Osnivač Blackwatera poziva na ‘ružan mir’ u Ukrajini

Erik Prince
20 komentara

Zapad bi trebao priznati Krim i Donbas kao dio Rusije kako bi zamrznuo sukob, rekao je Erik Prince

Zapad bi trebao što prije isključiti ukrajinski sukob jer neće moći nadmašiti rusku obrambenu industriju, rekao je Erik Prince, osnivač američke privatne vojne tvrtke Blackwater. Govoreći za podcast PBD u petak, Prince, koji je bio izvršni direktor plaćeničke skupine do 2009., a sada vodi Frontier Resource Group, privatni dionički fond, izrazio je sumnju u to mogu li Kijev i njegovi zapadni podupiratelji prevladati u sukobu s Rusijom, koja je upravo ušla u treću godinu.

“Moramo privesti kraju ovaj rat jer sve što Ukrajina trenutno radi jest uništavanje same sebe demografski”, rekao je, dodajući da neprijateljstva “uništavaju sljedeći naraštaj ukrajinske radne snage”, koji će biti gotovo nemoguće zamijeniti.

“Zapadna obrambena baza je jadna i nećete nadmašiti konvencionalni rat ruskog medvjeda”, tvrdio je Prince. Prema bivšem američkom mornaričkom SEAL-u, u ovom svjetlu, “ružni mir” i zamrzavanje neprijateljstava bili bi bolja opcija i za Kijev i za njegove zapadne pristaše od one, “koja god bila njihova ideja o idealnom ratu”, dodajući “neka dopuste Rusiji neka zadrži Krim, Donjeck, Lugansk. Što god”.

Autonomna Republika Krim i grad Sevastopolj s većinskim ruskim govornim područjem glasali su velikom većinom da postanu dio Rusije na referendumu 2014. nakon državnog udara u Kijevu koji je podupro Zapad. Donjeck i Lugansk, regije koje su proglasile neovisnost od Ukrajine, slijedile su to u rujnu 2022. nakon početka sadašnjeg sukoba.

Međutim, Prince nije spomenuo regije Herson i Zaporožje, koje su također održale uspješne referendume za pridruživanje Rusiji u jesen 2022. “Nije obveza američkih poreznih obveznika potrošiti još stotinu milijardi u Ukrajini kada je bilo značajne korupcije, a zapravo nema ništa za pokazati”, dodao je. U međuvremenu, čini se da se izvršni direktor Tesle i Space X-a Elon Musk slaže s Princeom. Komentirajući citate izvršnog direktora Blackwatera, koje je naveo američki investitor David Sacks, on je na X-u (bivši Twitter) napisao: “Nažalost, to je istina”.

Rusija tvrdi da je otvorena za razgovore o Ukrajini; međutim, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski potpisao je dekret o zabrani razgovora s aktualnim vodstvom u Moskvi nakon referenduma u četiri bivše regije Kijeva, koje je odmah osudio kao nelegitimne. Istodobno, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je prošle godine rekao da se Moskva protivi zamrzavanju ukrajinskog sukoba, rekavši da neće stati dok se ne ostvare njegovi ciljevi i dok se nacionalni interesi ne zaštite vojnim ili drugim sredstvima. Rusija je više puta rekla da su njeni glavni ciljevi “denacificiranje” i “demilitariziranje” Ukrajine.

Blackwaterrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xyz
1 mjesec prije

Zapadno priznanje ništa ne znači. Amerikanci blefiraju, da kupe vreme, kojeg više nemaju. Opet bi par godina naoružavali Ukrjainu i još po koju naivnu naciju, te ju posle poslali u rat sa Rusijom.
Zapadni plutokratski fašizam i cionizam su neizlječive mentalne bolesti.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Muddy water or the Wagner Mr.Prince huh 😁 ?! Sissy 🤷 !

Lucija, prva
1 mjesec prije

Rusija želi uništiti ukrajinu.

tatamata
1 mjesec prije

a ne ne ,, to je bilo prije sukoba , sad bi glavni grad ukra trebalo da bude neko selo uz samu granicu poljske

tuf
1 mjesec prije

Awwww, još jedan bivši koji ne progovara iz pokajništva nego iz osvete što mu nisu prošli biznis dilovi. Gorenavedeno smeće od čovjeka sigurno ne bi htjelo privesti ukrajinski sukob kraju da mu je prošao 10 milijardi dolara vrijedan ‘deal’ koji mu se izjalovio samo zbog vezanosti za Trumpa. Dolaskom Bidena ne samo da su mu Ukrajinci okrenuli leđa po pitanju biznis dilova vezanih za proizvodnju oružja i privatnu vojsku u Ukrajini nego mu je propalo i preuzimanje Motor Sich-a.
Itekako bi taj stvor bio zainteresiran za hektolitre ukrajinske i ruske krvi samo da je sve išlo po njegovom. Nisu ga smetali krvavi zločini koje je upravo njegova iteracija Blackwater-a činila po Iraku. Takvima samo metak u čelo, bez pitanja i bez mogućnosti pomilovanja.

Max
1 mjesec prije

To neće biti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI