fbpx

Odnosi Zapada protiv Rusije, kao i SAD-a protiv Kine nas vode u Treći svjetski rat?

Treći svjetski rat - Odnosi Zapada prema Rusiji i SAD-a prema Kini

Zapad i Rusija o ratu imaju oprečne stavove. Za ruski narod je rat uvijek bio težak, prljav i opasan posao od kojeg ima malo prednosti i za tom mjerom se poseže u krajnjoj nuždi. Za Zapad je rat prije svega komercijalno pitanje i pokreće se s ekonomskim ciljevima. Rat se ne vodi toliko na štetu američkih novaka, već se računa na plaćenike, koji su stručnjaci za ovo područje. Za plaćenike nedostatak rata znači nezaposlenost i siromaštvo.

Zašto Zapadu treba ovakva razina rusofobije? Prvo, Rusija se koristi kao poticaj za osiguravanje velikih i unosnih ugovora za vojno-industrijski kompleks. Drugo, to je i strah od potencijalnog jačanja Rusije što automatski smanjuje dobit zapadnih zemalja.

Obogatiti se može na nekoliko načina. Jedan je, na primjer, proizvoditi robu, može se trgovati ili pljačkati. Potonji scenarij je u smislu rezultata i potrošenog vremena za Zapad uvijek bio najučinkovitiji. Radom se bogati polako,  a pljačkom brzo. Klasični primjer su anglosaksonski “opijumski ratovi” u jugoistočnoj Aziji.

Nije važno što neka država obuhvaća određeni teritorij. Glavna je stvar njezin ekonomski sustav, kao što je bilo u vrijeme kolonijalnog sustava.

Mayer Amschel Rothschild (1744. – 1812.), osnivač Rothschildove međunarodne bankarske dinastije, je rekao: “Dajte mi priliku da uzmem novac iz neke zemlje i nije me briga tko će u njoj pisati zakone.”, što znači da je vlast u nekoj zemlji potpuno nevažna, ako se uspije stvoriti model iskorištavanja teritorija na financijskoj i ekonomskoj razini.

Zakon tržišnog divljeg kapitalizma nalaže borbu ili se nema što jesti. Takvi odnosi dominiraju i na međunarodnoj razini i glavni cilj rata nije toliko u preoblikovanju granica, već gospodarska dominacija nad jednim ili drugim teritorijem.

Sada je u Sjedinjenim Državama utvrđeno da su za “svjetsku metropolu” najopasnije stvari “islamsko buđenje”, kineska “državna tvornica” i geopolitički revanšizam mladog kapitalizma Rusije.  Latinska Amerika, tradicionalno američko “dvorište”, jeste u fokusu pozornosti Washingtona, ali nije toliko jako.

U ovim okolnostima je jedina jasna ideja Zapada da se treba obogatiti, osobno i na razini države koja američkoj oligarhiji služi kao paravan. To jest, gospodarski napredak je eksplicitno i implicitno povezan s pljačkanjem drugih nacija. Geopolitika nije samo politika određenih zemalja, već i specifični poslovni projekt predstavnika financijske i gospodarske oligarhije.

Takozvani “slučaj Skripal” zapravo predstavlja odnos između Velike Britanije i Ruske Federacije. Gangsterski napad grabežljivaca i diplomacija na razini “seoske birtije”. Vanjska politika Londona i Washingtona je konačno skinula masku i iznude i prijevare se više i ne skrivaju. Rat može biti posljednji način da se postigne željeni rezultat i tada će se koristiti oružano nasilje i vojno-tehnološka nadmoć. Ovome uvijek prirodno prethodi politički terorizam i sustavni psihološki pritisak na vodstvo neprijateljske sile, čemu upravo svjedočimo.

Ruska Federacija se suočava sa sve većom vjerojatnosti vođenja obrambenog rata, dok se SAD i NATO u ovom scenariju pripremaju za kolonijalni rat.

Promjenom ideologije i ekonomskog modela 1991. godine se za Rusiju ništa nije promijenilo. Naprotiv, vanjski pritisak se nije smanjio, nego se dramatično povećao. Pregovori su praktički beskorisni, iako ponekad sprečavaju agresiju na ovu ili onu zemlju. Rusija održava svoju stabilnost uglavnom zahvaljujući sovjetskoj ostavštini.

Međutim, “razvijeni Zapad” već provodi potrebna izviđanja i sondiranje terena.

Ako nema nikoga za opljačkati danas,  ide se u drugi ili treći krug.

Razvijene zapadne zemlje” u smislu stabilnosti sustava nisu uspješne zbog  visoke razine potrošnje materijala, nebrige za radnik, ali i zbog nejednake razmjene roba, valuta, tehnologije i troškova rada. “Tržište” je preplavilo cijeli svijet, ali da zadrži željeni status Zapad treba pljačkati sve više i više. Raspad Sovjetskog Saveza je u tom smislu bio predah, ali nije promijenio ovaj nužni proces.

Zapadni financijski i ekonomski model međunarodnih odnosa stvara preduvjete za genocid. Neoliberalizam je zapravo nacizam, prividno ne po formi, ali po sadržaju da. Je li uopće čudno da se Zapad tako ponaša u “slučaju Skripal” ili čak nakon prevrata u Ukrajini? Ova dva slučaja nisu nikakvo utvrđivanje istine ili želja za demokracijom ukrajinskog naroda, nego jasno upućen zahtjev sa svjesnom namjerom. Strateški plan koji se u raznim epizodama i dalje provodi.

Veći broj stručnjaka tvrdi kako su međunarodni odnosi dosegli fazu kada su provedene sve potrebne pripreme za ulazak u vruću fazu rata. Tako misle priznati ekonomski analitičari i stručnjaci, ljudi iz vojnog sektora, političari, diplomati i novinari.

Mats Larsson za Expressen piše kako danas sve podsjeća na vrijeme neposredno prije početka Prvog svjetskog rata,koji je odnio oko 20 milijuna života. Analitičari koji se bave američkim trgovinskim ratom protiv Kine tvrde da je u Sjedinjenim Državama situacija ista kao prije Velike depresije koja je prethodila Drugom svjetskom ratu, a mnogi drže da je za SAD tada jedini izlaz iz katastrofalne ekonomske i financijske situacije bio pokrenuti novi svjetski sukob.

Danas, 2018. godine i sa sve manje zemalja koje dragovoljno pristaju na pljačkanje njihovih resursa, prijetnja koja se nadvila nad cijelim svijetom nije nikakvo paranoidno fantaziranje. Sjedinjenim Državama i “razvijenom Zapadu” hitno treba jedan veliki rat da se izvuku iz krize, ali je taj “izlazak” u srednjoročnom razdoblju opet privremen i iznova će se pojaviti trenutak kada je nužno krenuti u veliki pljačkaški pohod.

Hoće li se zaista ostvariti ova crna predviđanja, teško je reći i to ovisi o više čimbenika. Netko će možda reći kako je to tužno i žalosno, ali je činjenica da su danas jedini jamac mira suvremena ruska i kineska oružja i situacijsko ili stvarno savezništvo dvije armije koje zajedno mogu obuzdati ludilo stvarnih vladara “razvijenog Zapada”.

„Slučaj Skripal“ i trgovinski rat su doveli do strateškog partnerstva ruske i kineske vojske

FOTO – Američka vojska u ratnom pohodu

Američka vojska u zrakoplovu

Američka vojska u zrakoplovu

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
40 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
MilanCZ
Gost
MilanCZ
3 godine prije

3.Svjetski rat nece biti,netrebate se toga bojati.Ratove realiziraju globalisti.Istocno krilo realizira ratove a zapadno krilo se onda pojavljuje da to smiri.Trenutna je situacija takva da dođe neki rat,bila bi najprve ekonomska,ekoloska i nuklearna katastrofa a nema se kamo pobjeci sa planete zemlje.Ti povremeni ispadi pojedinih politicara u Americi su vise… Pročitaj više »

Zagor
Gost
Zagor
3 godine prije
Reply to  MilanCZ

Što neće biti neka prekvalifikacija ili kako već u americi?

Abe
Gost
Abe
3 godine prije

Rusija igra zahtijevnu simultanku i sto dulje bude eskivirala rat i držala čvrsto poziciju, to ovi banditi brže izgaraju. Samo idioti navijaju za rat kojega baš želi isprovocirati zapadna banda.

Sovoranola
Gost
Sovoranola
3 godine prije

Velikog rata ne može biti.Garancija za to je oružje sudnjega dana .Rusi ostajnu mirni jer vrijeme radi za njih.Zapad to zna i radi toga je nervozan pa i očajan.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije

Poprilično isfrizirana Rotschildova izjava. Rekao ju je malo drugačije – Dajte mi da kreiram novac i nije me briga tko će biti na vlasti. Kreacija novca je prvotna, sve ostalo su izvedenice iz te činjenice. Nešto drugo mi bode oči cijelo vrijeme. Orlovi. Nacisti su ih voljeli. Američki orao. Ruski… Pročitaj više »

Mak
Gost
Mak
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Orao je stari simbol, ne potiče on od nacista! A bode ti oči jer masa iza njega ne funkcioniše kako treba, već u ritmu tijela u toku epileptičnog napada! Poyyy

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Zavjera ornitologa iz sjene?

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije
Reply to  Ivo

Možda. Ono što je sigurno je da masoni vole zapišavati svoj teritorij. Pa će tako na ulazu u Zagreb staviti piramidu, na ulazu u Split će staviti prometni znak Dobro došli u grad Lionsa , masonske podružnice. Orlovi, zmajevi, zmije,hm

L. R.
Admin
Famed Member
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Poštovani Son of Alerik Orao je simbol mnogih organizacija i naroda. On predstavlja ideje ljepote, snage i prestiža. Rimljani su ga koristili kao znak za svoje vojske. Na nekim kovanicama (euro) prikazan je simbol orla koji je okružen zvijezdama. Pošto ga imamo u SAD-u i EU, stavili smo ga da… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  L. R.

@L.R. Orao je samo jedna u nizu moćnih (i opasnih) životinja koje su rado upotrebljavane u heraldici. Plemstvo, kraljevi i države su se uvijek radije kitile lavovima i orlivima nego ovcama ili slavujima.
U 21. stoljeću takvi simboli sigurno nemaju efekt kakav su imali u prošlosti.

Lapsus in fabula
Gost
Lapsus in fabula
3 godine prije
Reply to  L. R.

A cega li je onda simbol jadni slavuj na nasoj kuni???

Riddick
Gost
Riddick
3 godine prije
Reply to  L. R.

Pročitao sam negde u Svetom pismu , kada je neko opisivao Andjele Božije , rekao je da su uzvišeni kao orao , strašni kao lav , nevini(ili bezazleni )kao tele za kakvu svrhu i simbol čega je kod masona , ne znam , ali sigurno ne znači da je svaki… Pročitaj više »

Bizantijski jezuita
Gost
Bizantijski jezuita
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Tajna orla je u njegovom perju… ukazuje na Sunce…

Savio
Gost
Savio
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Ruski orao, kao i srpski i grcki vode porijeko od Vizantije. I razlikuju se od zapadnih po tome sto imaju dvije glave. Dvije glave su simbolika Vizantijskog uredjenja, simfonije vlasti cara i pateijarha, drzave i crkve, simbol svjetovnog i duhovnog u jednom. Za razliku od zapadnih koji su jednoglavi, svjetovni.… Pročitaj više »

Weteran
Gost
Weteran
3 godine prije

“Razvijeni Zapad”, bezidejna hipnotisana gomila, gubi bitke od nenaoružane armije ?!
Pešice, a uskoro na konjima i kamilama, Osvajači ulaze u Rim !
Rat dobija Vera i ideja !
Naredni potezi Gospodara Novca … ?
Videćemo, vrlo brzo!?
Ništa nas ne sme iznenaditi 🙂

Njoko 9
Gost
Njoko 9
3 godine prije
Reply to  Weteran

Je samo kerim trajao 1000 godina a meni se ne da toliko čekat.

Mak
Gost
Mak
3 godine prije

Rusi u svakom slučaju dobijaju rat! Zašto, pa zato što je zapadna Evropa umorna od velikih ratova, osim istočnih bubašvaba niko iz Evrope ne bi se zaletio na Rusiju, ameri ne mogu čitavo područje Rusije poklopiti nuklearkama ili nekim brzim napadom, u pozadini Kina i Iran, znači sigurnu zaštitu Kavkaza… Pročitaj više »

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije

Rat da, ali samo protiv vlastite kmetovske polulacije da ne bi počela tražiti preraspodjelu bogatstva , sad kad će prihodi od pljačke pomalo presušiti i standard se srozati, sa posljedičnim nemirima i pobunama. Rat protiv Rusije ili Kine – dvije države koje bi momentalno uzvratile nuklearnim ICBM-ovima bez milosti u… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije
Reply to  Ivo

Te kokice i pivo ti omogućava upravo to carstvo zla, tako da niti ćeš gledati, niti uživati. Vjerojatnije je da ćeš gladovati.

Ivo
Gost
Ivo
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Netocno. Imam nesto zemlje na selu, trebam samo zasijati kukuruz i hmelj, i imam sve navedeno, plus pogacu. Uslijed raspada carstva zla smanjiti ce se i oporezivanje, tako da ce preostati i za razmjenu. Umjesto fotelje posluziti ce i drvena klupa, hebat ga, i predstava nek ide. I premda si… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
3 godine prije
Reply to  Ivo

Može se čovjeka istjerati iz sela, ali selo ne može iz njega.Ali loš si seljak. Kukuruz se ne sadi klikanjem i ne printa 3D tehnologijom. Moraš najprije izorati tu tvoju ledinu nekoliko puta pa posaditi kukuruz, okopavati ga (ili prskati) i onda čekati nekoliko mjeseci, treba ti traktor, gorivo, tj… Pročitaj više »

Piretis
Member
Piretis
3 godine prije
Reply to  Ivo

@Ivo- U sličnoj sam situacija i sam (uz možda i malu prednost- živim na selu). Uz to isto i razmišljam. Ali…
Sve nam to ništa neće značiti ne budemo li mogli to što smo uzgojili i zadržati tj. obraniti. Dakle, zemlja daje hranu ali treba znati to i zaštiti.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Piretis

razmišljate u pravom smjeru, premda bih dodao da su planine bolje od ravnice. Također, nije dobro biti sam i izoliran nego je najbolje živjeti u manjoj zajednici. I da, oružje isto dobro dođe.

Sovoranola
Gost
Sovoranola
3 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Na ovim prostorima se razvijala civilizacija i kultura dok su prerijom jahali Indijanci.Amerikanci nama nisu ništa omogućili nego su nas samo opljačkali.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
3 godine prije
Reply to  Sovoranola

A rock, a Hollywood, a junk food, a moderna tehnologija. Da Tesla nije otišao u SAD ovdje bi napravio da ne kažem što. Mi smo ovisni o njihovim stvarima iako one nisu nužne za goli opstanak. Navukli smo se na njihovu drogu i zato mogu s nama kako im se… Pročitaj više »

Čardak
Gost
Čardak
3 godine prije
Reply to  Sovoranola

@Piretis Komad zemlje, po mogućnosti negdje duboko u zabiti, pristup čistoj vodi, drva za ogrijev, zaliha lijekova, alata, hrane koju ne možeš sam (ili je vrlo teško) proizvesti a može se dugo skladištiti (tipa brašno, šećer, ulje, sol…)… ostalo pribavljas sam – uzgoj, lov, ribolov, sakupljanje plodova… Prije par godina… Pročitaj više »

pitiah
Gost
pitiah
3 godine prije
Reply to  Čardak

@čardak, daj mi objasni to rasplinjavanje drva. Imam tri traktora i dosta drva 🙂 Misliš li ti na nekakvu frakcijsku destilaciju ili što? Kako diesel motori koncipirani sedamdesetih i osamdesetih (za novije nisam lud da trošim, jer su prekompleksni i preskupi) rade s takvim gorivom? Štopanje injektora, rad pumpe, energetska… Pročitaj više »

Veseli dvorke
Gost
Veseli dvorke
3 godine prije
Reply to  pitiah

Pozdrav moj kolega je radio te uredjaje za rasplinjavanje ovde u Austriji te sisteme razviju seljaci koji imaju velika imanja .to funkcionira otprilike ovako. Za grijanje se koristi drvo a ta specijalna pec koja se lozi ne proizvodi samo toplotu nego i plin iz sagorelog drveta a onda taj plin… Pročitaj više »

Bizantijski jezuita
Gost
Bizantijski jezuita
3 godine prije

kakav treći rat, kakvi bakrači! treba zapadna populacija da ostane cjelovita, da ljudi fino & natenane steknu nova iskustva i doživljaje! a to je pojava i aktivnosti samog velikog brata ili antihrista, koji ubrzno odrasta u americi…

Ana
Gost
Ana
3 godine prije

Neoliberalizam je zapravo nacizam, prividno ne po formi, ali po sadržaju da”- sama sam dosla do ovog zakljucka. Neoliberalizam istrebljuje i “domace” i “strane”, koji ne ulaze ornjih 5, 10%. Reforme, privatizacija, otvaranje konkurenciji i slicno, vidim da jos ima ovaca koje ^pokorno bleje daaaaaa beeeeeeee na “potrebne reforme, privatizaciju,… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

“Dajte mi da kreiram novac neke države i kupiću njihovu vlast TIM novcem” Nije današnji pritisak na Rusiju i Kinu zbog vojne pretnje, ekonomije pa čak ni dedolarizacije – napadaju ih jer ne mogu da uh konrtolišu, nemaju moć nad tom teritorijom i stanovništvom i konačno su sigurni da je… Pročitaj više »

Duki
Gost
Duki
3 godine prije

E da je sada negdje 2012-14 kako bi Ameri udarili na Rusiju , znate li zašto?-Pa do onda su znali koliko i kakve Rusi imaju rakete,koliko glava i sa kakvih platformi mogu udariti po zapadu! Ali sada. Ne mogu niti pretpostaviti kada kako ih k šta može pomesti sa lica… Pročitaj više »

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
3 godine prije
Reply to  Duki

A što ako nuklearno oružje nije toliko moćno kako se predstavlja? Naišao sam na neke stvari koje to sugeriraju. Tako da…

Mölltaler
Gost
Mölltaler
3 godine prije
Reply to  NAPOLEON

Možda si u pravu. Treba imati na umu da unatoč toj tzv. smrtonosnoj radijaciji ljudi u Hirošimi I Nagasakiju žive neprekidno od 45-e do danas.

Zadranin
Gost
Zadranin
3 godine prije
Reply to  NAPOLEON

@Napoleon

Kako to misliš, nuklearno oružje nije tako moćno? Što si to čita?

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Rusija bi trebala rotšildsko-sorosevskoj bandi konačno otvoreno reći: ako želite rat, imat ćete ga, ajde samo pokušajte, pa ćete dobiti po pički. U Rusiji su slomili zube i Napoleon i Hitler, pa će ih polomiti i anglo-cionistička banda.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
3 godine prije
Reply to  alan ford

Napoleon i Hitler su isto bili anglocionistička banda.

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

ma kako i s kime će oni ratovati protiv Rusije? sa dženderskom njemačkom Bundeswehr? U članku o Budeswehr i Ursuli von der Leyen, zaboravio sam predstaviti ovaj primjer, “transrodnog” oficira Bundeswehra, muškarca koji je postao žena: Anastasia Biefang ranije je bila referentica u njemačkom ministarstvu obrane. Pa je onda je… Pročitaj više »

Milkec
Gost
Milkec
3 godine prije

Rat se neće izbjeći. Nema alternative za Ameriku ili rat ili potpuna propast. Svijet nema ekonomskog zamaha kao na početku stoljeća već recesiju.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik