fbpx

Operativci iz Srbije učestvovali u izbornoj prevari protiv Donalda Trumpa?

Operativci iz Srbije protiv Trumpa

Imamo još jednu veliku bombu za vas ovdje, u vezi sa izborima 2020. godine. Uprkos intenzivnoj, zlonamernoj cenzuri Big Techa, prenosimo članak koji se širi na anglosaksonskim forumima.

Ova priča započinje malo poznatim izvršnim nalogom koji je 12. septembra 2018. potpisao predsjednik Donald J. Trump. Ta naredba, dostupna na Whitehouse.gov, nosi naziv „Izvršna naredba o izricanju određenih sankcija u slučaju stranog miješanja u izbore u Sjedinjenim Državama“.

U tom izvršnom nalogu (EO), kojeg gotovo niko nije pokrivao od dana potpisivanja, predsjednik Trump proglašava nacionalnu vanrednu situaciju. Ta vanredna situacija još uvijek je na snazi do danas, a izbori 2020. godine sprovedeni su pod ovim vanrednim stanjem, što je presudna tačka za razumijevanje onoga što slijedi.

„NEOVLAŠTENI PRISTUP IZBORNE INFRASTRUKTURE“

U EO, predsjednik takođe navodi da se zna da ljudi i organizacije koji se djelimično nalaze izvan Sjedinjenih Država mogu da se „miješaju ili potkopavaju povjerenje javnosti u izbore u Sjedinjenim Državama, uključujući neovlašten pristup izbornoj i kampanjskoj infrastrukturi, ili prikrivena distribucija propagande i dezinformacija“.

Ako počinjete da shvatate kako je ovo povezano sa CNN-om, NYTimesom, Washington Postom i MSNBC-om, niste sami. Sve te organizacije, kao što ćete uskoro vidjeti, uhvaćene su pod ovom hitnom deklaracijom „stranog miješanja“ u američke izbore, uz pomoć korporacija saučesnika na tlu SAD.

EO dalje navodi da ovo strano miješanje u američke izbore „predstavlja neobičnu i vanrednu prijetnju nacionalnoj bezbjednosti i spoljnoj politici Sjedinjenih Država“.

Zašto je ovo relevantno za bilo šta što trenutno vidimo sa masovnim prevarama na izborima koje su izvele demokrate i duboka država? Zato što je Dominion Voting Sistems kanadska kompanija. A Scytl je došao iz Španije.

Tako je. Dominion je kompanija u stranom vlasništvu, što krađu izbora zasnovanu na Dominionu čini „stranim miješanjem“.

DOMINION JE KANADSKI, SCYTL JE IZ ŠPANIJE; OBA PREDSTAVLJAJU „STRANO MIJEŠANJE“ NA IZBORIMA U SAD

Još jedna kompanija za glasanje pod nazivom Scytl – koja se takođe široko koristi na američkim izborima – nalazi se u Španiji. Kako izvještava Great Game India:

Nekoliko dana nakon što je otkriveno kako su kanadski krunski agent Dominion sistem glasanja namještali američke izbore 2020. godine takozvanom „greškom“, sada je Great Game India pronašla umiješanost druge sumnjive strane kompanije u namještanje američkih izbora.

Glasove Amerikanaca prebrojala je bankrotirana španska kompanija Scytl iz Španije. Poput sistema za glasanje Dominion, Scytl ima dugu istoriju prevara na izborima u raznim državama, uključujući ubrizgavanje glasove u svoj izborni softver. Broj je natjerao stručnjake da se zapitaju zašto je osjetljivi posao prebrojavanja glasova prepušten nekoj stranoj kompaniji? Kako je španska kompanija u bankrotu mogla da broji američke glasove u Španiji? Zbog tako široko rasprostranjene prevare, predsjednik američke savezne izborne komisije Treiy Trainor smatra da su predsjednički izbori 2020. godine u SAD nelegitimni.

Ono što ljudima nedostaje u svemu ovome jeste to što Trumpov izvršni nalog iz 2018. daje DOJ moć da zaplijeni svu imovinu pojedinaca i kompanija koje su saučesnici u pomaganju ili prikrivanju ovog stranog miješanja u američke izbore.

Nacionalni nalog za vanredne situacije posebno zahtjeva zapljenu cjelokupne imovine subjekata koji su, „direktno ili indirektno angažovani, sponzorisali, prikrili ili na drugi način bili saučesnici u stranom miješanju u izbore u Sjedinjenim Državama“.

To bi, naravno, moralo da uključuje praktično svakog voditelja lažnih vijesti CNN, svakog izvršnog direktora Big Techa, svakog lažne vijesti-teroristu iz NBC Newsa, NY Timesa i Washington Posta. Svi su saučesnici u osvjetljavanju Amerike i prikrivanju masovnog miješanja stranih izvora koje se upravo dogodilo.

Trumpov EO dalje objašnjava da će zapljena imovine ciljati ljude i entitete koji:

…Materijalno potpomažu, sponzorišu ili obezbjeđuju finansijsku, materijalnu ili tehnološku podršku ili robu ili usluge ili daju podršku bilo kojoj aktivnosti opisanoj u pododjeljku (a) (I) ovog odjeljka ili bilo kojoj osobi čija imovina i interesi u svojini su blokirani u skladu sa ovom naredbom; ili (III) da bude u vlasništvu ili pod kontrolom ili da djeluje ili treba da djeluje u ime ili u korist, direktno ili indirektno, bilo kog lica čiji su imovina ili interesi u imovini blokirani u skladu sa ovom naredbom.

Drugim riječima, EO pokriva svaku osobu koju je komunistička Kina potkupila ili kompromitivala. A to uključuje najmanje 80 % poslanika demokrata, prema našoj procjeni, uključujući senatore Feinstein i Schiff.

SVAKU ORGANIZACIJU UKLJUČENU U IZBORNU KRAĐU I PRIKRIVANJE MOŽE OKUPIRATI VLADA SAD

Ali to nije čak ni puna razmjera onoga što zahtjeva ovaj izvršni nalog. U Odjeljku 8, nalog objašnjava da izraz „osoba“ takođe znači „partnerstvo, udruženje, povjerenje, zajedničko ulaganje, korporacija, grupa, podgrupa ili druga organizacija“.

Drugim riječima, bilo koja medijska organizacija koja je pomagala u prikrivanju ili pomaganju stranog miješanja u američke izbore posebno je meta ovog izvršnog naloga.

Dalje u odjeljku o definicijama, EO objašnjava:

… Izraz „izborna infrastruktura“ označava informacionu i komunikacionu tehnologiju i sisteme koje koristi ili u njeno ime federalna vlada ili država ili lokalna vlada u upravljanju izbornim procesom, uključujući baze podataka o registraciji birača, biračke mašine, opremu za tabelarno glasanje i opremu za siguran prenos izbornih rezultata.

To bi uključivalo i sistem glasanja Dominion, kao i sve ostale sisteme glasanja koji su korišteni na nedavnim izborima.

I na kraju, EO opisuje šta znači termin „strano miješanje“. Znači: (naglasak dodat)

…Bilo koje prikrivene, varajuće, obmanjujuće ili nezakonite radnje ili pokušaj stranih vlada ili bilo koje osobe koja djeluje kao agent ili u ime strane vlade, preduzete sa svrhom ili efektom uticaja, podrivanja povjerenja u ili promjena rezultata ili prijavljeni rezultat izbora ili podrivanje povjerenja javnosti u izborne procese ili institucije.

Obratite pažnju na važne riječi „mijenjanje rezultata ili prijavljeni rezultat izbora“. To je upravo ono što su Big Tech i lažni mediji učinili Americi. Više od pukog zločina, to je izdaja, …i upalo je pravo u nacionalnu zamku za hitne slučajeve koju je Trump javno najavio 2018. godine, što sada znači da se svim ovim korporacijama i organizacijama može oduzeti imovina bukvalno preko noći.

REP. LOUIE GOHMERT (R-TEXAS) KAŽE DA JE AMERIČKA VOJSKA UPRAVO IZVRŠILA UPAD U SERVERSKU FARMU SCYTL U ŠPANIJI

Da ne biste pomislili da su ovo sve špekulacije i glasine, sada smo stigli do dijela gdje se guma susreće sa putem. Prema video intervjuu sa predstavnikom Louisom Gohmertom (R-TX) koji je emitovan ranije danas, američka vojska je upravo izvršila raciju na farmi servera sada bankrotirane kompanije Scytl u Barseloni u Španiji.

Gateway Pundit, koji je bio na čelu većeg dijela izvještavanja o bombama o zavjeri o namještanju izbora koja se dogodila 3. novembra, obratio se svojim izvorima kako bi potvrdio vojne operacije u Evropi, povezane sa prikupljanjem dokaza o krađi izbora. Evo šta je TGP upravo izvijestio:

Američka vlada, jednom kada je utvrdila da je ovaj Dominion server umiješan u prebacivanje glasova, tada je obavještajna zajednica započela potragu za serverom i otkrila da je server u Njemačkoj. Da bi dobili pristup tom serveru i dali ga na zakonit način na raspolaganje, morao je State Department da radi zajedno sa Ministarstvom pravde. Morali su da zatraže da vlada Njemačke sarađuje u omogućavanju zapljene ovog servera.

Odgovarajući dokumenti potrebni da utiču na tu vrstu zapljene su postavljeni, potpisani, a čini se da je u ovoj operaciji bila i američka vojna podrška. Američka vojska nije bila u prednosti. Ali ovo pomaže u objašnjavanju zašto je Esper otpušten, a Miller i Kash Patel postavljeni na svoje mjesto – kako vojska ne bi ni na koji način ometala operaciju.

Dobijanjem servera sada će imati direktan dokaz o tome kada im je naloženo da prestanu da broje. Takođe će otkriti ko je dao smjernicu da prestane da broji i ko je pokrenuo algoritam koji je počeo da mijenja glasove. CIA je bila potpuno isključena iz ove operacije.

Evo intervjua sa predstavnikom Gohmertom, koji je trenutno na YouTubeu, ali će se vrlo brzo pojaviti na Brighteon.com, za slučaj da YouTube pokuša da memoriše ovaj video:

PROPAST: BIG TECH, MEDIJSKI DŽINOVI, DEMOKRATSKI OPERATIVCI I POLA DUBOKE DRŽAVE

Bilo kojoj informisanoj osobi trebalo bi da bude očigledno da je sve što su Big Tech i lažni mediji učinili namještajući ove izbore, a zatim zakopavanjem masovne operacije prevare glasova demokrata, bilo prikrivena prevara i nezakonita akcija, …i sve je sprovedeno u ime komunističkih nacija poput Kine i globalističkih operacija koje se nalaze izvan Sjedinjenih Država.

Nije samo to što se kompanije sa sistemom glasanja čiji su hardverski i softverski sistemi namještali izbore nalaze u Kanadi i Španiji; takođe nam je rečeno da dio CIA namještanja izbora u stvarnom vremenu uključuje podatke koji se prebacuju na servere koji se nalaze u Njemačkoj i možda Srbiji. Dakle, najmanje tri ili četiri strane države su uključene u ove izbore, a to ne uključuje čak ni Kinu i Venecuelu, koje su obje imale druge uloge u vođenju uticajnih operacija radi namještanja izbornog ishoda u korist Bidena. (Priča se da su sredstva za Dominion obezbjedili bogati iz Venecuele.)

Sada je tim Trump u procesu prikupljanja neoborivih dokaza o zločinačkom dosluhu da bi izvršili miješanje u izbore, a tragovi zataškavanja vodit će direktno do Big Techa (ciljana cenzura i dogovaranje sa Kinom) i lažnih vijesti ljevičarskih medija (dimna propagandna kampanja za prikrivanje dokaza o stranom dosluhu).

To znači da će predsjednik Donald J. Trump u jednom mahu moći da:

  1. Uhapsi i zaplijeni imovinu svih najviših demokrata i izdajnika iz duboke države koji su pokušali da ukradu izbore 2020. godine.
  2. Oduzme sve korporaciji Big Tech i ljevičarskim propagandnim kućama koje su bile saučesnici u zavjeri. To može uključivati zapljenu imena njihovih domena kao što su Twitter.com, YouTube.com, Facebook.com itd.
  3. Pobijedi DNC zauvijek otkrivanjem ogromnih dokaza o raširenim izbornim prevarama, što će takođe rezultirati nacionalnim pozivom na sistem identifikacije birača za sve buduće izbore.
  4. Učvrsti sopstvenu reputaciju briljantnog predsjednika SAD za drugi mandat (a možda i treći, usudimo se reći).

Nikad se ne kladite protiv Donalda.

PONOVNO BROJANJE VIŠE NIJE VAŽNO; POTVRDA GLASOVA JE SADA IRELEVANTNA

Akcioni plan za postizanje svega ovoga je u toku dok ovo čitate. Tim Trump već ima cjelokupne evidencije transakcija izbornih promjena u Dominion Voting Sistems, a sa racijama koje se odvijaju u Evropi, obezbjeđuje se još dokaza o miješanju stranih država.

Važno je da će ovaj ogromni skup dokaza o prevarama biti više nego dovoljan da predsjednik Trump predstavi te dokaze američkom narodu, a zatim proglasi ilegalni pokušaj pobune protiv Sjedinjenih Američkih Država dok raspoređuje američke maršale ili vojnu policiju da hapse izdajice u Sjedinjenim Državama koji su pokušali da izvrše ovu razrađenu krivičnu prevaru. Nije ni čudo što izgleda kao da se John Brennan usrao svaki put kad se pojavi na televiziji uživo. Jednom kada se Trumpov plan u potpunosti aktivira, ljudima poput Brennana biće potrebna doživotna zaliha pelena.

Jednom kada se svi dokazi prikupe i izvedu, predsjednik Trump samo treba da proglasi cjelokupne izbore ništavnim kao artefakt neuspjelog pokušaja stranog puča protiv Sjedinjenih Država, potpomognut izdajničkim operaterima unutar Demokratske stranke i određenim mračnim uglovima obavještajne zajednice (CIA, FBI, itd.).

Kao nepromjenljiv pravni princip, svaka stranka koja se angažuje na društvenom ugovoru (kao što su izbori), a zatim vara kako bi pokušala nepravedno „dobiti“ taj ugovor, podrazumjevano je diskvalifikovana. Ne možete pobijediti na izborima krađom. Za to postoji ogroman pravni presedan u sudskim odlukama i SCOTUS i saveznih okružnih sudova. Prebrojavanja nisu bitna. „Potvrda“ lažnih glasova je samo pozorište. Ništa od toga nije važno kada se nadmoćna prevara cjelokupne operacije dokumentuje i otkrije svima.

VEĆ SMO POBIJEDILI

Trump je već pobijedio na ovim izborima. Izdajnički neprijatelji Amerike već su uhvaćeni. Kako se sve ovo odigrava, suočit će se sa hiljadama krivičnih prijava, osim ako prvo ne pobjegnu iz zemlje. I DOJ će udariti čekićem cijelu operaciju.

Američki narod je uz Trumpa – uključujući i mnoge demokrate kojima je sada mučno od toga što su bili svjedoci toga što se dešavalo na veliko ljevičarskoj krađi izbora. Amerikanci neće dozvoliti da im zemlju ukradu strani interesi, a kao što smo već pomenuli, ako Trump bude trebalo da pozove svakog vojno sposobnog muškarca u Americi da se pojavi u Washingtonu, potpuno naoružan hrabrošću, milioni rodoljuba će stići u odbranu ove ustavne države od njenih neprijatelja, kako stranih, tako i domaćih.

Trump više ne treba da osvaja prebrojavanja, a sigurno mu nisu potrebni ni mediji na njegovoj strani. Ionako ih neće biti još dugo. Sve što Trumpu treba je da nastavi sa prikupljanjem dokaza, pripremi se za njihovo predstavljanje svijetu i nastavi da prikuplja podršku miliona Amerikanaca koji su spremni da polože svoje živote na frontu, ako je potrebno, da brane ovu naciju.

POBJEĐUJEMO AKO ODLUČIMO DA POBJEDIMO

Jedini način na koji gubimo je ako se predamo zločincima s ljevice.

A riječ „priznati“ nije ni u mom riječniku. Niti će se Alex Jones, Owen Shroyer, Steve Bannon, Jim Hoft, Rudy Giuliani ili bilo koji drugi patriota predati ovim ljevičarskim zločincima i tiranima.

Nekoliko dodatnih detalja o svemu ovome pokrivam u svom dnevnom izvještaju od 13. novembra:

Nastavite da čitate za više analiza u danima pred nama… Ovo je istorija u nastajanju, iz sata u sat, iz dana u dan. Živi ste svjedok jednog od najepičnijih političkih genijalnih poteza „4D šaha“ u ljudskoj istoriji. Uzmite malo kokica i u međuvremenu se pridružite pro-Trumpovim skupovima. Pobjeda dolazi.

Izvor: The Scot Free

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
198 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Laž
Gost
Laž
8 mjeseci prije

Ih, ta ne mojte kazati.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Laž

Odlican clanak, sigurno je da nas ceka vanredno stanje I vojska na ulici amerike. Kako Sam govorio Trump pobjedjuje kontra sotonista

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Ocigledno jos neznas da je Trump najavio da je vakcina spremna?
Kako on moze biti protiv satanista i usput najavit da ce vojska pomoci u raspodjeli cjepiva.
Dodao je kako mu je zao sto gradani NY nece dobit cjepivo jer guverner odbio!??

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

Nije za obavezno cjepivo, lockdown i za smanjenje stanovništva, za čipiranje. Nije idealan jer je dio nepoštenog sustava ali nije sotonista koji bi uništili narod pod nevidjenom diktaturom

Mirk
Gost
Mirk
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Drugim rijecima bolje los nego zao…Cini mi se da nam se sprema ista sudbina i sa jedni i sa drugim…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  mario

A jel istina da je dao Pfizeru 1.95 milijardi pa se ljutio sto to nisu rekli?
Mislim da to nije mala pomoc satanistima…

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

nije mala pomoć ali misli da je na korist narodu, i dalje nije dio plana sotonista

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  mario

svijest većine naroda svakom predsjedniku ograNIČAVA drastične promjene

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Ti znas sto Trump misli?

Ok, onda me zanima sta misli Gates jer on hoce da cjepi jer je zao ili on oce da cjepi jer hoce da pomogne narodu ko Trump?

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

Znaš

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  mario

https://www.youtube.com/watch?v=R_a3Fmtf1ug
Actor Jon Voight urges Americans to ‘fight now for Trump’s victory’

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  mario

https://www.youtube.com/watch?v=QYrqrruO-wU
Sidney Powell: Election was stolen from Trump.

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije

Potpisao ukaz da do 21. rujna uvedu 5G na tlu Čemerike, što su mu šapnuli da to urgira, gdje im se toliko žuri………

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Razumijem Maria on bi volio da se Trump, Qanon, onaj Njemacki odvijetnik i mnogi drugi bore za nas.
Volio bi to i ja najiskrenije, medutim nazalost nist od toga.
Trump je njihov!

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije

Ma razumijem i ja ali neću da mu kontriram jer je iskren dećko a i kuži dosta stvari.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

molimte kontriraj, znam da sta god napises nije iz loše namjere, no ipak kako god se razvije situacija, znam kako završava

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  mario

https://www.youtube.com/watch?v=1VIFxE2AEoA
11 17 20 Kennedy questions Twitter and Facebook CEOs on censorshipKennedy rešeta tviteraše i facebookovce radi cenzure(novo).

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

sott.net”Trumpovi odvjetnici Rudy Giuliani i Sidney Powell navode da je “Smartmatic”, čiji je predsjednik uprave umirovljeni admiral Peter Neffenger, postao član Bidenovog tranzicijskog tima, bio u središtu namještanja izbora 3. studenog. Holdingom “Smartmatic” predsjedava Neffenger, suradnik utjecajnog milijardera mađarskog podrijetla Georgea Sorosa, koji je također član trusta mozgova koje je… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  nonwo

Shvatio sam da su izbori namjesteni ali ne zato jer je Trump protiv Kabale nego zato da se razbjesni narod i navede ga se da pocnu kaos i rat sto je ucinkovitije sredstvo za depopulaciju od bilo kakavih vakcina! Metak je metak! Nakon sto se dobro pobiju, oduzece im oruzije… Pročitaj više »

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije

a što da kaže ovčicama koje jedva čekaju vakcinu?
Da je sve laž pa da ga ovčice proglase luđakom koji će ih sve poubijati Korona virusom?
Vakcina=Kraj PLANdemije. Nema zatvaranja, mjera…
Oni koji su progledali, svakako se neće cijepiti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Istina

Naravno da je trebao reci da je sve laz ali tako sto bi pred sebe doveo Francuskog nobelovca, Indijskog doctora, Njemackog patologa i mnoge druge postene ljude koji su nam pojasnili kako je Korona laz! Trebao je zabraniti sve medije koji sprovode cenzuru. Narediti facebooku, twiteru, you tube, google da… Pročitaj više »

gargamel
Gost
gargamel
8 mjeseci prije

Od dva đavola biraš onog kojeg poznaš

Marius
Gost
Marius
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Nema od tog ništa prijatelju. Čekamo Trampa kao Godoa. Tramp 4 godine daje neke naznake da bi nešto mogao da uradi pa ništa. Nema nikakvih racija ni hapšenja niti će ih biti. Ovo su bajke za malu decu nažalost.

Kometa
Gost
Kometa
8 mjeseci prije
Reply to  Laž

Pre izbora u SAD pitam jednog amerikanca da li će sutra ići na glasanje u ambasadu? Sa gadjenjem mi je rekao ne, pitam ga zašto, kaže nije bitno koga će da izaberu ništa se ne menja, sistem je potpuno korumpiran, trudim se samo da što manje imam kontakta sa celim… Pročitaj više »

Siniša Glavašević
Gost
Siniša Glavašević
8 mjeseci prije
Reply to  Kometa

Tti si u pravu, ovdje se radi o sudbini svijeta. Ako se izabere Trump imamo 4 godine mira i prosperiteta, ako dođe Biden imamo 4 godine rata i bijede.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije

Tako je!

Aleksandar Soroš je već izjavio da SAD mora da povrati svoju hegemoniju u svetu. Verovarno je mislio na američku “kulturu”😉

Kometa
Gost
Kometa
8 mjeseci prije
Reply to  Slučajni gost

Kada su pitali Manhatmu Gandija šta mislite o Američkoj kulturi, nasmejao se i rekao je :”To je dobra ideja.”

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  Kometa

👍

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Kometa

Ljudi nemamo mi pojma sta se desava u medjunarodnim dogovorima,jer sotonine sluge MSM nece da prenesu informacije narodima,tu su sve sluge na hrpi,i oni koji su cestitali Bajdenu .Da li su to Republikanci namjerno napravili,sa onim glasanjem putem poste,pustili ih da prave greske,jer odkuda sada svi ti snimci i svjedoci… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

tedi, uglavnom se sve slomi preko leđa naroda ali bi ovog puta mogao nastradati i pokoji brzopleti kokošar koji nema ono najosnovnije što kokošare održava u igri, a to je instikt za političko preživljavanje.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Evo jadni Kinezi ne spavaju od silne brige.
Strasne se stvari dogadaju svima osim onima koji su namjestili izbore!

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
8 mjeseci prije

dok miljarda kineza ne uzjasi biciklta ponovno nema mira na zemlji, TUTLEK

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
8 mjeseci prije
Reply to  Laž

KRELE

eks
Gost
eks
8 mjeseci prije

Deep State mafija je izabrala Srbiju za lociranje Dominiona, kao simboličan znak osvete Srbiji zbog uspostavljanja saradnje sa administracijom Donalda Trampa. Srbi su, u ogromnoj većini, želeli da Tramp bude predsednik u drugom mandatu , a ovako su predstavljeni kao “krivci” za poraz Trampa . Takvu podlost i pokvarenost mogu… Pročitaj više »

Laž
Gost
Laž
8 mjeseci prije
Reply to  eks

Ma hakirali mu IP adresu.

Siniša Glavašević
Gost
Siniša Glavašević
8 mjeseci prije
Reply to  eks

VUKOVAR GRAD HEROJ!

Zagor
Gost
Zagor
8 mjeseci prije

Možda samo samo provociraš, a možda si i ozbiljan, ali sam siguran da rata nisi niti omirisao.
Molim te prestani.

usa
Gost
usa
8 mjeseci prije
Reply to  Zagor

Ti si sigurno bio barem deset godina u darkwoodu.
Molim te prestani.

Zagor
Gost
Zagor
8 mjeseci prije
Reply to  usa

Jesam, ali tek nakon rata.

svit
Gost
svit
8 mjeseci prije

Ti cicibane čekaj dok opametiš “sam si rekao da će to, onda biti nikada”!

Amazon
Gost
Amazon
8 mjeseci prije
Reply to  eks

Pa šta ti ne znaš da su srbi glavni negativci i teroristi po serijama. To i Donald gleda i zna.

tihobl
Gost
tihobl
8 mjeseci prije

Nema od toga nista. Stootenberg je priznao Bajdena za predsjednika i tu je kraj price.

Nije to Lukasenko da uzme kaljasnjikov i izadje ispred rezidencije, spreman da se bori do poslednje kapi krvi.

Ico
Gost
Ico
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Što je to Stoltenberg?!?

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Ništa nije gotovo dok se ne završi!

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Daj se spametaj,new budi bedak,pa Tramp je jos uvijek Predsjednik SAD najvece sile na svijetu.
Da li ti znas koje on sve alate ima u rukama,samo se sjeti one torbe koja ide sa njim i na spavanje.

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Da je htio napasti sigurno bi napao,ali nije jer bi ti sad tipkao po qvqrcu i jeo budjavi kruh,ako bi ga uopste i bilo.

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

“Former federal prosecutor Sidney Powell, now part of the Trump campaign’s legal team which is investigating alleged widespread election fraud, said in a Sunday interview that Trump’s legal team has an overwhelming amount of evidence which proves “massive election fraud” caused by software made by Dominion Voting Systems and Smartmatic. During the… Pročitaj više »

Arkaj
Gost
Arkaj
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Nisam siguran da je sve gotovo, a u tome se slaže većina ozbiljnih analitičara. Ako uz sve gluposti i gafove, a bilo ih je dosta, te neprekidnu medijsku demonizaciju, prijetnje impičmentom, izmišljanje povezanosti s Rusijom, Trump ipak predstavlja bolji izbor za polovinu glasača onda ništa nije gotovo. Jer upravo ta… Pročitaj više »

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

lukaenko izgleda kao rodjeni brat onog vepra Dodiga iz banja luke

miki iz Amerike
Gost
miki iz Amerike
8 mjeseci prije
Reply to  tihobl

GOD BLESS TRUMP

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije

A koliko vidim, Bidena ponovo optuzuje i proziva Ukrajinski sud, za onaj cirkus kojim se sam hvalio kada je prisilio Porosenka da otpusti drzavnog tuzioca koji je ispitivao slucaj korupcije Bidenovog sina (narkomana i pedofila) Huntera: https://www.thegatewaypundit.com/2020/11/former-obama-vice-president-joe-biden-now-wanted-class-felony-charges-ukraine/ hehe… Bas pravi “predCjednik”… A kada smo kod povezanosti ovih satanista sa tzv… Pročitaj više »

noExcuse
Gost
noExcuse
8 mjeseci prije

Ako je ovo istina, a sve se vise bruji o tome kao istini, za pretpostavit je da situacija još puno detaljnija i slozenija.
I sad imamo dva scenarija ili Trump ovo provodi i krece (konacno ) s uhicenjima u finalni obracun.

Ili

Je kabala i glumi igru.

Treceg nema.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

Treće je, možda, da su gospodari dali odriješene ruke Trumpistima, Bidenovcima i tkz. javnim tajnim službama da se otvoreno obračunaju, ali, naravno, po njihovim pravilima i pod nadzorom njihovih tajnih službi. Sve to s možebitnim ciljem da im lakše uvedu kinesku demokraciju kada se svi akteri iscrpe. Sličan, ali blaži,… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Debeli, za svaki potez koji napravi na međunarodnom planu Trump treba odobrenje ili direktno naređenje “odozgo”. Trump po svemu sudeći nije budala i zna do koje granice smije ići. Osobno smatram da bi za svijet bilo dobro, barem kratkoročno, da Trump ovo izgura do kraja ali nisam za precjenjivanje njegovih… Pročitaj više »

Bojan
Gost
Bojan
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mudar odgovor bratac.

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrči, priča se da će “cjepivo” pobiti u godinu dana od primanja 70% “cjepljenih”, nije zabadava onaj statistički ured iz bebena davao projekcije bliske budučnosti sa pola manjim brojem pučanstva u “demokracijama” kojima upravljaju osnivaći bebena.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije

Subaru, uporno ignoriramo znakove i distopijske projekcije kojima nas preko knjiga, glazbe, dokumentaraca i igranih filmova pripremaju za, kako bi rekli Floydi, final cut.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

Nije vakcina nego nova kuga

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Zar ti ne znas da su to sve izduvane drzave sa malo resursa.

Zorule
Member
Zorule
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

Nema mozda u Burundiju i Afganistanu, ali izgleda ima u all mighty SAD-u

Puž
Gost
Puž
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

Beograd, kao centar špijunaže u Europi, nebi trebalo potcjenivati. Baš u ovom slučaju! Šta mislite tko je pomogao organizirati moderne škole za “diverzante” i špijunažu u Begešu nakon sranja 90tih? Ista ta CIA koja nemora odgovarati za veliku večinu monstruoznog i parazitnog sranja i terorizma koje provodi pod velom demokracije.… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije
Reply to  Puž

Pužu, u jednoj komediji je legendarni Toma Zdravković glumio pjevača koji je njemačkim vojnicima odbio pjevati lili marlen, nakon čega su ga ovi batinama “nagovorili” da ipak zapjeva. S ovom scenom bi se mogla povući analogija sa onim što se dogodili Srbiji nakon prijateljskog nagovaranja bombama od strane anglo-sasa. Od… Pročitaj više »

Bojan
Gost
Bojan
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Srbija je busna ko Svicarski sir to je jedna zaparuzena barustina gde na celu BIA stoji bivsi keramicar a dao se oslikat kao svetac u jednoj lokalnoj crkvi odakle je rodom.E takav vodi sluzbu ni prije njega nije bilo boljih sve sam lopuza i bandit.Oni ne znaju sta znaci rjec… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije
Reply to  Bojan

Bojane, tako je na žalost, a slično je i u drugim državama na Balkanu.

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Auuuu di nađe tu scenu Mrči a i “nagovaranje” bombama je u centar.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
8 mjeseci prije

Subaru, čim sam pročitao pužev komentar iskrsla mi je pred očima slika Tome kako, onako pretučen, nevoljko pjeva.

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Da, sjećam se ko da sam jučer to gledao.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  Puž

Nisu svi, neki su pobijeni, a poslednji je bio Džon Kenedi…

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

Sve ce biti jasno za koji tjedan.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Mnogima ovdije nikada!

jkl
Gost
jkl
8 mjeseci prije

Mora da se stvarno uzvišeno osjećaš, misleći da si baš eto ti, blagoslovljen apsolutnom istinom i spoznajom iste. A možda to ti samo misliš i sam si sebe čvrsto uvjerio u svoje “znanje”. A možda je stvarnost sasvim nešto drugo i drugačije od svih vaših konstrukcija. Na poslijetku, treba imati… Pročitaj više »

noExcuse
Gost
noExcuse
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Slazem se, Generalno moramo gledat siru sliku, eliti se ocigledno negdje jaaaaako zuri oko korona cirkusa, sad ili nemaju vremena jer znaju kako narod diše ili je nešto treće u pitanju. Zakonski okviri koji se donose pod prismotrom hitnosti u Njemackoj,Francuskoj i manje vise bilo kojoj deep state drzavi su… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

A sta mislis da obavijestajne agencije nisu za to znale,pa ih pustile da grijese do kraja?

noExcuse
Gost
noExcuse
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

A i ti si se Djuro nabrija na Trumpa , kao da nemožeš prihvatiti cinjenicu da je covik jos u igri da bude presjednik.
Nisi valjda povirova u MSM??

Marius
Gost
Marius
8 mjeseci prije
Reply to  noExcuse

Ili je ovo treći scenario i uvod u planirani građanski rat

noExcuse
Gost
noExcuse
8 mjeseci prije
Reply to  Marius

Nema treceg, to je onda dio di je Trump kabala i di igra igru agende.

Dejan
Gost
Dejan
8 mjeseci prije

Bilo bi zaista sjajno da se dese stvari kao što je opisano u tekstu. A da li će tako biti videćemo. Ovo mi deluje kao QAnon objava. Ovde se neki nesretnici raduju “pobedi” Bajdena. Kažu da im se ne svidja Tramp. Ni meni se ne svidja Tramp. Svidja mi se… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

To se zove duhovno opredjeljenje a ono je jace od logike

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Zato jer im je duhovno opredjeljenje takvo i kontra logike normalna čovjeka

Eskim
Gost
Eskim
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

A meni se svidja Melania. Ako ovo cita neka mi ostavi tu poruku, palim kola pa preko Aljaske idem po nju.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Zar nitko nije cuo posljednji Trumpov govor u kojem hvali vakcinu?

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije

Ja sam cuo… Ne svidja mi se kako govori o vakcinama- ali isto tako mi izgleda da nema pojma o cemu prica… Ne bih se iznenadio da je on i vakcinisao svoju djecu. U svakom slucaju – makar trenutno ne prisiljava ljude na brnjice, koje su sinonimi za vakcinu. To… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Onda si primjetio koliko se uzrujao sto gradani NY nece dobit svoju porciju spasonosne vakcine ili?

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije

Primijetio sam, ali ne bih rekao da je bio “uzrujan”…
Vise mi je djelovalo kao da hoce dobiti – politicke poene – na “brzon razvoju vakcina”.

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije

Citaj izmedju redova,prevedi sam inglis,a ne tudji prijevod i gledaj djela a ne rijeci.

Simon
Gost
Simon
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Svi čitamo između redova, a neki od nas razume i engleski. Sad ti meni reci da li je Trump imao koronu ili ne. Da li Trumpova korona koja je brzo i lako prošla znači njegovu nemoć ili je to još jedno umijeće zbunjivanja protivnika? Što je Trump s tim djelom… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Pokusao sam tako citati i Bill G. ali dobijem isto…

Max
Member
Famed Member
Max
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ja nisam oduševljen ni jednim ni drugim

Kihot
Gost
Kihot
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

“Ali nikako da shvatiš da ovde nije u pitanju Tramp već kolosalna prevara kabale koja nastoji da svojevrsnim izbornim pučem ostvari još jaču dominaciju nad čovečanstvom.” Najvažniji dio koji ljudi ne kuže. Između dementnog pedofila i narcisoidnog žutog klauna, biram klauna. Još kad bi isti skontao da mu zet, kčer… Pročitaj više »

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Hahaha………..

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Da je tako kod tebe zar mislis da BI DOCEKAO DAN?

Istražuj
Member
Istražuj
8 mjeseci prije
Reply to  Kihot

“…Još kad bi isti skontao da mu zet, kčer i pola ljudi koji ga okružuju rade o glavi…” E to je ono najcudnije… Rade mu o gavi – a jos je ziv. Naime neki dan u ISTI dan: Trumpov novi ministar rata kaze: “Zaustavicemo sve ratove…” Bidenov “novi ministar” rata… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Svaka ti cast na komentaru,rijetko suvisli zakljucak.

shumadinac
Gost
shumadinac
8 mjeseci prije

Nisam ja – majke mi! Ali komšija Pera, e taj zna da instalira program… Ovaj tekst je očigledno pisao ostrašćeni pro-Trampovac a to i ne krije. Ali nije ni bitno ako su informacije o akciji vojske u Španiji tačne. Sasvim je sigurno da Tramp nije učinio ništa značajno, to je… Pročitaj više »

Ico
Gost
Ico
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Shumi, shumy . . .

BanOvan
Gost
BanOvan
8 mjeseci prije
Reply to  Ico

3.14co, 3.14co …

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Pa ne razumijem dali su po tebi izbori ukradeni ili ne i dali smatraš da je bolje da sotonisti s bajednom pobjede i zašto. Molim te objasni nam

shumadinac
Gost
shumadinac
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Imamo sotoniste u poodmakloj fazi i fašiste u razvoju – ček, ček, baš težak izbor…

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Duša, odabrani put je ispred logike. Znam pitao sam radi reda

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Duse ce nam ko indijancima uskoro u vecna lovista, a masonima na istok! Trump spomenio da ce vojska “pomoci” u hitnoj podjeli vakcina! Boris Jonson nakon posjete Kill Billa izjavio da ce njihova vojska takodjer “pomagati” u podjeli cjepiva i usput dodao neka se spreme na vojne operacije vece negoli… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

ma nije bitno, vjeruj kako hoćeš, znam da će uspostaviti NWO, ZNAM kako će i propasti, teško mi gledati patnju, znam da bi bila manja ako trump pobjedi. Djeca posebno biti će pogodjena. Znam gdje idem nakon svega, i ZNAM da trump nije sotonista

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Šta će se desiti – sve to piše u Jovanovom otkrovenju…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Slučajni gost

Zivio Jovan!
S Jovanom naprijed!
(Jovanovi pioniri)

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije

Radi se o eshatologiji, ako uopšte znaš o čemu se radi?!

Jovanovo otkrovenje je poslednja knjiga Novog zaveta Biblije i govori o nastupajućim vremenima, koja će biti kraj za civilizaciju kakvu poznajemo. Pre nego što se sprdaš sa nečim što ne razumeš, pročitaj pa se javi da ti dodatno pojasnim…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Slučajni gost

Nezanimaju me knjige u kojima netko prica s plamtecim zbunom, Jona zivi kitu u stomaku i sl. To sam odavno prerastao. Svemoguci bog koji sve vidi i koji nas bezgranicno voli a da pri tome nije u stanju pomoci ni bolesnoj djeci, a kamoli izbaviti ih iz kandza pedofila i… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Znam i ja jedino neshvacam kako mislis da ce voda QAnona to dopustit?

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije

Boris je odrzao govor i sakrio se u izolacijui,rekavsi da ce do 23g zabraniti vozila na benzin i naftu,a Skotska ako hoce da se odcijepi moze,i zbriso

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Zbrisao ha?
Da nije mozda kao sto tvrdi jedan nas komentator pod nickom “iiistina” uhapsen, osuden i objesen pa se uskoro na njegovu mjestu pojavi dvojnik jos ludi, jos gori, s jos rascupanijom frizurom?

svit
Gost
svit
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Budi pametan,ne sanjaj, zadnj fašisti i okupatori bili su milošević, karadžić, mladić, jna i četničkosrbska vojska koji su u Vukovaru pivali : “miloševiću šalji nam salate bit će mesk klat ćemo Hrvate”! Nemaj straha od ti fašista i okupatora, oni su osuđeni,i nalaze se u kavezovim, a nešto je od… Pročitaj više »

Ico
Gost
Ico
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Neki dan je neki visoki general izjavio da vojska ne služi kralju, diktatoru, nego Ustavu USA.
Znači, Shumy ima dobar snif

Simon
Gost
Simon
8 mjeseci prije
Reply to  Ico

Da, vojska služi Ustavu USA, samo tu se pojavljuje mali problem, a to je kako Ustav USA ne služi američkim građanima premda je pisan za sve Amerikance, Ustav USA služi globalnoj mafiji. I Hrvatska ima Ustav pa i ustavni sud koji služi vladajućima, a vladajući služe globalnoj mafiji. To nije… Pročitaj više »

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  Simon

Ne vide to oni kao ti tako jasno.

Simon
Gost
Simon
8 mjeseci prije

Neznam što bi oko toga moglo biti ikom nejasno. Hoće li nam Biden možda skinuti maskice koje su nam za vrijeme Trumpa na lice nabili? Hoće li nas Trump spasiti od cijepljenja kao Newyorčane kojima je poručio kako će ih gradonačelnik de Blassio i guverner NY Cuomo cijepiti sa cijepivima… Pročitaj više »

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  Simon

Nikad u životu nisam glasovao, kad vidim produkte “demokracije” vidim da sam bio apsolutno u pravu u svezi svoje skepse u tu obmanu resursa. Ovo u Čemerici, taj mapet šou, ne pratim još od Klintona kad sam progledao što je to u stvari.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Simon

Ma Trump je voda QAnona, on 100% nece dozvoliti maske, lockdown i cjepljenje, vidjet ces samo ako pobjedi. Cim pobjedi izvadit ce USB koji mu je dao Putin u nogometnoj lopti pa ce poceti da hapsi pedofile i sataniste koji se vec tresu od straha i uooce se ne smiju… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Simon

Hrvatska nije isto sto i SADe,a glavni komandant vojske SADe je Presjeednik i Kongrs,a Kongres za sada ima republikansku vecinu.

Simon
Gost
Simon
8 mjeseci prije
Reply to  tedi

Preklani kad je nekoliko američkih vojnika stradalo u jednoj afričkoj državi Trump nije uopće znao kako je američka vojska tamo bila stacionirana odnosno američki vojnici nisu tamo izvodili neku tajnu akciju. Ni danas Trump nezna koliko je američke vojske u Siriji i što točno ona tamo radi. Trump zapovijeda američkom… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Ico

Ovaj sto je bio nekidan kraj Trumpa i pojasnjavao kako ce “pomagati” djeliti narodu cjepivo nije nesto osobito visok, mozda 175cm max 180!

shumadinac
Gost
shumadinac
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Situacija na terenu se brzo razvija – Bibi čestitao Bajdenu. Znači Iran više nije opcija za Trampa.
Ostaje još samo neka varijanta sa vojskom ali se i to topi kao sneg u aprilu.

Ico
Gost
Ico
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

5+ za Shumadinca i njegova zapažanjap

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ma neka komšiji crkne krava, ponovo!

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Pa Bibiju slijedi sudjenje,koji je on pa qvarc.

Ice
Gost
Ice
8 mjeseci prije

Isti server je korišten u Georgiji. Tamo će se glasovi brojati ručno, a Trump je izjavio prije dva dana da ručno brojanje glasova ne mijenja stvari. Pametnom dosta, a budale se hvataju za ovakve članke.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Ice

A zašto pametni kao ti hoće da sotonisti dodju na vlast i nametnu nam nevidjenu diktaturu

Savic goran
Gost
Savic goran
8 mjeseci prije

Опа,биће интересантно.нарочито екс-ју председницима …

Tvrtko
Gost
Tvrtko
8 mjeseci prije

A gde oni tu vide ljevičare ?
Očito sam nešto gadno zaostao u vremenu.

Pravda
Gost
Pravda
8 mjeseci prije

Za ove demokratske izdajnike najbolji zatvor bio bi Supermaks u Stenovitim planinama.

BanOvan
Gost
BanOvan
8 mjeseci prije
Reply to  Pravda

Do tada i FEMA moRe da posluzi, imaju i “vrece za spavanje dugotrajno”

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  BanOvan

Spremno 50 miliona plastičnih kovčega (5 u 1 – po vertikali) i 200 logora za neposlušne…

Patriot
Gost
Patriot
8 mjeseci prije

Moram nadodati da je stotinjak zaposlenika Dominiona s prebivalištem u Srbiji, netom prije američkih izbora pobrisalo svoje profile sa LinkedIn-a. An anonymous internet user captured screenshots of employees who had yet to delete their profiles. As seen in the screenshot below, all of the company’s software engineers are located in… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
8 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Debelom Đuri je nemoguće išta dokazati, on vrti svoje filmove u nedogled. Ja živim u Srbiji i nisam zaposlen u Dominionu i znam mnogo ljudi i nijedan nije zaposlen u Dominionu. A neki građani Srbije su zaposleni u Dominionu, ne znam im broj, možda je par desetina ljudi. A Đuro… Pročitaj više »

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Ti jesi matemaričar, ali ti logika nije jača strana….

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Patriot

a zasto,sta ti mislis,pa nace ih u pecini,neka visi Pedro.

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Naravno da to nema veze sa narodom,ali ima veze sa vladom,a u vladi imaju neki prste u pekmezu.

Meštar
Gost
Meštar
8 mjeseci prije

Ovo napisano nije nemoguće. No, meni je svejedno ko će u SAD pobijediti jer su u mojoj Domovini na vlasti idioti otporni na bilo kakvu vanjsku promjenu.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Nikako ne treba da ti bude svejedno, jer će se ticati i tebe.

Uno
Gost
Uno
8 mjeseci prije

Brateee, demokratija mora biti ubivena…! 🙂

durdica antolic
Gost
durdica antolic
8 mjeseci prije

Odlično!!!

Walldorf
Gost
Walldorf
8 mjeseci prije

https://youtu.be/L9pVterSn00 Mali doprinos istini.Svako dobro želim.

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije

Nisam baš razumio. Znači li da će da zaplijene Srbiju? Zar već nije zapljenjena? Ide li i Kosovu u paketu ili je ono već zapljenjeno kao akontacija?

BanOvan
Gost
BanOvan
8 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ne, Sandzak ostaje “drugima”

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ma neka komšiji crkne krava, ponovo!

brusli
Gost
brusli
8 mjeseci prije

Znači nista od Katalonske nezavisnosti. A zar na zapadu nije “ko vise plati”? Ili ni to ne pomaže kad te stigne “prokletstvo Chaveza.” E, Columbo, Columbuse, gdje ti je pamet bila!? Sad ce jos Rusi i Kinezi ispasti nesposobni. Tako im je kad nemaju “ono nebesko” u sebi kao neki… Pročitaj više »

huhuhu
Gost
huhuhu
8 mjeseci prije

kad su u usa lazirali izbore, kako su tek u hr lagano prije marende nastimali onih par postotaka da pobijedi kgk, a onda su spanjolci isli prilec na siestu

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije

“Operativci iz Srbije učestvovali u izbornoj prevari protiv Donalda Trumpa?” “…takođe nam je rečeno da dio CIA namještanja izbora u stvarnom vremenu uključuje podatke koji se prebacuju na servere koji se nalaze u Njemačkoj i možda Srbiji.” Pa dobroljudi jeste li vi normalni? Kakav je to prizemni jeftini senzacionalizam? U… Pročitaj više »

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Tekst je na razini Informera ili Kurira, nedostaju samo ključne riječi poput FOTO/VIDEO i 18+, kako bi naslov potpuno vrištao kao žutilo, tj. glupilo.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
8 mjeseci prije

Pa ipak, kako vidiš po minusima i tebi i meni ima ovdje intelektualaca kojima ta razina novinarstva sasvim odgovara.

Daniel Plainview
Gost
Daniel Plainview
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Nažalost, svjedočimo ovdje jednom zabrinjavajućem trendu, dovoljno je da tekst prkosi mainstreamu i eliti, sekta istomišljenika koji su izgubili kompas i srljaju u maglu bespuća interneta, da više ne razlikuju maštu od zbilje, prihvatit će ovakvo smeće od teksta kao narkomančuga drogu. Žalosno je da se u konačnici ne razlikuju… Pročitaj više »

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije

https://www.youtube.com/watch?v=cCa8N2JTbuk
The Ukraine Want’s Joe Biden on Class A Felony Charges

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Sve isto što se tiče sadržaja(forma je malo sirova) priča Sidney Powell-na fox news.prenosi sott.hr sa webtribune.rs.
Tamo cijela priča zvuči vrlo vjerojatno .

nonwo
Gost
nonwo
8 mjeseci prije
Reply to  nonwo

“SydneyPowell, a leading member of President Trump’s legal team, appeared on Maria Bartiromo’s Fox News show Sunday, updating the actual state of the battle. Powell said that she has documented proof that Donald Trump “won the election, not by thousands of votes, but by millions of votes that were shifted by the… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Vas dvojica odmah u Logicno,da im pomognete,jer bez vas propade svijet.

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije

O ovome vidi detaljnije na Srbin info

Bojan
Gost
Bojan
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Za profesora Kuku. Program za brojanje je radjen u Srbiji. Radila ga je grupa programera iz Kragujevca i Uzica. Dalje prodat je USA kada je trebalo da Klintonka bude USA presednik. Tada nisu imali vremena da odrade sve do kraja.Jednim delom su uspeli ali je Donald prosao sa ogromnom razlikom.Sta… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Bojan

točno, nedovoljno su ukrali pa kilary nije postala predsjednica

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
8 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

E da je njima dr. Franjo Tudman da ih spasi… Ha?

Makedonac
Gost
Makedonac
8 mjeseci prije

Nadovezujem se novini sa malo pred-istorije, da neke stvari budu jasnije: Dajem hronologiju kultovih videa 2016.11.05 CIA dr. Stiv Pečenik https://www.youtube.com/watch?v=CJ_CYS-KMjM Banirano video na youtube dr. Stiv Pečenik od 2020.11.05 “Sting Operation Underway To Stop The Steal Of the Election” sa infowars, ima ga na https://banned.video/watch?id=5fa4d52a2a30241aa0b5131f Sledeče banirano video na… Pročitaj više »

Bojan
Gost
Bojan
8 mjeseci prije
Reply to  Makedonac

Bravo Momce Makedonce.

Bojan
Gost
Bojan
8 mjeseci prije
Reply to  Makedonac

Sve se u USA resava 21 januara najpreciznije za sve vas.

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije

Otpisani vam je sve objasnio kako stoje stvari u zbilji a ne izvrnutoj “stvarnosti”: ” ljudi nisu nikada sami birali svoj put jer su ljudi organizirani poput “stada” kojega usmjeruje “pastir”. Pored našeg tvorca, vlasnika i “pastira”, gotovo da i nema šanse da se iznjedri neki “pastir” iz tog stada… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

“Pored našeg tvorca, vlasnika i “pastira”, gotovo da i nema šanse da se iznjedri neki “pastir” iz tog stada koji bi mogao povesti ovce u suprotnom smjeru od želje “vlasnika stada”” Točno si napisao, uvijek do sada je tako bilo. Nevidljivi su pomagali eliti kako bi ostvarili isplanirane zločinačke planove,… Pročitaj više »

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  mario

To je napisao Otpisani na “Uživo iz Galije”.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

šta je točno napisao

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  mario

Ovo pod navodnicima i pogodio je apsolutno, no znam ja da on pogađa bit i od ranije a i još neki da ih ne nabrajam ima ih, znaju oni sami na koga misilim. Ovo od Optisanog je suština, samo što ja nisam obožavatelj niti pastira ni vlasnika.

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije

nisam ni ja, samo pišem da je to izbor veće ili manje patnje

Kihot
Gost
Kihot
8 mjeseci prije
Reply to  mario

mario,

žetva? čeka, od strane koga?

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Kihot

ideš tamo gdje si duševno opredjeljen, imaju samo dva puta, a treći neopredjeljeni ponavljaju ciklus na zemlji. manji dio ih odlazi još za života, ostali nakon smrti.

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije

Očito mora u čorku jedno 2.000 godina zbog utaje poraza. Ovako će se vaditi na ludilo. Najvjerojatnije će ga odvući u luđačkoj košulji. Vjerojatno će se moći i proglasiti Američkim carem. Bilo ih je nekoliko u povijesti. Zadnji je umro u Kaliforniji.

Max
Member
Famed Member
Max
8 mjeseci prije
Reply to  hiber

Norton Prvi.

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije

Očigledno su Rusi izvezli tehnologiju u Srbiju.
Nego sve se mislim, kolege iz Srbije, ako ste već ovladali tehnikom lažiranja izbora, baš se nešto kandidiram za predcjednika kućnog savjeta, pa ako uhvatite vremena za faturetu.

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  hiber

Hazbaro opet mutiš vodu.

Ivex
Gost
Ivex
8 mjeseci prije

Nisam se odavno bolje nasmija, uglavnom autor ovoga teksta gleda previše serija s Kifferom Sutherlandom. Pokazuje osnovno nepoznavanje kako funkcionira podjela vlasti u SAD. Još jadnije je da ovaj Potral može stavljati ovakve tekstove spusate se na razinu Alo ili Insadera sličnih tabloid sranja drugi par gaća je ako namjerno… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije
Reply to  Ivex

Vrhovni sud ne može poništiti izbore iz jednostavnog razloga što izbori nisu jedinstvena cjelina. To bi bilo bez presedana. Amerikanci u biti ne ponavljaju izbore. Izbore imaju svake dvije godine, nekad imaju i posebne izbore. Npr. imati će izbore u siječnju za dva Senatora u Georgiji i time odlučiti senatsku… Pročitaj više »

Anica
Gost
Anica
8 mjeseci prije

Sve je jasno kao dan. Kradu izbore u cijelom svijetu, a ne samo u Americi.

Max
Member
Famed Member
Max
8 mjeseci prije

Ovo zvuči senzacionalno.. Nadam se da je izvor vjerodostojan. Ako je ovo istina onda je riječ o najvećoj obaviještajnoj i protuobaviještaojnoj operaciji na tlu SAD. Pa i šire.

emi
Gost
emi
8 mjeseci prije

(Logično, nije u vezi sa tekstom ali možda če vam bit zanimljivo:https://d.tube/#!/v/gustirnagusti1979/QmPva1saHXmt53puSESSdtSJsndn3tNo5zTHq5ULutXNz6 )

The Who
Gost
The Who
8 mjeseci prije

Nikako mi ne izlazi iz glave proročanatvo koje sam davno davno pročitao a glasi nekako ovako, da će doći antikrist sa plavim turbanom na glavi i biće prikazan kao spasitelj svijeta a on će iza toga pokazati svoje pravo lice. Hm, plavi turban mislio sam neko sa istoka, no međutim… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
8 mjeseci prije

Sjeća li se uopće itko jedne vrlo bahate izjave Joe Bidena: „ … nisu mi potrebni glasovi ljudi za pobjedu na izborima.“ ZAŠTO bi rekao nešto tako neobično? Što je to Biden znao a ostali nisu? Čak nisu ovo ni registrirali.  Služba državne sigurnosti CIA-a pokrenula je svoju najveću izbornu operaciju. https://79days.news/watch?id=5fa480cc65f2d419a08b54e2     Dr.… Pročitaj više »

fijgnbirgjeiceocmiei
Gost
fijgnbirgjeiceocmiei
8 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Pa tama mu je rekla da će njega uvaliti u crnu kuću tame.

Makedonac
Gost
Makedonac
8 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

Redovno pratim Dr. Stiva Pečenika okolo 5 godina, tako da je deo te ekipe. Gore sam detaljnije objasnio, dao i sledeću njegovu emisiju od 11.11.2020 sa Aleksom Džonsonom. Video koje nisam dao je o babi Hilari, tada je kazao: Mi smo dali te mejle Hilari Wicklessu, imamo jos, daćemo kolko… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
8 mjeseci prije

Narancin je odlucio biti ili sa stitom ili na njemu i popustanja izgleda nece biti. Jasno je njemu kao i nama nekima da sljedecih izbora nakon ovih nece biti ,ako popusti. Dakle ili ce dobiti potpuni uvid u glasacke listice ili ce Bidonovci morati nastaviti gledati Bijelu Kucu sa pristojne… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije
Reply to  Mucke

To ne ide tako u USA. Nemu mandat ističe u podne 20.01. i tada prestaje biti predsjednik. Za biti u reizboru treba 270 elektora a to u ludilu ne može dobiti. Pod pretpostavkom da nekim čudom ni Biden ne dobije 270 elektora, predsjednik postaje potpredsjednik (ujedno predsjednik Senata) koji također… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
8 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ovaj vam je upravo porucio da vam se sere usred tih pravila kojih se drzite samo kad vam odgovara.
Pretpostavili ste da ce on igrati posteno sa prevarantima i lopovima?
Stara izreka kaze da je pretpostavka majka svih zajeba .

mario
Gost
mario
8 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Bravo, prekršili su sva pravila kojih se drže samo kad im odgovara, a računaju da se svi ostali moraju držati toga. Oholost će im se obiti o napuhanu glavu

hiber
Gost
hiber
8 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Tvoja pretpostavka je potpuno pogrešna. Uzrok civilizacijske krize je potpuno drugačiji. Pošto bi hvatanje u koštac tražilo potpuno drugačije ponašanje onda je jednostavnije tupiti o raznim bezvezarijama tipa tko je predsjednik. Govoriti o demokraciji u američkim izborima uzaludan je posao, što ne znači da Biden nije izabran. Dakle, uzrok sadašnjeg… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
8 mjeseci prije
Reply to  hiber

Bez brige,narancin je ocigledno odlucio,pod cijenu zivota ,pospremiti te vase “poremecaje” u kanalizaciju ,gdje i spadaju.

Istina
Gost
Istina
8 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Trump 410 vs Biden 128

CAN
Gost
CAN
8 mjeseci prije

Već vidim…2022
Kauč ,lijevo kokice,desno kalaš,a tv ugašen….Šta ima? Evo ništa …kod tebe

Slučajni gost
Gost
Slučajni gost
8 mjeseci prije

Nije ova tema za tebe, treba da se razmišlja. Drži se ti Alana Forda.

Kažun d.d.
Member
Kažun d.d.
8 mjeseci prije

Israel Wins U.S. Election
Congress and White House work together to reward the Jewish state
PHILIP GIRALDI • NOVEMBER 3, 2020 • 1,300 WORDS • 163 COMMENTS • 105 NEW • REPLY

nvfuvuervbeurvbewrve
Gost
nvfuvuervbeurvbewrve
8 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Onaj prvi Anon je sve rekao.

Darko
Gost
Darko
8 mjeseci prije

Šta veli pičkousti? Treba nešto da se stavi u frižider.

ventilator
Gost
ventilator
8 mjeseci prije

AKO JE OVO ISTINA, DA SE U JEDNOJ MOĆNOJ ZEMLJI KAO ŠTO JE USA IZBORI UKRADU, ONDA SE PITAM DALI SU I PLENKOVIĆU IZBORI NAMJEŠTENI, JER NE VJERUJEM DA NJEGOVI NALOGODAVCI IZ EU NEMAJU UMJEŠANE PRSTE U OVO S OBZIROM DA SU TAKOREĆI LISTOM NAVIJALI ZA BIDENA I ZNAJU KOJA… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
8 mjeseci prije

Moram promijeniti telefon. Star je i brise mi komentare.

Arsenije
Gost
Arsenije
8 mjeseci prije

Srpska vlast je duboko umesana u izborne kradje pomocu software-a Dominion preko firme koja je registrovana u Srbiji.

Doktor
Gost
Doktor
8 mjeseci prije

Hajde da ste rekli obrnuto, da su pomagali Trump-u covjek bi vam i povjerovao, ovako izgleda da nakon bilo cega sto odlucuje pobjednika i gubitnika, bilo to izbori, ratovi utakmice ili bilo sto drugo ispada da Srbi uvijek “pomazu” pobjedniku da pobijedi. “Malo morgen” sto bi rekli u Srbiji.

Arsenije
Gost
Arsenije
8 mjeseci prije
Reply to  Doktor

Nisam siguran da je ovaj post zbog mog komentara. Ako jeste, samo da razjasnim: napisao sam “srpska vlast” a ne Srbi. To nikako nije isto, zapravo je upravo obrnuto. Sve ankete su pokazale da bi preko 80% ljudi u Srbiji glasalo za Trampa da je to moguce. E sad, da… Pročitaj više »

Pero
Gost
Pero
8 mjeseci prije

Da, vidio sam na linkedinu, ima ih kao šipka.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik