Ovo je ruski raketni motor RD-180 koji se u SAD-u smatra “tehnološkim čudom”

RD-180 - Tehnološko čudo
20 komentara

Ruski raketni motor RD-180, instaliran na lanser Atlas, pravo je “tehnološko čudo”. Užareni komentar na Twitteru je objavio čelnik “United Launch Alliance” (Suvlasništvo Boeinga i Lockheed Martina) nakon što je otkrio da su dotični motori kupljeni na kraju hladnog rata kako bi im se spriječilo da završe u Sjevernoj Koreji i Iranu.

Tory Bruno, predsjednik United Launch Alliance (ULA), američke tvrtke specijalizirane za proizvodnju svemirskih lansera, ruski raketni motor RD-180 nazvao je “tehnološkim čudom”. Ovu je poruku objavio na Twitteru.

“RD180 je tehnološko čudo, savršeno prilagođeno misiji Atlasa”, napisao je izvršni direktor tvrtke za svemirske letove u odgovoru na komentar Dmitrija Rogozina, direktora ruskog svemirskog holdinga Roscosmos. Na svom Twitter računu Dmitri Rogozine izrazio je zbunjenost prethodnom porukom Toryja Bruna koji je rekao da ih je američka vlada na kraju hladnog rata pokušala otkupiti ove raketne motore kako bi spriječila da se nađu u Sjevernoj Koreji i Iranu.

Razvijen od strane ruske tvrtke NPO Energomash, RD-180 je raketni motor s tekućim gorivima koji pokreće prvi stupanj rakete Atlas V. U kontekstu ukrajinske krize, Kongres Sjedinjenih Država zabranio je vojnu uporabu ovih motora od 2019. Međutim, u listopadu 2018. Energomash je američkoj strani isporučio četiri nova RD-180.

Iz razmijenjenih poruka, dva čelna čovjeka, s dvije suprotne strane, možemo zaključiti da suradnja normalnih osoba nije u pitanju, a u što se možete uvjeriti na donjoj poveznici:


RD-180rusijaTehnološko čudoTory Bruno
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
4 godine prije

PA divno bi bilo kad bi USA i RF surađivale …

Nekoime
4 godine prije

Kad bi motore pokretala korupcija, Ameri bi bili nedostižni.

Odgovor
4 godine prije

Pravo je “tehnološko čudo” je jednokomorni motor na Saturn V raketi, to još nitko nije prestigao po snazi ni pouzdanosti.
Snage potiska 7,770 kN.

Alex
4 godine prije

Za razliku od raznih Trumpova, američki znanstvenici su posve druga priča i poštivaju svaki prodor u znanosti i tehnologiji, pa bilo iz Japana, Kine, ili Rusije. Lako bi se moglo desiti da ovaj lik što je nahvalio Ruse, popuši karijeru.

Zorule
4 godine prije

Odlican dokumentarac na tu temu
https://youtu.be/TMbl_ofF3AM

Zadranin
4 godine prije

Kad bi se amerokenjci udružili u suradnju sa Rusima, Kinezima, Bosancima itd. pa sad bi bili ko zna gdje u svemiru.

A hebiga, kad neće Rus da surađuje.. (sarkazam, naravno 😂).

P***!

Dopizdilomi
4 godine prije

Sad će Elon samo da skupi još kojeg investitora.

Majk Majers
4 godine prije

Sve je to isto s.. nje, suvremenije pakovanje. Tehnologija stara 80 godina. Doć na mjesec za 10 minuti, e to bi bija tehnološki napredak

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI