Ontario sudskim nalogom zamrznuo novih 9 milijuna dolara prikupljenih na alternativnoj platformi GiveSendGo

Freedom Convoy - Konvoj slobode
33 komentara

Kanadska vlast je očito u velikom strahu, i sve više se počinju služiti metodama koje pripadaju totalitarnim režimima. Nakon što su prisilili platformu GoFundMe da prekine financiranje prosvjeda kamiondžija, i vrati novce uplatiteljima, ta sredstva su prebačena na alternativnu platformu GiveSendGo. Iako se ta platforma nominalno nalazi izvan kanadske jurisdikcije, sud u Ontariju je donio odluku kojom se ta sredstva zamrzavaju.

Vlada Ontarija kaže da je uspješno podnijela zahtjev sudu za zamrzavanje pristupa milijunima dolara doniranih putem internetske platforme za prikupljanje sredstava GiveSendGo za konvoj koji prosvjeduje protiv ograničenja COVID-19 u Ottawi i na nekoliko graničnih prijelaza.

Pokrajina je dobila nalog od Vrhovnog suda pravde koji zabranjuje bilo kome distribuciju donacija putem stranica kampanje “Freedom Convoy 2022” i “Usvojite kamiondžiju”, rekla je glasnogovornica premijera Douga Forda.

Ivana Yelich rekla je da je naredba koja obvezuje “sve strane koje posjeduju ili kontroliraju ove donacije” izdana u četvrtak poslijepodne. Citirala je dio Kaznenog zakona koji dopušta državnom odvjetniku da podnese zahtjev za zabranu zabrane bilo koje “imovine povezane s kaznenim djelom”.

Stotine kamiona ušle su u centar Ottawe prije dva tjedna u znak protesta protiv mandata cjepiva protiv COVIDA-19 i zdravstvenih ograničenja, a sada kamioni također blokiraju granične prijelaze u Alberti, Manitobi i Ontariju.

Donatori su u početku prikupili više od 10 milijuna dolara putem GoFundMea, koji je prošlog petka objavio da obustavlja kampanju i da će novac biti vraćen. Stranica je objavila da je isprva vjerovala da će demonstracije biti mirna, ali je povukla svoju potporu nakon što su policija i lokalni čelnici izrazili zabrinutost da su demonstracije postale “okupacija”.

Organizatori konvoja brzo su postavili nove kampanje na kršćanskoj stranici za prikupljanje sredstava GiveSendGo. Od četvrtka, “Freedom Convoy 2022” prikupio je 8,4 milijuna USD, a “Usvojite kamiondžiju” je prikupio više od 686 000 USD.

GiveSendGo je u četvrtak navečer na Twitteru objavio izjavu o svojoj kampanji “Freedom Convoy”.

“Znaj ovo! Kanada ima apsolutno NULTU jurisdikciju nad načinom na koji upravljamo našim sredstvima ovdje u GiveSendGou”, stoji u tekstu.

“Sva sredstva za SVAKU kampanju na GiveSendGo teku izravno primateljima tih kampanja, među kojima je i kampanja The Freedom Convoy.”

Organizatori su također reklamirali kriptovalutu Bitcoin kao još jedan način za prikupljanje sredstava za prosvjednike i izbjegavanje drugih potencijalnih obustava prikupljanja sredstava, uključujući tijekom konferencije za novinare koja je u srijedu uživo prenosile pristaše.

Potez Ontarija da zamrzne pristup donacijama dolazi istog dana kada je odbor zastupnika u Donjem domu čuo svjedočanstva zamjenika direktora kanadskog financijsko-obavještajnog centra o tome kako ne pokriva web-lokacije za masovno financiranje poput GoFundMe.

Fintrac ima mandat identificirati novac povezan s financiranjem terorizma i pranjem novca na temelju izvješća koje svake godine prima od subjekata uključujući banke, osiguravajuća društva, tvrtke za pružanje usluga novca i kockarnice.

Ne istražuje potencijalne zločine niti zaustavlja protok novca, već svoje obavještajne podatke prosljeđuje policiji.

Zamjenik direktora Fintraca Barry MacKillop posvjedočio je da ne regulira web-mjesta za masovno financiranje poput GoFundMe i stoga ne bi primala izvješća o sumnjivim transakcijama.

Usluge plaćanja na koje se korisnici oslanjaju da šalju novac kampanjama za masovno financiranje, kao što je PayPal, a banke koje zauzvrat polažu gotovinu spadaju u zahtjeve izvještavanja, čuli su zastupnici.

“Križište s platformama za crowdfunding i našim financijskim institucijama je neophodno kako bi se novac raspršio”, rekao je.

“Ako bi novac išao preko kanadske banke, na primjer, i bio usmjeren na Proud Boyse – oni su teroristička organizacija na popisu. Taj novac bi banka zaustavila.”

Annette Ryan, još jedna zamjenica direktora u Fintracu, posvjedočila je da im to daje pogled na sektor crowdfundinga.

Na početku je MacKillop rekao da Fintrac ne raspravlja o otkrivanju obavještajnih podataka policiji. No, kada je u pitanju prosvjed koji se odvija u Ottawi, rekao je da nije zabilježen porast sumnjivih transakcija o kojima se prijavljuje.

“Nismo vidjeli porast”, rekao je.

Jedno od pitanja koje su zastupnici imali o milijunima koji se prikupljaju za prosvjednike putem crowdfunding stranica bilo je to da se sredstva šalju anonimno.

MacKillop kaže, iako javnost možda neće vidjeti tko daje donacije, to ih ne čini anonimnima.

Istaknuo je da donatori moraju koristiti kreditne kartice za slanje novca, a činjenica da je GoFundMe ponudio povrat novca nakon što je ugasio kampanju prosvjednika pokazuje da ima informacije koje su mu potrebne za identifikaciju pojedinca.

Ranije u četvrtak, zastupnik NDP-a Alistair MacGregor najavio je da će odbor čuti izravno od predstavnika GoFundMe o mjerama koje ima za sprječavanje financiranja ekstremizma.

MacGregor je iznio zahtjev i rekao da će se pojaviti 3. ožujka.

IZVOR: globalnews.ca

finansiranjeFreedom ConvoyGiveSendGoGoFundMekanadakonvoj
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kariba
2 godine prije

nadam se da ce ovi shvatiti da im jedino preostaje lincovanje gamadi kako bi poslali poruku ostaloj gamadi po svijetu sta ih ceka budu li se zahebavali na ovaj nacin

tihobl
2 godine prije

Policija presrece gradjane koji nose hranu kamionzijama i otima im.

Vox
2 godine prije

Eto vam BEZGOTOVINSKOG DRUSTVA……ne svidjas se vlasnicima banaka i onda ti uzmu novac. Ako im uspije ukinuti gotovinu ovo ce raditi i obicnim gradjanima……

bruegel the elder
2 godine prije

Zato i guraju ausvajs i digitalnu valutu.Sretna Vam 1984 G.O.

Stipe
2 godine prije

Idioti samo još više provociraju dok ne dobiju po pič… Inače ova organizacija je izjavila da neće poštovani nikakve naredbe sudova kanade te da imaju namjeru sav prikupljeni novac dostaviti onima za koje je namijenjen. Živi bili pa vidjeli.

Keki
2 godine prije

Mislim da je GiveSendGo na svom tviteru rekao da ne zadržavaju novac nego da on direktno na krajnji račun sjeda.

Kobac
2 godine prije

Registriraš doo na Sejšelskim ostrvima za 1000 dolara,postaviš državljanina Sejšela za direktora doo i daš mu 50 hiljada dolara da živi negde van Sejšela par godina u nekim jeftinim nekorumpiranim državama sa niskom stopom kriminala plus neki sitni procenata 2,3% od svake uplate i otvoriš sajt kao registrovana doo bilo gde u svetu za fondacije i dobrovoljne priloge kao off shore doo.To je tako prosto da je još prosto neverovatno da Kanadske sudije to ne shvataju.Tek sad ima i oni nikada nisu nameravali da uplate novac i oni će krenuti sa uplatama jer su namirisali klasičan fašizam koji im se sprema.Gotovi su.Zmija je na izdisaju.

Lara
2 godine prije

Primjer financijskog rata koji vode SAD. Joe Biden potpisao je jučer izvršnu uredbu o zapljeni 7 milijardi dolara aktive Afganistanske središnje banke deponirane u Sjedinjenim Državama, a polovicu te svote kani rezervirati za obitelji žrtava 11. rujna, objavila je Bijela kuća. Način koji je odabrao američki predsjednik zacijelo će izazvati brojne kontroverze u vrijeme kada Afganistan proživljava tešku humanitarnu krizu. Rezerve Afganistanske središnje banke koje su zamrznute na računima u SAD iznosile su u travnju 2021. 9.4 milijardi dolara prema podacima MMF.

Max
2 godine prije

Teror.

Lucija, prva
2 godine prije

“Ivana Yelich rekla je da je naredba koja obvezuje …Citirala je dio Kaznenog zakona koji dopušta državnom odvjetniku da podnese zahtjev za zabranu zabrane bilo koje “imovine povezane s KAZNENIM DJELOM”.”

E, pa, koka, dokaži prvo kazneno djelo.
Tebi treba par šamara prilijepiti za početak…

nepoželjni
2 godine prije

….mjerama koje ima za sprječavanje financiranja ekstremizma.

EKSTREMIZAM !? …dakle, sada je nenasilna borba i pritisak za povrat svojih ustavnih prava na život, rad i slobodu proglašena ekstremizmom(?) …a kada bi ti prosvjednici uzeli puške u ruke tada bi bili proglašeni teroristima (poput svih boraca za slobodu) i vlast bi tada protiv njih poslala naoružanu policiju i vojsku.

Ništa od te vrste “ekstremizma” neće biti dok se ne maknu s ulica i u okrilju noći potamane
tih nekoliko malih hitlera koji ih teroriziraju …

drago
2 godine prije

Kakva je to policija koja otima hranu ljudima? To su razbojnici obuceni u polcijske uniforme.

drago
2 godine prije

Gdje su sad ti cuveni hakeri Anonimusi borci za slobodu ?Mogu li oni srusiti servere ovih
kriminalaca i njihovih banaka .

mrimproper
2 godine prije

evo do cega su nas doveli “sloboda demokracija i ljudska prava” u anglosdaksonskom stilu gamad i korisni idioti u siriji koji siluju… pale… pljačkaju… režu glave… otimaju djecu i opatice i traže otkupninu, peku ljudska srca na roštilju i jedu ih pred kamerama, nabijaju glave na ograde… bacaju ljude s krovova pošte… zgrada… su financirani… obučavani… naoružavani… kooordinirani… od anglosaksonskih vlada, i anglosaksonski mediji ih predstavljaju kao borce za slobodu i ljudska prava, i mirne prosvjednike istovremeno ljudi u zapadnim državama koji mirno traže svoja prava se od tih istih anglosaksonskih medija proglašavaju se teroristima i ekstremistima, i oduzima im se i krade novac koji su sami sakupili, prebija… ih se, hapse… ih, prijeti im se… dok anglosaksonska policija i vojska otima i krade hranu i gorivo, plinske peci… od privatnih vlasnika, dakle nezakonito otimaju privatnu imovinu od “građana slobodnih demokratskih država”, da je vlasnici garđani zapada ne bi poklonili… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI