Osam europsko-ruskih projekata koje miniraju nove američke sankcije

Platforma - kriza
8 komentara

Za danas je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sazvao hitnu raspravu o mogućem odgovoru EU na američke sankcije protiv Rusije. Sastanak Europske komisije o ovoj temi će se održati tijekom dana.

”Bijela kuća je proučila zakon o jačanju sankcija protiv Rusije, Irana i Sjeverne Koreje i raduje se što je Kongres odobrio završni dokument, izjavila je glasnogovornica američke administracije, Sarah Sanders .

Ako američki dokument bude odobren od strane Senata i predsjednika Sjedinjenih Država, nakon potpisivanja Donalda Trumpa stupa na snagu.

Zakon minira europske projekte

Iako su sankcije, navodno, usmjerene protiv Irana, Sjeverne Koreje i Rusije, one izravno blokiraju osam europskih projekata i brojne kompanije, za EurActiv su priopćili iz sjedišta EU.

Prema novom nacrtu, američke vlasti su spremne kazniti sve tvrtke koje sudjeluju u podupiranju ili izgradnji bilo kojih projekata koji imaju veze s Rusijom.

EurActiv je sastavio popis od osam energetskih projekata, iako sankcije obuhvaćaju i druge sektore ruske ekonomije i financija.

Za EU je kritično što se blokiraju projekti ”Baltic LNG” (Royal Dutch Shell  i Gazprom), plinovod ”Plavi tok” (Eni i Gazprom), ”Kaspijski plinovod” (Shell, Eni i Rosneft), “Sjeverni tok 1″ (više europskih tvrtki i Gazprom), ”Sjeverni tok 2” (europske tvrtke i Gazproma), širenje ”Sahalin 2” (Shell i Gazprom), razvoj energetskih projekata ”Shah Deniz” i ”Južni Kavkaz”  (BP i Lukoil) i projekt na polju ”Zhor Field” (BP Eni i Rosneft).

Na današnjoj hitnoj sjednici ćemo vidjeti mogući ”odgovor” i stav Europske komisije o ovo pitanju.

Odgovor Rusije 

”Ako zakon od novih američkih sankcija protiv Rusije bude odobren od strane Senata i potpiše ga predsjednik Donald Trump, Rusija će uzvratiti”, nakon što je saznao za ishod glasanja, rekao je rekao je zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne poslove Vijeća Federacije Rusije, Vladimir Džabarov .

”Već jednom smo čekali i izašli u susret američkom vodstvu kada nismo odgovorili na prljavi trik tadašnjeg predsjednika Baracka Obame uoči Nove godine. Sada razmatramo ekonomske i političke mjere koje trebamo usvojiti, ako zakon novih sankcija bude podržan od strane Senata i Trumpa”, rekao je  Džabarov za RIA Novosti.

Kao što smo izvijestili, američki Kongres je pripremio novi zakon za proširenje sankcija protiv Rusije, Irana i Sjeverne Koreje. Već ga je odobrio Zastupnički dom i ”za” je glasalo 419 kongresmena, a samo tri su bila ”protiv”. Uskoro zakon ide na odobrenje u Senat, onda mora biti potpisan od strane predsjednika Donalda Trumpa.

Bijela kućaEuropska komisijaSankcije Rusiji
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

samo tako….idemo prema kraju jednog povjesnog razdoblja stvorenog nakon 90tih a sada sljedi puzajući hod ka globalnog sukobu u kome će se na kraju upotrijebiti dio nuklearnog arsenala.

Spektator
6 godine prije

Kauboji na Velikom otoku pomognuti imperijalistima s Malog otoka misle da i dalje mogu ucjenjivati cijeli svijet. Jedino mi je sumnjivo da Kina prolazi takorekuć neokrznjeno. China Trump deal, ili umijeće ratovanja?

davor
6 godine prije

Definitivno sukobi su neminovni ili će opet po starom dobrom običaju za Zapad ratovati ekonomski i vojno Slaveni protiv Slavena uz rusku granicu. Zato je i naglašen projekt Tri Mora a slavenske vođe i naivni dušebrižnici i klerikalci su ga “popušili” jer neznaju bolje (čak se i referiraju na “povijesni” govor predsjednika Amerike izdanka Kosher Nostre i utajivača poreza Trumpa). Zapravo njih smeta kad se spominje pojam slaveni, oni su danas jedna vrsta angliziranih hibridnih slavena koji demantiraju bilo kakve plemenske i indojezične pripadnosti. Čak niti kršćanski se Slaveni ne podržavaju međusobno. Što ne ratuju onda po američkim predgrađima isto tako revno kao i ovdje, i tamo ih ima bogzna koliko stotina tisuća, kuća do kuće, mala Istočna Europa.

davor
6 godine prije

Možda Trump stavi veto na (neke) sankcije ali onda opet kreće priča o ruskoj uroti unutar Amerike.

Ana
6 godine prije

Pa… ili ce nas jeuropa i dalje drzati… da kazem… nagnute…Ili cemo se ispraviti. Pa neka i koja raketica unisti pola zemljice, a drugo pola se otkaci pa propadne u svemir.. Sto ima veze, ionako ledja bole od nag…injanja.

Svjatislav 989
6 godine prije

Rusi inteligentno rade svabama , Turcima. Ono po narodnom , kad kuca gori mozete se grijati ili je gasiti. Polu noseca zena ne postoji. Sah mat Putina.

Asmir Pasic
6 godine prije

Sa ezoterne strane zasto je glavni cilj unistenje ili zamrzavanje slavenskog duha objasnio je Terry Boardman trenutno najbolji ezoterni historicar naseg vremena..
https://www.youtube.com/watch?v=wdmjCxWZikU
Ovo o cemu se ovdje raspravlja je samo spoljasnja nama poznata geopolitika. Iza se kriju okultni krugovi koji sve kroje a ovi izvrsavaju na spoljasnoj sceni poznavajuci najvise zakone nase evolucije koje zele da preokrenu u suprotnom (inspirisane duhovima tame).
Prvi covjek koji je opisao tajne organizacije sa ezoternog stajalista je Rudolf Steiner, njihov plan i uticaj na sva dogadnja buducnosti u knjizi “Karma of Untruthfulness”.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI