Oružane snage Bjelorusije spremne na sve scenarije nakon ukrajinskog raketnog incidenta

Bjelorusko vazduhoplovstvo
18 komentara

Vazduhoplovstvo Belorusije i njena protivvazdušna odbrana spremne su za bilo kakav razvoj događaja i preduzimaju odgovarajuće mjere kako bi osigurale bezbjednost zemlje, izjavio je u ponedjeljak zamjenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane pukovnik Anatolij Bulavko.

Govoreći o ukrajinskoj raketi oborenoj iznad Bjelorusije krajem decembra, rekao je za televizijski kanal STV: “Gledajući barem godinu dana unaprijed, Oružane snage, Ratno vazduhoplovstvo i PVO su spremne za svaki scenario.”

Prema riječima visokog vojnog zvaničnika, republika trenutno ima sve kapacitete da obezbjedi svoju bezbjednost. “Zbog toga trezveno gledamo na situaciju i preduzimamo odgovarajuće mjere. Naše stanovništvo i naši ljudi mogu mirno da spavaju i svako može da radi svoj posao”, naglasio je Bulavko.

Zamjenik komandanta je ukazao na nastavak tenzija u blizini bjeloruskih granica, uključujući i onu s Ukrajinom. “Reći ću ovo, 2022.  nije nam dala nikakav razlog za zadovoljstvo. A sadašnji razvoj događaja u blizini južne granice, da se razumijemo, dodatni je iritant, mislim na dežurnu PVO.  Očigledno je da je raketni incident (projektil S-300 koji je oborila bjeloruska protivvazdušna odbrana –  bio ekstreman. Kao šalu, oni mogu poslati dron na našu teritoriju“, rekao je Bulavko.

Projektil ispaljen iz sistema protivvazdušne odbrane S-300 sa ukrajinske teritorije oborila je bjeloruska protivvazdušna odbrana nakon što je u četvrtak ujutro probila vazdušni prostor republike. Njegovi fragmenti sletjeli su u blizini sela Gorbakha u Ivanovskom okrugu u Brestskoj oblasti. Minsk je zatražio da Kijev sprovede detaljnu istragu o incidentu, procesuira odgovorne za njega i preduzme iscrpne mjere kako bi spriječio ponavljanje ovakvih incidenata u budućnosti.

BjelorusijaPVOukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Lukaseno nije glup. Zna da NATO nema puno izbora. Surovikin je skratio front i uduplao broj vojnika pa sad ima u brojcanu prednost. Jedini nacin da razvuku ruske snage je otvaranje 3 fronta u Bjelorusiji. Jedan nije dovoljan jer bjelorusi i sami mogu da se nose na jednom frontu, ali za napad sa tri strane trebala bi im ruska pomoc.

cakani
1 godina prije

Bas smijesno spremni na sve ponasaju se kao i židovi kada siriska PVO promasi cilj pa padne tamo negdje …

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Mogu mirno prijec na ” defcon 3 ” 😁 , nakon su Rusi , Iskanderom , sprzili , neznan broj Ukro – vojnika unutar Ice Hockey Arena ” Druzhba ” u gradu Druzkhovka ( Donetsk Region ) , prijed kamerama , Francuzka izvjestaca sto je bas tad Live Streamovao za Reuters 😁 . Cio snimak przenja imate ovdje 😉
😉 😱 🙌 —-> t.co/mOkqMMFY3y

xyz
1 godina prije

To je slično kao kad je Vučić nedavno napravio mobilizaciju za kao Kosovo, dakle mućak.

goran
1 godina prije

ja se samo pitam lukašenko,ako već želite srušit nacistički režim u kijevu i ti i putin,pa što više ne kreneš na kijev skupa sa rusima?
ili čekaš da rusi prvo sa juga se približe još kijevu pa češ tek onda krenuti u konačan obračun?

Max
1 godina prije

Tako i treba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI