Objavljena nova snimka posljedica eksplozije Sjevernog toka

Sjeverni tok 2
65 komentara

Snimka sugerira da su za sabotažu plinovoda korištene male eksplozivne naprave

Videosnimka koju je objavilo više europskih novinskih kuća pokazuje da je jedan od plinovoda Sjevernog toka 2 čisto presječen, potencijalno malim, oblikovanim eksplozivnim punjenjem. Snimka je objavljena usred niza izvješća u kojima se Ukrajina okrivljuje za napad. Snimku koju je podvodnom letjelicom snimila norveška tvrtka Blueye, au srijedu su objavili njemački RTL, danska TV2 i francuski La Liberation. Prikazuje jednu od dvije linije Sjevernog toka 2 uredno podijeljenu na dva dijela, s nazubljenim metalom kao jedinim znakom da je došlo do eksplozije.

Snimke plinovoda Sjeverni tok 1 objavljene prošle godine pokazuju veću štetu, s najmanje 50 metara razderane cijevi i velikim udubljenjem izvađenim iz morskog dna. Obje linije Sjevernog toka 1 su uništene, dok je samo jedna linija Sjevernog toka 2 prekinuta.

“Očito mi izgleda kao oblikovano punjenje”, rekao je bivši danski vojni časnik Niels Kamp za RTL. “Na djelu su bile ogromne snage koje su bile vrlo fokusirane. Bila je to mala eksplozivna naprava.” Umirovljeni francuski vojni ronilac podržao je Kampovo mišljenje, rekavši za RTL da je punjenje vjerojatno teško “nekoliko kilograma”. “Ovo bi također učinilo izvedivim za manju jedinicu komandosa”, primijetio je RTL.

Plinovodi Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2 uništeni su u nizu gotovo istodobnih eksplozija kod danskog otoka Bornholma krajem rujna. Eksplozije su prekinule ključni cjevovod ruskog prirodnog plina za Europu, čime je učinkovito uklonjena mogućnost da europske zemlje ukinu svoje sankcije Moskvi i ponovno počnu kupovati plin. Mala jedinica komandosa koja postavlja laki eksploziv uklapa se u teoriju – koju su nedavno iznijeli New York Times, Wall Street Journal i nekoliko europskih novinskih kuća, da je tim Ukrajinaca koristio unajmljenu jahtu za prijevoz eksploziva do mjesta eksplozije. Kijev negira bilo kakvu umiješanost u navodnu zavjeru za koju Wall Street Journal tvrdi da je CIA-i bila poznata mjesecima unaprijed.

Jedna teorija koju su zapadni mediji ostavili neispitanom je ona američkog reportera Seymoura Hersha. Pozivajući se na američke obavještajne izvore, Hersh je u veljači ustvrdio da je CIA uništila naftovode uz pomoć norveške mornarice, prema izravnim zapovijedima Bijele kuće. Prema Hershu, eksploziv je postavljen tijekom NATO vježbi u Baltičkom moru prošlog lipnja i detoniran daljinski tri mjeseca kasnije. Hersh je tvrdio da je priča o ukrajinskim komandosima koji su koristili unajmljenu jahtu podmetnuta američkim i njemačkim medijima kao crvena haringa od strane CIA-e i njenog njemačkog pandana, BND-a.

rusijasabotažaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

——–>>>> youtube.com/watch?v=P0Vx0Nbhu-s 😉 To je u stvari bio napad na NJEMAČKU ⚠️ !!! Rusi za sebe plina imaju ne moraju misliti … Njemačka …. Neka joj je Bog u pomoći !!!!

Jednostavno receno
10 mjeseci prije

To je ćak noris zaronio na dah i s ćakicom iz švice prerezao i još neke šarafiće razvrnuo da se to raspadne…….

tabula
10 mjeseci prije

To je uradila vrlo kvalificirana ekipa kakvu sumnjam da je imala Ukrajina. A kao najveće svjetske mutivode, a koje su pri tom imale i apsolutni interes, to su bez dileme učinili Ameri.

Ivan
10 mjeseci prije

Za to je trebalo sprziti glavni grad zemlje koja je to napravila. I vise to ne bi palo na pamet kretencinama da ponove..

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Europskim novinskim kućama je dozvoljeno nakon devet mjeseci da vide snimku kako su oštećene cijevi Sjevernih Tokova što su istražitelji imali u roku tjedan dana nakon incidenta?

I sada recite da čitav slučaj ne smrdi do neba i da se uporno ne skriva istina.

Treba podsjetiti da su sabotaže plinovoda napravljene na morskom dnu u ekskluzivnim ekonomskim zonama Švedske i Danske.
Koje isto šute o rezultatima istrage, skupa sa Nijemcima i izuzetnima.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Zanimljivo da plin iz Rusije za Europu plinovodom preko Ukrajine i dalje – radi!
I baš je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko najavio da će prestati raditi sa krajem 2024. godine kada ističe ugovor Ukrajine sa ruskim Gazpromom.

nepoželjni
10 mjeseci prije

Kada se radi o potrebi zbunjivanja javnosti i ne želi se istina, onda se svako toliko u medije puštaju razna, najčešće suprotstavljena “objašnjenja” … zar nije tako i sa “virusom iz Wuhana” ?

Svakako, hvala na informaciji, jer bitno je da ostanemo Informirani … 😉

gigi pinna
10 mjeseci prije

“… podmentnuto kao crvena haringa…”!? WTF!?
Batalite malo taj Google Translate – nije valjda da su Rusi zavrnuli špinu pa ne možete platiti ni prevoditelja?

BanOvan
10 mjeseci prije

Xex. Da Rusi znaju čuvati svoje pasoše, mogli bi malo klepnuti poljski gasovod, ali šuntavi Rusi bi garant izgubili na licu mjesta i zdravstvenu knjižicu a kamoli pasoš. A mozda bi ih poznali po lopatama kojm su došli da DeNaciFikuju BanderiStan.

Ivek
10 mjeseci prije

Ovce će plaćat skuplji plin.

Ada Pajnić
10 mjeseci prije

Dobro je da postoji logično. Sve veća je cenzura i sve manje slobode. Svi portali isto pišu. Ja jutros nisam mogla komentirati na Večernjem iz neobjašnjivih razloga. Vidjet ćemo sutra. Oni valjda planiraju da organiziraju ratove i razna zla kao da mi ne postojimo. Političari tvrde Rusi su za sve krivi, mediji dobijaju vijesti koje samo prepisuju, ovce bleje i idemo prema ponoru bez dna. Ako svi budemo šutili, uvaliti će nam oružje da nasrćemo jedni na druge. Neće nam ni Bog moći više pomoći.

mile
10 mjeseci prije

po medijskoj šutnji i sporosti istrage se jasno razaznaje krivac koji gospodari zapadnom hemisferom

Tadija
10 mjeseci prije

Que bono?

Max
10 mjeseci prije

Anerički Navy Seals su uvježbani za takve sabotaže

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Otkud znamo da dolje nema još eksploziva? Za onu četvrti cijev.

Ja ostajem i dalje na stanovištu da su dvije ekipe postavljale eksploziv i detonirale ga.
Razni eksplozivi, vrste, razni načini postavljanja.

I sad se potvrđuje, eto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI