Novinari Slovenske RTV u štrajku – dosta im je cenzure oko Covida!

Strajk
23 komentara

Tri tjedna nakon prvog zahtjeva za promjenama u vodstvu i uredničkoj politici svoje kuće novinari slovenske javne televizije u ponedjeljak su opet u štrajku tražeći veće plaća, autonomiju u radu i izmjene na vrhu.

Novinari u štrajku zahtijevaju ostavke direktora Andreja Graha Whatmougha, direktora programskog vijeća Petera Gregorčiča te dvoje urednika informativnog programa koje smatraju odgovornima za pad kvalitete programa, za ukidanje nekih gledanih političkih emisija i pad gledanosti te za kadrovske promjene koje su to izazvale.

Kako javljaju slovenski mediji, urednička ekipa zadužena za informativni program na javnoj televiziji, tako je, među ostalim, zabranila emitiranje intervjua s predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom, vjerojatno zbog njegovih ranijih oštrih i kritičkih izjava na račun prijašnje vlade i njezina postupanja u vrijeme pandemije covida-19.

Potezi vodstva se shvaćaju kao ozbiljan pokušaj sprečavanja štrajka i cenzuriranje, upozorili su okupljeni.

“Zahtijevamo novinarsku, institucionalnu i uredničku autonomiju, poštovanje programskih i etičkih standarda, povlačenje štetnih odluka programskog vijeća i socijalni dijalog”, navodi u proglasu njihov sindikat.

Zbog štrajka trajanje informativnih emisija smanjeno je na nekoliko minuta, a za popodne je najavljeno i okupljanje novinara na prostoru pred zgradom parlamenta, gdje kane tražiti da se u rješavanje problema na javnoj radioteleviziji uključi država kao osnivač javnog radiotelevizijskog servisa.

CenzuranovinariSlovenska RTV
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sandi
1 godina prije

Rtv Slovenija je aktivno sodelovala v cenzuri. Oni ne štrajkajo, ker imajo dovolj cenzure, samo znebili bi se radi vodstva, ki je bilo nastavljeno v času Janše. Rtv Slovenija je del problema, ne žrtev

emii
1 godina prije

Ne!! Varate se!! Zlovinari a ne novinari zloglasne RTVZLO, koja je sa ostalim medijima u naaajvečoj meri postavila projekat covid u Zloveniji NE štrajka zbog nekakve “covid cenzure”, odkud vam to, zaboga?? več zbog toga, jer im je Janez Janša&co. na odlučujuče pozicije u njihovoj brvnari televizijskoj postavio nekoliko budala, kojima smeta nešto posve drugo. Što se tiče posla oko covida, tu se SVI oni slažu, Zajedno sa Janšom, “sredinom”, koja ga je podržavala u vladi i itekako “ljevicom” (Luka Mesec&co.) su zajedno uskočili u covid voz iz kojega za njih silazka nema. Naaajveču odgovornost za pokretanje masovnog zločinačkog covid poduhvata u Zloveniji nosi “informativni program” RTVZLO! Umjesto, da čame u zatvoru oni se sada na ulicama Ljubljane predstavljaju kao nekakve “žrtve”! Prije nego što objavite ovakvu “vijest” bilo bi dobro, da malo sagledate situaciju o kojo čete nešto objaviti. Inače sa poštovanjem, jako vas rado čitamo i pratimo i… Čitaj više »

JozoO
1 godina prije

Molim da bar Logično preskoči klikbajt naslove. Ispada da štrajkaju baš zbog cenzure, no to je tek sporedan razlog.

petar schroder
1 godina prije

Nece ici lako Ti urednici su dobili ogromnu lovu da SIRE STRAH OVIRUSIMA I VAKCINAMA:Farma zaraduje na vakcinama MILIARDE DOLARA I NJIMA JE NISTA PLATITI TE SVE NOVINARE I UREDNIKE :U Njemackoj je DER SPIEGEL DOBIO NEKOLIKO MILIONA EURO OD BILL GATES To nisu vise novinari nego SAKA JADA PLACENIKA

tihobl
1 godina prije

Slovenacki novinari strajkuju jer im ne daju da pisu o omiljenoj temi – koroni. A bas im je fino bilo dok su mogli siriti paniku.

Max
1 godina prije

RTV Slovenije se nekoć spominjala kao uzor slobode i organizacije nama Hrvatima. Žao mi je što su došli do te razine,

imee
1 godina prije

znači sad u sloveniji ide cnn sa slovenskim titlovima i problem riješen.

1 godina prije

Kakva farsa!
Nema taj štrajk ništa sa koronom!
Imaju direktora, najgloopljeg čovijeka, kojeg su u Sloveniji mogli nači janševiki.
Boli njega patka za koronu.
EU financira samo takve, koji šire EU agendu! A tamo su na volju milijarde!
Pa bila to korona, Schwab ili rat protiv Rusije!

1 godina prije

Ah da, da ne izpustim….
Jeli netko mislio, da če nakon par mjeseci, kad ti štrajkaroši pobjede, BITI BOLJE????
Hahahahaha…
Sanjala svinja o kukuruzu!
EU diktira, šta koji medij smije pisati! Pogotovo ako je državni!
I papa Francisko kleči!

LZN
1 godina prije

He he….ista su to govna kao ostali MSM………kakvi novinari bolan. Ima par izuzetaka, svaka jim čast…i tih par izuzetaka su sjeb…li.
Što ovi nisu štrajkali za vrijeme prošle vlade koja jim je nametnula što je nametnula….tad su šutali….
RTVS je leglo džabalebaroša…ima jih na hiljade tamo i samo prepisuju……kopiraj priljepi…trlababalandajojprođedan

slučajni komentator
1 godina prije

Taj štrajk stvarno nema veze sa koronom. RTVSLO je tradicijonalno lijevo usmjerena, više novinara tamo su znani far-left aktivisti, žele jedino zamijeniti vodstvo koje je postavijo kvazi desničar, globalistički sluga J. Janša.

Prc Milojko
1 godina prije

Tukibse tud jst morem pridruzit, strajk nima veze z korono…. ampak z urednisko politiko nadtavljeno s strani Janeza Janse, ki deluje po principu Vucica in Orbana…

abc
1 godina prije

To traje več više od 20 godina. Slovenska nacionalka je u stvari američki CNN i Reuters. Radi se o pokvarenim novinarima i izuzetno koruptivnim. Narod obaveznim pretplatama plača 4000 zaposlenih na rtv Slo, koji šire američku propagandu i laži. A što je najgore, slovenski novinari vrše zločin nad narodom i državom več niz godina. Krivi su toliko, koliko su krivi i politički paraziti, koji rade za strane interese.
Novinarstvo u socializmu je imalo bar neka moralna i etična pravila. Novinarstvo u američkom kapitalizmu djeluje potpuno pod kontrolom par bogataša i nema govora o bilo kakvoj novinarskoj etici. Sve je svedeno na laži, propagandu i opravdavanja kriminala vladajučih elita. A novinari su postali plačeni korumpirani propagandisti.

AndiH
1 godina prije

2300 zaposlenih za neśto, śto nitko ne gleda. Bore se za objektivnost??? Za svoje guzice se bore. Članak nema veze sa stvarnośču.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ha ha dosle sluge satane na red….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI