Pentagon navodi detalje o masovnoj isporuci vojnih zaliha Ukrajini

Pentagon
31 komentar

Američko ministarstvo odbrane obećalo je ogroman novi paket pomoći Kijevu od milijardu dolara. Najava dolazi ubrzo nakon što je predsjednik Joe Biden u srijedu potpisao dugo odlagani zakon o stranoj pomoći, koji uključuje 61 milijardu dolara Ukrajini.

Paket “značajne nove bezbednosne pomoći” pokriva ukrajinske “kritične bezbednosne i odbrambene potrebe”, navodi se u saopštenju Pentagona. Predstojeća isporuka uključuje raznovrsnu municiju, odnosno artiljerijske granate od 155 mm i 105 mm, kao i minobacačke metke kalibra 60 mm, projektile za višecevne raketne bacače porodice HIMARS, kao i razne protivtenkovske lansere na ramenu i municiju za malokalibarsko oružje.

Paket takođe pruža protivvazdušne mogućnosti, odnosno rakete Stinger sa ramena. Isporuka neće uključivati ​​nikakvu municiju za protivvazdušne sisteme Patriot, uključujući, umjesto toga, brodske RIM-7 Sea Sparrow i protivvazdušne rakete AIM-9M Sidewinder. Municija je tokom sukoba prilagođena za upotrebu sa zemaljskim protivvazdušnim sistemima iz sovjetskog doba u okviru takozvanog programa FrankenSAM.

Ukrajina će dobiti neodređenu količinu borbenog hardvera, uključujući borbena vozila pješaštva Bradley (IFV), Humvee i vozila sa oklopom otpornim na mine (MRAP). Isporuka uključuje i razne protupješadijske i protutenkovske mine, kao i “municiju za rušenje za uklanjanje prepreka”.

Paket takođe očigledno nagoveštava tekuće pripreme za dugo obećanu isporuku aviona F-16 Ukrajini, koji sadrži tačke kao što su nespecifikovana „precizna vazdušna municija“ i „oprema za podršku aerodroma“.

Paket dolazi nakon što su američki zakonodavci usvojili ogroman paket strane pomoći od 95 milijardi dolara, koji uključuje 61 milijardu dolara za Ukrajinu, nakon višemjesečne debate u Kongresu. Nacrt je potpisao Bajden ranije tokom dana, a predsjednik je naveo da će se isporuke oružja i vojne opreme Ukrajini nastaviti “u narednih nekoliko sati”.

Međutim, prema neimenovanim američkim zvaničnicima koje citira AP, neki sadržaji paketa će zaista stići na liniju fronta za nekoliko dana, dok bi drugi predmeti navedeni u saopštenju Pentagona mogli potrajati duže.

PentagonSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Prst palac
9 dana prije

Izraelci ubijaju palestimce na njihovoj zemlji…
Rusi ubijaju ukrajince na njihovoj zemlji…

Mrčikola
9 dana prije

65 milijardi dolara..?…a jesu se mašili…pari da sebi od usta otimaju.😁
65 milijardi će samo produžit rat i ukrajinsku agoniju…zašto im ne bi “naštampali” šest tisuća milijardi dolara…jer to je za njih samo broj ispisan na računalu…pa da Rusiju kroz par mjeseci samelju u papar…ili, ako misle da bi to bilo nedovoljno, neka “naštancaju” šezdeset tisuća milijardi dolara i pošalju ukrosima, pa da završe rat kroz par dana.😁

tihobl
9 dana prije

A onda Bajden potpise dokument da su rakete dugog dometa isporucene u martu. Tako ce biti sa ostalim stvarima sa spiska. Pokriva isporuke koje je nelegalno poslao.

Dragačevac
9 dana prije

moraće i ukrajince da im isporuče, ponestalo u ukrajini.

Josip
9 dana prije

Rusi oderite po Ukrajini i zavrsite to sranje. A vrijeme je da i Pentagon pretvotite u prasinu..

trolling queen
9 dana prije

OFF TOPIC – 2X – Russell “Texas” Bentley je ubijen u Donjetsku od strane ruskih tenkista, Burjata. Pokolj u Crocusu su izveli Azeri…gradi se trenutno najveća džamija u Moskvi na mjestu koje pripada pravoslavnoj crkvi (oni nemaju pravo glasa po ovom pitanju)……Sjetite se stare masončine Alberta Pike-a i njegovog pisma gdje piše kako će se WWIII voditi između kršćana i muslimana…..Globo-shlomo masončine i ostali tajnoviti se svim silama trude zakuhati rat između kršćana i muslimana….Oni će, kao i kroz cijelu povijest, stajati sa strane i gledati kako kome predati koji lihvarsko-kreditni papirić, i pri tome zadovoljno trljati ruke – jer idu prema zlatno milijardi – valjda su izračunali kako je njih sada toliko.
R.I.P. Russell…….inače preko 20 godina stanovnik Donjecka, volonter i dragovoljac obrane Donbasa od 2014. godine, Amerikanac koji je obožavao ruske ljude

Steve
8 dana prije

To sve u nočanicama od 40 i 60 $

Max
8 dana prije

Toliko da ih održi na životu i produži rat.

FELIX
8 dana prije

SVIMA BI MORALO BITI JASN, DA DODATNO ORUZJE VREDNO MILJARDE NECE POMOCI UKRAINI DA POBEDI RUSKU FEDERACIJU, NAJVISE CE SA ESKALIRANJEM RATNOG SUKOBA NASTETITI NA PRVOM MESTU SEBI JER CE IZGUBITI JOS VISE MLADIH I SPOSOBNIH LJUDI STO CE PLATITI SVOJOM NAJPLODNIJOM ZEMLJOM, MOZDA CE SA TIME I POMOCI RUSKOJ FEDERACIJI KOJA SADABAREM VOJNICKI JACA SA POVECANJEM VOJNE INDUSTRIJE, TAKO DA SILOM PRILIKA POVECUJE INDUSTRISKE KAPACITETE I RADI NA PRONALASKU NOVOG ORUZJA ISO TAKO JE PRISILJENA DA POVECAVA IZVOZ NAFTE ZITA I SLICNIH PROIZVODA, TAKO DA JIM RAT EKONOMSKO KORISTI A I POLITICNO OZE VEZE SA KINOM NAPRIMER.

Buničar
8 dana prije

Kaze americka veleposlanica da Kina nesmije vise Rusiju snabdjevati sa svime sto pored civilne moze imati i vojnu upotrebu. Znaci od sada kinezi rusima vise nesmiju prodavati ni viljuske, kuhinjske nozeve, srafcigere itd. itd jer se svi ti predmeti (gotovo svi koje inace koristimo u svakodnevnom zivotu) mogu koristiti i za ubijanje ili barem mucenje.

abc
8 dana prije

Opet če ruske rakete trenirati precizno gađanje…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI