Odnosi Zapada protiv Rusije, kao i SAD-a protiv Kine nas vode u Treći svjetski rat?

Treći svjetski rat - Odnosi Zapada prema Rusiji i SAD-a prema Kini
40 komentara

Zapad i Rusija o ratu imaju oprečne stavove. Za ruski narod je rat uvijek bio težak, prljav i opasan posao od kojeg ima malo prednosti i za tom mjerom se poseže u krajnjoj nuždi. Za Zapad je rat prije svega komercijalno pitanje i pokreće se s ekonomskim ciljevima. Rat se ne vodi toliko na štetu američkih novaka, već se računa na plaćenike, koji su stručnjaci za ovo područje. Za plaćenike nedostatak rata znači nezaposlenost i siromaštvo.

Zašto Zapadu treba ovakva razina rusofobije? Prvo, Rusija se koristi kao poticaj za osiguravanje velikih i unosnih ugovora za vojno-industrijski kompleks. Drugo, to je i strah od potencijalnog jačanja Rusije što automatski smanjuje dobit zapadnih zemalja.

Obogatiti se može na nekoliko načina. Jedan je, na primjer, proizvoditi robu, može se trgovati ili pljačkati. Potonji scenarij je u smislu rezultata i potrošenog vremena za Zapad uvijek bio najučinkovitiji. Radom se bogati polako,  a pljačkom brzo. Klasični primjer su anglosaksonski “opijumski ratovi” u jugoistočnoj Aziji.

Nije važno što neka država obuhvaća određeni teritorij. Glavna je stvar njezin ekonomski sustav, kao što je bilo u vrijeme kolonijalnog sustava.

Mayer Amschel Rothschild (1744. – 1812.), osnivač Rothschildove međunarodne bankarske dinastije, je rekao: “Dajte mi priliku da uzmem novac iz neke zemlje i nije me briga tko će u njoj pisati zakone.”, što znači da je vlast u nekoj zemlji potpuno nevažna, ako se uspije stvoriti model iskorištavanja teritorija na financijskoj i ekonomskoj razini.

Zakon tržišnog divljeg kapitalizma nalaže borbu ili se nema što jesti. Takvi odnosi dominiraju i na međunarodnoj razini i glavni cilj rata nije toliko u preoblikovanju granica, već gospodarska dominacija nad jednim ili drugim teritorijem.

Sada je u Sjedinjenim Državama utvrđeno da su za “svjetsku metropolu” najopasnije stvari “islamsko buđenje”, kineska “državna tvornica” i geopolitički revanšizam mladog kapitalizma Rusije.  Latinska Amerika, tradicionalno američko “dvorište”, jeste u fokusu pozornosti Washingtona, ali nije toliko jako.

U ovim okolnostima je jedina jasna ideja Zapada da se treba obogatiti, osobno i na razini države koja američkoj oligarhiji služi kao paravan. To jest, gospodarski napredak je eksplicitno i implicitno povezan s pljačkanjem drugih nacija. Geopolitika nije samo politika određenih zemalja, već i specifični poslovni projekt predstavnika financijske i gospodarske oligarhije.

Takozvani “slučaj Skripal” zapravo predstavlja odnos između Velike Britanije i Ruske Federacije. Gangsterski napad grabežljivaca i diplomacija na razini “seoske birtije”. Vanjska politika Londona i Washingtona je konačno skinula masku i iznude i prijevare se više i ne skrivaju. Rat može biti posljednji način da se postigne željeni rezultat i tada će se koristiti oružano nasilje i vojno-tehnološka nadmoć. Ovome uvijek prirodno prethodi politički terorizam i sustavni psihološki pritisak na vodstvo neprijateljske sile, čemu upravo svjedočimo.

Ruska Federacija se suočava sa sve većom vjerojatnosti vođenja obrambenog rata, dok se SAD i NATO u ovom scenariju pripremaju za kolonijalni rat.

Promjenom ideologije i ekonomskog modela 1991. godine se za Rusiju ništa nije promijenilo. Naprotiv, vanjski pritisak se nije smanjio, nego se dramatično povećao. Pregovori su praktički beskorisni, iako ponekad sprečavaju agresiju na ovu ili onu zemlju. Rusija održava svoju stabilnost uglavnom zahvaljujući sovjetskoj ostavštini.

Međutim, “razvijeni Zapad” već provodi potrebna izviđanja i sondiranje terena.

Ako nema nikoga za opljačkati danas,  ide se u drugi ili treći krug.

Razvijene zapadne zemlje” u smislu stabilnosti sustava nisu uspješne zbog  visoke razine potrošnje materijala, nebrige za radnik, ali i zbog nejednake razmjene roba, valuta, tehnologije i troškova rada. “Tržište” je preplavilo cijeli svijet, ali da zadrži željeni status Zapad treba pljačkati sve više i više. Raspad Sovjetskog Saveza je u tom smislu bio predah, ali nije promijenio ovaj nužni proces.

Zapadni financijski i ekonomski model međunarodnih odnosa stvara preduvjete za genocid. Neoliberalizam je zapravo nacizam, prividno ne po formi, ali po sadržaju da. Je li uopće čudno da se Zapad tako ponaša u “slučaju Skripal” ili čak nakon prevrata u Ukrajini? Ova dva slučaja nisu nikakvo utvrđivanje istine ili želja za demokracijom ukrajinskog naroda, nego jasno upućen zahtjev sa svjesnom namjerom. Strateški plan koji se u raznim epizodama i dalje provodi.

Veći broj stručnjaka tvrdi kako su međunarodni odnosi dosegli fazu kada su provedene sve potrebne pripreme za ulazak u vruću fazu rata. Tako misle priznati ekonomski analitičari i stručnjaci, ljudi iz vojnog sektora, političari, diplomati i novinari.

Mats Larsson za Expressen piše kako danas sve podsjeća na vrijeme neposredno prije početka Prvog svjetskog rata,koji je odnio oko 20 milijuna života. Analitičari koji se bave američkim trgovinskim ratom protiv Kine tvrde da je u Sjedinjenim Državama situacija ista kao prije Velike depresije koja je prethodila Drugom svjetskom ratu, a mnogi drže da je za SAD tada jedini izlaz iz katastrofalne ekonomske i financijske situacije bio pokrenuti novi svjetski sukob.

Danas, 2018. godine i sa sve manje zemalja koje dragovoljno pristaju na pljačkanje njihovih resursa, prijetnja koja se nadvila nad cijelim svijetom nije nikakvo paranoidno fantaziranje. Sjedinjenim Državama i “razvijenom Zapadu” hitno treba jedan veliki rat da se izvuku iz krize, ali je taj “izlazak” u srednjoročnom razdoblju opet privremen i iznova će se pojaviti trenutak kada je nužno krenuti u veliki pljačkaški pohod.

Hoće li se zaista ostvariti ova crna predviđanja, teško je reći i to ovisi o više čimbenika. Netko će možda reći kako je to tužno i žalosno, ali je činjenica da su danas jedini jamac mira suvremena ruska i kineska oružja i situacijsko ili stvarno savezništvo dvije armije koje zajedno mogu obuzdati ludilo stvarnih vladara “razvijenog Zapada”.

„Slučaj Skripal“ i trgovinski rat su doveli do strateškog partnerstva ruske i kineske vojske

FOTO – Američka vojska u ratnom pohodu

Američka vojska u zrakoplovu
Američka vojska u zrakoplovu
Treći svjetski ratzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
MilanCZ
6 godine prije

3.Svjetski rat nece biti,netrebate se toga bojati.Ratove realiziraju globalisti.Istocno krilo realizira ratove a zapadno krilo se onda pojavljuje da to smiri.Trenutna je situacija takva da dođe neki rat,bila bi najprve ekonomska,ekoloska i nuklearna katastrofa a nema se kamo pobjeci sa planete zemlje.Ti povremeni ispadi pojedinih politicara u Americi su vise borba unutar same Amerike a Nato rukovodioci govore onako kako im kazu u americi,ista prica samo drugi pjevaci.Da dođe do rata,zbogom sadasnjem covjecanstvu,vratili bi se u kameno doba,tko bi prezivio a to nikome nije u interesu,Sve te napetosti trenutno je otpis americke i britanske moci u globalnom svijetu,njihova unutrasnja borba,razvrstavanje unutar te dvije drzave i samo moze doci do garđanskog rata u Americi,a ne do 3.svjetskog rata.Ako americka drzavna elita dalje bude provocirala,bacala kamenje pod noge Trumpa,globalisti su sposobni bez problema realizirati i rezirati građanski rat u Americi.

Abe
6 godine prije

Rusija igra zahtijevnu simultanku i sto dulje bude eskivirala rat i držala čvrsto poziciju, to ovi banditi brže izgaraju. Samo idioti navijaju za rat kojega baš želi isprovocirati zapadna banda.

Sovoranola
6 godine prije

Velikog rata ne može biti.Garancija za to je oružje sudnjega dana .Rusi ostajnu mirni jer vrijeme radi za njih.Zapad to zna i radi toga je nervozan pa i očajan.

Son of Alerik
6 godine prije

Poprilično isfrizirana Rotschildova izjava. Rekao ju je malo drugačije – Dajte mi da kreiram novac i nije me briga tko će biti na vlasti. Kreacija novca je prvotna, sve ostalo su izvedenice iz te činjenice.
Nešto drugo mi bode oči cijelo vrijeme. Orlovi. Nacisti su ih voljeli. Američki orao. Ruski dvoglavi orao. Srbija sa svojim orlovima.Crna Gora isto. Albanija.Austrija, Poljska, Češka, Sirija, Egipa, Irak, Rumunjska, Moldavija.. ili u grbu ili na zastavi puno država stavlja orla. Masoni, rozenkrojceri isto. Govore li nam svi ti orlovi tko komu služi sad i ovdje?

Weteran
6 godine prije

“Razvijeni Zapad”, bezidejna hipnotisana gomila, gubi bitke od nenaoružane armije ?!
Pešice, a uskoro na konjima i kamilama, Osvajači ulaze u Rim !
Rat dobija Vera i ideja !
Naredni potezi Gospodara Novca … ?
Videćemo, vrlo brzo!?
Ništa nas ne sme iznenaditi 🙂

Mak
6 godine prije

Rusi u svakom slučaju dobijaju rat! Zašto, pa zato što je zapadna Evropa umorna od velikih ratova, osim istočnih bubašvaba niko iz Evrope ne bi se zaletio na Rusiju, ameri ne mogu čitavo područje Rusije poklopiti nuklearkama ili nekim brzim napadom, u pozadini Kina i Iran, znači sigurnu zaštitu Kavkaza i Srednje Azije! Rusi znaju svoje i prednosti i mane, a i ono što im zapad nudi! Amerima ostaje jedino radikalni islam i to će forsirati u pomoć Bliskoistočnog nosača aviona, a jedini put je preko Irana (priča o prijetnji od Irana i njihovim nuklearkama je budalaština), trenutno je smanjen napad u Ukrajini(dok se učvršćuje nova svijest “Ukrajinaca” i pozadina), a napada se prema Iranu! To su dva glavna pravca za napad na Rusiju, ali sve će biti uzaludno ako poslije Putina dođe novi Putin! Kina u odbrambenom smislu zavisi potpuno od Rusije, tako da su ih Rusi “privezali”!

Ivo
6 godine prije

Rat da, ali samo protiv vlastite kmetovske polulacije da ne bi počela tražiti preraspodjelu bogatstva , sad kad će prihodi od pljačke pomalo presušiti i standard se srozati, sa posljedičnim nemirima i pobunama.

Rat protiv Rusije ili Kine – dvije države koje bi momentalno uzvratile nuklearnim ICBM-ovima bez milosti u slučaju napada – taj film sigurno nećemo gledati. Pitanje je da li bi se usudili napasti i da se zna da će rat biti samo konvencionalni, ali ovako – kao što kaže jedan kolega komentator: kokice i pivo, zavaliti se u fotelju i gledati polagani raspad carstva zla i pljačke.

Bizantijski jezuita
6 godine prije

kakav treći rat, kakvi bakrači! treba zapadna populacija da ostane cjelovita, da ljudi fino & natenane steknu nova iskustva i doživljaje! a to je pojava i aktivnosti samog velikog brata ili antihrista, koji ubrzno odrasta u americi…

Ana
6 godine prije

Neoliberalizam je zapravo nacizam, prividno ne po formi, ali po sadržaju da”- sama sam dosla do ovog zakljucka. Neoliberalizam istrebljuje i “domace” i “strane”, koji ne ulaze ornjih 5, 10%. Reforme, privatizacija, otvaranje konkurenciji i slicno, vidim da jos ima ovaca koje ^pokorno bleje daaaaaa beeeeeeee na “potrebne reforme, privatizaciju, konkurenciju….”Jos malo cemo se koprcati; a onda ce nam biti svejedno-rat ili ne, jer smo skoro pokrepali, a da vecini jos nije jasno. beeeeeee

shumadinac
6 godine prije

“Dajte mi da kreiram novac neke države i kupiću njihovu vlast TIM novcem” Nije današnji pritisak na Rusiju i Kinu zbog vojne pretnje, ekonomije pa čak ni dedolarizacije – napadaju ih jer ne mogu da uh konrtolišu, nemaju moć nad tom teritorijom i stanovništvom i konačno su sigurni da je neće ni imati. Ekonomija je samo alat koji im omogućava da imaju moć (da kreiraju novac). Za vreme Gorbaćova a posebno Jeljcina mislili su za Rusiju “da je gotova stvar”, da je samo pitanje vremena kada će dovesti Makroe da za njih odrade sve što je potrebno. Za Kinu nisu bili toliko sigurni, znali su da je komunistička vlast žilava ali su u dobroj meri uspeli da je korumpiraju. Čak ni Kina kakva je danas im ne bi predstavljala preveliki problem da je Rusija zaista bila “gotova stvar” – sama Kina ne bi mogla protiv celog sveta, čak ni protiv… Čitaj više »

Duki
6 godine prije

E da je sada negdje 2012-14 kako bi Ameri udarili na Rusiju , znate li zašto?-Pa do onda su znali koliko i kakve Rusi imaju rakete,koliko glava i sa kakvih platformi mogu udariti po zapadu!
Ali sada. Ne mogu niti pretpostaviti kada kako ih k šta može pomesti sa lica zemlje !!
Dakle prpa, strah ????

alan ford
6 godine prije

Rusija bi trebala rotšildsko-sorosevskoj bandi konačno otvoreno reći: ako želite rat, imat ćete ga, ajde samo pokušajte, pa ćete dobiti po pički. U Rusiji su slomili zube i Napoleon i Hitler, pa će ih polomiti i anglo-cionistička banda.

alan ford
6 godine prije

ma kako i s kime će oni ratovati protiv Rusije? sa dženderskom njemačkom Bundeswehr? U članku o Budeswehr i Ursuli von der Leyen, zaboravio sam predstaviti ovaj primjer, “transrodnog” oficira Bundeswehra, muškarca koji je postao žena: Anastasia Biefang ranije je bila referentica u njemačkom ministarstvu obrane. Pa je onda je postala zapovjednik bataljona za informacijsku tehniku 381 u mjestu Storkow u saveznoj pokrajini Brandenburg, u istočnoj Njemačkoj. 750 vojnika su pod njenim zapovjedništvom. Na prvi pogled ništa čudno, jer žene u vojsci su odavno dopuštene u velikoj većini država na svijetu. Međutim Anastasia Biefang nije žensko. 43 godišnja “zapovjednica” Biefang je ustvari muškarac. Što na prvi pogled odmah upada u oči, visine 187 cm i krupnog mišićavog razvijenog tijela. Kao sin jednog profesionalnog vojnog časnika, i on je prije 23 godine otišao u njemačku armiju i završio obuku za časnika. I oženio se. Prije nekoliko godina se rastavio od žene… Čitaj više »

Milkec
6 godine prije

Rat se neće izbjeći. Nema alternative za Ameriku ili rat ili potpuna propast. Svijet nema ekonomskog zamaha kao na početku stoljeća već recesiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI