Papa ublažava retoriku – Moguće je da će Crkva prihvatiti istospolne brakove

Papa Franjo

Papa Franjo je rekao da bi bio otvoren za to da Katolička crkva blagoslovi istospolne parove.

Odgovarajući skupini kardinala koji su od njega tražili jasnoću po tom pitanju, rekao je da svaki zahtjev za blagoslovom treba tretirati s “pastoralnim milosrđem”.

“Ne možemo biti suci koji samo negiraju, odbacuju i isključuju“, rekao je.

Dodao je, međutim, da Crkva i dalje smatra istospolne veze “objektivno grešnima” i da ne priznaje istospolne brakove.

Zahtjev je bio jedan u nizu koji su poslani papi uoči višetjednog globalnog skupa na kojem će se raspravljati o budućnosti Crkve, a koji bi trebao započeti u Vatikanu u srijedu. U Katoličkoj crkvi, blagoslov je molitva ili molba, koju obično izgovara svećenik, tražeći da Bog blagonaklono pogleda na osobu ili ljude koji se blagoslivljaju.

Biskupi u nizu zemalja, uključujući Belgiju i Njemačku, počeli su dopuštati svećenicima da blagoslivljaju istospolne parove, no stav crkvenih vlasti ostao je nejasan. Iako se ovo čini značajnom promjenom tona, treba imati na umu da je nedavno u proljeće 2021. isti papa odobrio dekret vatikanskog doktrinarnog ureda kojim se svećenicima zabranjuje blagoslivljanje istospolnih zajednica.

Zatim je naglašeno da su takva partnerstva grešna i kao takva ne mogu biti blagoslovljena. Ranije ove godine, kada je papa Franjo govorio da homoseksualnost nije zločin, još uvijek je o njoj govorio kao o grijehu. Govoreći sada o blagoslovima, papa Franjo nije izričito govorio o tome što bi bilo blagoslovljeno: brakovi ili pojedinac ili skupina koji žele biti blagoslovljeni.

Općenitije je govorio o onima koji traže blagoslov kao izraz molbe za pomoć od Boga kako bi mogli živjeti bolje, nešto što im se, kako je rekao, ne bi smjelo uskratiti.

Papa je rekao da Crkva shvaća brak kao “isključivu, stabilnu i neraskidivu zajednicu između muškarca i žene” i da treba izbjegavati “bilo kakvu vrstu obreda ili sakramenta koji bi mogli biti u suprotnosti s tim uvjerenjem”. No dodao je da “kada se traži blagoslov, to je izražavanje molbe Bogu za pomoć, molba da se živi bolje”.

„Pastoralna razboritost mora na odgovarajući način razlučiti postoje li oblici blagoslova koje traži jedna ili više osoba, a koji ne prenose pogrešan koncept braka“, rekao je.

Čini se da sugerira da se zahtjevi za blagoslovom trebaju razmatrati od slučaja do slučaja, rekao je da “odluke koje mogu biti dio pastoralne razboritosti u određenim okolnostima ne bi nužno trebale postati norma”.

“Kanonsko pravo ne bi trebalo i ne može pokrivati ​​sve”, rekao je.

Dodao je da Crkva svojim odnosima s ljudima uvijek treba pristupati s “dobrotom, strpljivošću, razumijevanjem, nježnošću i ohrabrenjem”.

Iako ovo ne označava doktrinarni odmak, papinstvo pape Franje okarakterizirano je potezima za ublažavanje jezika Crkve o seksualnosti i drugim ključnim pitanjima. To je nešto što je u cijelosti razljutilo one konzervativce koji žele strože držati se povijesnih učenja vjere.

S druge strane, Anglikanska Crkva je u veljači glasovala da se podržali prijedloge da se dopuste blagoslovi za istospolne parove.

Taj bi potez značio da bi istospolni par mogao ići u anglikansku crkvu nakon legalne ceremonije vjenčanja na službe koje uključuju molitve posvete, zahvale i Božji blagoslov.

Istospolni brakoviLGBTQPapa FranjoVatikan
Pretplatiti se
Obavijesti o
264 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
lulu
6 mjeseci prije

Mir boziji …. Ovaj je na pravom putu.

MrKamenjarac
6 mjeseci prije

….NISTA NOVO;PRIHVATILI SU I DA POPUZGERE IMAJU SEX SA MALIM DECKIMA,ZATO SE I NE ZENE KATOLICKI PEDOFILICARI…..

ivan
6 mjeseci prije

Ne vezano za temu ali zalosno evo nove informacije za srpske teroriste koji su napali Kosovo, pazite Milan Radojcic kupovao oruzje u BiH od Dodika a imao slobodan prolaz kroz Srbiju do Kosova pa zasto nam urednistvo sto ne napise na ovu temu i bar ne pohvali ove teroriste kao i ostale koji su ovdje obozavani.

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Odavno je jasno da su sve pape zapravo globalisti, jer su se svi slikali s bankarima i američkim i drugim globalističkim predsjednicima uz smješak dok su razgovarali o “važnim stvarima za svijet”. Njihova zajednička izjava za javnost naravno nema nikakve veze s onim o čemu su zapravo pričali. Papa Bergoglio u posljednje vrijeme sve više poziva svijet na borbu protiv klimatskih promjena i na osnivanje svjetske vlade: Papa Franjo poziva na obvezujuće globalne politike ‘klimatskih promjena’ u novom dokumentu ‘Laudate Deum’ Novi dokument pape Franje, Laudate Deum, poziva međunarodna tijela da provedu ‘obvezne’ politike za provedbu mjera kao odgovor na ‘klimatsku krizu’. Papa Franjo objavio je svoj drugi dokument na temu “klimatskih promjena”, osuđujući “klimatske promjene uzrokovane ljudima” i pozivajući na “obvezne” mjere diljem svijeta za rješavanje tog problema. Moraju postojati “obvezujući oblici energetske tranzicije koji ispunjavaju tri uvjeta: da budu učinkoviti, obvezni i spremno nadzirani”, napisao je papa Franjo,… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Papa Franjo zagovara moćnu globalnu vladu koja ne podliježe ‘promjenjivim političkim uvjetima’ Franjin novi klimatski dokument Laudate Deum ‘opasno potvrđuje prijenos moralnog autoriteta na ateističke globaliste koji ne služe Bogu, nego Knezu ovoga svijeta’, rekao je Michael Hichborn. U svojoj novoj apostolskoj pobudnici o “klimatskim promjenama”, Laudate Deum , papa Franjo uputio je upečatljiv poziv za multinacionalnu ili globalnu vladu koja bi bila neovisna o promjenjivim uvjetima u svijetu. Naglašavajući svoju želju za nadnacionalnim tijelom koje bi osiguralo provedbu mjera za “klimatske promjene”, papa Franjo je napisao: Problem je u tome što one [neodređene globalne organizacije] moraju biti obdarene stvarnim autoritetom, na takav način da “osiguraju” postizanje određenih bitnih ciljeva. Na taj bi način moglo doći do multilateralizma koji ne ovisi o promjenjivim političkim uvjetima ili interesima nekolicine, a ima stabilnu učinkovitost. Takav “svjetski autoritet” bio bi “učinkovitije svjetske organizacije, opremljene ovlastima da osiguraju globalno opće dobro, uklanjanje gladi i… Čitaj više »

vanja
6 mjeseci prije

Ništa novo,Sodoma i Gomora su poznata stvar,ali kako je moć umrežena,sve može kad se gura agenda ludaka koji vladaju.

Darko
6 mjeseci prije

Treba pustiti da hebe ko god koga hoce papa je u pravu samo neka se cuketa nije bitno ci je u cijoj a vama srbima samo da je ubijati de malo o ljepsim stvarima malo o finom zivotu . Sad bi vi i Isusa ispravljali i onaku ste mu promjenili pa cak i datum rodjenja.

Filip
6 mjeseci prije

Crkva može blagosloviti bilo što želi, samo neka prestane pričati kako služi Boga.

crodaemon1
6 mjeseci prije

666

Faust
6 mjeseci prije

Ovo zlo na mjestu pape vrši “topničku pripremu” za odlučujući napad globalista na ostatke civilizacije.Vežite se,polijećemo.

Rimtutituki
6 mjeseci prije

Kad se trazi blagoslov,trazi se od Boga. Ne bi trebalo nikom pasti ni na pamet da trazi blagoslov,za grijeh. Cuj” necemo mi suditi” tako ce sutra pedofili trazit blagoslov a mi necemo suditi. Tipicni Overton prozor,skolski primjer,manipulacije,da bi se prihvatila jedna,feta salame,jedna po jedna,uleti cutava kobasa. A citavu odjednom bi rekao” ne nema sanse” ali feta po feta udje citav kulen.

eks
6 mjeseci prije

Tako hrvati ne pisu ti si sigurno traktorski hrvatski gradjanin iz 95 negdje u Vojvodini pa sada bolujes.

Žena
6 mjeseci prije

Bez prirodnih procesa zemlja nebi opstala.Da vjetrovi ne pušu zrak bi se usmrdio , da mora nisu slana ,usmrdila bi se. Da nije požara nebi se obnavljao život u šumama.Da nije padalina,sve bi se osušilo. Da nije zemljotresa zemlja nebi disala. Da nije co2 biljke bi gladovale . I suncevi ciklusi imaju svrhu. Znaci svako zlo za neko dobro. Jednistavno tako mora biti. Papa , ne glumi Boga.

Žena
6 mjeseci prije

I na konci ako je temperatura viša koliko se energije uštedi. Koliko je manje zagađenje. Sve ima dobre i loše strane.

Cupo
6 mjeseci prije

Ovo nije Papa ,ovaj supak je Sorosev igrac

BlueZg
6 mjeseci prije

Papa protestant Bljezgoljo

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Ovaj će raskantat Katoličku Crkvu 😱 !!!!

Ruža
6 mjeseci prije

Ništa čudno, zapravo očekivano. Šta očekivati od njih? Zna se odakle vjetar puše…
Crkva i njezini sljedbenici nemaju nikakve veze ni s Bogom ni s vjerom ni s Božjom Riječi… 

tihobl
6 mjeseci prije

Sad ce se kardinali moci medjusobno zeniti.

Buničar
6 mjeseci prije

Istospolni brkovi postoje cak i u zivotinjskom svijetu. Znaci i taj proces je prirodan… Da je ista od toga sto se dogada protivno bozjoj volji on bi to zaustavio, obzirom da je svemoguc…

Jadranka S.
6 mjeseci prije

Svakom bi već trebalo biti jasno da je sve izvrnuto /izokrenuto naopako.

Ljudi pitaju zašto je Bog stvorio svijet. “Zašto ga je stvorio?” Oni Boga smatraju proizvođačem. Zašto? Zašto je stvorio svijet? Ne postoji “zašto”, a svi odgovori na “zašto” su beznačajni. On je stvorio jer je uživao u tome. Kreacija je sama po sebi užitak. On je volio stvarati. Osjećao se sretnim kada je stvarao.
Kršćanska priča govori da je Bog stvorio svijet i zatim je pogledao kreaciju i rekao, “Dobro, dobro.” Kome se obraćao? On je pričao sa sobom. Uživao je u tome; u njemu je nastala ogromna radost. On je stvorio svijet i volio ga je, kao što slikar slika i zatim se udalji od slike i promatra ju iz daljine i osjeća sreću, neizmjernu sreću.

Slow Motion
6 mjeseci prije

Minuscici frcaju…lgbt bojna u naletu?

Slow Motion
6 mjeseci prije

Satan papa bi sjedio na dve stolice?

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Čekaj, je li to onaj Papa koji je javno izrekao da je cijepljenje eksperimentalnim, genetski modificiranim, smrtonosnim i neučinkovitim Covid cjepivom čin ljubavi?

Da ga citiram: “Cijepljenje cjepivima koja su odobrila nadležna tijela čin je ljubavi, a doprinos osiguravanju cijepljenja većine ljudi je čin ljubavi. Ljubav prema sebi, ljubav prema obitelji i prijateljima, ljubav prema svim ljudima.”

Objavljen je na ovom portalu članak prije godinu dana, naziva “Papa Franjo tvrdi da je cijepljenje protiv Covida “čin ljubavi” odakle sam izvukao ovu Papinu javno izgovorenu riječ.
Je li to papa, poglavar Vatikana koji je donio uredbu “Bez cjepiva, bez posla”?

A što očekivati od takvoga, nego da odobri i istospolne brakove, uskoro i usvajanja djece od istih.

Ringo10.
6 mjeseci prije

E jebes I Crkvu takvu

držnedaj
6 mjeseci prije

“Isuso general Kolvenbach: “Bergoglio nije prikladan da postane biskup”…Razgovor s autorom knjige “Papa diktator” 25. siječnja 2018. u 00:48 sati Razgovor s autorom knjige “Papa diktator” Isusovački general Kolvenbach: “Bergoglio nije prikladan da postane biskup” 12. prosinca 2017 Marcantonio Colonna o papi Franji kao “papinskom diktatoru” i njegovoj knjizi (Rim) Knjiga “Papa diktator” (Il Papa Dittatore) Marcantonija Colonne, pseudonim nepoznatog autora, već danima izaziva brojne rasprave, i to ne samo u Rimu. Također opisuje uspon Jorgea Maria Bergoglia. Dnevne novine La Verità napravile su intervju s autorom putem e-maila. Knjiga Papa Diktator Marcantonio Colonna bio je jedan od trojice pobjednika bitke kod Lepanta, koja je zaustavila islamsko napredovanje protiv Europe na moru 1571. godine. Colonna je bio zapovjednik papinskih trupa i kasnije potkralj španjolskih Habsburgovaca u Kraljevstvu Sicilije. “Mala knjiga privlači zanimanje pola svijeta”, piše dnevnik La Verità. O tome su već izvijestili mediji diljem svijeta. Nakon talijanskog izdanja objavljeno… Čitaj više »

Marko
6 mjeseci prije

globalisti upravljaju cijelim svijetom… zasto mislimo da crkva nije pod njihovom palicom?! tj. zasto bi nju postedili? npr. crkva u Našicama (mislim u 17.st. obnovljena), “kičasta” max (mozete vidjeti na slikama na internetu), na sredini iznad skroz gore, trokut s okom iz kojeg izlaze zrake.. sami presudite

Jasna
6 mjeseci prije

Ništa čudno od pape koji podržava globaliste i agendu

Tim
6 mjeseci prije

Crkva bi se trebala pitati što bi Krist rekao istospolnim paru koji bi mu došao da im blagoslovi vezu kao brak.

Jadranka S.
6 mjeseci prije

Vodi se duhovni rat za duše,
protiv Boga/kreatora/izvora/života samog.

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Papa Francisko je iskazao podršku za kampanju Svetskog ekonomskog foruma za eutanaziju ljudi sa autizmom, alkoholičara i ljudi sa drugim lakšim bolestima i invaliditetom kako bi pomogao čovečanstvu u borbi protiv takozvanih „klimatskih promena“. Prema Franciskovim rečima, smanjenje svetske populacije će pomoći u rešavanju, kako tvrdi, egzistencijalnog problema klimatskih promena i vraćanju prirodi na njenu primarnu poziciju u svetskom poretku. Komentari pape Franciska izazvali su buru u Vatikanu, ali da li bi trebalo da budemo zaista iznenađeni njegovom podrškom eugeničkom programu Klausa Švaba u nacističkom stilu? Kao saradnik na agendi Svetskog ekonomskog foruma, papa Francisko tečno govori o bogohulenju i aktivno radi na potkopavanju crkve i hrišćanstva uopšte. Izvrnuta verzija hrišćanstva pape Franciska zbunjuje mnoge, ali njegov mračni plan postaje mnogo lakši za razumevanje kada shvatite kome pontifik zaista služi. Da citiram francusku predsedničku kandidatkinju Marin Le Pen, papa Francisko je „globalistički buldog“ koji je odan Novom svetskom poretku. Papa… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

„U stvari, jedan od Konstantinovih glavnih problema bio je nekontrolirani nered među prezbiterima (izabrani voditelji ranokršćanskih općina iz redova najuglednijih članova) i njihovo vjerovanje u mnoge bogove. Većina suvremenih kršćanskih autora prešućuje istinu o razvoju svoje religije i skrivaju Konstantinove napore da obuzda ozloglašeni karakter prezbitera koje sada nazivaju »Crkvenim ocima«. »Osebujnu vrstu govorništva« koju su oni upražnjavali i loš glas na kojem su bili moderni kršćanski povjesničari suptilno su zataškavali. Oni su u stvari bili: »… krajnje priprosti svatovi koji poučavaju neobične paradokse. Otvoreno su izjavljivali da su za slušanje njihovih predavanja prikladni samo neuki… nikad se nisu pojavljivali u krugovima ljudi mudrijih i kultiviranijih, ali uvijek su se trudili ugurati među neuke i necivilizirane, tumarajući uokolo i izvodeći trikove na sajmovima i tržnicama… kite svoje tanke knjige, svoje jalove knjige frazama iz starih priča …i opet malo razumiju…. pišu besmislice na pergamentu… i stalno to čine, bez kraja… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Nakon što je osvojio Istok, godine 324. poslao je svog španjolskog savjetnika za vjeru, Ozija iz Cordobe, u Aleksandriju s pismima za nekoliko biskupa u kojima ih je molio da između sebe sklope mir. Poslanstvo je propalo i Konstantin je, vjerojatno na sugestiju Ozija, zatim izdao dekret kojim je naredio svim prezbiterima i njihovim podređenima da »uzjašu magarce, mazge i konje što pripadaju narodu i doputuju u grad Niceju« u rimskoj provinciji Bitiniji, u Maloj Aziji. Upućeni su da sa sobom ponesu testimonije (svjedočanstva) koje su kazivali svjetini, »uvezane u kožu« radi zaštite za dugog putovanja, i predaju ih Konstantinu po dolasku u Niceju. Njihovi su spisi sadržavali »sve skupa sto trideset i jedan svitak i mitsku priču o bogovima i spasiteljima, zajedno s tekstovima učenja koje su oni iznosili.« Prvi Nicejski koncil i »nedostajući zapisi« Tako se okupio prvi crkveni skup koji je danas poznat kao Nicejski koncil. To… Čitaj više »

borjana
6 mjeseci prije

Daj se malo smiri. Vidimo i očitio je da to nisi bio ti. Lik može ukrasti tvoj nick, ali ne može misao, riječ i poruku. On to ne može napraviti, a da se već u drugojj njegovoj napisanoj riječi ne vidi podvala i njegova glupost. Lik je priglup da nije u stanju ni prve dvije riječi napisati onako kako je ispravno i onako kako ti to pišeš, pa će napisati “Mir boziji”. Tako da ne bi trebalo da se brineš, on tvoj narativ i znanje koje ti raspolažeš o toj temi neće dostiići ni za tisuću godina. Prvo šta je nepismen, drugo šta je priglup i nesposoban za takve stvari. Uvjek bude prepoznatljiv šta nikada neće u tvom stilu znati napisati više od jedne proste rečenice od najviše 5-6 riječi, a ni tih 5-6 ne bude točno i ispravno. Tada znaš o kojoj je osobi tu riječ i kojem stupnju… Čitaj više »

Red Dog
6 mjeseci prije

Koja firma moze postojati 2 000 godina, a da ne ide sa dobitkom?
Lova, bajo moj.
A da bi bilo love se prilagodava Trzistu.
„Kod nas ima nesto za svakoga“.

Hogar Strašni
6 mjeseci prije

Čega ćete se držati crkvenog ili biblijskog nauka??? Svakim danom sve se više razilaze

Idu dani
6 mjeseci prije

Pfizer Franjo

Max
6 mjeseci prije

Ode kud ne treba.

Gad
6 mjeseci prije

Čestitam

6 mjeseci prije

registriraj se

6 mjeseci prije

pogresno je popustati homoseksualnosti ali greska ide mnogo dublje.
ne samo homoseksualnost nego svaka seksualnost. svaki seks je nuzno zlo, tako je jos srednjovjekovna crkva rekla. radi se o udovoljavanju tijelu. tijelo ne smije biti “bog iznad boga”. ne imaj drugih bogova osim mene, kaze zapovid. ne imaj ni boga tijela.
ali ni to nije dosta. svako udovoljavanje tijelu je grijeh. tako i hrana i pice. isto su nuzno zlo.
seks samo radi prokreacije a hrana bi trebala biti bljutava a pice jednostavna voda. da ne grijesimo vise nego sto je najnuznije.
ima jos grijeha. opsjednutost uma. citanje knjiga, gledanje filmova, slusanje glazbe, igrice, razgovor, fantaziranje, sve su grijesi.
jedino sto nije grijeh je ono vrijeme kod trazenja bozije milosti.

onaj najglu...Dalton
6 mjeseci prije

Baba, zašto oni Papa govori da bi Crkva mogla prihvatit istospolne brakove…Dobio je befel.
Od ovozemaljskih gazda…

P.S.
Svećenik časne nagovarao na spolni odnos u troje.
“Govorio o Svetom Trojstvu”…
Dobro da nije spominjao 12 apostola.

DobrotaJeIzbor
6 mjeseci prije

Na temelju loših plodova među Protestantima, tojest lažnih vjernika, ti si osudio cijelu jednu ogromnu skupinu istinskih vjernika, koji su i dalje konzervativni te se drže Riječi Božje kao jedinog autoriteta, bez uplitanja ikakvih ljudskih tradicija i vanjskih doktrina. Protestanti Fundamentalisti daleko više drže do Biblije od Rimokatolika i to se jasno vidi, a to je i povijest pokazala. Ako se je sotona tek nedavno infiltrira u Rimokatoličku Crkvu, kako je onda došlo do svih zala koju je ista počinila još tamo od 4. stoljeća. U srednjem vijeku su čak i ispovijed naplačivali. U zapadnoj grani Kršćanstva, ljudi nisu smjeli posjedovat i čitat Bibliju sve do 14. stoljeća, do prvog prijevoda na Engleski jezik. Jasan je razlog zbog kojeg je prevođenje na druge jezike bilo zabranjeno i to je opravdano, ali zašto onda Crkva svojevoljno nije prevodila na druge jezike nego su inzistirali na Latinskom jeziku koji nema ikakve veze… Čitaj više »

Sardelino
6 mjeseci prije

Papa se služi vjekovnim utočištem kojem je narativ “svi smo mi božja stvorenja”. Nadam se i želim mu svu sreću u tome da neće pobrkati božja stvorenja sa onima koja to nisu.

Buničar
6 mjeseci prije

Cijenim ovaj portal zbog toga sto dozvoljava (naravno sa nekim granicama) iznosenje i dijametralno suprotnih stajalista. Svatko od nas ima pravo na svoje misljenje (naravno sa nekim granicama-vrijedanje i govor mrznje NE). Jedino sto nesmije biti dozvoljeno je drugima silom nametati svoje stavove. Naravno da je DRZAVA (njeni vladari) to oduvijek radila ali danas barem imamo sirok svijet, svatko od nas moze pronaci drzavu po svome ukusu……

Suze Roni
6 mjeseci prije

Papa sotonist

Srećko
6 mjeseci prije

Što reći na ovo ? Opet će biti pobune i zbunjenosti kako djelovati prema istospolnim brakovima . Nije li ovo u suprotnosti Božjem nauku i samom Božjem stvaranju jer tada je Bog mogao stvoriti samo muškarce i tu stati . Kako je onda stvorio muško i žensko i rekao idite i množite se ? Kak će se množiti pederi i lezbe ?

Nobody
6 mjeseci prije

Levitski zakon 20:13
Ako li čovjek legne s muškarcem kao što liježe sa ženom, obojica su počinili gnjusobu. Zasigurno neka se pogube; krv njihova neka padne na njih.

1. Korinćanima 5:11
Ali sada sam vam napisao da se ne družite s onim koji bi, iako se zove brat, bio ili bludnik, ili lakomac, ili idolopoklonik, ili klevetnik, ili pijanac, ili otimač. S takvim ni jesti!

1. Korinćanima 5:13
A one koji su vani sudi Bog. Stoga uklonite tu opaku osobu od sebe samih!

1. Korinćanima 6:9
Ne znate li da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne zavaravajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni oni što se oskvrnjuju s muškarcima,
1. Korinćanima 6:10
ni lopovi, ni lakomci, ni pijanci, ni psovači, ni otimači neće baštiniti kraljevstvo Božje.

Bogo
6 mjeseci prije

Ma ovo ne razumijem: što će nekome Božji blagoslov ako se ne drži Božjeg nauka?

Je li se taj netko pokajao?

Pa i sam Isus govori da će Bog blagoslovit svakog tko se iskreno pokaje

Svećenik nije sudac, niti je ikad bio, on može dati neki savjet, ukazati drugome griješniku što nije u skladu s Božjom objavom

Blagoslovit savakoga tko se iskreno kaje za sve svoje grijehe

I to je sve

Je li nešto u skladu s Božjim naukom ili ne – to je pravo pitanje, a ne blagoslov, kao što, već po običaju, Pfizer Franjo muti

Ivex
6 mjeseci prije

Dobro pa ako malo bolje promislimo zapravo Katolička Crkva je prva Međunarodna Globalna Organizacija. Tako da i nije čudo od te Institucije da zagovara Globalizam. Malo toga ima Crkva Institucija s pravom Isusovom Crkvom koje je samo zajednica Vjernika. Još se zapitajmo gdje su nestali silni Rimljani Kršćani nakon pada Rimskoga Carstva kako je se brzo Crkva njih odrekla prebacivši se revno na novopridošle Imigrante Barabe. Povijest se ponavlja Crkvi je bitno da ima Stado koje mora musti. Nije im važno koje boje Kože i Sekusalnoga opredeljenja. U biti sve više mi se čini da je ona Zvjer iz Ivanoga Otkrivenja Katolička Crkva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI