’s not only about pain, I don’t feel very well because it affects my breathing.” Quote from January 2022: “Nadal fully vaccinated . Nadal has been fully vaccinated for quite some time and said it was a simple decision for him… Čitaj više »

Ja to onako
2 godine prije

Sve ce to lepo Plenki da objasni napacenom narodu.

Toni
2 godine prije

Briselski ćata Plenković nikome nije dužan odgovore (osim svojoj loži Grande Orijent de France). Zato pustite čovca da “pošteno” zasluži svoju “platu”.

Parapet
2 godine prije

(Mc)Kinsey… kako god odaberes, nista dobro ne proizlazi iz toga… osim, mozda, za poremecenog Acu Stulhofera…

DEDA
2 godine prije

DOKLE GOD BUDU OVCE VJEROVALE DO TAD ĆE SE RATOVI NIZAT.

ZriBra
2 godine prije

“konzultantska tvrtka preporučila je farmaceutskim tvrtkama da se usredotoče na visoke doze koje se smatraju najunosnijim.
“Konzultanti za konzultacije dobivaju novce ,a konvulzije ovce!”

Johnny
2 godine prije

Nista novo. Razne think tank agencije godinama oblikuju javno razmisljanje i guraju javnost odredjenom pravcu. Mainstream mediji vec dugo dobivaju gotove clanke koje samo trebaju objaviti. Svaki mainstream medij ima vjerovatno ugovor sa agencijom poput ove. O tome se pisalo jos prije 15 godina.

Lopata
2 godine prije

bit će prije da Plenković i vlada RH rade za McKinsey nego što je obrnuto.

Marsovac
2 godine prije

Kome nije jasno da nam je potreban novi sistem, bez politickih partija i bez vodja, taj je odavno izgubljen. Pri tome ne mislim na novi sistem koji nam oni nude. Neposredna demokratija i timovi koji ce raditi ono sto mi kazemo da je nas iteres. I naravno bez drzavnih tajni i cekanja godinama da neko iz tima uradi nesto. Bez profesionalnih politicara, i rad bez nadoknade, ili eventualno rad na procenat uspjesnosti.

Kobac
2 godine prije

Kad se lažov uplete u sopstvenim lažima… Obaveznu vakcinaciju u Nemačkoj sprečava – nedostatak papira Autor: Tanjug .rs 22.03.2022.08:44 Obavezna vakcinacija protiv korona virusa, koju planira da uvede Nemačka, neprimenjiva je zbog nedostatka papira. Nacrt zakona o obaveznoj vakcinaciji je završen, a on predviđa obavezno savetovanje za odrasle, i pored toga predviđa i striktnu obavezu vakcinacije za osobe od 50 godina starosti. Pored toga stanovništvo će biti, putem pošte, informisano o vakcinaciji i novoj obavezi. Upravo to će biti problem, ukazuje Udruženje zdravstvenih osiguranika (GKV).   Na sajtu Bundestaga je GKV objavio stav prema kojem opšta vakcinacija nije primenjiva.   Kao glavni razlog GKV navodi infrastrukturu, koja ne može tako brzo da se realizuje.   Tako preti haos oko oslobađanja od vakcinacije i to bi dovelo do preopterećenja nadležnih ustanova.   I jedan drugi razlog oborio bi obaveznu vakcinaciju, a to je da do 15. maja treba da se pošalju… Čitaj više »

Zdena66
2 godine prije

Ma sve se o svemu zna, samo ti može riješiti jedino Chuck Noris!

ANTIFASHISTA
2 godine prije

Dali je zbog Americkih interesa McKinsey naredio da se u Evropi zaboravi 80,000,000 zrtava nacizma i da se stiti nacizam u Ukrajini.

čudila se aman ja
2 godine prije

…hohštapleri- kad kažem -hohštapleri,uvijek mi padne na pamet jedno ime, “slučajno” je i savjetnik “prvome”,a o njemu ,u ove dvije godine, ni slovca, mada je, taman nešto prije ove dvije godine bio predstavljen javnosti- to ime je Robert Kopal.

Mat
2 godine prije

Cuj skandal???To je normalan I redovni svakodnevni posao Briselski kriminalaca jos od 90-tih I “domovinskog rata”.

HAJDUCI
2 godine prije

Bilo koja strana kolzuntantsks tvrtka ili naručeni elaboratu izvan državne uprave je prevara birača. To što smo većinu naših INSTITUTA ukinuli koje je plaćala država, a oni su radili za državu i za narod kvalitetne elaborate upozoravali na propuste , to je uništeno s razlogom. Mi imamo i možemo ponovo sve aktivirati i naše ljude znanstvenike i stručnjake smjestiti u institute i ne treba nam nikakva konzultantska ili bolje reći prevarantima tvrtka. OVU DRŽAVU TREBA TREBA PONOVO IZ POČETKA STVORITI I IZ TEMELJA RENOVIRATI. NAŠI LJUDI , ZNANSTVENICI MORAJU RADITI PO SVIJETU JER IM NE DOZVOLJVAMO U HRVATSKOJ. SVI SMO MI ZA TO ODGOVORNI. PONOVO KAŽEM SVE ŠTO SE RADI IZVAN DRŽAVNI INSTITUCIJA JE PREVARA BIRAČA I TO TREBA ZAKONSKI ZABRANITI , O TOME TREBA PISATI I PRIČATI TE U NEKOM SLJEDEĆEM REFERENDUMU UVRSTITI U JEDNO REFERENDUMA KO PITANJE I PONOVO POKRENUTI ONE ZABRANJENE REFERENDUME O IZBORNIM ZAKONU.

Legendarni Grk
2 godine prije

Još 60-ih godina su na TV objavljivali subliminalne poruke kratkog trajanja, koje se nisu mogle vidjeti bez usporavanja:

youtube .com/watch?v=14rvQy3_KG0

Iste ove poruke se vide u poznatom filmu “They live”, a John Carpenter je oduvijek tvrdio da taj film nije SF, nego dokumentarac.
Tako je ispiranje mozga preko tehnologije bilo odavno prisutno.

tihobl
2 godine prije

Na FB cuveni ukro nacisti objavljuju selfije iz Poljske. Celavi tetovirani bolidi su pobjegli u Poljsku, a topovsko meso je ostalo da gine. Lucija je vec pisala o tajkunima i politicarima koji su nagullili, ali izostavila je komandante desnih odreda.

Za koju godinu pocece bjezanija njihovih kolega odavde. Prvo ce politicari i pljackasi, zatim ce oni sto su narod nagonili na vakcinaciju, a onda ustase, cetnici i njima srodni. Scene iz Kabula se repriziraju u Kijevu, a dogodine …

Max
2 godine prije

Razotkriveno.

Tim Kunić
2 godine prije

Naravno da hrvatska veleizdajničko – kokošarska kriminalna organizacija treba pokroviteljstvo globalnog zločinačkog mastermind-a ako hoće da opstane. Uostalom, nisu li im dužni to su uopće na vlasti? Nemojte mi samo reći da su ovi naši kukavni tukci osmislili tako briljantno izopačen izborni sustav i pravosuđe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI