Orban: Mađari žele ”više Chucka Norrisa”

Madjarska zeli vise Chuck Norrisa
69 komentara

Mađari su odlučili da im ne treba više rodova, ali bi željeli vidjeti „više Chucka Norrisa”, rekao je premijer te zemlje Viktor Orban američkoj publici u četvrtak.

Obraćajući se ovogodišnjoj Konzervativnoj konferenciji političke akcije (CPAC) održanoj u Dallasu u Teksasu, Orban se dotakao niza svojih značajnih pitanja, uključujući imigraciju, globalizam i probuđenu kulturu. „Mađari su odlučili da nam ne treba više polova – treba nam više rendžera“, rekao je Orban.

“Manje drag queensa, a više Chucka Norrisa!” dodao je, misleći na poznatog američkog borilačkog umjetnika i glumca.

Orban je iznio svoje riječi kako bi okupio masu uoči glavnog govora bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, zakazanog za subotu. U utorak je posjetio Trumpa u njegovom golf odmaralištu u Bedminsteru, New Jersey.

Opisujući sebe kao “staromodnog borca ​​za slobodu”, Orban je pozvao svoju uglavnom republikansku publiku da “ujedini snage” protiv globalista, posebno “vojske” mađarskog biznismena Georgea Sorosa, dodajući da progresivni liberali ne žele da on to iznese.

Mađarski premijer je takođe ismjavao ono što je nazvao „ljevičarskim medijima“.

„Već vidim sutrašnje naslove: ekstremno desni evropski rasista, antisemitski moćnik, trojanski konj Putina drži govor na konzervativnoj konferenciji“, rekao je on, dodajući da će njegovi protivnici učiniti sve da „zabiju klin“ između njega i drugih ljudi. “Oni mrze mene i kleveću mene i moju zemlju kao što mrze i klevetaju vas”, rekao je Orban.

Usred država EU, Mađarska je glasan kritičar politike bloka da smanji ili zabrani uvoz ruskog fosilnog goriva. Mađarska je bila jedina od 27 članica EU koja se usprotivila tom planu. Proglašavajući to “jednostavno nemogućim” bez ruske energije, Budimpešta je pristala da kupi dodatnih 700 miliona kubnih metara ruskog gasa.

Orban se osvrnuo i na nedavnu polemiku oko njegovog govora u Rumuniji, u kojem je rekao da Mađari ne žele da postanu mješanci. Premijer je ponovio da je oduvijek vodio “politiku nulte tolerancije prema rasizmu i antisemitizmu”, kažnjavajući ljude koji optužuju Mađare da su prihvatili ovaj način razmišljanja kao “idiote”. Orban je dodao da “hrišćanski političar ne može biti rasista”.

Ostajući na temi kršćanstva, napomenuo je da Amerikanci i Mađari dijele iste vrijednosti, što može biti rješenje za mnoge globalne probleme.

“Užasi nacista i komunista dogodili su se jer su neke zapadne države u kontinentalnoj Evropi napustile te kršćanske vrijednosti, a to planiraju i današnji naprednjaci. Oni žele odustati od zapadnih vrijednosti i stvoriti novi svijet, post-zapadni svijet. Ko će ih zaustaviti ako mi to ne učinimo?”, pitao je.

Orbanova obećanja da će izgraditi “neliberalnu” demokratiju usred Evrope, kao i njegova anti-LGBTQ i antiimigrantska retorika, izazvali su mnoge kritike javnosti. Ranije ovog mjeseca, on se obrušio na Evropsku uniju, tvrdeći da Brisel ne diktira evropske poslove.

„Brisel nije naš šef. Mi smo nezavisna, suverena mađarska nacija. Zajedno donosimo odluke. Ako nisu dobre za nas, reći ćemo im. Ako nisu dobre i možemo ih spriječiti, neće biti donesena zajednička odluka”, ponovio je tada.

govorMadjarskaOrbanSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Probuđeni
1 godina prije

Muškarci u menopauzi…. 😀

1 godina prije

eto sha je politika..predstava,hrpa posalica,usmjeravanje ciljane publike..sad bi mogao netko drugi odgovoriti,sa suprotne strane kazalisne bine,kako je chuck norris jedine batine popio od malog,zgoljavog kung fu majstora iz mjesanog braka.zadnji ozbiljni politicar kojeg sam ja vidio je ministar sheva iz malnarove nocne more. https://youtu.be/LQe27t35FSw hvala.

Smurgl
1 godina prije

Čak Noris zna Neznanog junaka!
Čak Noris je ubio slepca pogledom.
Čak Noris zna da spremi posno prase.
Čak Noris je jedini ubedio svoju babu da nije gladan.

Zdravo, Norise Čače! Zdravo, sveta smače!

1 godina prije

eto onda i sa druge strane – djelićprilog ,ponešto………… 1. kolovoza 2022 . S pozdravima punim ljubavi od svih duša na ovoj satnici, ……………Tama je također usadila koncepte odvojenosti, samosluženja, mržnje, straha, pohlepe, prijevare i netrpeljivosti.To stanje niske vibracije prevladavalo je tisućljećima sve do prije skoro jednog stoljeća kada je Gaia zavapila za pomoć, daleke civilizacije su poslale ogromnu količinu svjetla na Zemlju i vibracije su počele rasti. Sada visoke vibracije uvelike “brojčano nadmašuju” niske, a budući da dvije krajnosti ne mogu koegzistirati, niske u kojima tama buja brzo nestaju. I, kako se civilizacija bude dalje budila, oni će ponovno spoznati svoja božanstva i neraskidivu povezanost sa cijelom prirodom. Ovo je prikladno mjesto za odgovor na vaše pitanje o klimatskim promjenama: Jesu li one ozbiljna prijetnja planetu ili su dio ciklusa koji se prirodno ponavlja? Nije ni u kontekstu nogometa da se prebacuje naprijed-natrag kao političko i ekonomsko pitanje. Ali… Čitaj više »

1 godina prije

i dodatakcomment image

NeBudiOvca
1 godina prije

Mislim da je puno važniji ovaj govor Stevea Banona od Orbanovog.
Polako se i na ovakvim značajnim skupovima kao CPAC otvoreno počinje govoriti o ishodištu svog zla tj. vlasnicima štamparija novca
https://www.thegatewaypundit.com/2022/08/steve-bannon-unloads-cpac-federal-reserve-usurped-power-people-must-ended-video/

Max
1 godina prije

I više Eriko Mihalik.

borislav
1 godina prije

na kraju svih priča moram moliti Orbana za državljanstvo….ako bude imao i malo milosti prema meni

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A sto Chuck Norris radi u Zagrebu ?! Radi sto mu se kaze 😀 !

1 godina prije

ma nije zajebancija – ma zna Mišo uloviti mišacomment image

tihobl
1 godina prije

Orban kaze da su Erdogan i Dodik jedina dva drzavnika u Evropi. Isto misli i za sebe ali skromnost mu ne dozvoljava da kaze: jedini drzavnici smo JA, Erdogan i Dodik.

A to je bruka za Evropu koja je nekad imala drzavnike, intelektualce i filozofe da je spala na Usrulju, Analenu i Liz Trus. Jos veca je bruka u SAD koja se pretvorila u gerijatrijsko odjeljenje kao nekad crnenkova vlada u SSSR (ko se danas sjeca Konstantina Crnjenka i njegove vlade). Negativna selekcija nas je dovela do toga da nema kvalitenih policara i nezavisnih intelektualaca.
Zamislite samo sta bi se desilo kada bi na celo EU dosao neko nalik Fikretu Abdicu. Za 4 godine preporodio bi EU. Na zalost takvih kadrova vise nema.

komšija
1 godina prije

Bravo Orban.

alexosijek
1 godina prije

Kako je ovo nevjerojatno..pročitala sam 47 komentara ovdje dolje i oko 100 nakon što su u Democracy Now jednu Orbanovu rečenicu stavili kao bitnu i ostalih sat vremena govora ignorirali….moram reći ljudi da ste vrlo čudni, ili niste, jer zato ovdje kod nas dobivaju izbore oni koji koriste retoriku Brisela ili WEF-a…probajte otići sutra u Madarsku i natočite gorivo, kupite osnovno što treba, pa razmislite o tome da Mađari nemaju brige o tome kako se hladiti ili grijati…a mi, veliki zagovornici slobode i zdrave zemlje baš i nećemo…i, onda je bitna samo glupa šala koju je pomenuo, ili nespretno iznešeno mišljenje o migracijama u govoru od sat vremena…da, mi ovdje imamo premijera koji se apsolutno brine o svima nama jer zna sve o svemu i tamo u jesen će vidjeti što bi moglo biti sa hranom i grijanjem (da ne spominjem ostalo)…možda jednostavno ide svakome po zasluzi..bok

1 godina prije

dakle, moremo se mi ovdi zajebavati koliko nas puste iz redakcije no Zemljine promjene postaju sve extremnije a o uzroku se manipulira i skriva i nastoji nas se što više potamanit milom ili silom ma…..eto nam dali ove škatule na struju pa se more i ponešto doznati ali drama Zemlje je sve bliže a elita sprema svoje bunkere ….samo evo za to primjer ove snimke pilota..

What the heck is going on in the middle of the north Pacific?The pilot reports he is on that route often and hasn’t seen this before.comment image

1 godina prije

a zna li Orban i Noris za ovo pa naravno svi državnici svijeta znaju za dramu Zemlje koja dolazi pa i komedijaš nor….iscomment image

tata mata
1 godina prije

molim ispravak ,, vise nije chuck vec chuckica nije rambo ,nego rambica ..sad imamo vrhunske hitmene , comadose ,tajne agente ,,koji obavezno moraju imati vaginu a muski su postali pishke pokraj ovakih istreniranih boraca i ostaju doma da podizu djecu ,i da ih docekuju sa skuvanim ruckom ,,, stvarno smo napredovali u emancipaciji zena ,nema sta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI