Pentagon poslao bombardere sposobne za nošenje nuklearnih bojevih glava iznad korejskog poluotoka

B-52H
17 komentara

Pyongyang je optužio Washington i Seul za ”prelazak granice tolerancije”

SAD je u srijedu rasporedio strateške bombardere B-52, u sklopu vojnih vježbi s Južnom Korejom, što je izazvalo upozorenje Sjeverne Koreje, koja je izjavila da bi pojačana vojna aktivnost Washingtona u regiji mogla uzrokovati dosezanje točke ključanja napetosti. Južnokorejsko ministarstvo obrane priopćilo je da je ovo prvi puta u mjesec dana da je zrakoplov, koji je sposoban nositi nuklearne bojeve glave, preletio poluotok.

“Vježbe pokazuju snažnu odlučnost saveza Južne Koreje i SAD-a i njegovu savršenu spremnost za brz i snažan odgovor na svaku provokaciju Sjeverne Koreje”, rekao je general pukovnik Park Ha Sik, zapovjednik južnokorejskih zračnih snaga.

Uz bombardere, u zajedničkoj vježbi su sudjelovali i lovci F-35 i F-16.

Sedmi zapovjednik američkih zračnih snaga, general pukovnik Scott L. Pleus tvrdio je da su veze s Južnom Korejom “jače nego ikad”, te da su njihove zračne snage sposobne izvršiti “svaku misiju koju budu morale odraditi”.

Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA odgovorila je na vježbe u članku u četvrtak, upozoravajući da bi akcije Washingtona i Seula mogle dovesti situaciju na poluotoku “u nepovratnu katastrofu”.

Članak, koji je napisao sjevernokorejski međunarodni sigurnosni analitičar Choe Ju Hyon, optužio je SAD i “njegove sljedbenike” za “prijeteće izjave protiv DNRK”, kao i za “stalno eskaliranje intenziteta i razmjera” svojih “agresivnih” vježbi od početak godine.

Choe je upozorio da su “vojne provokacije ratnih huškača predvođenih SAD-om prešle granicu tolerancije” i opisao Washington kao “entitet poput raka koji prijeti regionalnoj sigurnosti i globalnom miru”.

SAD je prethodno rasporedio bombardere B-52 u regiji početkom ožujka, kao i u prosincu prošle godine.

Washington i Seul inzistiraju na tome da su njihove zajedničke vježbe obrambene prirode i da su namijenjene kao odgovor na nedavni porast raketnih pokusa Pyongyanga. Sjever je tvrdio da se SAD i Južna Koreja pripremaju za agresiju na Sjevernu Koreju.

Južna KorejaSADSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Vrijeme je da nuklearni bombarderi pocnu leprsati iznad i oko Amerike. Ta Bidenova fasisticka bagra prevrsila je Bagrasvaku mjeru. Svinje ne budu stale dok ne dobiju po njusci..

držnedaj
1 godina prije

Dobit će i globalni seoski sileđžija svoju zaslužnu porciju. univerzalni zakon jing jang, akcije-reakcije je neumoljiv!

Max
1 godina prije

Demonstracija moći koja nikog neće uplašiti.

Crni Golf 4 vrata
1 godina prije

.. je****m vam ma***r, nitko nema muda zauvijek, jednom zauvijek ZA SVA VREMENA, ušutkati i satrati to ANGLO-SAXONsko ZLO koje zatire ovu planetu jer im se nitko ne suprotstavlja. LONDON & WASHINGTON MORAJU BITI SATARENI NUKLEARNIM ORUŽJEM ZA SVA VREMENA ‼️ Nakon toga, zasipati površinu tih mjesta kiselinama i otrovima tako da se život u narednih 1000 godina ne može razviti ni na razini amebe‼️

nessy
1 godina prije

“entitet poput raka koji prijeti regionalnoj sigurnosti i globalnom miru”.

Izjava tocna, od slova do slova, nebitno tko je autor. Pruzili su svoje pohlepne, zlocinacke kandze sirom svijeta, donoseci ‘demokraciju’. Sama cinjenica o 700 vojnih baza van maticne drzave, govori sve.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI