„Novi svjetski poredak“ se formira pred našim očima, kaže zamjenik ruskog ministra odbrane uoči ključne moskovske bezbjednosne konferencije

General-pukovnik Aleksander Fomin
102 komentara

Trenutno smo svjedoci formiranja ni manje ni više nego „novog svjetskog poretka“, sa postojećim međunarodnim pravnim sistemom koji se raspada i države koje zauzimaju stranu u novom hladnom ratu, rekao je zamjenik ruskog ministra odbrane.

General-pukovnik Aleksander Fomin govorio je uoči 9. moskovske konferencije o međunarodnoj bezbjednosti, koja bi trebalo da se održi od 22. do 24. juna u glavnom gradu Rusije. Događaj okuplja vojne zvaničnike i bezbjednosne stručnjake iz različitih zemalja, a oko 49 država je već potvrdilo svoje učešće.

Predstojeća konferencija je izričito nestranački događaj i zemlje se pozivaju da učestvuju bez obzira na njihov trenutni odnos sa Rusijom, izjavio je Fomin.

„Na forumu dajemo riječ ne samo partnerima koji dijele naše pristupe rješavanju glavnih svjetskih problema, već i protivnicima, zemljama sa kojima je današnja saradnja na minimumu ili jednaka nuli“, rekao je Fomin.

Diskusije poput ovih na moskovskom forumu posebno su važne tokom izazovnih vremena, dodao je zvaničnik, jer svjetski politički i bezbjednosni pejzaž trenutno doživljava istorijske pomake, dok se ”stari” svjetski poredak raspada.

Danas smo svjedoci formiranja novog svjetskog poretka. Vidimo tendenciju da zemlje budu uvučene u novi hladni rat, države se dijele na „nas“ i „njih“, s tim da su „oni“ nedvosmisleno definisani u doktrinarnim dokumentima kao protivnici.

„Postojeći sistem međunarodnih odnosa i bezbjednosni okvir se sistematski uništava. Uloga međunarodnih organizacija kao instrumenata kolektivnog odlučivanja u oblasti bezbjednosti se smanjuje“, rekao je Frolov, ne navodeći primjere.

Tokom posljednjih nekoliko godina, posebno pod bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, više međunarodnih sporazuma je prestalo da postoji. U stvari, ostaje samo jedan glavni sporazum između Washingtona i Moskve – ugovor New START – nakon što se predsjednik Joe Biden složio da ga produži na još pet godina.

Pojava novih sistema naoružanja, kao i napori nekih država da ratovanje uvedu u područja koja ga nikada ranije nisu vidjela, dodatno ubrzavaju pojavu „novog svjetskog poretka“, primjetio je Frolov.

„Pojavljuju se fundamentalno nove vrste oružja koje radikalno mijenjaju odnos snaga u savremenom svijetu, a ratovanje ulazi u nova područja – u svemir i sajber prostor. To, naravno, dovodi do promjene principa i metoda ratovanja“, dodao je on.

Aleksander FominNovi svjetski poredakrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
102 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
perun
2 godine prije

Smrt fasizmu sloboda narodima ….Pomozite i spasite ovog COVJEKA…Julian Paul Assange (Townsville, Queensland, Australija,[1][2]3. srpnja1971.) je programer, urednik, aktivist, izdavač i novinar.[3][4]Assange je postao poznat kao glavni urednik i osnivač WikiLeaks, organizacije koja objavljuje tajne informacije i povjerljive dokumente od anonimnih izvora zviždača. [5] [6] [7] Assange se u adolescentnoj dobi zanimao za hakiranje, nakon toga je radio kao računalni programer, a slavu je stekao svojim radom u WikiLeaks, koji je osnovao 2006.[8] i od tada se počeo pojavljivati u javnosti širom svijeta i govoriti o slobodi tiska, cenzuri i istraživačkom novinarstvu. WikiLeaks je došao u središte međunarodne javnosti kad je 2010. godine počeo objavljivati vojne i diplomatske brzojave američke vojske uz pomoć suradnika u tiskanim medijima. Bradley Manning je optužen za davanje brzojava WikiLeaksu. Službeni izvori vojske SAD-a opetovano izvješćuju o vojnom osoblju koje je u vezi s WikiLeaksom ili “pristašama WikiLeaksa”, a koji se izlažu opasnosti da ih… Čitaj više »

2 godine prije zadnji put uredio perun
Raskoljnikov
2 godine prije

On to zna,jer njegova Rusija igra važnu ulogu u formiranju NWO zajedno s Kinom. SAD i zapadne sile će doživjeti krah i izgubiti utjecaj koji sad imaju.

Alen
2 godine prije

Eto ga , sitno..

dr Nada
2 godine prije

Razbucat će vam vaš NWO Kralj nad kraljevima-to je naša vjera.
Vaša je sudbina zapečačena.
Rodit će se Nova Zemlja i Novo Nebo.za Čovika dobra.

ratm
2 godine prije

Mi za ovaj NWO, znamo već koju godinu. Dobro da je i on napokon doznao za to. Svaka čast , zamjeniče!….Zanimljivo je to kako se očigledne stvari “izvlače iz rukava” tek kad nekome to odgovara.

2 godine prije zadnji put uredio ratm
2 godine prije

Eeee, koliko je bilo lepše vreme pre desetak godina kada je mali broj nas video novi hladni rat koji dolazi.
Sada je taj dolazak očigledan (jer ulazi u završnu fazu) ali se postavlja pitanje koje nameće iskustvo: koliko će još vremena proći dok ne počne zvanično? Jer do tada ćemo propadati a svi će biti paralisani – ni tamo ni vamo. Jer kad se “zvanično proglasi” novi hladni rat svi će morati da odaberu stranu, konačno će se znati ko su prijatelji a ko neprijatelji, prijatelji će imati iskreniju i funkcionalniju saradnju nego sada… sada smo svi jedni drugima neprijatelji.

Branko
2 godine prije

Ovim izazivanjem napetosti, možda se želi kazati kako se svijet nalazi “na prekretnici” te da je potreban novi model globalnog upravljanja, a kojim bi se smanjio utjecaj samog ljudskog parazitiranja na ovom divnom planetu, kao i na potrebu smanjenja produbljene nejednakosti među ljudima.
Na kraju, ako čovječanstvo misli opstati, morat će prihvatiti Marxov model “naše”, naspram kapitalističkog modela “moje”.
Poimanjem “naše” (globalno), nema sukoba, i problemi se rješavaju dogovorom.
Poimanjem “moje”, sukob je stalno otvoren.
Već ova sadašnja globalizacija ukazuje da planeta zemlja nije ničija, a nije niti „moja“, već je „naša“, a “moje” je samo moja odgovornost u odnosu na druge.

Mali Ivica
2 godine prije

Da bi svijet krenuo putem napretka i sveopćeg dobra potrebno je pod hitno eutanizirati cijele obitelji onih 2% najbogatijih svjetske populacije. I u budućnosti onemogućiti materijalno povlaštene bilo koga, bilo gdije i bilo kada. Svijet mora postojati bez materijalno povlaštenih i mora postojati za sve i svugdje pod istim uvjetima.

Red Dog
2 godine prije

Opet nam tumace dezurni teoreticari zavera kako je sve „iz istog centra“ 🙂
Ja mislim da je problem reakcije to sto NWO nestaje, a nije ispao onako kako su ga oni zamislili.
Drug Putin je 2017 objavio nestanak poretka koji je nastao 90-tih. I desava se. Ovo je radanje Novog Sveta. Pod vodjstvom NR Kine.
Strepite, strepite s pravom, reakcijo. NR Kina je KOMUNISTICKA 😀
Ustajte, prezreni na svetu…
Zivio drug Sidinping!
Zivio komunizam!

B7ranko Spehar
2 godine prije

Činjenica je da Rusija svojim nuklearnim arsenalom može 1/1 sa zapadom +Japan a Kina još dugo ne .Kina ako padne Rusija pada bez obzira na ekonomsku snagu tako da je brak iz interesa siguran.

Scorpiorex
2 godine prije

Ova rusija je uvijek imala famu da je puno jaca nego ustvari jeste,ali sto je zadnjih 30god zglajzala,za ne povjerovat.ljudi pricaju i oonasaju se kao “druga svjetska mocnica” a nisu u stanju da naprave premium auto.lada,pa lada,kako iko moze vjerovat da oni imaju beke nove generacije naoruzanja a nemaju cak ni prvu generaciju mikro welle. Stvarno nevjerojatno.pozdrav

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI