Otkriven KGB-ov profil o Vladimiru Putinu

Vladimir Putin
36 komentara

U dosjeu posebno se ističu postignuća tada 23-godišnjeg oficira KGB-a u sportu, točnije u borilačkim sportovima, koje Putin nastavlja vježbati do danas.

Središnji državni arhiv povijesnih i političkih dokumenata Sankt Peterburga objavio je prethodno neviđen profil kojeg je sastavio KGB-ov odjel za Komsomol, odjeljenje za mlade iz Komunističke partije Sovjetskog Saveza, o predsjedniku Vladimiru Putinu.

U dokumentima, koji su sastavljeni dok je Putin bio na službi u KGB-u, tadašnji 23-godišnji časnik opisan je kao “marljiv, discipliniran, savjestan i radnik otporan na stres” koji je zaslužio poštovanje svojih kolega.

Borilačke vještine

Profil zasebno naglašava predsjednikove atletske uspjehe, budući da je Putin do tada već bio majstor sporta u džudu i sambou, a postao je i prvak Lenjingrada (danas Sankt Peterburg) 1976. godine.

Ruski predsjednik i danas vježba borilačke vještine, postigavši crni pojas 8. dan u džudu, 8. dan u Kyokushinu karateu i 9. dan u taekwondou. U intervjuu za mongolski list Udriin Sonin, Putin je rekao da džudo poboljšava život osobe, razvijajući “nečiju volju, poštovanje prema drugima, hrabrost, sposobnost da primi udarac i iziđe iz bilo kakvih poteškoća zadržavajući dostojanstvo”.

KGBKomsomol
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
KGB
4 godine prije

KGB ruske specijalace ima i u Srbiji

CPGS
4 godine prije

Patetika.

Muppet shou
4 godine prije

Tzar i moral ne klaun sa TV vijesti. Blago rusima. Svaka mu dala.

Siniša
4 godine prije

“radnik otporan na stres”…. Ono glavno.

Oleg
4 godine prije

Tužno i žalosno pisati hvalospjeve. Ajmo svi u jedan glas “Ave Cezare “

Z.A.
4 godine prije

Nista sporno covjek (Putin) se izgradio kao licnost kroz sport. Nekaze se za badava u zdravom tijelu zdrav duh. Nepadam u trans kao neki kad se pomene samo ime Vladimira Putina ali skidam kapu covjeku koji citav zivot radi na sebi i ima vidne postignute rezultate .Putin je izabrao sport kao vid zastite od stresa i da se lakse nosi sa svakodnevnim zivotnim izazovima. Mnogo mladji politicari na svjetskoj sceni kad se uporede sa njim izgledaju kao istrosene frajle.

Slavonac
4 godine prije

Nista novo nije otkriveno.Kad bi logicno pocelo pisati o udbi na ovim prostorima.Oni i njihova djeca vladaju u gospodarstvu i upravljaju drzavama.Samo porjeklo,i jednadzba rjesena.U Hrvatskoj znam deset tajkuna od crveni zlocinaca(2019/2819 RSP).Pokrali i posvadjali narod,danas najveci demokrati.Nece siska ,nikad pasti ispod masline.

nessy
4 godine prije

U momentu kada je rodjen Putin, Rusija kao da je dobila jack-pot, najveci u povijesti.

9 dan i 8. noč
4 godine prije

Ruski predsjednik i danas vježba borilačke vještine, postigavši crni pojas 8. dan u džudu, 8. dan u Kyokushinu karateu i 9. dan u taekwondou.osmi osmi i deveti dan hahahahaha ko vas je to zahebao …..da ima te pojaseve borio bi se sa habibom u ufc-u za fine pare a nebi morao kasnit na sastanke,okupirat susjede, i štedit od skromne despotske plače

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI